Eseu despre bunătate - proiect social - va fi Kinder

Cu toate acestea, studenții nu le place întotdeauna să scrie eseuri, datorită faptului că mulți pur și simplu nu sunt atât de mare pace interioară, dar să acorde o atenție la faptul că pe același subiect, fiecare cu perseverență și imaginație mare, scrie un eseu. Și asta pentru noi lucrarea - este doar zborul sufletului în lumea interioară, lumea fanteziei.


Eseu despre bunătate - proiect social - va fi Kinder

O persoană care face bine, se simte fericit. (M.Gorky)

Bunătatea - aceasta este o calitate pozitivă pe care ar trebui să aibă toată lumea de pe planeta Pământ. Un om bun întotdeauna va ajuta la cei care au nevoie de ea. Oamenii înfometați împărtășit ultima lor bucată de pâine. Oamenii donează sânge pentru a ajuta pacientii intr-un moment dificil; adăpost social cu persoanele fără adăpost. Asta e adevărata bunătate. Recent, în Japonia, un cutremur puternic și tsunami, mii de persoane au fost rănite. Multe țări au răspuns imediat la necazurile lor, inclusiv România. Japonia a trimis echipe de salvare, consumabile medicale, alimente, îmbrăcăminte. Nu e de mirare înțelepciunea populară spune: „Bunătatea va salva lumea.“ Oamenii au crezut mult timp că bine - este una dintre cele mai importante calități. Chiar și în basme populare binele triumfă asupra răului. cadou de bun venit poate înlocui o vacanță, pentru a ajuta pacientul depăși boala mai repede, înveselească într-un moment trist.

Într-adevăr, astăzi, într-o epocă în care mașinile efectua sute de operațiuni și să înlocuiască zeci de oameni, el reprezintă o problemă de prim cordialitate. Prin urmare, trebuie să te gândești la asta de multe ori, pentru că trebuie să fie binevoitori unul cu altul. Cum de a deveni mai buni? Pentru a asculta, de a simți sufletele altora, să nu treacă de oameni care fac apel pentru ajutor. Bad atunci când oamenii care luptă pentru propria lor bunăstare, uitând că există, ei trăiesc în această lume nu sunt singuri, că termenii aceiași oameni care trebuie să se gândească, să fie socotit cu. AP Cehov a spus: „Grabeste de a face bine“.

Eseu despre bunătate

Eseu despre bunătate - proiect social - va fi Kinder

Pentru a face bine oamenilor - această nevoie spirituală pentru poporul român, care a rămas în noi, chiar de la strămoși îndepărtați. În viața noastră actuală este atât de mult rău, neîncredere, violență, unii își pierd credința în bunătatea, generozitatea și altruismul oamenilor. Ei spun că acum toată lumea trăiește de la sine, fără a adâncit în problemele altora. Că relațiile monetare au început să înlocuiască vechi, construit pe bunătate și dorința altruistă de a ajuta o alta, a pierdut capacitatea de reacție și căldura sufletului, care a fost întotdeauna faimos pentru. Dar eu cred că nu este.

Fii bun la toate, nu este deloc ușor.
Ea nu depinde de bunăvoința de creștere,
Ea nu depinde de culoarea de bunătate,
Amabilitatea - nu tort, nu dulce.


este necesară numai, este necesar să fie un fel
Și probleme nu se vor uita unul pe altul.
Și zavertitsya la sol mai repede
Dacă ne suntem bine.

Da! Compasiunea îi face pe oameni fericiți. După cum se spune, bunătate și fericire - sunt două fețe ale aceleiași monede. Cu cât da mai mult, cu atât mai mult vom ajunge. Cu cât facem bine, mai fericit am devenit. Astfel, fericirea se întoarce la noi ca un bumerang. „Fii fericit“ - ne dorim pentru Anul Nou. ziua de naștere. Poate că dacă oamenii se intreaba adesea despre natura fericire și bunătate, oamenii fericiti ar fi mult mai mult. Fii bun și apoi vei fi fericit!

Eseu despre bunătate

Eseu despre bunătate - proiect social - va fi Kinder

În dicționarul lui Sergei Ivanovich Ozhegova cuvântul „bunătate“ este definit ca fiind „afectiune receptiv, sincer pentru oameni, dorința de a face bine oamenilor.“

Și ceea ce este bun? Există mulți oameni buni: cineva pentru a ajuta la a ajunge la pierdut acasă la un om orb, să se hrănească păsările în timpul iernii, jucării colectate și cărți pentru copii din orfelinat, a zâmbit trecator, a spus un cuvânt bun - este, de asemenea, toată bunătatea. Uneori suntem atât de dedicați propria lor bunăstare, că noi uităm că suntem în această lume nu sunt singuri, că termenii aceluiași popor. Dacă noi pur și simplu nu acorde atenție la durere, nu asculta propria lor conștiință, vom pierde cel mai valoros capacitatea: de a face bine. Bun venit hranim om exaltă, și mânie, și indiferență să-l umilească. Dacă cineva este indiferentă față de suferința altora, el nu merită titlul de om.

Este un fel nu este ușor.
Ea nu depinde de bunăvoința de creștere,
Amabilitatea aduce bucurie oamenilor
Și, în schimb, nu are nevoie de recompensa.
Amabilitatea de-a lungul anilor, nu îmbătrânește,
Bunătatea de la rece la cald.
Dacă bunătate ca soarele strălucește,
Bucura-te la adulți și copii.


Deci, trebuie să fim atenți unul cu altul, să învețe să asculte și să înțeleagă alții și el însuși. Toată lumea se pot găsi într-o situație dificilă, toată lumea ar putea avea nevoie de ajutor din partea altor persoane. Ați observat că, dacă în apropierea omul căzut, chiar dacă el a fost beat, să se oprească cel puțin o persoană, uita-te în fața lui, începe imediat să se apropie de alte persoane, pentru a oferi asistență. Aceasta este bun tinde să se răspândească și, desigur, face bine, și este sigur de a veni înapoi!. Deci, dacă toată lumea va face cel puțin un pic, face cel puțin un pic de căldură, petrece un minut de timp prețios, toate acestea vor fi mai bine, atunci bine și începe să se încălzească sufletele noastre.

Eseu despre bunătate

Eseu despre bunătate - proiect social - va fi Kinder

Cuvântul „bunătate“ - este un cuvânt vechi. Nu este deja un secol și mileniu, oamenii susțin că este necesar sau nu, este de ajutor sau dăunătoare. Există dezbateri și oameni suferă de faptul că bunătatea în viața lor nu este de ajuns. astăzi este un poem foarte important Genriha Akulova „Oameni buni, ca întotdeauna, nu este de ajuns. "

Oameni buni, ca întotdeauna, nu este suficient,
Oameni buni, ca întotdeauna, deficitul.
Oamenii buni nu înțeleg întotdeauna,
Inima mea doare mai bine.
Bun - ajuta cu generozitate pe cei bolnavi,
Bine - da caldura si confort,
Bine - ține pasul cu un ritm slab
Și nu, mulțumesc, nu așteptați.


Bine poate fi doar unul care este întotdeauna un fel la oameni care cred că nu numai despre ei înșiși, ci și pentru alții. Cu adevărat oameni fericiți sunt cei care dau bună scopuri altruiste. De exemplu, în cazul în care călătoriți cu mașina și a văzut vocea unui om, s-ar putea gândi: „Asta o să-l ia și să ia banii de la el.“ Și dintr-o dată acest om necaz, durere: Poate el a fost întârziat la o întâlnire, el poate cineva din spital, care este o nevoie urgentă de a predica, poate chiar a lua droguri. Desigur, o persoană care are nevoie de ajutor. Chiar dacă el nu va plăti nimic pentru drum (el poate avea nimic), să-l ajute, voi lua. Fă bine, omul însuși devine o mai bună, mai curată și mai luminoasă. Dacă suntem atenți la orice persoană, dacă un tovarăș de drum aleator, un vagabond, un prieten - aceasta este o manifestare de bunătate. Și bunătatea este cunoscută pentru a salva lumea.

Eseu despre bunătate

Doar pentru tine avem o mică colecție de lucrări de bună. Sperăm că veți veni ca aceste eseuri minunate de la elevi.