Eczeme - tratament, cauze, simptome, dieta, fotografii

Eczeme - tratament, cauze, simptome, dieta, fotografii
Eczeme - boala dermatologica a straturilor superficiale ale pielii, natura alergene. Eczema este capabil să apară la orice vârstă și în orice loc al pielii, dar de cele mai multe ori pe mâini și pe față. Boala se caracterizează printr-o piele roșie strălucitoare cu umflarea și o mulțime de bule. Autopsia le face eroziunea umedă, apoi se usucă și formează o crustă cu solzi. Pacienții se simt o senzație de arsură puternică și mâncărime în zonele afectate de eroziune. Boala este în greacă înseamnă „a fierbe“, iar acest lucru ar putea explica veziculele eczematoase caracteristice la deschiderea ca în fierbere bule de apă. Eczeme termen este aplicat mult timp în urmă, dar a făcut-o diferitele dermatoze emergente, și numai în prima jumătate a secolului al XIX-lea, oamenii de stiinta au dedus boala într-o formă separată.Eczema - Cauze

Aceasta boala se dezvoltă din cauza tulburări de sistemul endocrin si nervos. Pentru eczeme cronice tipice asociate cu infecții (sinuzita. Amigdalită), constipație cronică. precum și încălcări legate de metabolismul și tulburarea sistemului digestiv. In unele cazuri, eczema se dezvoltă în loc răni lungi sau infectate cu arsuri, ca microbii sunt folosite pentru a provoca o rană care susține procesul inflamator.

Adresarea unei cronice, recidivante boala, eczeme dezvolta, de asemenea, ca urmare, din următoarele motive: o reacție alergică a organismului (.. alergie alimentară la fructe citrice, pește, ouă, la praf alergii sunt alergici la vopseaua sunt alergici la polen sunt alergici la substanțe chimice) și conexe alergice boală; stres constant, boli ale tractului gastro-intestinal (gastrite. enterocolite, colecistite, boli de ficat, parazitoze), piciorul de atlet. La copii, eczema apare adesea în cazul în care acestea au diateza exudativa.

Eczema - Simptome

Eczeme - tratament, cauze, simptome, dieta, fotografii

Fotografie de eczeme pe picioare

Simptomele au, în general, un caracter ostrovospalitelny cauzat inflamația seroasă a epidermei și dermei. Următoarele tipuri de eczeme: adevărat, microbiană, disgidroticheskuyu, seboreica, tiloticheskuyu, micotice și profesionale. Locul principal de localizarea bolii este axat pe partea din spate a mâinilor și a feței. Faza acută se caracterizează prin numeroase erupții. După deschiderea bule apar inflamate Eroziune mic punct care este izolat fluid seroase. Pacienții în cauză cu privire la mâncărime severă și boala în sine este adesea complicata de infectie secundara.

La rândul său, eczeme microbiene tinde sa se dezvolte in jurul trofice ulcere, răni, răni infectate, fistule, zgârieturi.

eczema microbiana se caracterizează printr-o formă foarte limitată de strat clar și peelable de-a lungul marginilor. În continuare, zona afectată este acoperită cu coji de placă, și după îndepărtarea plîngînd apare suprafața pe site-ul. eczema microbiana se extinde la partea din spate a mâinilor, gambe, rareori pe zona capului păros. Boala este însoțită de mâncărime. tratarea necorespunzătoare a site-urilor afectate sau traumatisme pot duce la erupții alergice secundare - allergid sau mikrobidov. Leziunile secundare pot fuziona dissemenirovatsya cu o cantitate semnificativă de zone erozive plângând, care la rândul său va duce la transformarea microbiană într-un adevărat eczeme.

eczema seboreică se concentreaza pe fata si se extinde la nivelul scalpului, interblade triunghi, piept, și de multe ori apare la pacientii care sufera de seboree gras. Inițial apar noduli cu nuanță roz-gălbui, acoperite cu solzi grase. Ulterior, din plăcile de noduli apar diferite în mărime, din care sunt formate buzunare mari.

Leziunile eczeme profesionale formate prin mijloace mecanice, chimice sau stimul fizic. Acest lucru poate cauza rășină eczeme, nichel, crom, geranium, narcise, procaina, benzilpenicilină, cosmetice. Locul de concentrare de eczeme - este partea din spate a mână, antebraț, gât și față. semnificație etiologică poate fi energia radiantă implicată în formarea eczemei ​​solare.

eczema micotică (sau fungice) dezvoltă în atac fungic piele picior, mai puțin mâini. De multe ori pe jos și gamba format leziuni inelare.

Eczeme - tratament, cauze, simptome, dieta, fotografii

Fotografie de eczeme pe mâini

Adevărat eczeme. Al doilea titlu al adevăratei eczeme idiopatică. Acesta este caracterizat prin umflarea ostrovospalitelnaya urmată de microvezicule erupții cutanate - bule. Microvezicule a deschis rapid, și să nu fi nevoie să se contureze. În locul lor sunt seroase puțuri - eroziune punct de la care debordeaza un exudat seros, cu multă suprafață plângând. De-a lungul timpului, se usuca lichid seros si formeaza o cruste galben-cenușiu care vorbesc de epitelizare. În cursul bolii este în mod clar stadiul siluetele: eritematoasă, papulovezikuleznaya, macerat, și corticale. Adevărata eczeme este însoțită de mâncărime severă, insomnie, tulburări nevrotice. Foarte rar procesul de boală este limitată la o singură porție, iar focarele de inflamație adevărate eczeme exista fără frontiere clare. Începutul adevăratei eczeme se extinde pe față, mâini, și așa mai departe prin piele. Toate rash natura simetrice, predispuse să se răspândească în continuare pe membrele trunchi, superioare și inferioare.

Odată cu reducerea fenomenelor inflamatorii, pentru a absorbi în locul vine formarea de solzi, cruste, peeling aspect. eczeme durată lungă conduce la faptul că pe palme și tălpi apar și bătătorite formarea de fisuri. Adesea boala este complicata de infectie piogene. Acest lucru se reflectă în apariția de pustule și cruste purulente. Un astfel de proces cu debut acut continuă cu timpul și este capabil să cronica ultimii ani. eczeme profesionale a adevărat evidențiază absența exacerbări, precum și vindecarea rapidă a.

Disgidroticheskaya eczeme standuri eroziune de concentrare pe palme și tălpi. Bulele fie deschise sau usca, transformându-se în coaja serosuppurative sau combinate într-un bule multicamerale. De-a lungul timpului, accentul de inflamație se extinde la perie stopy.Zachastuyu disgidroticheskaya eczeme standuri modificări ale unghiilor trofice.

Tiloticheskaya mozolevidnaya sau eczema afectează pe palme și tălpi. Cu toate acestea, deoarece boala este sistemică, erupții cutanate în același timp, sunt distribuite pe piele.Eczema la copii

Eczeme - tratament, cauze, simptome, dieta, fotografii

Fotografie de eczema la copii

Pentru că copilul probleme și nu lasă indiferentă față de această situație, mama mea, atunci când corpul progenitura găsit solzoase, patch-uri de culoare roșie. Cu toate acestea, înainte de a trata copilul trebuie să consulte un specialist. Chiar dacă diagnosticul este confirmat, amintiți-vă că eczema la copii tratați în mod eficient.

Cauza de eczema la copii care se joacă exudativă-catarală și diateză alergică. predispoziție genetică, tulburari de imunitate, malnutriție viitoare mame in timpul sarcinii, hrănire artificială la sân, dimineața de boală, tulburări ale sistemului endocrin, precum și disfuncție a ficatului, pancreasului, tractului gastro-intestinal, tulburări nervoase, corpul imunodeficienței copilului.

Diateza capabil să curgă în corpul copilului pentru o lungă perioadă de timp și fără manifestări externe. Primele simptome de eczeme infantile apare pe obraji, frunte în formă de pete roșii, în creștere cu timpul, și care să acopere întreaga față. Simptomele de eczema se extinde la gât, pleoape, încheieturi, picioare si genunchi. Materialul este convertit într-o grosieră capturează pete extinse de suprafață înroșită umflate și transformate în flacoane. În plus, bulele sunt deschise, iar leziunile erozive rămân. Copilul se simte disconfort și mâncărime intensă în zonele de inflamare. Neliniștită se comportă. Zonele afectate ale pielii copilului se udă și acoperită cu o crustă și apoi coaja. Este posibil ca infecția părți aderente și probabilitatea de creștere a infecției acute purulente.

Cele mai frecvente tipuri de eczeme la copii este adevărat, precum și microbiană și este foarte similar cu un adult la clinica.

Eczema la copii - Tratamentul

Eczeme - tratament, cauze, simptome, dieta, fotografii

Fotografie de eczema la adolescenți

În primul rând, este necesar să se normalizeze nutriție un copil, evita supraalimentare, limita consumul de glucide, făină, sare, dulce, condimente, ciocolata. Ne da preferință produselor bogate în proteine, și se fierbe carne, brânză, pește. Se recomandă să se elimine laptele de vacă, cât mai puternic, presupusul alergen. Înlocuiți-l cu iaurt sau acru. Perioada de exacerbare pe sta mai mult o dieta lactate. Apoi, conectați la dieta sfeclă, cartofi, morcovi. Conserve produse din dieta curat. alege cu atenție amestecul pentru copii de hrănire artificială.

eczeme tratament local însoțit de terapie liniștitor. Hidrocortizonul unguent se administrează împreună cu valeriana, vitaminele C, B, și înseamnă protivodisbakterioznymi: Lactobacterin și desensibilizante preparate: Polibiolin, Hemodez.

Cand microbiene eczeme recomandate unguente formă cu antibiotice: Lorinden, lokakortena-H.

Elibereaza antihistaminice disconfort mâncărime: Tavegil, Zaditen, peritol și așa mai departe.

pansamente antibacteriene, aplicatii cu efect anti-inflamator, o varietate de soluții și unguente sunt, de asemenea, gata să ajute. Cu toate acestea, unguentul se aplică în perioada de exacerbare și doar.

Unguent pentru eczeme în copil: se coace coajă trei nuci înainte de a dobândi o culoare închisă, apoi lira, se amestecă totul cu o lingura de ulei de pește și se aplică pe zona afectată.

Este important să nu se supraîncălzească sa se imbrace pentru sezonul, nu infasurate strans, nu folositi detergenti, doar decocturi de plante, haine de a purta viață, timp unghiile de forfecare pentru copii, în vara pentru a merge cu copilul la mare pentru eczeme la copii.

Eczeme - Tratamentul

Cum de a trata eczeme? Important în tratamentul pledează pentru eliminarea cauzelor declanșând eczeme și abordare strict individuală. În plus față de acest lucru, este necesar să cruțe pielea afectată de iritație locală. Recomandat medicamente antialergic si anti-anxietate, calciu, acid ascorbic. Tan util in convalescenta, restrictie de somn prelungit în tratarea apei, dar în perioada de exacerbare este important să se evite contactul cu substanțe chimice de uz casnic și lumina directă a soarelui. Dacă eczeme combinate cu tulburări digestive, enzime pancreatice, numite săruri biliare, precum și indicații de desensibilizare, sedative, medicamente antispastice. eczeme combinate cu alte boli, în același timp, le trateze la fel de bine.

La detectarea eczemei ​​mâinile produc oprire de inspecție amănunțită, iar în cazul în care micoze detectat, este necesar de a plasa sau curățat. Pentru normalizarea și stabilirea funcțiilor sistemului nervos folosesc sedative și tranchilizante. Ei bine stabilit ca un sedativ - valeriană, motherwort tinctura. Dacă este necesar, utilizați opiacee, electrice, hipnoterapie.

Necesare în tratamentul și medicamentele anti-inflamatorii. utilizate în mod frecvent o soluție de tiosulfat de sodiu. În perioada acută prescris hidroterapia o dată pe săptămână. În acest scop, o succesiune de bulion, amidon, permanganat de potasiu. bule suplimentare puncție și pune comprima Dimexidum o oră sau o tushiruyut 1% focarele soluție de azotat de argint.

Perioada acută plângând eczeme tratate în mod eficient lotiuni si pansamente de mortare pe bază de ciment. Aplică loțiuni soluție furatsilinovoy, diferite antibiotice unguent anti-inflamator. Această metodă este eficientă: frunze de varza, semipreparate în lapte și apoi amestecat cu tarate. Din acest amestec face cataplasmă de până la de două ori pe zi. Dar, cu moknutie expres prescrie dieta fara sare la trei zile.

Cum de a vindeca o eczeme uscat? Cand eczeme uscat medicamente eficiente gudron de pastă naphthalan. În interiorul prescrie sedative, iar în cazurile severe, prescrise medicamente hormonale.

Eczeme pe mâini

Tratamentul de eczeme pe maini provocate de detergenti includ baie zilnic sifon timp de 20 de minute (o linguriță per galon de apă), apoi se clătește mâinile în floarea-soarelui cald sau ulei de măsline. În termen de o jumătate de oră pentru a spăla mâinile și apoi se spală off.

Remediu pentru eczeme

Eczeme - tratament, cauze, simptome, dieta, fotografii

Fotografii uscat eczeme pe degete

Spectrul de medicamente anti-inflamatorii de la eczeme foarte mari: Beloderm, betametazonă, Betagentam, Akriderm, Betnoveyt, Diprolen, Garazon, Kuter, Celestoderm, Flosteron, Triderm, Dermatolovaya unguent prednisolon unguent Advantan, Dermozolon, Azmakort, Triamcinolon, Kenakort, Berlikort, Nazakort, Triakort, Polkortalon, Trikort, fluocinolon atsitponid, ftorokort, Sinalar, Sinoderm, Ezatsion, sinaflana, Fluozor, Flukort, flutsinar, soluție Furacilinum.

medicamente antialergice includ următoarele medicamente: ketotifen, Broniten, Ketasma, Tavegil, ASTAFYEV, Zaditen, ketotifen, Staphilococcus, acid Kromoglitsienovaya Ifiral, Intal, Klemastil, cromolin, Vero loratadină,, Klarisens, Klaridol, Claritin, Klarotadin, Klarisens, Decantore , Loratin, Loradin, Lorid, Erolin, Loridin, cloropiramină, Suprastin, Subrestin, cetirizină, Zyrtec, citrin.

Eczeme - tratamentul național

Acesta a fost mult timp tratamentul eczemelor remedii populare realizate prin astfel de rețete:

- cartofi cruzi ras, înfășurate în tifon, se aplică în locurile afectate, atât ziua cât și noaptea; simultan cu clopotele și fluierele să intre în dieta de cartofi cruzi rasi;

- locuri lubrifiate leziuni eczema suc de cartofi proaspeți, iar dieta intră suc de cartofi;

- aplicarea eficientă în combinație dintr-o linguriță de miere cu 0,5 kg de cartofi cruzi rasi din cartof;

- lotiuni de gudron (o lingura) este amestecat cu trei linguri de ulei de peste, si o lingura de otet de mere;

- pune o țesătură de bumbac de usturoi fierte se amestecă în proporții egale cu miere și pus pe zona afectată;

- prepara un amestec de 3 capete de usturoi, 50 g de miere și delicat frecat în piele;

- Suc de morcovi rasi pus pe eczeme;

- Facem aplicarea pastei de varză proaspătă cu albus de ou, care este suprapus pe zonele afectate;

- frunze de varză pentru a menține cele două minute în oțet de mere, iar apoi se aplică pe zona afectată și repara bandaj;

- solzi de pește uscate măcinate într-o moară de cafea pentru a forma o făină și combinarea cu pește lubrifiate cu ulei răni ale pielii;

- interior luată de două ori pe zi, pe o lingura de ulei de porumb, se spală cu apa calda, se diluează oțet de cidru cu miere; așa că suntem tratați timp de o lună.

Dieta pentru eczeme

Eczeme - tratament, cauze, simptome, dieta, fotografii

Foto disgidroticheskoy eczema

Ar trebui să fie utilizate în alimente bogate în proteine ​​și grăsimi. Până la 45% din proteine ​​și grăsimi ar trebui să fie de origine vegetală. Asigurați-vă că pentru a trata eczeme respectarea lacto-vegetarian dieta si eliminarea cimbru, picant, afumat, alcool și citrice.

Restriction preocupările nutriționale carbohidrati: gem, zahăr, sare și fluid folosit la 1200 ml. Este necesar să se elimine băuturile iritante, conserve, carne, condimente, albușul de ou, ciocolata. În cazul în care preferă fierte, legume fierte, aburit. dieta pacientului trebuie să includă fructe și legume sub formă de sucuri, salate.

Alimentele trebuie consumate în cantități mici, menținând perioade scurte de timp. Pentru a identifica alergeni alimentari, exclude succesiunea din alimentele dietetice. Pentru pacienții obezi aranja în mod eficient zile de repaus alimentar. eczema cronică este tratată pe scurt cu foame in sulfat de magneziu și apă minerală alcalină.