ethnoscience

Medicina tradițională. plante aromatice. Tratamentul pe bază de plante de boli

ethnoscience
În societatea modernă, cei mai mulți oameni sunt mai mult sau mai puțin confruntate cu medicamentul și o varietate de facilități pentru tratamentul bolilor. De la primele încercări de a trata oamenii folosesc în acest scop o mare varietate de instrumente, care nu este niciodată întreruptă de căutare. Unii dintre ei au dispărut din arsenalul de medicină ca ineficiente și au fost înlocuite cu mai avansate, altele, cum ar fi furnizarea de organism, cu efectele pozitive și negative, altele au supraviețuit. Plantele folosite și de om de-a lungul istoriei sale de dezvoltare.Utilizarea de plante pentru tratamentul tuturor larg răspândite în regnul animal. Descrie numeroase cazuri de auto-vindecare a animalelor prin consumul de o varietate de ierburi și plante. Unele dintre aceste observații a fost valoroasă persoanei. De exemplu, în manuscrisele vechi arabe, descrie modul în care păstorii etiopian observat caprele care au început brusc sărituri și zburda după ce mănâncă frunzele arborelui de cafea. Verificarea acestei observații, sa constatat un efect nu numai frunzele, ci, de asemenea, boabele de cafea de stimulare. În prezent, băutura de cafea a fost atât de răspândită și popular că nu este nevoie să locuiască pe fond (și dezavantajele) de utilizare a acestuia.

Rhaponticum CARTHAMOIDES, aplicat în prezent în medicină ca un tonic si tonic, printre popoarele din Siberia și este, de asemenea, numit Maral rădăcină. Vânătorii au văzut în mod repetat cât de obosit de alungare cerb mânca tulpini și rădăcini levzei, apoi fugi. În Orientul Îndepărtat taiga, cerb Primorie și alte animale sălbatice mânca cu ușurință frunzele tufișurilor Eleutherococcus. Acest comportament neobișnuit a provocat speculații că zhivotnye tratate. Într-adevăr, un studiu atent al Eleutherococcus efectuate, în special, al II-lea Brehmanom, a condus la descoperirea a pronunțat tonice și adaptogennyx proprietăți.
vânători Buriate susțin că cerb rănit mânca de bună voie garoafă roșie, astfel încât acestea foarte repede opreste hemoragiile din cauza rănilor. Ca un cățel hemostatic este încă folosit în medicina tradițională.

animale domestice și sălbatice mânca plante cu proprietăți antihelmintice, de exemplu, pelin. În Buriatia pentru tratarea oilor deparazitarea le-a pus periodic la pășune, în cazul în care crește Tugan-romi. În Caucaz susțin că Himalaya poartă același scop mânca flori rhododendron. Aparent, un astfel de tratament și a descris minunat


scriitor sovietic și naturalist NI Sladkov „Chew flori urs cu dezgust, ottopyrivaya gura, sufocare, scuipa, dar inghite.“ Ca un om deschide proprietățile curative ale plantelor, noi, desigur, pur și simplu nu poate fi stabilită. Nu există nici o îndoială că drumul spre cunoașterea de plante a fost mult timp și dificil.

Formarea speciei umane a început în pădure printre plantele, care sunt atrase în primul rând atenția oamenilor. Principala hrană pentru om primitiv este fructul, tulpini, rădăcini și rizomi de plante erbacee. Împreună cu alimente și plante medicinale au fost observate. Aceste descoperiri au fost accidentale. Ca urmare a repetarea frecventă a plantelor individuale de acțiune terapeutică de oameni au început să înțeleagă legătura dintre relief vin de suferință și utilizarea oricăror unelte. El a amintit de efectele benefice ale plantelor și de a le folosi atunci când este nevoie. „În toate probabilitățile, toate substanțele nutritive, excitator și proprietățile curative ale plantelor cele mai obișnuite aspect din fiecare țară au fost descoperite de sălbatici, care au fost apoi mutat la
Este imperios necesar ca a trecut prin nenumărate experiențe similare, și a dobândit cunoștințe practice transmise între ele și posterității prin cuvânt din gura“, - Charles Robert Darwin a scris (1809-1882). Informațiile primite despre droguri sau toxice
Proprietățile de plante a fost transmis din generație în generație de secole acumulate în oameni, uniți în experiența de medicina tradițională.

Fără îndoială, plantele medicinale sunt primii agenți terapeutici, care în mod conștient au început să folosească oameni. În societatea primitivă arta de vindecare, se pare, a avut întreaga populație adultă, și, prin urmare, devine clar de ce Ivan Petrovich Pavlov (1849 -1936) în istoria medicinei, a scris despre medicii: „Munca lor - la fel de vechi ca și primul om ... ar fi nedrept să-și asume istoria medicinii, în scris, a perioadei sale ".

Studiind istoria utilizării plantelor medicinale, un expert de renume în acest domeniu Nina Georgievna Kovaleva a făcut o concluzie surprinzător de exacte .... că primul medic de pe teren a fost phytotherapeutist. Și pentru a fi aproape exclusiv omul phytotherapeutist a avut timp de sute de ani, ca hrană pentru animale pentru o lungă perioadă de timp a rămas un plus aleatoriu la plante, și de aceea el nu a putut detecta în mod credibil proprietățile sale de vindecare. Chiar și în momentul în care este detectat de scriere de înregistrare a arătat că cele mai multe medicamente au avut origine vegetală.

„Stații de epurare nu este contrived, metoda inventivă de tratament. Utilizarea cu succes a plantelor în scopuri terapeutice - un proces natural, care decurge direct din condițiile corpului uman. Prin urmare, nu numai că omul primitiv, dar și animalul bolnave, ceea ce a condus instinctul de auto-conservare, găsit printre planta dreptul mediului natural, uneori, plata cu viața lor pentru căutările nereușite, „- scrie N. G. Kovaleva.

Colectarea de plante, prepararea de medicamente, precum și tratamentul cazurilor necesită o mulțime de timp, cunoștințe și experiență. Prin urmare, ca o societate de informații medicale a fost concentrat în anumite persoane. În cele mai vechi timpuri, era, de regulă, miniștrii de cult - șamani, preoți etc. mai târziu, a venit profesia medicală. Cu toate acestea, informațiile privind proprietățile benefice ale plantelor medicinale sunt utilizate nu numai de medicina științifică, ei încă mai trăiesc în oameni, transmise din generație în generație. Și știind că un vehicul excelent, oprirea hemoragiei dintr-o tăietură mică, o pătlagină, iar când „orbire de noapte“, trebuie să mănânce morcovi care prune și prune laxativ și stabilește cherry și mai mult, ne obișnuim, de regulă, nu de la medic, și de la cei dragi. Știința și medicina nu se contrazic, ci se completează și îmbogăți reciproc.

Articole populare și secțiuni ale site-ului, „medicina tradițională. sfaturi medicale. medicament pe bază de plante „:

Cunoașterea pierdut vindecătorului siberian Lydia Nesterovna Surina

ethnoscience

Adăugați site-ul „Medicina tradițională“, în