excreție fluturi la domiciliu

E o molie a zburat!
El bea infuzie prea parfumat
Din petale de trandafiri.
Matsuo Basho

excreție fluturi la domiciliu

Setea de un miracol, și credința în transformarea extraordinară inerente naturii umane. Nu aceste calități sunt baza de tot felul de mituri, basme, alchimie? Este tentant să credem că fierul se poate transforma în mod misterios în aur, apa în vin, transportul de dovleac, și așa mai departe.schimbările tehnologice rapide în viața noastră nu lasă prea mult loc pentru miracole. Se pare că totul a fost mult timp descoperit, descrisă, decodate și a intrat în formula. Și totuși.

Ai văzut vreodată cum se naște un fluture?

Cum nemișcat, aparent mort, papusa dintr-o dată eliberat în această lume perfectă, cu ornamente capricioasă pe aripi, fără cusur combinație de culori, linii elegante?

Cu toate acestea, eu sunt obtinerea înainte de mine. Corect, desigur, pentru a începe - de ou. Fluturii sunt insecte cu metamorfoză completă, adică se află în stadiul de dezvoltare a tuturor posibile - ou, larvă, pupă, insecte adulte. Deci, dintr-un ou fertilizat o trapă de o zi in larve - omizi. Shell de la care ea tocmai a urcat, gusenichka mici mănâncă imediat, și să-l oprească, primul din viața ei, ocupația nu este considerată posibilă.

Din păcate, larva unui fluture este cu mult mai puțin creatura poetică decât adulții. De la apariția manca practic continuu. De fapt, omida este un intestin gigant la un capăt - deschiderea pentru ingestia de alimente, pe de altă parte, îmi pare rău, pentru scutirea de la mâncat. Este păcat că insectele nu sunt reținute legătura dintre părinți și urmași - orice mamă ar fi poftei de mâncare de invidiat bucuros de copilul lui!

Omida crește treptat de greutate și mărime crește, varsare periodic, adică, scăzând o alta, a devenit aproape pelt. În cele din urmă, vine un moment în care este nevoie de posesia de „anxietate, Wanderlust“. Omida nu lasă fără regret o masă, găsi un loc poukromnee și se transformă într-o pupă. Se pare ca urmatorul MOLT, dar pielea rupt dezvăluie ceva nou și încă. Transformarea într-o păpușă nu este întotdeauna posibil să se observe, deoarece multe tipuri de omizi de spin un cocon, complet înconjurat de un strat subțire de mătase, secretat de glandele speciale.

excreție fluturi la domiciliu

Perioada de ședere în păpușa pare calm exterior totală. De fapt, există procese complexe în mod continuu, formând noi organisme, și există o transformare completă a ceea ce a fost recent un crawling omida păroasă, într-o cu totul, spre deosebire de ea, luminos, luminos și aerisit nouă formă de existență.

Declar cu toată responsabilitatea - nu este surprinzător acest spectacol l-am văzut vreodată.

În timp util pupelor apar creaturi șifonată misterioasă, îngheață pentru un timp, până când injectat în hemolymph capilare (aceasta este - „sângele“ de insecte), iar acum ochii tăi aripi îndrepta, se usuca, solzi microscopice sunt irizate, și în fața ta fluture, gata de decolare!

Comparativ cu această transformare, povestea rățușca cea urâtă se estompeze iremediabil. Ei bine, sa dovedit a fi o tânără lebădă frumoasă în sine, în adolescență. Cu fiecare se întâmplă la maturitate!

În acest caz, mintea ta, probabil, vine povestea Printesa Frog este o diferență atât de enormă care există între o omidă (grăsime mâncăcios „vierme“, care nu-i place) și fluture (simbol al frumuseții și eleganță, a fost admirat universal și glorificat în poezie Basho și Nabokov). Imaginați-vă niște aripi de fluture tropicale transpira chiar parfum!

În ultimii ani, a devenit popular pentru a organiza în timpul nunți sau alte sărbători întregi spectacol fluturi, când mii de cele mai frumoase creaturi, mai ales pentru cultivate, produse dintr-o dată și flutura prin sali. grădinari se gândească serios Mai recent ca fluturi poate fi un ornament pentru orice gradina, impreuna cu florile. În Germania, de exemplu, gradina fluture deschis, în cazul în care este crescut în mod constant aproximativ 50 de specii, cumpararea păpuși pentru aceasta cele mai spectaculoase frumuseti tropicale.Am sincer supărat că urmărește numeroase găsi neatractive. Recunoașterea primite, cu excepția oamenilor de viermi de mătase celebre de mai mult de 4 mii de ani, și-a dat omenirii „mătase elastică.“ Dar, în primul rând, omida - membri importanți ai comunităților naturale și servesc ca hrană pentru multe păsări și animale carnivore. Și oamenii sunt dispuși să le folosească pentru produsele alimentare. Aborigenii din Australia și oamenii din Congo, de exemplu, cred omizi delicatese locale.

În al doilea rând, ele sunt în felul lor, sunt foarte frumoase și au, în funcție de specie, foarte condescendent interesant sau colorarea de avertizare.

Și în al treilea rând, nici un omizi nu ar exista fluturi, observa apariția care este posibilă chiar și în insectarelor acasă.

Adevărat, am observat că insecte iubitorii de literatură mondială nu favorizează.

În primul rând Fowles, cu său „colector“ - poveste terifiantă a unui tânăr care a început cu fluturi de colectare, și a pus capăt capturarea fetei. Apoi, Thomas Harris inteligent „Tăcerea mieilor“, în cazul în care un criminal în serie și torționar femeilor, de asemenea, ar fi dorit să urmărească transformarea interesant.

Dar dacă aceste analogii nu sperie, și ești sincer în dorința de a atinge minunea, merită o încercare. Trebuie să spun că eliminarea de fluturi la domiciliu este destul de ușor și incredibil de distractiv. Există, totuși, o altă opțiune de diluare, ceea ce presupune un ciclu complet de dezvoltare și pentru a oferi o nouă generație. Dar este mult mai dificilă și necesită răbdare, unele de calificare și spații corespunzătoare - fluturi au nevoie de un spațiu pentru împerechere. Retrageți fluture dintr-o omidă sau crisalidă, găsit în natură, accesibilă tuturor.

excreție fluturi la domiciliu

Doar nu uitați să acorde o atenție, omida a fost găsit pe ceea ce ai plantelor. La urma urmei, dacă înainte de pupation este încă departe, ea are nevoie de un stoc solid de furaje, iar majoritatea larvelor de fluture sunt monophagy, care este extrem de specializate preferă să mănânce doar o singură plantă specifică. Doar câteva specii sunt omnivori și trece cu ușurință la alte tipuri de alimente.

Insectarium Tăietura tulpinile sunt plasate în rezervorul de apă. Este mai bine să acopere gâtul recipientului cu tifon sau de hârtie pentru a urmări, în jos tulpina, nu s-au înecat. Omizile nu sunt prea pretențios, dar produsele alimentare ar trebui să fie întotdeauna în stare proaspătă, și insectar protejat de lumina directă a soarelui, pentru a evita efectul de seră.

La tropice, oul poate maturiza în trei zile, stadiul larvar durează opt zile, etapa Pupa - încă o săptămână, și un fluture adult apare în lumină doar optsprezece zile de la depunerea pontei. In aceasta, un climat mai rece, acest ciclu incetineste și durează aproximativ două luni, iar omizile pupă la sfârșitul verii, cu experiență în stadiul de pupă iarna.

Pregătește-te pentru apariția de fluturi va trebui să pre - a ieșit din crisalida, acesta trebuie să fie „deschise“, ca o floare. Și pentru aceasta are nevoie de o suprafață aspră, catarare pe care fluturele ar putea răspândi aripile sale și uscate. Ca suport fire adecvate sau bandă de hârtie suspendată pe verticală de la capacul insectarium.

Multe dintre fluturi tropicale din Africa și America de Sud este acasa, la aproximativ zece luni, și în tot acest timp prolifereze în mod activ. Viața de fluturi în formația noastră, de obicei mici și nu depășesc trei săptămâni. Principala funcție naturală a insectelor adulte - împerechere și pontei și apoi moare repede. Multe fluturi se disting prin faptul că nu se hrănesc deloc, și să se concentreze toată viața sa scurtă în importantă chestiune de procreare. De asemenea, trebuie amintit că aripile de fluture sunt prea fragile pentru a păstra ei acasă ca un animal de companie.

Deci, veți avea o oportunitate unică de a reveni să apară în fluture la lume și eliberați-l în sălbăticie (care nu este recomandat, de exemplu, cu gândaci Madagascar), desigur, ținând seama de locul și momentul eliberării.

Fluturii sunt afișate în casa mea de mai mulți ani, dar sentimentul de mirare este nu numai că nu a dispărut, ci și-a intensificat de fiecare dată. În ciuda faptului că întreaga metamorfoza poate fi văzut cu ochiul liber, pentru a înțelege până la capăt, omidă, crisalidă și fluture sunt link-uri într-un lanț, nu am fost în stare să! La urma urmei, fiecare nouă etapă de dezvoltare este incredibil de departe de cel anterior, ca anatomia și funcția. Caterpillar încetează să existe, dar nu moare, și pauze în milioane de celule, care se află sub pupă coajă mutat, grupate, modificate și, în cele din urmă, dintr-un lichid limpede, sunt aripi, antene, fulgi.

excreție fluturi la domiciliu

Eu, personal, în calitate de medic, și, prin urmare, ceva de-a face cu știință, a decis că este mai bine să se înțeleagă complexitatea procesului. Am încercat să înțeleagă esența fenomenului apoptozei. în rolul hormonilor ecdisteroid și esterilor metilici epoxizi acizilor organici.

Am încercat, și abandonat. Reduce patosul.

Este ca o mamă pentru a explica, doar acceptând mâinile copilului lor nou-născut, că viața - nu este un miracol, ci un fel de mod de existență a organismelor de proteine.

Așa că am continua să ia în considerare misterul apariției unui fluture. Și mă simt ceva de genul fericire, atunci când foșnet abia audibil anunță că, lăsând-o „cutie“ gol, a venit la lumină creatura cu aripi efemere, iar acum va zbura prin fereastra deschisă floare încântătoare reînviat.

Ponderea în rețelele sociale: