hormoni de vârstă critice interfera cu adolescenții învață, și sănătatea copilului, argumente de sănătate

La adolescenți, această etapă de dezvoltare fiziologică atunci când se studiază foarte greu, spune doctor în științe pedagogice, profesor de la Universitatea Pedagogică de Stat din Moscova, Elena Levanova.Știința explică.

Pe fondul exploziei hormonale, ceea ce se întâmplă în fetele vechi de 11-12 ani, iar băieții - în 12-13, procesele de excitație în cortexul cerebral sunt foarte rapide, iar procesul de frânare - încet. Acest lucru înseamnă că adolescenții orice fleac distras, și devine enervant, dar pentru a opri, încetini nu este ușor. Ei se agață de cuvinte, și oamenii, cu toate că pentru o lungă perioadă de timp este timpul să spunem: „! Trecut“.

Desigur, în această stare, este dificil să se concentreze pe lecțiile să se concentreze fără distragere. Și memoria lor de multe ori nu din cauza la fel, atunci este interesant - toate usor de retinut, si a devenit plictisitor - bine, nimic nu stă în capul meu!

Oase si muschi in acest moment cresc inegal, toate mișcările devin necoordonat, lipsit de tact. Nu contează cum stai - „Nu răsuciți, nu se încadrează în afară de pe scaun“ toate inconfortabil, și adulți spun, Mai ales greu băieții, ei sunt atrași mai multe fete. De aceea, ei au oase fragile și în această vârstă mai mare. Ei de multe ori rupe brațele și picioarele. Și necesitatea de a întinde pe canapea, trebuie doar să se întindă, du-te acasă și au mai mult. Și noi plânge: „Valia, stai jos să-și facă temele!“.

Inima creste. doare, de multe ori bate, sângele nu aduce cantitatea de oxigen la creier. Șeful crede că mai rău și mai repede obosesc. Mă doare. Lipsa de oxigen poate aduce la stări de leșin. Deosebit de sensibile la fete leșin. Ele sunt, de asemenea, o probabilitate mai mare de a suferi tensiunii arteriale. Vârful unei astfel de hipertensiune tinerească conturile în lor de 13-14 ani. Și noi adulți, ca norocul nu le va da mișcare completă și respira. La școală, adolescenții pot auzi: „În timpul lecțiilor nu este cool! Inutil să se schimbe pentru a rula afară, în curte, noroi transporta la școală „La noi acasă vorbim:“ În cazul în care pentru a merge la o plimbare? Lecțiile încă nu au primit! "

furtuni hormonale provoca emoții adolescent înlocuite ori de câte ori bucăți de sticlă într-un caleidoscop. Asta e tot el este interesat și lucrul adolescent cu bucurie, și apoi dintr-o dată iritabil pentru nici un motiv aparent, să plângă sau pur și simplu se încadrează într-o depresie. Mai ales emoțional fată instabilă, starea lor este asociată cu stabilirea ciclului menstrual.

hormoni de joc cauzele doamnelor să plonja în lumea intereselor femeilor. Acum, fiecare fată mai preocupat de modul în care se pare, nu este prea mic sau prea mare în piept și să acorde o atenție la ea, dacă băieții? Toate gândurile de știință, dar „știința pasiunii licitație“, se estompeze în fundal. Băieții sunt mai puțin ocupați cu aspectul lor, dar lor „subiect dureros“ - creștere. Cine sunt de mai sus? Ce se poate face pentru a crește în continuare?


Sistemul digestiv în acest moment este foarte sensibil la stres emoțional și fizic pe termen lung. Oboseala și stresul provoca boli gastroenterologice adolescenți ca de multe ori ca rațiile uscate alimentare.

. și recomandă

Cum pentru a ajuta la aceste aparent aproape un adult, de multe ori copiii agresivi și astfel vulnerabili?

Psihologii și educatorii sunt sfătuiți să:

● Nu este necesar să se inițieze încă o dată pentru a deranja adolescenților și un mod de comanda, încercați să comunice pe picior de egalitate. Ei nu mai privi în sus la noi, ei ne vad acum este critică și doresc să stea lângă noi pe aceeași placă.

● Oferă tinerilor posibilitatea de a muta mai mult - în mișcare acestea ar trebui să petreacă cel puțin trei ore pe zi. Ele sunt acum nevoie doar de educație fizică și sport. Chiar acum perfectionat flexibilitate, agilitate, o bună coordonare, mișcări de flexibilitate. La cum va anii adolescenței, va determina dacă copiii noștri sunt neîndemânare grațios sau în mișcare va rămâne cu ei pentru viață. Dau seama că adolescenții sunt acum corpul lor inconfortabil, nu râde de stângăcie lor, nu mustra atunci când se învârt în clasă și, în orice moment se străduiesc să se întindă pe canapea.

● Acum, ei trebuie sa consume calciu din alimente mai mult decât adulții, în special băieți, care au nevoie de proteine, fosfor si vitamina D.

● Sarcina fiziologică pe corpul unui adolescent este mai mare decât cea a școlarul mai tineri! Și el doarme mult mai puțin, considerându-se ca un adult. adolescent de dormit ar trebui cel puțin 9 ore! Și ar fi bine pentru încă o oră după-amiază apuca.

● Mersul pe jos în fiecare zi este necesară pentru a fi sigur. Organismul are nevoie de oxigen pur și simplu! Și este necesar să se predea lecții în camera ventilate.

● Un pic mai dificil, să acorde o atenție la fumul, nu se limitează la a face doar cu întrebări: „Mănânci? Ce fel de note la școală? „Adolescenții pretind doar că avem de-i nu mai sunt necesare. De fapt, atenția noastră, prietenia noastră, și-a exprimat opinia noastră cu amabilitate și cu tact, acestea sunt foarte importante. În cercul său, ne-au citat!

Noi toți vrem copiii noștri să fi învățat în tinerețea mea cât mai mult posibil de cunoștințe. Vrem ca ei să studieze bine și responsabil. Dar se încarcă la școală este că, pentru a afla tot ce este setat, este imposibil. Universitatea Pedagogică de Stat din Moscova a efectuat un studiu și a constatat: că, în elev în clasa a 7-a îndeplinit de zi cu zi tot ce-l pună pe toate subiectele, el are nevoie în fiecare zi, în medie, pentru a absorbi informațiile conținute în cele 26 de pagini ale manualului, și, tu minte, nu numai pentru a absorbi, dar să fie pregătit pentru a doua zi să-l joace.

Experiment cu voluntari de copii excelente, bine dezvoltate intelectual, pentru a arăta că volumul de astfel de sarcini nu poate fi decât atunci când a venit acasă de la școală, doar stai jos pentru lecții și să le facă până după miezul nopții.

Toate știința nu a fost studiată. Și pentru că trebuie să ne copiii lor să crească nu numai inteligent, dar, de asemenea, sănătos și fericit. Ne-ar dori sa!

Cuplu da devreme. Adolescentii, debut precoce a activitatii sexuale sunt mai predispuse la depresie si suicid decat colegii lor, potrivit psihologilor americani.

Potrivit studiului, la care au participat 2800 de studenți de la 14 la 17 de ani, aproximativ 25% dintre femeile active sexual se simt nefericit. Aceleași senzații descriu doar 8% dintre fetele care nu au fost încă activi sexual.

Aproximativ 14% dintre femeile active sexual tentativă de suicid. Printre ei aceeași vârstă, până te iubesc și carnale, încearcă să se sinucidă observat doar în 5% din cazuri.

Tinerii care au relații sexuale sunt, de asemenea, mai predispuse la sinucidere: 6% dintre ei au încercat să-și piardă viața, în timp ce printre care nu fac sex, această cifră este de 6 ori mai puțin.

opinie personală

- Când eram adolescent, umflăturile sunt produse în principal în procesul de sport: am iubit de joc cu mingea - fotbal, volei ... chiar entorse și fracturi au avut loc. Dar am fost niciodată într-o luptă de peste fete. Gab a ajutat la negocierea fără battering. Da, fetele se erau gata să mă apere.