Galvanică proiectare bai, cum se face, în cazul în care să cumpere de-a gata

Pentru a crea un strat uniform pe un material, procedeul electrochimic este utilizat, în care curentul electric aplicat. Ne propunem să ia în considerare că aceste băi galvanice, principiul de funcționare a acestora, proiectare, și vom oferi un desen pentru a crea un dispozitiv similar cu mâinile.Ce este electrolitica?

Galvanotehnica - un proces în care curentul electric este utilizat pentru a reduce cationii metalici dizolvați, astfel încât să formeze un strat pe metal electrod. Acest termen este utilizat pentru a caracteriza oxidări electrice de anioni pe un substrat solid, de exemplu, în formarea de clorură de argint pe sârmă de argint peste electrozii de clorură de argint. Electroplacarea este utilizat în principal pentru a modifica proprietățile de suprafață ale obiectului:

  1. Eliminarea daune fizice și de a crește durabilitatea;
  2. Sporirea protecție împotriva coroziunii, reducerea nivelului de alunecare;
  3. Îmbunătățirea calităților estetice;
  4. De asemenea, procesele de galvanizare sunt utilizate pentru creșterea grosimii pe părți subdimensionate ale obiectului sau densitatea formării.

Procesul, care utilizează o gravură galvanică, numit electrodepunere. El se opune acțiunii galvanice. Acesta poate fi folosit pentru a pune în aplicare atât elemente electrocleaning și poate cauza la placare. Depinde de ceea ce este conectat la partea (anod sau catod). Capacitatea băii de placare umplută cu un electrolit care conține una sau mai multe săruri metalice dizolvate, care crește fluxul de curent electric și promovează formarea ionilor.

Galvanică proiectare bai, cum se face, în cazul în care să cumpere de-a gata

Foto - instalatii electrice

După curentul continuu este conectat la anodul atomilor metalici constituente se oxidează și se dizolvă în electrolit. La catod, există un proces invers - ionii metalici dizolvați începe să precipite, formând un strat de acoperire. Rata la care anod solubil, depinde de suprafața catodului prin care se deplasează curent electric. Astfel, funcționează galvanic baie cu patru automate.

Cu cât obiectul rămâne în mediul electric de baie, mai gros va fi stratul de acoperire. De exemplu, după expunerea stratului metalic placat electrochimică poate fi o grosime de 10 microni pentru aur reale și 20 m sau mai mult pentru dispozitive argintate.

Galvanică proiectare bai, cum se face, în cazul în care să cumpere de-a gata

Fotografii - desen baie galvanică

Forma și conturul obiectului poate afecta grosimea învelișului. obiecte din metal având colțuri și muchii ascuțite au de obicei un strat mai gros pe colțuri și mai subțire în depresiuni. Acest lucru se datorează faptului că curentul continuu curge mai strâns în jurul marginii exterioare a obiectului decât în ​​adâncituri. Elemente cum ar fi ceasuri cu colțuri ascuțite fatetate, inele, este dificil de a procesa fără probleme. Din cauza acestei corespondențe este necesar să se utilizeze diferite niveluri de curent și unghiurile de impact.

Galvanică proiectare bai, cum se face, în cazul în care să cumpere de-a gata

Fotografii - zincate

Cu rare excepții, procese nu se pot ascunde defectele de suprafață care au existat anterior (cum ar fi zgârieturi și urme de lovituri) electrolitica, dimpotrivă, ei pot face chiar le face mai vizibile. Prin urmare, este necesar să se suprascrie sau metode fizice pentru a trata orice suprafață înainte de acoperire.Ca rezultat al expunerii structurii interioare electrochimică a materialului rămâne neschimbat. Pentru un impact profund utilizând diverse tehnologii, cum ar fi metode chimice, producția Shot și așa mai departe.

cerere

De obicei, galvanizarea este folosit pentru metale decorative în bijuterii și industria oțelului decorativ. Cele mai populare de metal pentru a acoperi de paladiu, aur, argint, rodiu, ruteniu.

Există și alte procese electrochimice care folosesc anozi neconsumabile, cum ar fi plumb sau carbon. În aceste metode, ionii metalici sunt aplicați după gilding-le să actualizeze în mod constant, din moment ce Aurul corodată rapid de sare. Cel mai adesea, astfel de tehnologii sunt folosite pentru bijuterii, galvanizare piese mecanice, cromare, degresare și nichel.

Galvanică proiectare bai, cum se face, în cazul în care să cumpere de-a gata

Fotografii - Baie de placare Bell

Galvanica la domiciliu - ghid pas cu pas

Acum ne propunem să ia în considerare modul în care să-și petreacă metale de galvanizare.

Ce veți avea nevoie de:

  1. recipient din sticlă;
  2. sulfat de cupru (sulfat cupric este toxic - atenție);
  3. brightener;
  4. electrod de cupru (tablă de cupru sau un discuri de cupru flexibile);
  5. Cleme „crocodil“;
  6. sursa de alimentare cu o tensiune de ieșire reglabilă.

Desigur, casele camerale nu galvanizarea efectuate, dar pentru acoperirea ornamente de cupru, tablewares, spălare sau curățare a echipamentului poate folosi o astfel de procedură.

Selectați obiectul pe care trebuie să fie placate. În cazul în care este fabricat din materiale naturale, de exemplu, lemn sau rakushnyaka, ar trebui să-l acopere cu email, în caz contrar, efectul nu va fi atins, iar obiectul în sine - răsfățat. Acasă, puteți utiliza lac de unghii, vopsea sau masticuri.

Pregătirea pentru utilizare o baie

Este necesar să se umple un sulfat de cupru recipient din sticlă (acest material poate coroda recipiente din plastic, deși de fabricare a acestora se efectuează baie căptușeală) la un nivel care nava este găzduit complet instalația galvanizarea. Mark anod de cupru (+), să-l îndoaie după cum se arată. Asigurați-vă că electrodul nu este rupt. Verificați modul în care liber plasat în detaliu baie și dacă este în contact cu anod.

Galvanică proiectare bai, cum se face, în cazul în care să cumpere de-a gata

Fotografii - baie Acasă pentru galvanizari

Dacă doriți să utilizați o tensiune foarte mică de curent continuu de mai putin de un volt, atunci ai nevoie pentru a organiza o suprafață mare de apă. Este de dorit să efectueze pre-calcul și cantitatea de acoperire de lichid în vasul de dimensiuni corespundea parametrilor actuali.

Galvanică proiectare bai, cum se face, în cazul în care să cumpere de-a gata

ieșire de alimentare cu energie pozitivă (+) este conectat la anod de cupru, asigurați-vă că se extinde pe suprafața soluției. Prin catod, care este situat pe elementul, aplicat sarcină negativă (-). Se pune obiectul în baie, asigurați-vă că piesele nu ating obiectul de cupru. Apoi, este posibil să se includă sursa de alimentare. Ferește-te pentru formarea de bule, în cazul în care acestea au fost, atunci tensiunea este prea mare și trebuie să fie coborât. De asemenea, uita-te la voltmetru, suficient de des 1st volți.

Galvanică proiectare bai, cum se face, în cazul în care să cumpere de-a gata

Foto - Galvanizare de conducere

Întregul proces durează câteva minute, dar trebuie să verifice în mod regulat acoperirea, în cazul în care placa de cupru a început să se estompeze, se adaugă o soluție de înălbitor puțin.

clăti

Imediat după îndepărtarea obiectului din baia de placare, se spală cu apă pentru a îndepărta orice soluție reziduală de sulfat de cupru și apoi se usucă. Zonele tratate trebuie să fie strălucitoare și netedă. După muncă poate fi efectuată sulfat de analiză și nivel de dozare tensiune dorit.

Galvanică proiectare bai, cum se face, în cazul în care să cumpere de-a gata

Fotografii - sulfat de cupru galvanizată

Acest sistem este perfect pentru a crea propriile bijuterii, răcoritor accesorii vechi, precum și de fabricație gravate manual. Pentru a acoperi bucăți mai mari de cupru au nevoie pentru a crește capacitatea dispozitivului. Acest dispozitiv, proiectarea și desenele care sunt prezentate mai sus, este posibil să se efectueze cuprare (capac de cupru), practic orice piese mici, pentru a crea suveniruri acasă.

producție independentă și piese de cupru placate cu aur - un exercițiu foarte costisitoare, deoarece bai galvanice, nu este atât de ușor să cumpere, iar prețul este ridicat. Ne propunem să ia în considerare, cât de mult sunt aceste dispozitive în diferite orașe din România, Belarus și Ucraina (prețul pe care îl ia în considerare media țărilor și unele regiuni):