Încălcarea oamenilor provoacă memoria, primele simptome, tratament

tulburări de memorie - o stare patologică caracterizată prin incapacitatea de a aminti pe deplin și de a folosi informațiile obținute. Potrivit statisticilor, cu diferite grade de severitate tulburărilor de memorie a suferit aproximativ un sfert din populația lumii. Cele mai grave și cele mai multe ori problema cu care se confruntă persoanele în vârstă, acestea pot apărea ca afectarea memoriei episodice și permanentă.Factorii și cauzele care afectează calitatea asimilării de informații, destul de mult, iar acestea nu sunt întotdeauna asociate cu tulburări cauzate de schimbările legate de vârstă. poate fi atribuită motivul principal:

 • Sindromul astenic. Aceasta este cea mai frecventa cauza de oameni de diferite vârste. sindromul astenic
  Încălcarea oamenilor provoacă memoria, primele simptome, tratament
  val este o consecință, stres, patologii somatice, etc.;
 • rezultatul de intoxicare. Posibilitatea de percepție a informațiilor este influențată în principal de alcool. substanțele toxice provoacă tulburările comune în organism și direct în structura creierului. Persoanele care suferă de alcoolism suferă adesea de pierdere și penele de curent;
 • accident vascular cerebral si alte patologii asociate cu reducerea fluxului sanguin în vasele cerebrale;
 • leziuni traumatice ale creierului;
 • tumorii in structurile creierului;
 • boli psihice, cum ar fi schizofrenia. De asemenea, retard mental congenital, o opțiune este sindromul Down;
 • Boala Alzheimer.

Pierderea totală sau parțială de memorie însoțită de 50-75% din totalul persoanelor în vârstă. Cea mai frecventă cauză a acestei probleme - deteriorarea circulației sanguine în vasele din creier cauzate de schimbările legate de vârstă. În plus, procesul de schimbare structurală care afectează toate structura corpului, inclusiv funcțiile metabolice in neuroni, care depinde direct de posibilitatea de a primi informații. De asemenea, tulburări de memorie în vârstă poate fi cauza unor tulburări grave, cum ar fi boala Alzheimer.

Încălcarea oamenilor provoacă memoria, primele simptome, tratament
Simptomele la vârstnici începe cu uitarea. În plus, există probleme cu memoria pe termen scurt, atunci când o persoană uită evenimente care erau cu el, tocmai avusese loc. Astfel de condiții conduc adesea la depresie, frica si indoiala de sine.

În procesul normal de îmbătrânire, chiar și în vechi pierderi de memorie de vârstă nu apare într-un astfel de volum care ar putea afecta ritmul normal. Funcția de memorie este redusă foarte încet și nu duce la pierderea completă. Dar, în cazurile în care există anomalii la nivelul creierului, persoanele în vârstă pot suferi de această problemă. Acest lucru necesită îngrijire de susținere, în caz contrar statul ar putea dezvolta într-o demență senilă, ca urmare a care pacientul își pierde capacitatea de a aminti chiar și datele cele mai de bază necesare în viața de zi cu zi.

Slow pierderea de memorie este posibil, dar pentru a rezolva această problemă ar trebui să înceapă mai devreme, cu mult înainte de limita de varsta. Prevenirea primara de dementa la batranete este considerată muncă mentală și un stil de viață sănătos.

Se confruntă cu problema pierderii de memorie poate fi nu numai persoanele în vârstă, dar, de asemenea, copii. Acest lucru se poate datora dizabilitățile mentale, de multe ori, care a apărut în perioada uterină. Un rol important în problemele de memorie innascuta afecteaza boli genetice, cum ar fi sindromul Down.

În plus față de defect congenital, pot fi dobândite tulburări. Motivul pentru care sunt:

 • traumatisme craniene, în mod frecvent sub o astfel de condiție apare amnezie (pierderea fragmentelor individuale
  Încălcarea oamenilor provoacă memoria, primele simptome, tratament
  Memorie);
 • boli psihice, de multe ori pierderi de memorie parțială observate la copii cu schizofrenie;
 • intoxicație severă, inclusiv alcool;
 • Condițiile astenice, cauza frecventa la copii este infecții, boli virale repetate în mod sistematic;
 • probleme de vedere au un impact direct asupra deteriorării percepției. Din moment ce aproape 80% dintre oamenii de informații primesc prin percepție vizuală, în cazul în care acest lucru nu este posibil și există o întreagă sarcină numai pe memoria auditivă, procesul de memorare este mult crescut.


Memoria noastră este formată din termen scurt și pe termen lung. Pe termen scurt ne permite să asimileze informațiile pe care le primim în acest moment, acest proces durează de la câteva secunde până la zile. Memoria pe termen scurt este o sumă mică, astfel încât pentru o perioadă scurtă de timp, creierul decide să se mute informațiile în depozitarea pe termen lung sau șterge inutile.

Încălcarea oamenilor provoacă memoria, primele simptome, tratament
De exemplu, informații despre atunci când traversează drumul și te uiti in jur, vezi masina de culoare argintie, se deplasează în direcția ta. Această informație este importantă exact atâta timp cât nu au trecut drumul să se oprească și să aștepte până când va trece mașina, după necesitatea acestui episod Nu există informații sunt șterse. O altă situație în cazul în care v-ați întâlnit persoana și să știe numele său și amintesc aspectul său general. Această informație rămâne în memorie pentru o perioadă mai lungă, în măsura în care aceasta va depinde de faptul dacă aveți mai mult timp pentru a se întâlni cu această persoană sau nu, menținut chiar și la o singură întâlnire a putut de-a lungul anilor.

Memoria pe termen scurt este vulnerabil și primul care a suferit în dezvoltarea unor stări patologice care pot afecta. La încălcările capacității de învățare umane este redusă, există uitare și incapacitatea de a se concentra pe un anumit obiect. În acest caz, oamenii pot aminti bine ce sa întâmplat cu un an sau chiar un deceniu în urmă cu el, dar nu a putut aminti ce a făcut sau ce se gândea câteva minute în urmă.

probleme de memorie pe termen scurt de multe ori apar în schizofrenie, demență senilă, și în utilizarea de droguri sau alcool. Dar pot exista alte motive pentru această condiție, în special o tumoare în structurile cerebrale, traumatisme si chiar sindromul oboselii cronice.

tulburări de memorie simptome pot atat instantaneu, de exemplu, după un traumatism sau apar treptat, ca urmare a schizofreniei sau legate de varsta.

Pacienții cu schizofrenie în istoria lor au o mulțime de încălcări de către tulburările capacități mentale. structurile organice ale creierului sunt absente in schizofrenie, dar, în ciuda acestui fapt asupra bolii dezvolta dementa, care este însoțită, își pierd memoria pe termen scurt.

În plus, persoanele cu schizofrenie sunt de memorie asociativă defectuoasa si capacitatea de concentrare. Totul depinde de forma de schizofrenie, în multe cazuri, memoria este stocată pentru o lungă perioadă de timp și încălcările sale apar după ani sau chiar zeci de ani in dementa-fond debut. Un fapt interesant, în acest caz, ca persoanele cu schizofrenie au un fel de „memorie dublă“, ei pot uita complet anumite amintiri, dar, în ciuda acestui mod clar în minte alte episoade din viata.

În cazul de accident vascular cerebral, apare atunci când o ocluzie trombilor a vaselor cerebrale, mulți suferă

Încălcarea oamenilor provoacă memoria, primele simptome, tratament
funcție. De multe ori consecința unei astfel de stat, după lapsusului de eliberare în memorie și tulburări motorii și de vorbire. După o astfel de oameni de stat poate rămâne paralizat, este nevoie de departe partea dreaptă sau stângă a corpului, există o denaturare a expresiei faciale datorită atrofierii terminațiile nervoase, și multe altele.

Relativ memorie, în prima perioadă de după un accident vascular cerebral poate avea amnezie totala pentru toate evenimentele care au avut loc înainte de debutul bolii. Atunci când un accident vascular cerebral masiv poate experimenta amnezie totală atunci când pacienții nu pot găsi chiar și cele mai dragi.

De regulă, în ciuda gravității bolii, cu reabilitarea corectă, memoria pacientului, în cele mai multe cazuri, se întoarce aproape complet.

pierderi de memorie sau de deteriorare a acesteia - este întotdeauna procesul secundar cauzate de această boală sau de alt proces. Prin urmare, pentru a atribui un tratament adecvat, ar trebui să identifice inițial cauzele care au dus la astfel de efecte și să-l trateze în mod direct. corecție de memorie în continuare are loc deja în timpul tratamentului bolii de bază. Pentru a restaura memoria este necesară funcția:

 • tratamentul bolii primare;
 • terapie de droguri pentru a imbunatati activitatea creierului;
 • un regim alimentar echilibrat;
 • evitarea obiceiurilor nocive;
 • efectua exerciții speciale care vizează dezvoltarea memoriei.

Încălcarea oamenilor provoacă memoria, primele simptome, tratament
De la un tratament de droguri pentru a îmbunătăți gândire și creier metabolismului nootropics prescrise. Cel mai frecvent medicament este de nootropics piracetam. Din resursele vegetale utilizate biloba, influențează în mod indirect metabolismul la nivelul creierului si de obicei bine tolerat.

Dieta trebuie făcută, astfel că există o cantitate suficientă de acid, B complex de vitamine si magneziu.

Acorde o atenție! În cazul în care orice modificări patologice, prescrie tratamentul trebuie să fie doar un medic, recepția necontrolată de medicamente neuroprotector poate agrava situația.

Dacă doriți să păstrați o memorie bună pentru mai mulți ani, și chiar și în vârstă mai târziu, nu se simt disconfort asociat cu uitarea excesivă, este important să se angajeze cu tineretul problemei. Menținerea unui stil de viață sănătos, ceas dieta, somn suficient, renunta la obiceiurile proaste și angajarea în autoeducație pot obține rezultate semnificative în ceea ce privește nu numai a îmbunătăți memoria, dar, de asemenea, de gândire, atenție și inteligență.

Cititul întărește conexiunile neuronale:

Încălcarea oamenilor provoacă memoria, primele simptome, tratament
leziuni organice ale creierului

Încălcarea oamenilor provoacă memoria, primele simptome, tratament
Simptomele demența senilă sunt tratate ca vii

Încălcarea oamenilor provoacă memoria, primele simptome, tratament
Efecte accident vascular cerebral hemoragic