Familia pisica (Felidae) pisici sălbatice, coloana vertebrală a aspectului fizic răspândirea leu

Familia pisica (Felidae)

Astfel, reprezentantul tipic poate servi pisica nostru comun - un simplu, pisici de rasa cu parul scurt si o coada lunga - o pisica, capabil să dețină pescuit prada lor în pereții caselor noastre sau aproape de ea.Cu toate acestea, imaginându-Tiger acțiune sau Panther, prin analogie cu pisica, ar trebui să nu uităm legile cu care le-am întâlnit în mod repetat în studiul regnul animal: mai mare animal, cu atât mai greu transporta sarcina propriului corp, deoarece o creștere a dimensiunilor liniare de două ori volumul și, prin urmare, creșterea masei de 23 = 8 ori, si forta musculara - numai 22 = 4 ori, etc. prin urmare, coloana vertebrală a unui leu sau tigru în totalitate, se pare, similitudinile cu scheletul unei pisici, chiar și într-o formă redusă (în figură .. ) este mai mare, și o nu a fost încă văzut în orice grădină zoologică, să se trezească un tigru sau un leu se întinde, arcuindu coloana vertebrală lui la fel de cool ca o pisica nu. Și dacă pisica uneori obraznic sare în sus pe partea de sus a dulapului de doi metri, atunci nu rezultă că tigrul, al cărui corp la fiecare 7-8 mai mult decât o pisică ar fi în măsură să sară la o înălțime de 14-16 m (în cazul în care el ar putea avea Aceasta nu ar fi posibilă în grădinile zoologice pentru a menține aceste animale de pradă în stare semi-liber pe insula animalelor).

Lev. Zona de habitat de lei - înalte sau cu tufe de prea mare zona Africii și unele țări din Asia de Sud-Vest. În prima jumătate a secolului trecut, Leii sunt încă găsite în regiunile de stepă din India, și zorii istoriei a trăit și în Peninsula Balcanică, și eroul mitologiei grecești Heracles (Hercules), îmbrăcat în pielea leului a ucis.

În acest domeniu vast de lei, au fost prezentate numeroase subspecii care diferă între un grad de dezvoltare la bărbați coamă și unele caracteristici în culori.

Cu toate acestea, în ultimii o sută de ani, acest prădător periculos în multe zone ale patriei lor a fost distrusă sau a devenit foarte rar, și numai în adâncurile Africii, leii sunt protejate în rezerve, permițându-le de vânătoare numai cu permisiune specială. În ceea ce privește leii conținute în grădinile zoologice, acestea sunt de la o generație la rasa în captivitate este deja în stare de semi-domesticit.

Colorat lei, la fel ca majoritatea celorlalte stepa și semi-deșert animale, cel mai adesea gălbui, permițând acestor prădători furișează producției. Cu toate acestea, puii nou-născuți pe un fundal de culoare gălbuie reprezintă un model de întuneric reperat, care amintește de colorarea pestriță caracteristică a multor alte pisici, cum ar fi leoparzi. Rezultă că leii singură culoare costum este de adaptare prea târziu, care a apărut în legătură cu trecerea la viață în spațiile deschise. Masculii diferă de la coamă shaggy femele, oferindu-le un aspect deosebit de amenințătoare, cu toate că unele forme coamă locale este relativ slab dezvoltată; valoare probabilă leu coamă - descuraja adversarii mai puțin îndrăznețe în timpul luptelor din cauza posesie de sex feminin.

Spre deosebire de pisici leii și tigrii () nu se cățăra în copaci, și nu sunt animale nocturne în întregime, care afectează structura elevilor lor, ale căror dimensiuni nu variază atât de mult, cum ar fi pisica noastră (elevii de un leu și o rundă tigru ). Lions pradă devin adesea mamifere copitate.

Lions vâna, de obicei, în grupuri mici, care combină urmărirea de pradă din ambuscadă. Uneori, ei pândesc prada lor la udare, și sub acoperirea întunericului selectat în spatele unui șeptel conținea gard.

Cubs se nasc cu probleme de vedere; acestea cresc încet și numai după cinci sau șase ani, devin adulți. Deci, familia (leu cu puiet) este ținut împreună de-a lungul anilor, uneori Predators se adună în stoluri mici. O astfel de nepotism a fost reflectat în obiceiurile moștenite de lei. Ele sunt usor de dresat (care nu este adevărat de pisica noastre interne), și să învețe pentru a efectua o varietate de camere la spectacole de circ. Născut în captivitate, și pentru un motiv oarecare nu a adoptat o pui de leu mama pentru viața de pe lângă lor ude-asistente medicale-câini și să păstreze relații pașnice cu prietenii săi din copilărie, cu care au jucat pe site-ul de tineri.În grădinile zoologice au fost obținute în mod repetat tigrolvy - un hibrid de trecere tigru leoaice și leopon - un amestec de tineri și leopard (leopardul).

Tiger. Chiar și în timpurile recente, tigrul a fost larg răspândită în Asia, de pe coasta de sud a Mării Caspice (în special, de la Talysh Câmpiei în Azerbaidjan), în republicile noastre din Asia Centrală, India, Indochina, pe insulele din Indonezia, Taiwan, China de Sud și, de asemenea subspecii exprimate regiunea Ussuri. Spre deosebire de Leul păstrat arbuști dens și stuf, în care dungi caracteristice de colorare cruce neagră bine se ascunde printre vertical proeminente tulpini; producție meserii în prezent ca un leu, și în timpul zilei, iar noaptea,

Familia pisica (Felidae) pisici sălbatice, coloana vertebrală a aspectului fizic răspândirea leu

Pentru dimensiunea sa Tigrii nu sunt inferioare la lei, dar din cauza lipsei unei coamă și par mai mici. Mai ales tigrul siberian nostru mare și dimensiunea sa reală, și datorită sos lor de blană groasă, pentru a le permite să suporte ierni aspre Amur regiune.

La fel ca leii, puii cresc încet și să rămână lângă mama timp de 3-4 ani. Datorită acestei nepotismul realizate de tineri pui usor de dresat, și de multe ori acționează ca circari.

De-a lungul ultimului deceniu Tigrii în multe părți ale fostei lor exterminare habitatului suferit. Deci, la sfârșitul secolului trecut, s-au întâlnit pe teritoriul Azerbaidjanului moderne, iar în 1922 un tigru rătăcit afară a fost ucisă în apropierea Tbilisi; Acum, în fauna din Caucaz, acestea nu mai sunt prezente. În Orientul Îndepărtat, Ussuri tigru subspecie retrogradată în zonele mai puțin populate, în cazul în care aceasta trăiește în detrimentul porcilor sălbatici, care la rândul lor sunt dăunători ai culturilor. Acolo el este luat sub protecție ca rară, aproape de dispariția animalelor și ca un animal valoros pentru grădina zoologică. În acest scop, cu experiență tigrolovy ia animalele tinere în viață, împingându-le de la paza mama.

Alte tipuri de felinelor faunei din URSS. În afară de tigri în URSS a găsit o duzină de specii din familia pisica, din care vom discuta pe scurt numai cele patru tipuri majore.

Leopard, panteră sau leopard. - aceste trei nume se referă la același tip de prădător animal frumos de culoare galben-portocaliu, cu numeroase pete negre. DOMENIU propagarea sa (în care este prezentată de diferite subspecii locale) sunt foarte extinse: acoperă aproape întreaga Africa, Asia de Sud și în est prin Priamure se extinde dincolo de 50 ° C. w. Baruri - un vechi nume rus este, de asemenea, găsite în literatura clasică (vezi „Novice“ M. Yu Lermontova..), Și este, uneori, temporizat la sub-specii mai nordice în cadrul fauna URSS; Panthers numite forme de India, Indochina și Indonezia, iar numele „leopardul“ se referă la reprezentanții africani ai acestei specii. Nu Cu toate acestea, această diviziune a sinonimele românești este în general acceptată și zoologi spun subspecii geografice locale diferite denumiri latine. În grădinile zoologice, uneori, puteți vedea Black Panther - nu este un tip special de culoare și formă numai panteră obișnuită - o varietate ereditară rară, similar, de exemplu, vulpi, vulpi, vulpi se găsesc printre ordinare.

Leoparzii tigri mai mici; este prădători flexibil și agil, locuitorii pădurilor montane buni cataratori și copaci. Culorile luminoase ale pielii nu interferează cu fiara ascuns în desișul pădurii, în cazul în care pete negre și meci-o culoare de fundal de aur cu umbrele frunzelor și patch-uri de lumina soarelui, pătrunde sub coronament de pădure. În afara sezonului de reproducere sunt viață nomadă solitare (și, prin urmare, mai dificil de îmblânzirii și de formare).

Snow Leopard, leopard de zăpadă, sau - locuitorul lanțurile muntoase din Asia Centrală și Orientul Mijlociu, și, spre deosebire de leopard, animalul de munte. Ea trăiește în zone cu climă dure, blană groasă îmbrăcat prin colorarea asemănătoare cu pielea de leopard, dar tonul pală.

Râsul este larg răspândită în zona de pădure a ambelor emisfere, deși nicăieri nu este comună și, în unele locuri au distrus deja. În plus față de pădurile de tipul Taiga și se găsește în mai multe păduri montane din sud. Prin dimensiunea râsului este aproape egal cu un leopard, dar organismul în depozitul ei altul. O trăsătură caracteristică a unui Lynx - mănunchiuri de pe urechi și o coadă scurtă. trunchiul ei este relativ scurt, și picioare lungi. Cu acest stoc în organism este mai mult decât alte pisici, adaptate la tranzițiile îndepărtate și mișcările în zăpadă. Cu toate acestea trap perfect urca copaci: stând undeva pe o cățea groasă, ea este urmărire prada, și ei gros, blana moale, alb-maro cu pete vagi și pete în acord excelent cu culoarea de scoarță de copac, zăpadă neclară și are prea mare, cu licheni.

Un loc aparte printre celelalte specii de pisica de familie are un ghepard. Acest animal mare (lungimea corpului este de aproximativ 1 m, înălțimea umerilor - 65 cm). În aspectul său combină în mod neașteptat capul unei pisici si culori de tip Barsovy cu fizicul asemănătoare ogarilor: corp macră, picioare mari și labe cu gheare nevtyazhnymi obtuz. Această particularitate este legată de situația de viață în care trăiesc gheparzi - locuitorii deserturi și semi-deserturi din Africa și Asia. Domeniul de aplicare al ghepard și vine în Uniunea Sovietică - Turkmenistan în sud, dar se găsește în Uniunea Sovietică este foarte rară.

Hunt Guépard rozătoare predominant mici și antilope. Potrivit organismului depozit el poate alerga foarte repede, ca un lup în căutarea de pradă în deturnarea (spre deosebire de trap și pisica de stepă mici, strămoșul casei noastre). Ghepardul este ușor de domesticit, iar în unele țări (India, Iran) a fost mult timp folosit pentru vânătoare, înlocuirea unui câine Greyhound.

Sursa: profesor Yahontov AA Zoologie: chordates / Ed. A. V. Miheeva. - 2nd ed. - M. Educație, 1985. - 448 p. il.