În cazul în care dintii de lapte cad atunci cand dintii de lapte cad la copii

În cazul în care dintii de lapte cad atunci cand dintii de lapte cad la copii
Fiica cea mai mare a fost de șase ani și jumătate când a venit la mine cu un pumn încleștat, care a avut loc prima dinte căzut. Alaltăieri meu cel mai mic fiica cinci ani a spus că ea dinte puternic în vrac, pe care am fost extrem de surprins. Nu schimba un pic mai devreme pentru dinți?De regulă, înlocuirea dinților temporari permanente începe de la vârsta de șase ani. Copiii de astăzi se disting printr-o creștere rapidă și dezvoltare, astfel încât pierderea dintilor de foioase, la vârsta de cinci ani de astăzi este considerat norma. De ce este important, atâta timp cât posibil pentru a păstra dinții de lapte, iar atunci când se arată îndepărtarea lor? Ce determină momentul când dinții de copii cad? Cum să se pregătească copilul pentru schimbarea dinților?

În cazul în care dintii de lapte cad? Primele semne de erupția dinților.

Dinții de lapte joacă un rol important în dezvoltarea aparatelor copilului maxilofacială și formarea unei mușcături corecte. În loc de fiecare dată când dintele permanent vine, luând locul lui. Este cunoscut faptul că omul adult într-o proporție de la 28 până la 32 de dinți molari, în timp ce numărul de copii de dinți primar 20. Aceasta realizează prin creșterea numărului de dinți este o creștere a maxilarelor superioare și inferioare, în mod proporțional cu scheletul.

Există mai multe semne că bebelușul va începe în curând să cadă dinții de lapte:

 • Creșterea distanța dintre dinți.

Deoarece dinții permanenți sunt mai mari în comparație cu lactate, aproximativ cinci ani este o creștere în spațiile interdentare în copil.

IMPORTANT! Lipsa de spațiu pe gingie poate duce la o creștere anormală a dinților. În cazul în golurile dintre dinții din copil în vârstă de șase ani rămân neschimbate, este necesar să se consulte cu un medic dentist-ortopedul.

Mulți oameni cred eronat că dinții temporari nu au rădăcini. Aproximativ doi ani înainte de momentul în care dinții copii cad, rădăcinile lor încep să se dizolve treptat. După dizolvarea completă a rădăcinilor, când procedeul continuă gâtul dintelui, este slăbit și cade.

 • Erupția „rădăcina“ a dintelui de lângă lapte.

dinte permanent, stantare drum, împingând laptele și are locul lui. Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca un dinte copil într-un copil, chiar sluțit, în timp ce următorul este deja se poate vedea cel nou.

„Dinți de rechin“, numit creșterea dinților permanenți într-un copil care nu este în loc de lapte, și lângă ei. Stomatologi spun că, în viitor, un astfel de eșec nu amenință mecanismul de schimbare a dinților - după un timp dintii pentru copii cad și permanent în locul lor.

IMPORTANT! În absența pierderii dinților de foioase în termen de 3 luni de la debutul permanent ar trebui să consulte un medic stomatolog.În cazul în care dintii de lapte cad? Sincronizarea și ordine.

Procedura pentru schimbarea dinților corespunde secvenței erupției lor. Primul care cad pe incisivilor centrale ale maxilarului inferior. rădăcinile procesului de dizolvare începe cu mult înainte de pierderea - aproximativ 5 ani, în timp ce copilul pierde tăietori mai aproape de șapte ani. Dupa aceasta toamna un incisivi mare în maxilarul superior, apoi - incisivii laterali, molari molari mici și mari. Întregul proces de pierdere a dintilor primar durează cinci la opt ani pentru fiecare copil cronologii sunt individuale și depind de ereditate, dieta, precum și compoziția chimică a apei potabile.

În cazul în care dintii de lapte cad prematur?

 • La momentul prejudiciului (copilul a căzut și a lovit dinți);
 • Dacă ocluzia greșită (adâncime);
 • La rularea cariilor atunci când dintele este colorat;
 • În cazul în care un copil subminează în mod intenționat dintele;
 • Considerat o pierdere timpurie a dintilor de lapte, la vârsta de 5 ani.

Motivele pentru pierderea de întârziere a dinților de foioase:

 • Transferat în rahitism copilarie;
 • fenilcetonurie;
 • ereditate;
 • infecții severe în istorie.

IMPORTANT! Stomatologi cred că mai târziu va schimba dinții de lapte la permanente, cu atât mai bine. Cu toate acestea, această afirmație este adevărată numai în cazul în cazul în care dinții de copii au început să cadă în termen de cel mult opt ​​ani.

Când ultimul dinte copil cade?

Înlocuirea dinților se termină la aproximativ 14 de ani. Se crede că fetele dinții permanenți înlocuiască lapte mai devreme decât băieții.

De ce este atât de important, atâta timp cât posibil pentru a salva dintii copilului?

dinți pentru copii - „deținătorii“ cameră pentru succesorii lor. În cazul în care dintii de lapte cad prematur, cele rămase sunt deplasate într-un efort de a umple spațiul disponibil. Acest lucru duce la o perturbare a creșterii dinților permanenți, și deplasarea acestora spre formarea malocluziei. În plus, atunci când spațiul pentru creșterea dezvoltării permanente dinților maxilarului încetinește, ceea ce duce la formarea unui dinte de aliniere inegală - suprapunând dinții unul la celălalt. Acesta este motivul pentru care un medic dentist bun pediatru va incerca orice mod posibil de a salva dintele copilul înainte de a decide să-l ștergeți.

Când se arată îndepărtarea unui dinte copil?

 • Daca dintele este complet distrus și nu pot fi restaurate;
 • În prezența chistului rădăcinii dintelui;
 • Odată cu dezvoltarea inflamației care poate duce la moartea a dintelui permanent (pulpita, periostita, fistulă pe gingii);
 • Atunci când „rădăcina“ a dintelui deja tăiat, iar laptele nu se clatine;
 • În cazul în care dintele de mult în vrac, dar nu se încadrează, aducând durere și disconfort pentru copil.

Cum de a proteja împotriva cariilor cu pierderea dintilor de lapte într-un copil?

Pe parcursul perioadei de pierdere a dintilor primare de aparare imunitar al copilului este slăbit, și, prin urmare, riscul de a cariilor dentare este suficient de mare. Pentru a salva dintii noi sunt teferi, ar trebui să efectueze unele recomandări.

Spalatul pe dinti de doua ori pe zi, folosind o periuta de dinti cu peri moi, astfel încât să nu răni gingiile.

Învățați un copil pentru clatirea gurii dupa masa. În acest scop, potrivit ca un bulion de musetel sau apa de gura pentru copii și apă caldă obișnuită.

Includerea în dieta de produse lactate alimentare pentru copii bogate în calciu. Acest mineral ajută la întărirea smalțului dinților permanenți.

În cazul în care, după pierderea dintelui lakunka sângerare puternic, vă pot da un copil să muște un tampon de bumbac. Se recomandă să se abțină de la consumul de timp de două ore după pierderea dinților de lapte.

Durerea si umflarea gingiilor in timpul erupției dentare pot fi eliminate folosind geluri speciale de anestezie (Kalgel).

Ce sa nu faci cand dintii de lapte cad?

 • Intenționată le distrugă;
 • Mesteca alimente prea tare:. Nuci, biscuiți, bomboane, etc;
 • Utilizați antiseptice cauterizarea rănilor după dinte de lapte de depunere (peroxid de hidrogen, soluții de alcool și tincturi).

Dentist pediatru ar trebui să fie vizitat de cel puțin două ori pe an. În cazul în care creșterea temperaturii corpului, umflarea gingiilor sau apariția oricăror alte semne de inflamație ar trebui să consulte un medic.