GUEPARD diferă de un leopard 1

diferențele externe

GUEPARD diferă de un leopard 1

Diferența cea mai notabilă între aceste două pisici pot fi văzute pe fața lor - gheparzii au un unic dungi lacrimă negru care rulează în jos din colțul interior al ochiului la nas, și leoparzii această cifră nr. Petele de pe pielea acestor animale sunt diferite, de asemenea, dacă te uiți atent. pete Figura leopard este format din colectate în priză, cu fundal întunecat în interior, iar la gheparzi pete clare intunecate nu formează un inel modele regulate.De asemenea, aceste pisici sunt diferite în dimensiuni: ghepard subțire și grațios, nu are aproape nici tesutului adipos din organism, unele musculare. El are un cap mic și urechi mici rotunjite. Greutatea medie adult gheparzi aproximativ 50 kg, lungime - 140 cm, cu o coadă lungă. Leopard mai masivă prezență permite exces idleness zhirka datorita naturale, lungimea corpului este de 250 cm, greutate - 70 kg. Cheetah picioare mai lungi, datorită cărora este un campion recunoscut în dezvoltarea de viteză între mamifere terestre. În plus, ea are gheare unice - ghepard este singurul membru al familiei pisica, în imposibilitatea de a le trage.habitat

GUEPARD diferă de un leopard 1

Ghepardul este o specie pe cale de dispariție, cea mai mare din populație se află în Namibia, Botswana, Kenya și Tanzania. Din greșeală, înainte de Ghepardul este periculos pentru animale și oameni și sacrificate în orice mod. Leoparzii sunt găsite în Africa, India și Asia Centrală. Acest animal este rar găsit în țara noastră în Caucaz, regiunea Primorsky și munții din Asia Centrală. În Africa, o mare parte din leoparzi trăiesc în desișul de arbuști spinoase, dând pajiști ghepard.

mod de viață

GUEPARD diferă de un leopard 1

Ghepardul este considerat unul dintre cele mai liniștite pisicilor mari. Oamenii au aproape niciodată atac, spre deosebire de leoparzi. În circuri acționează adesea lei, tigri și gheparzi, leoparzi și apar doar foarte rar. Aceste pisici iubitoare de libertate crud, răzbunător și nu educabil. vânători leopard africani cred cel mai periculos pentru prădători umane.

vânătoare guepard din cauza vitezei incredibil, se poate accelera la 115 km / h pentru câteva secunde. Dar un astfel de sprint necesită cantitate enormă de energie și nu durează mult timp - în cazul în care ghepard poate depăși rapid o victimă, se oprește persecuția. Leoparzii Hunt, așteptând la pândă sau urmărire cât mai aproape posibil de extracție, și apoi să sară și stranguleze. Leoparzii pradă, de obicei, au tendința de a trage mai mare pentru a asigura siguranța și gheparzi nu. Leoparzii tind să vâneze la asfințit să fie invizibil în ambuscadă lui. Ghepardul preferă vânătoarea în timpul zilei, este mai ușor pentru a prinde prada. Leoparzii sunt solitare în natură și o pradă câte unul. Ghepardul ar putea merge la vânătoare o turmă.