Grinding propriile mâini - ca un drept și necesar, cu propriile lor mâini - cum să facă cel mai mult

Grinding propriile mâini - ca un drept și necesar, cu propriile lor mâini - cum să facă cel mai mult

Măcinarea - Mână sau prelucrarea pieselor cu scule abrazive, la care viteza de îndepărtare a stratului de material prelucrat. În teorie, totul este simplu, dar în practică?abrazive utilizate pentru îndepărtarea materialului. Ele pot avea cele mai diverse forme și să fie realizate din materiale diferite. hârtie (șmirghel) măcinare - Cel mai bine cunoscut agent abraziv. Constă dintr-o țesătură sau hârtie de substrat cu un lipite pe ea un strat de granule abrazive corindon artificial sau carbură de siliciu.

Că strat acestor particule de formă neregulată și margini ascuțite, și îndepărtează materialul de pe suprafața de lucru. Cu toate acestea, hârtie de șlefuit este de scurtă durată: destul de repede granule abrazive sunt uzate, fundamentele se deteriorează, iar cavitatea înfundate îndepărtarea intergranulară materialului sub formă de particule.

Pentru a optimiza măcinarea și pentru a preveni colmatarea prematură a pilitura abrazive făcute inițial pentru tratarea suprafeței numai grosier și apoi o hârtie cu granulație fină. Această regulă se aplică atât manual și măcinarea mecanică - inclusiv cu utilizarea de mașini.

Granulație materialului abraziv este determinată în timpul fabricării prin intermediul sitelor speciale - dimensiunea granulelor corespunde dimensiunii celulei în sita.

Hârtie abrazivă este vândut în rulouri sau sub formă de foi mici de o anumită dimensiune pentru a fi utilizate în mașini de rectificat.

Printre alte sfere de măcinare este utilizat pe scară largă pentru a îmbunătăți aderența vopselelor pe suprafața care urmează să fie tratate, în special în cazul în care acestea au deja o formă de acoperire.

Șlefuite înlătură orice posibilă contaminare a suprafeței vopsite, în plus, suprafața devine aspră, astfel încât vopseaua pătrunde în ea mai adânc și mai bine păstrate.

Șlefuirea suprafețelor grunduite pentru o mai bună aderență a stratului de acoperire superior, se recomandă să utilizați cel mai subtire mass-media de măcinare cu granulozitate și o presiune minimă. În plus, comerțul oferă așa-numitele bureți și tampoane, în care granulele sunt aplicate material moale și flexibil măcinarea - spumei poliuretanice. Folositi-le pentru șlefuire manuală și suprafețe de formă complexă - cu niște adâncituri, caneluri, rotunjite. Verge greu de burete fin colțuri interioare grind.

Bureți și tampoane sunt ideale pentru șlefuirea de produse din lemn si MDF. Și bureți și tampoane pot fi utilizate atât pentru măcinare uscată și umedă. Cu toate acestea, aceste materiale abrazive sunt relativ scumpe. Mai economic la bar tradițional clasic lustruit măcinarea care este de obicei făcut din plută. Acest instrument simplu poate fi folosit cu orice hârtie de șlefuire. Acesta oferă o uniformă șlefuire suprafețe plane.

Lucrul cu acest instrument, ar trebui să știți că intensitatea îndepărtării materialului depinde în primul rând pe hârtie de cereale, și abia apoi pe puterea de presiune de pe bara. Uniformitatea șlefuirea suprafețelor mari este realizat cu puțin mai presante, în timp ce prelucrarea lemnului mai a sculei de-a lungul cereale.

șlefuire manuală

În cazul în care piesa de prelucrat este mic, iar suprafața sa este sensibil, este mai bine să renunțe la utilizarea polizoare. Mână mai ușor de controlat mișcarea sculei abrazive și distribuie o presiune pe ea.

măcinare preliminară. Folosind șmirghel și un bar, și puteți obține manual o suprafață uniform lustruită. Tu ar trebui să lucreze întotdeauna în direcția de cereale pentru a evita deteriorarea structurii sale!

Dacă este necesar pentru a elimina numai o mică cantitate de material, de exemplu, înainte de aplicarea celui de al doilea strat de smalț, este mai bine să producă numai măcinarea cu exploatația foaie șmirghel în mână.

Pe lângă paralelipipedului obișnuită din lemn sau plută, sunt din metal sau plastic de rectificat bare cu o limba pentru tratamentul locuri greu accesibile - îmbinări, șanțuri, depresiuni.

Bara de măcinare poate fi uniform în jurul marginilor ascuțite - este deosebit de important înainte de aplicarea vopselei.

bastoane de șlefuit și bureți la fel de mari pentru a rotunji marginile pieselor. O astfel de prelucrare a marginilor în cazul pieselor din lemn previne riscul de fisurarea ulterioară a pieselor și a reduce riscul de rănire la marginile lor ascuțite.

RECTIFICARE SPONGE - acestea sunt convenabile să se ocupe marginea semifabricatelor și aprofunda. De regulă, ele sunt potrivite atât pentru măcinare uscată și umedă.

lână de oțel este utilizat în principal în prelucrarea metalelor și a suprafețelor vopsite. Acest material este excelent pentru șlefuirea suprafețe denivelate.

Acest tip de măcinare este bine că rezultatul de pe suprafața tratată nu sunt formate micro-zgârieturi cauzate de măcinare a prafului. Acest g este important mai ales pentru suprafețe foarte netede, in special din metal,. Pentru măcinarea umedă este nu doar teama de apă, puteți utiliza șmirghel.

Clasa producătorii de cereale indică pe verso șmirghel, este exprimat ca ochiuri - unități care implică un anumit număr sită de sârmă de găuri într-un inch liniar (25,4 mm). Cât este mai mare numărul, cu atât mai fină nisipul. Atunci când se lucrează cu lemn, au tendința de a folosi material abraziv de la 40 la 240. Clasele graininess și domeniul de aplicare a mijloacelor abrazive respective: Grit 40-80 măcinare preliminară grosier, îndepărtarea vopselei vechidimensiunea grăuntelui de la 100 la 140. Suprafețele subțiri de lemn lustruit, intermediarul lustruire granulației substrat al acoperirilor de 160-240 șlefuire intermediară cu acoperiri smalț foarte subțiri.

maşină de rectificat

Slefuirea suprafețe mari mai convenabil pentru a efectua cu ma-anvelope speciale. Dar trebuie să fie foarte atent: dacă luați instrumentul greșit pentru acest caz, este posibil să se deterioreze rapid piesa de prelucrat.

Grinding propriile mâini - ca un drept și necesar, cu propriile lor mâini - cum să facă cel mai mult

Mașini de șlefuit poate facilita foarte mult și accelera lucrările. În prezent, există instrumente speciale și anexele la acesta, care sunt folosite pentru măcinarea chiar și locurile cele mai incomode și inaccesibile din subiectele tratate. Mașini de șlefuit pot fi împărțite în mobile și staționare. Cu toate acestea, există dispozitive care pot lucra atât în ​​manual și în modul staționar.

Dispozitive de staționare, exclusiv în special mașini de Belleville, cu role și bandă, concepute pentru profesioniști sau amatori foarte ambițioși. Prin urmare, în acest articol nu vom atinge mașinile din această clasă. o metodă de măcinare ca bază pentru funcționarea unui anumit polizor. In principiu, se poate oferi cinci moduri de șlefuire curea, vibratoare, excentric, oscilantă (liniar) și de rotație.

Atunci când suprafața polizoare prelucrată în timp ce se deplasează într-un inel închis, dar șlefuirea de ghidare curea role. Aceste mașini sunt capabile de un grad ridicat de îndepărtare a materialului. Mașinile de rectificat vibratoare se produce atunci când vibrația elementului operațiunii (shlifplity) al dispozitivului cauzate de rotirea axului motorului sprijinit pe excentric. îndepărtarea materialului în acest caz, mai degrabă ușoară.

Mașini Excentric iasă în evidență printre alte dispozitive abrazive, astfel încât cele două tipuri de mișcare shlifplity combinate în ele: o mișcare de rotație și excentric. Domeniul lor de aplicare este destul de larg. Cu îndepărtarea materialului ridicat rotativ și excentric simultan. Oscilația șlefuitoare face mișcare de pendul cu rată scăzută de îndepărtare a materialului. Acestea sunt destinate exclusiv pentru măcinarea unghiuri, muchii și suprafețe mici. Ca un exemplu de polizoare rotative pot fi numite polizoare unghiulare (bulgară) și duzele de pe burghiu în formă de ciupercă.

Când se folosește o mașină de rectificat electrice, este important să ne amintim că tot felul de praf, inclusiv măcinare, dăunătoare sănătății, astfel încât este necesar să se folosească colectorul de praf, care este echipat cu cele mai multe mașini, sau - cel puțin - să aibă grijă ca praful din tratat suprafață îndepărtată în mod continuu cu un aspirator. Multe modele de mașini de rectificat sunt echipate cu o priză pentru aspirator de conectare.

Aceste mașini sunt folosite pentru măcinarea suprafață plată, îndepărtați prost primul strat de material sau de stripare suprafețe dure. Ei pot lucra pe lemn, materiale plastice, metale și alte materiale. Tratamentul de suprafață se produce atunci când se deplasează inelul într-o bandă de șlefuire închisă pe role de ghidare. Viteza de rulare cu bandă în intervalul de la 75 la 500 m / min și pot fi reglate. Când utilizați dispozitivul mobil trebuie să se asigure că piesa a fost asigurat în mod fiabil, de exemplu, într-o menghină. Cu ajutorul unor dispozitive speciale, aceste instrumente pot fi transformate în staționare.

Tratamentul de suprafață al acestui tip de vibrație mașinii are loc la dispozitivul shlifplity. Vibratoarele sunt folosite pentru finisarea fină a suprafeței și pentru finisarea generală și lucrări de finisare pe diferite materiale din lemn la metal.

Orbital șlefuitoare cu o placă de bază dreptunghiulară poate fi prelucrată de suprafață suficient de mare. Unele modele sunt echipate cu dispozitive de reglare a turației motorului în intervalul de 14-20 000 rot / min, ceea ce le permite să se adapteze la caracteristicile suprafețelor prelucrate. foi de șlefuit fixate la shlifplitah prin prindere pârghii sau „Velcro“. Dacă rola de hârtie abrazivă utilizat, foile tăiate din acestea cu ajutorul unui șablon trebuie să pumn găuri pentru mecanismul de eliminare a prafului.

In shlifplitah aceste dispozitive sunt două tipuri de mișcare sunt combinate: excentric și rotirea. Datorită acestei suprafețe tratate se transformă perfect netedă, fără nici un fel de reziduuri de șlefuire. Din acest motiv, aceste mașini sunt utilizate pe scară largă în fabricarea de mobilier. Acestea pot fi realizate prin măcinarea chiar și suprafețe convexe și concave, deoarece unele șlefuitoare excentric sunt capabili de a lucra pad de șlefuit flexibile.

Acest tip de instrument devine numele său, din cauza formei plăcii de lucru (similar cu litera grecească delta) „, la care este atașat de hârtie abrazivă. În conformitate cu principiul de funcționare a acestor dispozitive sunt similare cu vibrații, dar datorită formei specifice a plăcii de măcinare, acestea sunt capabile să proceseze suprafața în spațiile înguste și strâmte.

Prin urmare, ele sunt indispensabile pentru restaurarea ramele ferestrelor, șipci sau mobilier vechi. În acest tip de dispozitiv poate fi controlat turația motorului. Ei au, de asemenea, gauri pentru aspirarea prafului.

Foi abrazive sunt atașate la „Velcro“. În plus față de foi de șmirghel este posibil să se utilizeze foi de măcinare și de curățare a țesăturilor, de exemplu, pentru structurarea mici și zonele greu accesibile ale suprafețelor de lemn, îndepărtarea ruginii de metal și lacuri rogojini.

Unelte multifuncționale oscilante produse de mulți producători de astăzi. Munca lor se bazează pe fluctuația rapidă (oscilație) de duze de lucru. Acestea din urmă pot efectua o varietate de funcții - de la tăiere și răzuire (razuire) la măcinarea și lustruirea suprafețelor.

Aceasta este o versiune specială a centurii sander. Datorită vârful îngust al dispozitivului de lucru poate manipula piese inaccesibile pentru alte scule electrice. Atunci când se lucrează cu elektronapilnikom nu poate permite bruiaj a rolei din față!

De asemenea, datorită lățimii mici a benzii abrazive există un risc de volum îndepărtare prea mare de material. Prin urmare, instrumentul este cel mai bine utilizat doar pentru prelucrarea pieselor brute.

Prin principiul compact șlefuitoare cu bandă de lucru legate de dispozitivele de bandă.

Instrumentul de lucru este închis într-o bandă abrazivă inel rotativ între cele două role. Datorită suprafeței înguste idealul de lucru pentru centura compactă șlefuitor de șlefuire mici colțuri, muchii și locuri greu accesibile și are o rată ridicată de îndepărtare a materialului.

Din cauza mici centura cu role de șlefuire frontală diametru în timpul funcționării este supus la sarcini mari și adesea deformate, astfel încât în ​​aceste dispozitive, calitatea benzii abrazive este setată. La instalarea benzilor de șlefuire în toate șlefuitoare cu bandă ar trebui să ia în mod necesar în considerare direcția de rotație a curelei, care este, asigurați-vă că săgeata de pe aparat și pe bandă prezentată în același mod!

Notă: Suport pentru măcinarea tampoane cu mâinile lor

Vei petrece mai puțin timp pe piesele de rectificat, care au făcut o astfel titular cu patru tampoane de șlefuit și se taie în bucăți de mărime de șmirghel, sortate după cereale (80, 120, 220 și 320), care va fi întotdeauna la îndemână.

Pentru producția sa văzut pe pereții laterali, fundul și pereții de panouri însemnări și panouri sunt din placaj de 6 mm.

Saw ambii pereți dibluri pentru placaj, așa cum este indicat în figură. Apoi lipi partiția panourilor sunt, aranjarea acestora în funcție de lățimea pad dumneavoastră șlefuire. Se colectează suportul panouri sunt lipite împreună, pereții laterali și de jos. În plus, asigura partea de jos a șuruburilor, a face găuri în pereții laterali.

Grinding propriile mâini - ca un drept și necesar, cu propriile lor mâini - cum să facă cel mai mult

Cum se utilizează puzzle pentru măcinare. Cum să utilizați toci văzut pentru măcinare.