Giardia la adulți simptome, diagnostic si tratament

Giardia la adulți simptome, diagnostic si tratament
În cazul în care sunt Giardia lamblia decât periculoase și cum de a vindeca acesti paraziti? Oamenii pot deveni infectate cu Giardia în mai multe moduri. Chisturile lor pătrunde în organism prin nerespectarea regulilor de igienă, adică, mâinile nespălate, cu legume slab prelucrate, fructe, apă brută. Există paraziți și după contactul cu animalele de companie.Ce este giardia? Acest parazit protozoar care trăiește în intestin și cauzele giardiaza bolii. Leeuwenhoek a deschis, și descrierea detaliată dată Dushan Lyambl. A descoperit cadavrul a fost numit în onoarea omului de știință.

Giardia sunt sigur ciclu de viață, care este împărțit în două faze. (Vegetativă) Forma activă numită trophozoite. Trăiește lamblia activă în intestin, pentru a fi exact - în intestinul subțire. Folosind un fraier specială pe care o acordă peretelui corpului și produse furajere digestia alimentelor. In mare giardia intestin trece în forma chistică. Chisturile cu materiile fecale în mediu, și apoi poate trăi timp de 3 luni și să devină o sursă de infecție. Penetrante în corpul unui nou gazdă, sunt dezvoltate chisturile, trecerea la starea activă, începe să paraziteze și să se reproducă la o viteză extraordinară. Giardioza la adulți pot dezvolta în contact cu doar 10 chisturi, și un copil - chiar mai puțin. Intestinul subțire - teren de reproducere perfecta pentru acesti paraziti, astfel încât acestea să dubleze numărul lor în fiecare zi.

Giardia la adulți simptome, diagnostic si tratament
chisturi de Giardia nu mor, pentru că au o coajă de protecție, nu pierdeți sucul gastric. Ca urmare, există un milion de chisturi giardioza pe 1 centimetru pătrat al intestinului. Fiecare parazit trăiește timp de patruzeci de zile, dar în acest timp mai multe forme chisturi.
chisturi Giardia formeaza in absenta bilei sau bilă la schimbarea compoziției acestuia. La adult acest proces are loc în timpul îndepărtării vezicii biliare, inflamația și alte boli ale ficatului. Copilul are un sistem de flux biliar este format cu vârsta, astfel încât copiii giardiază considerate boli legate de vârstă și, în cele mai multe cazuri dispare.

Ce boli sunt cauzate de Giardia?

Giardioza - ce este, ceea ce este pericolul sa de corp, și modul în care se manifestă?

Parazitismul Giardia se deplasează conduce la următoarele consecințe:

 1. Indigestie. Paraziți „intercepta“ substanțele nutritive pe care ar trebui să fie absorbite în intestin. Grasimile nu sunt absorbite, iar experiențele persoana lipsa de vitamine. Datorită absorbției sărace de zaharuri si aminoacizi incepe hipoglicemie.
 2. Structura moleculara a proteinelor sparte și grăsimi.
 3. Milioane de paraziți sunt atașate la peretele intestinal și în cele din urmă să-l rănească. Formată inflamatorie și eroziune focare. Prin urmare, atunci când invazia simptomelor de Giardia indică leziuni gastrointestinale.

Giardia la adulți simptome, diagnostic si tratament
Fără tratament, complicații ale giardioza prevede:

 • sindromul de intestin iritabil;
 • fermentopathy secundar (intoleranta la anumite alimente cauzate de lipsa de enzime);
 • gusa;
 • Distribuția bacteriilor patogene și a ciupercilor de tip Candida în intestinul subțire.

Modul în care va fi diagnosticat cu Giardia la adulți, simptomele și tratamentul bolii depinde de forma a bolii. Folosind două etape - acute și cronice. Pentru giardiaza acuta caracterizata prin nervozitate, disconfort abdominal, durere, balonare, scădere în greutate, probleme cu un scaun, reacții alergice, semne de intoxicație.

giardioza cronica apare mai ales la copiii sub vârsta de șapte ani. Copilul se plânge de dureri persistente abdominale, dureri de cap, gust amar în gură, nu mănâncă - este o ocazie de a vedea un medic. Medicul va recomanda cum să identifice giardia și modul în care pentru a preveni dezvoltarea de complicații.

Simptomele de giardioza

Giardia la adulți simptome, diagnostic si tratament
Cum pot afla dacă o persoană are Giardia și dacă aceasta trebuie să fie tratate? Dacă sistemul biliar funcționează în mod normal, nu se poate demonstra prezența acestora pur și simplu. În acest caz, eliminarea parazit nu este necesară, deoarece organismul face față cu ei în mod independent.


Dar dacă suficient de bilă sau rupt în sus, începe giardioza.

Puteți specifica următoarele simptome de giardioza la adulți:

 1. Durere în cadranul din dreapta sus. Motivul lor - lipsa de motilitatea tractului biliar, flatulență.
 2. Ficatul este crescut în dimensiune, detectată respirație.
 3. crampe abdominale.
 4. Probleme cu un scaun.
 5. O pierdere in greutate inexplicabile semnificative.
 6. Disbacterioza (deoarece Giardia mânca flora intestinală).
 7. Scăderea apetitului.
 8. Iritabilitatea, durerile de cap (reacție din partea sistemului nervos central se datorează otrăvirii cu toxine paraziți).

Odată cu penetrarea simptomelor de Giardia sunt, uneori, indică o reacție alergică la lapte și produse lactate. Motivul pentru care intoleranta la lactoza format nu este dezvăluită încă.

giardiaza Cum este diagnosticat

Giardia la adulți simptome, diagnostic si tratament
Tratamentul adecvat al Giardia este imposibilă fără diagnostic de înaltă calitate. dimensiunea Giardia este de numai 20 microni - aceasta este de zece ori mai mică decât grosimea unui fir de păr uman. Este evident că ia în considerare acest parazit mic fără echipamente speciale de laborator este imposibilă. Nu poți suspecta la giardioza, simptome ale bolii, se angajează de auto-tratament. Tratamentul giardiozei la adulți și copii este efectuată de către un specialist.

În cazul în care medicul suspecteaza giardioza, diagnosticul este complex și include:

 1. Fecalii. chisturi de Giardia in scaun poate diagnostica boala, cu o precizie de 70 la suta. Rezultatele afecta precizia de colectare a materialului, respectarea sterilitatea, viteza de livrare a analizelor de laborator. In Europa a vyvit Giardia prescrie cu exactitate schimbarea de 3 ori din intervalul de analiză a trei zile. Un astfel de diagnostic de giardioza nu numai că mărește acuratețea, dar, de asemenea, pentru a evalua dinamica paraziților și a vedea cât de eficient regimul de tratament adoptat giardiază la adulți.
 2. Testul de sange pentru anticorpi la Giardia. Atunci când lamblia infestare în sistemul imunitar al organismului începe să lupte împotriva invaziei. După 7 zile de la contaminare anticorpi formate deja G și M. Identificarea acestor imunoglobuline se face folosind tehnici de imunoanaliză a enzimei.

Deoarece concentrația de anticorpi timp de sase luni de la infectare scade dramatic metoda ELISA nu este considerată a fi corecte și este utilizat în conjuncție cu alte studii.

tratament pentru giardioza

Giardia la adulți simptome, diagnostic si tratament
Dacă va fi găsit Giardia, tratamentul ar trebui să înceapă imediat. Giardioza poate trece în severă și a da complicații grave pentru viață. Odată cu penetrarea simptomelor Giardia cel mai adesea asociate cu anomalii la nivelul tractului gastro-intestinal. Găsirea la simptomele caracteristice ale giardioza la adulți, încercați să caute rapid asistență medicală. El va lua o decizie cu privire la modul de a identifica giardioza și cum să scape de Giardia în cazul dumneavoastră.

Tratamentul pentru Giardia la adulți este format din mai multe evenimente.

suplimentarea

Cele mai eficiente medicamente, care să permită tratarea giardioza. includ:

 • tiberal;
 • Tinidazolul - un agent foarte eficient având efecte secundare semnificative (greață, amețeală);
 • Metronidazol - un drog popular, lipsa - dependență;
 • quinacrina;
 • chinolină cursuri timp de cinci zile.

În cazul în care diagnosticat cu giardioza severă la adulți, tratamentul include administrarea concomitentă de eritromicină și furazolidon. Intr-un spital pacient poate fi autohemotherapy (transfuzie de sânge auto), infuzie de plasmă, terapia cu vitamine.

Giardia la adulți simptome, diagnostic si tratament
Atunci când se decide modul de a trata Giardia la adulți, medicul nu se gandeste doar despre cum să scape de paraziți, dar, de asemenea, atrage atenția asupra normalizării vezicii biliare. Produsele Bila sunt atribuite. ameliorează spasme și de a crește fluxul de bila in intestin.

Răspunzând la întrebarea cum să trateze Giardia la adulți, este imposibil de a uita de nutriție clinică. Dieta Giardioza îndreptate spre îmbunătățirea imunității, reducerea reacțiilor alergice, îndepărtarea rapidă a toxinelor din organism, imbunatatirea functiei intestinale. alimente dietetice permite să trateze mai eficient giardioza.

Dieta trebuie sa fie introduse:

Giardia la adulți simptome, diagnostic si tratament
Cu mult timp înainte de apariția oamenilor medicinii moderne știu cum să obțineți Giardia din organism. Pentru bani în acest scop oamenilor, care astăzi poate fi folosit ca tratament complementar. Această infuzie de musetel, salvie, coada șoricelului, vetrice. Puteți accelera tratamentul adulților care utilizează produse alimentare de hrean, cuișoare, piper si ghimbir.

Tratamentul giardiazei la adulți, a căror schemă este prezentată mai sus, are mai multe obiective:

 • Giardia expulza din organism;
 • stabili activitatea vezicii biliare, ficatului și a tractului gastrointestinal;
 • stimula imunitatea, forta-l pentru a lupta împotriva paraziților.

profilaxia giardiaza

Tu nu va fi deranjat întrebări, cum să identifice Giardia lamblia, și cum să iasă din corp, dacă urmați regulile de igienă personală și să-i învețe pe copiii lor.

Măsuri preventive sunt simple:

 1. Giardia la adulți simptome, diagnostic si tratament
  Se vor spăla mâinile înainte de a mânca, după venirea acasă de pe stradă, de la instituții publice, după contactul cu animalele de companie.
 2. se spală cu atenție fructe și opărire cu apă clocotită.
 3. Utilizați numai cumpărarea sau apa fiarta.
 4. Monitorizarea stării animalelor de companie. De două ori pe an (sau chiar să scadă) să le dea medicamente pentru eliminarea paraziților.
 5. Nu înota în apele suspecte, alege un loc pentru înot, recomandată de către serviciul sanitar-epidemiologice.
 6. Nu mânca pe stradă.
 7. Lupta împotriva insectelor și a rozătoarelor, care pot transporta paraziți.

Este important să se explice copiilor care nu poate musca unghiile și obiectele sale, animalele străine de fier, lăsați toaletă fără a se spăla mâinile, joacă murdar peske.Pri identifica lamblia într-unul dintre membrii familiei trebuie să fie tratate toate ca Giardia sunt foarte contagioase, iar giardioza este plină de complicații.


Aveți în continuare întrebări? Utilizați căutarea!