Ei învață copii basm modern

Decuparea scene violente din basme, adulți priva pe copii să înțeleagă imaginea reală a lumii.

Ideea cotei admisă în viața falsitate deosebit ma atins puternic cu câteva zile în urmă, când am descoperit culcat pe masă în actuala ediție a colegilor de basm „Scufița Roșie“.Acum, Scufița Roșie au o familie completă, iar padurarul - tatăl ei. A trimis în pădure fată ambii părinți. Lupul nu mănâncă bunica lui, dar vom ști doar atunci când el încearcă să mănânce nepoata ei. Bunica, se pare, ascunde în spatele dulap și ieși numai după padurarul ucis lupul. În final, toate stai jos pentru a bea ceai.

Poate că vă puteți pune cu cafea nu foarte natural, lapte fals sau protezare estetice. Dar este foarte dificil de a pune sus cu basme adaptate.

Toți ne-au angajat non-violentă și tolerantă a societății, în cazul în care copiii sunt florile de viață în creștere pe paturi plate, frumoase și bine fertilizat, dar, în opinia mea, ele sunt cel mai adesea miroase a plastic.

De ce este important să se păstreze poveste neadaptate?

Povestea este aproape întotdeauna primul text care vine între copil și lumea din jurul lui oameni. Din basme pentru copii de învățare elementele de bază ale moralității, distincția între, norme bune și rele lor de cultură. Dar, mai important, prin basmul copilul învață să controleze impulsurile, anxietatile si grijile, buna la zi în conflict între copilărie „Vreau!“ Și realitatea.

Povestea ca un copil - o punte de legătură între copil și lumea. În copilul ei suferă de o relație din viața reală (de exemplu, atunci când își închipuie un prinț, prințesă și părinții lor regi înțelepți). De copil zână a obține sensul de relații, care consolidează apoi comportamentul.Câți dintre voi ați citit versiunile originale ale basme populare (colectate de antropologi și lingviști disponibile, de obicei, în reviste academice), el știe cum basmului original, este diferită de interpretarea copiilor ei. Dacă urmărim evoluția basmelor, putem vedea drumul vechi de umanizare, în cazul în care cele mai teribile, culturale și provocând lucruri nedorite șterse, ascunse. Dar chiar și în acele basme pe care le-am citit în copilărie cu tine, aceste locuri au fost, ei înăbușit a creat un sentiment ciudat de subestimare. Am știut că era acolo, în „găuri“ text anti-alias, ascuns cele mai importante și misterioase lucruri.

De ce este important să se povestea a rămas în ceva rău, crud, nedrept? Pentru că noi toți, și copiii, de asemenea, rău, crud, nedrept. Tale ajută pentru a vedea personaje ca noi, experiența învață întâlnirea cu propriile emoții, nu întotdeauna bine. Pentru copil, este mai important decât un adult. Lui „I“ este imperfect și are nevoie de ajutorul unui basm a textului, ritmul, conținutul, difuzoarele. mitologie Nu există copii de mirare a „cookie-uri roșii“ și „sicriu pe roți“, la fel de severe.

„Scufița Roșie“ Să ne întoarcem la poveste. Aceasta este o poveste importantă a crescut fete. Ea descrie o problemă profundă și controversată a relației dintre mamă și fiică, sunt mult mai puțin clare și explicație decât conflictul dintre tați și fii. În cazul în care între mama si fiica nu este în valoare de această poveste, și ca ei, ei sunt puțin probabil să fie în măsură să îmblânzi cu ușurință emoțiile și sentimentele care vor apărea mai devreme sau mai târziu, în relație.

Deci, fie această relație va fi conflictuală sau du-te într-o imitație care nu are nimic de-a face cu sinceritatea atât. În basm, totul este important - și faptul că doar mama, și despre tatăl său nu vorbesc, și că trimite o fiică singur în pădure, și faptul că lupul mănâncă bunica și nepoata, și că vânătorii rupt deschide burta lupului, în cazul în care recuperate din ambele. Toate acestea - componentele importante povești.

Ce-a stat înaintea mea - poveste psihotice, violat și ocărât. Un copil care-l citesc, jefuit. Îmi pare rău pentru generația care se va dezvolta pe astfel de povești.