Există un timp sau inventat pentru comoditatea de oameni

PhD Lector Facultatea de Filosofie HSE

Tentativele de timp nereal dovezi (care, de exemplu, J. întreprinse. McTaggart) duc la incoerențe inevitabile. Asta ar însemna irealitatea timp pentru experiența noastră de zi cu zi? Dacă nu, înseamnă că puteți mânca o salată în primul rând, și apoi se fierbe? Dacă nu - înseamnă că este imposibil să fie oriunde târziu?Este timp. Dar cum? Se poate spune cu greu că timpul a fost inventat „pentru comoditate.“ Pentru comoditate a fost inventat, de exemplu, un semafor, dar ne putem imagina că o zi omenirea va decide să abandoneze luminile de trafic în favoarea ceva mai confortabil. Ne putem imagina că oamenii dintr-o dată de acord - și timpul nu va fi?

Omul nu a inventat timp, dar în același timp, noi nu găsim printre lucrurile. „Timpul - Kant observă - nu este un concept empiric, dedus din ceva experiență.“ Timpul precede în mod logic experiența noastră este, în cuvintele lui Kant, a priori forme de sensibilitate, nevoia de a prezenta mincinoase „în inima contemplației.“ Ce înseamnă? Noi facem un simplu experiment de gândire. Imaginați-vă că o ceașcă de cafea pe masa cade și pauze. Și acum - să încerce să-și imagineze acest eveniment în afara timpului. Noi nu am reușit.

Astfel, constatăm că mai mult timp este ce structuri experiența noastră, și nu este ceva care a fost inventat „pentru comoditate.“

Este amuzant că toate răspunsurile la întrebarea din punct de vedere al fizicii, cu toate că oamenii răspuns bun la această întrebare înainte de modelul standard. Deoarece întrebarea este întrebat în termeni generali, l-aș fi adus cuvântul Amiel stabilite de Tolstoi în ultima sa carte:

„Timpul - aceasta înseamnă doar prin care noi vedem treptat, ceea ce este cu adevărat acolo și că întotdeauna. Ochiul nu vede mingea bine, deși există pasă dintr-o dată. Pentru ochiul a văzut o minge, este necesar ca mingea filat în fața ochiului, care se uită la ea. Și lumea este implementat, sau ca în cazul în desfășurare în fața ochilor oamenilor tot timpul. nici un moment: adică, adică. Timp și spațiu - este maruntita fără sfârșit pentru folosirea lor există un finit“.

Cu alte cuvinte, oamenii nu vin cu timpul, omul a apărut acolo, și fără ea ei înșiși nu se poate imagina. Pentru moment persoană să mănânce, dar să nu piatră.

Natalia Krivolapchuk 3698

De exemplu, timpul subiectiv este estimat la numărul de reacții ale sistemului nervos la anumite evenimente - care este, prin aceleași schimbări în stat. Toată lumea știe că ziua poate dura la infinit, și poate zbura neobservat. Dar pentru un om care și-a petrecut toată ziua în aceeași cameră, pe măsură ce timpul a mers cu o viteză complet diferit.

Bhakti Vijnana Goswami Maharaj 6684

Maestrul spiritual în tradiția Vaishnavism

Timpul, desigur, există. Am inventat nu este om, ci Dumnezeu. Și el a dat poporul la corpurile cerești, mișcarea pe care o putem măsura timpul. Pământul în propunerea numără orele și minutele, luna - zile, luni, Soare - ani, Jupiter - ciclul de doisprezece ani, Saturn - treizeci de ani. Întregul cer - un ceas mare, cu diferite săgeți. Acest ceas arată ce să facă în acest moment, și ceea ce ar trebui să fie evitate, iar în cazul în care o persoană a învățat să trăiască în armonie cu vremurile și de a respecta ritmul natural al universului, viața lui va fi cel mai benefic.

Vedele spun că timpul - este înaintea lui Dumnezeu, punând în mișcare natura materialului. energie timp declanșează mecanismele de natură și ne permite, ființe înzestrate cu conștiință, de a acționa în această lume și culegem roadele acțiunilor sale (karma). Din cauza timpului fructelor operațiunilor noastre mature. Ca copac dă roade într-un anumit sezon, iar karma noastră ne aduce off în anumite momente. Prin urmare, sunt zile fericite sau ani, atunci când norocul ne zâmbește, și există momente nefericite când necazurile vin la noi unul după altul. ceas universal deasupra capetelor noastre arată fără pasiune bun atunci cand sunt coapte si fructe rele ale acțiunilor noastre.Agenția Analist pentru Inițiative Strategice, un student al științei politice

Timpul există ca o variabilă fizică, nu este mai puțin real decât spațiul. În special, fără el, ca a patra dimensiune va pierde sensul teoriei relativității. Întrebarea este, mai degrabă, în natura timpului și a percepției sale de oameni: de exemplu, de ce ne amintim trecutul, dar viitorul nu-și amintește de ce timpul se mișcă puternic într-o singură direcție la un moment dat, în spațiul de posibile direcții diferite.

Dacă nu mă înșel, un fizician Feynman credea că ființele vii numai timpul este unidirecțională, iar problema este capabil de a se mișca liber în ea, ceea ce explică fenomenul de anti-materie. De exemplu, pozitroni (antiparticula electronului) nu poate fi decât același electron în mișcare, nu înainte, ci înapoi în timp. Vă recomandăm citirea acestui Michio Kaku - „fizica imposibil“.

Astfel, se poate argumenta că schimbarea poate normaliza alte modificări. De exemplu, am scris acest răspuns o singură ceașcă de ceai / o țigară / 365 de caractere tastate.

Există o expresie „percepție de timp“, dar, din nou, întrebarea percepem timpul (se simt, se simt?) Sau, de exemplu, mințile noastre sunt pur și simplu folosite pentru ceas cu secunde, minute și creează iluzia de un sentiment de timp?

Utilizați timp ca o gamă universală de foarte practic și deja familiar, dar poți să-l simți, poate exista fenomenologic? Sau doar gândit subiecți ca o linie de măsurare universală?

Timpul - este o unitate de măsură conceput de către om. La fel ca distanța, direcția, lățime și adâncime etc. Asta înseamnă că obiectivul toate acestea, nu este? Bineînțeles că nu.

Vasily Polyakov răspunde la întrebările dumneavoastră în linia lui directă

Timpul - o caracteristică definitorie a spațiului care reflectă însăși esența ea - abilitatea de a schimba. pentru că în orice spațiu, chiar și în gol, schimbarea este posibilă, atunci este timpul.

Un alt lucru care poate schimba apare în secvența sa specifică (de exemplu, timp de „fluxuri“) numai în percepția ființelor înzestrate cu conștiință de sine, și realitatea poate fi destul de diferite. Dar acest lucru poate presupune doar, din moment ce nu putem ști ce se întâmplă dincolo de capacitatea aparatului nostru cognitiv.

Așa-numitul „timp“ - este un concept abstract, care se referă la cursul evenimentelor din acea ordine în care noi le amintim. Deci da, există ca un concept care descrie fenomenul memoriei; si da, a venit cu oameni.

Există, probabil, o eroare în întrebare. „Timpul“ nu este o lampă magică sau o sabie de lumină, care nu este un subiect să fie capabil să-l atingă / nu găsiți în lume, și să declare cu certitudine absolută cu privire la existența.

Această întrebare ar putea fi răspuns „nu știu“ și „da“, în același timp. Da, timpul este „inventat“ oameni, dacă pot spune așa. În acest caz, avem o oportunitate de a vorbi despre timpul uman subiectiv. Percepția noastră de timp, este un produs al integrării stimulilor multi-modal de la sistemele senzoriale (vizuale, auditive, etc.), precum și alte structuri care mențin vntrennih ritmurile biologice (de exemplu, ritmul circadian poate fi prelungit de către hipotalamus). viteza de curgere a percepției timpului în conștiință zavisomosti stagnante pe un plin de evenimente și de activitate. Ipotetic, dacă urmărești subiectul, putem presupune că toate evenimentele din experiența noastră, nu este relevant pentru mintea, dar care trăiesc în inconștient există simultan. Aproximativ vorbind, succesiunea de evenimente este percepută de conștiință ca timpul, „laminate“, în viața mentală, și devine nu desfășurate în timp și statice. Pentru a actualiza experiența, de exemplu, încercați să vă amintiți să-l ia în mod consecvent, folosim instrumente de limbă: amintesc de timp, data, sau asocia evenimentele și starea lor proprii. Dar aceasta este o chestiune separată.

Dacă vorbim despre timpul în afara contextului percepției lui ca un om, eu nu știu. Nu există dovezi convingătoare că suntem „nu în matrice“, sau că realitatea noastră există la toate (Dumnezeu iartă-mă, Descartes în acest secol cuantic). Ce să vorbim aici despre timp.

Ei bine, desigur, există! Este, de fapt, a inventat Stiven Hoking

Artist, animator, foarfece de grădină, pumn, manipulator, un operator de radio, un programator, un student student în anul întâi, este un mincinos, nu virgină.

Timpul din punct de vedere fizic - cel mai probabil, o abstracție de dragul clarității, dar nu și o parte a lumii materiale. Procese și energie - adică, din care totul se întâmplă. În plus, în cazul în care timpul a existat, atunci (teoretic) nu ar fi încetinit sau accelerat în diferite medii. ceasuri atomice sunt construite pe proces fizic, perioada de oscilație a atomului de cesiu 133. Gemeni paradox, complexitatea în sincronizare GPS-sateliți, astronauti „de viitor“ - google totul. Timpul de călătorie nu este posibilă din cauza timpului ca un lucru fizic - domeniul particulelor elementare, sau altceva - nu există. Acest lucru înseamnă că nicăieri stocate trecut sau viitor exact la fiecare punct în spațiu și poziția fiecărei particule elementare. Astronauții nu ar fi fost cu noi acum, dacă a existat timp. Dar ei sunt aici. Din cauza condițiilor specifice de energie (gravitate în acest caz) au pierdut doar ore.
Dar aceasta este doar o speculație mea, ipoteza netestat, concluzia teoriilor și faptelor dovedite.