Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

Copiii mai mult decât adulții, sunt la risc de întâlnire cu infecții parazitare. Cauzele sunt multe, iar principalul - nerespectarea principiilor de igienă personală, atunci când se ocupă cu lumea exterioară. Acesta este motivul pentru care părinții se confruntă adesea cu problema modului de a trata Giardia in randul copiilor - acest tip de paraziți găsite în ele la fel de des ca oxiuri și alte viermi intestinali.Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

Copiii mai mulți adulți să se infecteze cu diverși paraziți, inclusiv Giardia

Conform statisticilor, giardioza este relevant pentru copiii de toate vârstele, începând de la vârsta de grudnichkovogo și finisare liceeni. Faptul că această boală poate fi faptul că copilul lor, părinții pot fi suspectate de totalul anumitor simptome, dar de multe ori boala este aproape imperceptibil. Între timp, tratamentul Giardia la copii necesită o atenție deosebită, deoarece condițiile în favorabile pentru paraziți boala poate provoca daune ireparabile pentru sănătatea copilului lor.

Ce este Giardia, și ce sunt periculoase

Giardia - paraziți din clasa de simplu, foarte mici în dimensiune unicelular. Identificat în mijlocul secolului al 19-lea, dăunătorul are o structură primitivă, dar este echipat cu organisme și mișcare (flageli din partea îngustată a celulelor), și corpurile de fixare (ventuza în formă de disc pe cea mai mare parte a organismelor de celule). Toate acestea permit Giardia nu doar locui și a avut loc în corpul unui copil, dar, de asemenea, să se deplaseze pe tractul digestiv.

Giardia găsit în intestin, în principal, în intestinul subțire superior. In plus, ele pot pătrunde în canalele biliare și ficatului.

Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

Dezvoltarea Giardia a copilului și lipsa de tratament duce la diverse complicații

În cursul vieții lor în organismul gazdă este alocată o multitudine de produse de prelucrare, care sunt toxice pentru om. Giardia poate, de asemenea lua o mare parte din substanțele nutritive așa cum se hrănesc cu conținutul intestinului subțire.

Este din cauza acestor doi factori în copilul pacientul poate experienta numeroase probleme de sănătate:

 • intoxicație totală la care suferă tractul digestiv și sistemul nervos și cardiovascular;
 • o lipsă acută de vitamine, minerale și oligoelemente, din cauza oboselii și moartea a mucoasei intestinale, precum si faptul ca substantele nutritive sunt absorbite parazit, și nu om;
 • procesele distructive din organele interne care conduc la o modificare a exploatării lor - de la Giardia suferă nu numai tractul digestiv, dar plamanii, inima.

Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

Giardioza încalcă procesul de digestie si asimilare a nutrienților se deteriorează corpul

Simptomele de comunicare și tratamentul Giardia la copii pot fi urmărite foarte clar. Pentru a obține în cele din urmă scăpa de infecție, copii necesita o perioada lunga de recuperare. Singura modalitate de a elimina complet efectele negative ale bolii. Nu este suficient doar pentru a aduce copilul giardia.

Moduri de copii infecție Giardia

Înainte de a trata infecții parazitare la un copil, este important să înțelegem ce este sursa de Giardia corpul său. Acest lucru va ajuta la prevenirea re-infecție în etapa tratamentului. Nu va fi, de asemenea, o mare oportunitate de a elimina pericolul de infecție viitor, atunci când tratamentul este pe deplin trecut.

Experții subliniază că, pentru parazit Giardia se caracterizează printr-o anumită listă de căi:

 1. Contactați-uz casnic - cel mai frecvent modul în care boala este transmisă direct de la copil bolnav la un sănătos, sau de la animalele de companie infectate, obiecte. Cel mai adesea, calea de contact casnic este angajat în instituțiile preșcolare. Ei folosesc copii comune jucării, articole de papetărie, prosoape, care sunt chisturi de Giardia.

Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

Giardia poate fi transmis de la un copil bolnav un animal de companie

 • mod alimentar - al doilea cel mai frecvent in randul copiilor. Copiii nu știu întotdeauna ce să mănânce fructe numai proaspăt spălate, ierburi și legume. Ele pot fi, de asemenea, chisturi de paraziți. Această cale este relevant, mai ales pentru copiii care trăiesc în zonele rurale. Pericol poate transporta și produse din carne care nu au fost supuse gătit corect.
 • Cale navigabilă - nu mai puțin frecvente decât metoda anterioară de infecție. Problema este că, pentru o lungă perioadă de timp chisturi lamblia poate supraviețui în apă. Deci, cum să identifice apa nesigure nu pot întotdeauna, mai ales în cazul în care gardul este facut din corpurile de apă deschise, astfel de infecții sunt larg răspândite. Navigabilă este relevantă pentru copiii din mediul rural și urban.
 • Protejați copiii de la infecții - o sarcină foarte importantă, pentru că pentru a scăpa de Giardia poate fi dificil pentru toți.

  Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat


  apa contaminată nu este tratată potabilă, aceasta poate provoca dezvoltarea giardiazei

  Este important de la o vârstă fragedă a copilului pentru a explica de ce este necesar să se spele pe mâini, bea numai apa, nu luați de gura jucării, în special străini.

  Semne si simptome de giardioza la copii

  Primele semne ale Giardia copilul nu poate fi întotdeauna identificat în mod corect de către adulți, ca un mic stat al pacientului se poate schimba aproape zilnic. În acest caz, simptomele pot semana cu o tulburare comună de alimente, oboseală banală, sau ARI.

  Aborda problema de sănătate a copiilor și accesul la un medic cu plângeri, se recomandă în cazul în care:

  • temperatura corpului crește ușor timp de 2 săptămâni, dar copilul nu are alte simptome neplăcute - durere în gât, secreții nazale, tuse, dureri de cap, etc.;.

  Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

  creșterea temperaturii asimptomatic în timpul infecției cu Giardia

  • vis copil bruxism lui - acest semn apare rar și nu întotdeauna observate, dar a fost doctorii numesc o manifestare tipică a infecției parazitare;
  • copii de vârstă școlară începe de învățare probleme din cauza unei incapacitatea de a se concentra pentru o lungă perioadă de timp în sălile de clasă - afectează oboseala;
  • copiii mai mici devin neliniștiți, atingând picioarele, mai ales după punerea unele pe stomacul său, refuză să mănânce.

  De asemenea, copiii a observat un scaun instabil. Diareea poate fi înlocuită cu bare in timpul zilei poate fi auzit huruitul în abdomen. Copilul incepe sa se plâng de dureri abdominale. Atunci când boala de ficat pot avea dureri in partea dreapta, mai aproape de cadranul superior. În limba există un strat dens pe întreaga sa suprafață. În unele cazuri, copiii sunt crescute ganglionilor limfatici, și ei sunt preocupați de sufocare tuse.

  Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

  Pe fondul giardiazei au probleme cu un scaun

  Deja în această etapă, în cazul în care părinții caută ajutor de la un medic, este posibil, cu un grad ridicat de precizie dezvăluie Giardia în corpul copilului și pentru a începe un tratament adecvat.

  Diagnosticul de giardioza la copii

  Există mai multe metode de a defini modul în care un copil Giardia. În primul rând, este analiza de fecale pentru chisturi lor sau microorganisme vii. Acest lucru se poate face numai în conformitate cu regulile de livrare a analizei:

  • în ajunul produselor alimentare recomandate pentru produse alimentare pentru copii care conțin o mulțime de fibre;
  • cal trebuie să treacă imediat înainte de transferul de materiale în laborator;
  • nu este recomandat pentru utilizare în timpul săptămânii înainte de livrare a analizei antimicrobiene.

  Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

  Stabilirea prezenței în organism lamblia poate prin analiza de fecale

  Toate acestea vor permite tehnicianului să vadă în fecale microorganisme și chisturi lor, care pot supraviețui timp de numai 30 de minute după defecare în mișcare.

  Fecalii considerat metoda cea mai exactă a diagnosticarea unei boli. Metoda ușor mai puțin frecvente pentru detectarea anticorpilor și antigenelor lamblia în sângele pacientului. De obicei, aceasta se realizează prin reacția imunoenzimatică. Parazit detectată în timpul analizei pot fi testate pentru sensibilitate la medicament. În plus, această analiză vă permite să setați numărul de microorganisme, și, uneori, localizarea lor.

  Alte metode de diagnostic giardiazei ar putea acționa ultrasonografiei hepatice (dacă este suspectat că helminths leziunii), conținutul gastroduodenale PCR sau fecale PCR.

  Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

  Diagnosticul de giardioza este posibilă cu ajutorul testelor de sânge

  După confirmarea diagnosticului medicul numește un tratament de schimb copil al Giardia, care are ca scop nu doar a scăpa de paraziți, dar și pentru refacerea organelor și sistemelor de infecție afectate.

  Tratamentul Giardia la copii

  Întrebarea este cum de a vindeca giardia un copil, primele creste dupa confirmarea diagnosticului. Cu toate acestea, pentru a scăpa de paraziți începe imediat, dar după o pregătire preliminară. copilul va avea, de asemenea, să urmeze un curs de terapie de reabilitare.

  dieta pregătitoare

  Terapia incepe cu o dieta care se recomandă să se conformeze în termen de 4 săptămâni. Deja în această etapă, este posibil să se constate un efect terapeutic, ca baza a dietei alimente pentru copii nu sunt potrivite pentru lamblia putere activă.

  Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

  Pentru eliminarea paraziților este necesară pentru a corecta puterea

  Este important să se elimine în întregime din meniu următoarele produse:

  • dulciuri;
  • prăjituri, chifle, și mai ales cu o mulțime de zahăr;
  • orez fiert;
  • lapte, în special de grăsime;
  • varză;
  • fructe și legume, care pot provoca flatulență;
  • condimente picante.

  Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

  Kashi și alte produse utile vor accelera procesul de vindecare

  Baza meniului ar trebui să facă terci din cereale pe apă, cotlete de abur, caserole, legume cu carne sau pește. De asemenea, în dieta pentru a include fructe și legume, care nu provoacă balonare. Este de dorit ca acestea să aibă un gust acru, ca Giardia poate retrage de la un nivel mai ridicat de aciditate în tractul digestiv.

  In timpul dieta, populația de paraziți este redus, iar starea intestinului revine la normal. Apoi puteți trece direct la eliminarea giardia.

  excreția de Giardia

  Tabletele sunt utilizate pentru îndepărtarea agentului cauzator al Giardia din lista următoare:

  Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

  Pregătirile pentru îndepărtarea giardia la copii

  Dozarea medicamentelor, precum și durata de aplicare a acestora, determinată în conformitate cu instrucțiunile, în funcție de vârsta pacientului, greutatea lui și alți parametri. După cura de Giardia va fi luată în funcție de cursul de tratament prescris, începe faza de recuperare.

  recuperare

  În timpul recuperării copilul va avea, de asemenea, să ia medicamente, dar pentru a restabili microflorei și de a spori imunitatea:

  • Diutsifon;
  • Smektu, Polysorb sau Polyphepanum;
  • preparate de sulfat de zinc.

  O condiție necesară pentru o recuperare completă - dieta in continuare. În plus, puteți utiliza remedii populare: Ceai din radacina de papadie, infuzie castravete.

  Giardia la copii simptome caracteristice si tratament adecvat

  După tratamentul administrarea de medicamente necesare pentru microflorei de recuperare

  Dacă în cursul studiilor de follow-up va fi redescoperit Giardia, medicul re-numit ca un remediu pentru Giardia. Recuperarea completă are loc după 6 luni pentru analize vor rămâne negativ.

  In general, tratamentul giardiaza durează 2 la 4 luni, în funcție de gradul de deteriorare a corpului. Cu toate acestea, cele mai multe comentarii menționează durata tratamentului de 3 luni.

  În viitor, se recomandă să acorde o atenție la prevenirea bolilor, eliminând posibilitatea de a obține Giardia în tractul digestiv în toate modurile posibile. Cel mai important rol în acest sens, joacă de igienă și evitând apa de la robinet potabilă și alimente slab pregătit.