Ei învață copii povești populare, de divertisment pentru copii, petrecere a timpului liber, creativitate, detinform

Ei învață copii povești populare, de divertisment pentru copii, petrecere a timpului liber, creativitate, detinform

Relevant dacă un basm în lumea modernă?

Desigur, în lumea de astăzi, poveștile populare și basme românești de alte naționalități și-au pierdut o parte din valoarea pe care a avut înainte. Nu toți părinții le citesc copiilor lor mici, pentru că acum există multe alte „malyshovom“ de divertisment.Prin urmare, folclorul românesc, desigur, nu este afectat de formarea caracterului național la copiii mici, deoarece poate fi fost înainte. Astăzi trăim într-un „sat global“, iar dacă părinții le citesc copiilor lor și basme, atunci acest lucru nu este neapărat scrieri și povești de multe naționalități diferite, care populează planeta noastră poporului român.

Cu toate acestea, există încă o mulțime de părinți care cred copiii lor trebuie sa asculte copilarie rumynskogoskazochnogo curs de arta este nu numai pentru divertisment, ci și în scopuri educaționale.

Ceea ce copiii sunt învățați basme românești și povești de alte naționalități? Sunt toate la fel de inofensive pe cât pare la prima vedere? Ce setări sunt oferite copiilor pentru viitor?

Ceea ce este învățat basmele românești

Se crede că basmele românești învață bine și etern, și ei nu au nici negativ, capabile de a da copiilor mici orice setare incorectă pentru viitor. Desigur, în povești, cum ar fi „nap“, nu există nici negative ascunse. Dar, în alte basme românești nu este atât de toate în mod clar, iar lecțiile care pot fi trase din acești copii nu pot avea întotdeauna un impact pozitiv asupra vieții lor viitoare.

Adevărul este că nici unul dintre basmului rus nu promovează munca grea și eficiență sporită. Există chiar și o părere că basmele românești sunt de vină pentru faptul că, în corupția straneprotsvetayut noastră, furt și lene este o trăsătură a caracterului național românesc.

Dacă, să zicem, un basm german, toate personajele harnici, rațional și practic, folclorul românesc este foarte mult proiectat pentru un drum liber, ca toate de la sine este format „prin magie“ (deși basmului poate fi interpretat o varietate de moduri, și poate spune mai multe despre milă și compasiune decât un drum liber).

Creativitate și simplitate împotriva raționalitate și practic

Personajul principal al basmelor românești Ivan cel Nebun învață că există lucruri mai importante decât practic, cumpătare, prudență și muncesc din greu pentru a atinge obiectivul. Aceste calități, precum și lăcomie și înșelăciune, în folclor specifice numai caractere românești negativ.

Putem spune că fabulos Ivanushka spre deosebire de valorile de bază ale unei societăți capitaliste. El este cel mai inteligent printre multe înconjoară pacaleste nici raționalitate diferite, practic și nu caută bogăția.

Ivan ne învață că, în basmele românești, castigand cel care isi accepta soarta cu toate plusuri și minusuri, îi ajută pe toți care l-au întâlnit pe drum (și apoi l-au ajute), și este capabil de a nu în întregime logic, de multe ori contrar bunului simț dar faptele originale. Cei care trăiesc de dragul profitului și achiziționarea de avere, în basmele românești din stânga cu nimic, iar cei care nu sunt alungare bani, și se gândește creativ, primește jumătate din împărăția și prințesa ca soția lui.Se poate presupune că o națiune a adus pe aceste povești nu va fi niciodată în stare să bată în termeni de performanță, munca grea, practic și prudență alte persoane, dar atunci când aveți nevoie pentru a găti „terci dintr-un topor“ și arată minuni ingeniozitate, spirit și ingeniozitate, va fi printre mai întâi. Deci, se pare că, România trebuia să se concentreze pe idei creative și originale, mai degrabă decât pe creșterea productivității și a populației de sănătate. Acesta este modul în care aceasta va fi în măsură să pună în aplicare capacitatea lor națională.

Desigur, există în basmele românești și eroi de acțiune. În primul rând, acest erou epic (Ilya Muromets, Dobrînia Nikitici, Alyosha Popovich și altele), întruchipând idealul războinic oamenilor. Dar totuși cel mai popular în folclorul românesc se bucură de o rustic, nu foarte harnic, dar Ivan altruist, plin de compasiune și creativ.

În contextul unei societăți multiculturale este foarte important să se introducă copiilor tradițiile, obiceiurile și particularitățile altor națiuni. Pe internet putem găsi cărți audio și texte nu sunt doar europene, ci și chineză, povești japoneze, africane, familiaritate cu care va ajuta copilul să compare modul în care personajele se comportă magia din întreaga lume, și să-și extindă orizonturile.

Cele mai multe povești literare care sunt citite în România, sunt de origine străină, dar poveștile populare ale altor națiuni, până de curând, nu de multe ori a rămas în meniul nostru „fabulos“ (în special patrimoniul exotice fabulos al țării). Acum, se întâlni cu câteva povești din țări îndepărtate, a devenit mult mai ușor.

Cum de a alege un basm

Cele mai multe dintre poveștile care ajung copiii de azi sunt cele mai procesate, editate și versiuni concepute special pentru copii mici adaptate. De fapt, există zeci, sau chiar sute de versiuni ale aceleiași poveste de basm.

Cel mai bine este de a alege un simplu povești, bune, în care nimeni nu a fost trimis la lumina, nu privează nici o parte importantă a corpului, nu a aruncat departe de a muri în pădure, în bine, etc. Nu ar trebui să fie folosind basme pentru a preda copiilor că violența și pierderea vieții - acest lucru este destul de normal pe planeta Pământ.

În mod firesc, să înceapă cunoștință cu lumea fantastica ai nevoie de o foarte simplu povești, se deplasează treptat pe parcele mai complexe și lungi.

Baietii sunt cele mai potrivite povești eroice ale eroilor români, despre soldatul de creație, gatiti terci de la un topor, și de resurse Ivan cel Nebun, este mult mai inteligent decât frații lor practice și sobre.

Fetele cel mai bine, probabil, citește poveste internațională despre Cenușăreasa, Mica Sirena, Scufița Roșie, Frumoasa și Bestia (deși se crede că istoria femeilor suferă eșecuri în viața sa personală), precum și basm românesc despre Vasilisa Înțeleptului și Beautiful Helen.

Cum sa faci o educație „fantastic“ este mai eficient

Fiecare copil face auzit în copilărie basme propriile lor concluzii, și nu este necesar să se impună viziunea sa asupra unui anumit istorie. „Fabulous“ educație, spre deosebire de sistemul școlar nu trebuie să insiste asupra existenței unui singur răspuns corect, singura interpretare a unei povești. Lăsați copilul dezvoltă imaginația și imaginația creatoare, și să facă propriile lor concluzii din ceea ce a auzit.

În scopul de a „fabulos“ de educație a fost mai eficace, vă poate oferi
l on-line pentru a veni cu finaluri alternative de diferite povestiri. Aceasta va contribui, de asemenea, la dezvoltarea imaginației și a abilităților creative ale tinerilor studenți, și poate ajuta la a scăpa de unul dintre dezavantajele majore ale poveștilor populare românești - o diviziune clară în alb-negru, bine și rău, negativ și pozitiv.

În viața reală, lucrurile sunt mult mai complicate, binele și răul se împletesc într-o singură persoană, și nu există nici una, așa cum se spune, ar fi fără păcat, și, în plus față de alb-negru, există, de asemenea, o mulțime de alte nuanțe. Explică-i copilului, atunci când începe să-l familiarizeze cu lumea minunată a basmelor.

Cum altfel se poate folosi un basm

Poate basm copilului și nimic nu a învățat, dar cel puțin ele pot fi folosite pentru a-l eutanasieze rapid și să introducă un astfel de miracol al civilizației umane, ca o carte.

Aleksey Kormushkin,
în special pentru DETINFORM

Racelile sunt cele mai frecvente, mai ales în centrele de îngrijire a copilului urbane - unul strănutul și asta e deja jumătate din clasă stă acasă cu un diagnostic de SRAS. De unde știi ce această boală este, care sunt cauzele si simptomele sale, precum și de ce ai nevoie de tratament?