infecție Giardia la adulți, simptome, diagnostic și tratament

Există perioade în viață atunci când organismul este expus la infecția cu paraziți. De obicei, acest nume se referă la viermi paraziți. Dar nu toate dăunători au propriul lor corp, cum ar fi limbrici.Alți membri ai acestei familii - Giardia, sunt cele mai simple separate, fiind compus dintr-o singură celulă. specificul lor este că acesta este un organism complet separat, care aduce prejudicii proprietarului.

Ce este giardia?

Giardia - unicelulară mici dăunători diametru. Acestea afectează nu numai oamenii, ci și animale, rozătoare și chiar păsări.

infecție Giardia la adulți, simptome, diagnostic și tratament

În aparență acestea sunt prezentate sub formă de picături, care sunt situate în partea de jos a ingrosare 8 flagella. Acesta din urmă, ca fraierilor dăunători se atașează de pereții organelor, care sunt paraziți.

O locație preferată - intestinul subțire.

Ciclul de viață al Giardia este împărțit în două etape: vegetativă și sub formă de chisturi.

Caracterizata paraziți în stadiul vegetativ pere formă plată, cu un diametru de 0,02 mm. habitatul lor principal al tractului gastro-intestinal. Multicelulare schimba în mod activ locația cu ajutorul cupelor sale de aspirație, se deplasează în liniște la diferite organisme. Utilizarea digerat și resturile de hrană și în mod constant divizată. Ca atare, în măruntaiele Giardia nu conține mai mult de 40 de zile.

Noțiuni de bază din intestinul subțire în intestinul gros, sau în mediu - nu supraviețuiesc. Atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate dăunători (la reflux), sau prin utilizarea dezinfectanți Giardia ciclul de dezvoltare este finalizată, acestea sunt ucise.

chisturi de Giardia că este posibil să se înțeleagă starea de paraziți, dezvăluind esența procesului. Adoptarea formei de chisturi - timp de viață un organism unicelular în care iau forma de spori și încetini mijloacele de subzistență. Acest tip de preluare imaturi în contact cu ei în condiții de viață nefavorabile, cum ar fi colon sau în afara corpului cu fecale umane.

infecție Giardia la adulți, simptome, diagnostic și tratament

În această formă, capsula poate fi o lungă perioadă de timp nu fac nici un semn, ci la apariția unui moment favorabil din nou să devină activ într-un dăunător.

Statul încapsulat, ele tind să locuiască perioada de timp:

 • în sol - până la 3 luni;
 • în apă - mai puțin de 5 zile;
 • în contact cu flora acide ale stomacului, bilă și clor - câteva zile.

Întrebarea „Unde sunt Giardia la oameni?“ Răspunsul netăgăduit nu poate fi dat, deoarece locațiile exacte nu. Ele pot coloniza pe scară largă ca intestin și duodenului, deoarece acestea tind să apară în vezica biliara. Dar variantă chiar mai periculoase de decontare a acestora - ficatul.

Asigurați-vă că pentru a simți corpul dumneavoastră și de a răspunde la orice schimbări în starea lui.

Din ceea ce par Giardia: calea infecției

Pentru a deveni infectate cu Giardia nu au nevoie de mult - pentru a comunica cu persoana infectata, pisica de companie contaminate sau să bea apă dintr-o sursă naturală.

infecție Giardia la adulți, simptome, diagnostic și tratament

Identifica mai multe modalități de a obține rezidenți contagioase în corpul uman, acestea sunt prezentate în tabelul de mai jos:

Serios consecințele fluxurilor la copiii mici (6-10 ani) și sugari.

Boala catabolitii cu funcție de imunitate redusă.

Pasul animalele tipice de putere reproducere și intoxicarea organismului complet de produși de descompunere vitale microorganisme parazitare.

În cazul în care fluxul de acest tip de boală este o constantă disbacterioză organele interne nu dispar intoxicare observate, modificări în funcționarea stomacului, durere la momentul procesului de digestie.

În plus față de încălcările anterioare a arătat o lipsă foarte mare de substanțe nutritive și vitamine necesare pentru om normal.

Pentru fiecare dintre aceste forme de curgere, cu excepția asimptomatice, secreta diferite simptome de giardioza la adulți, caracterizarea bolii.

infecție Giardia la adulți, simptome, diagnostic și tratament

etapa acută percolare

In formarea acestui tip de boală în care numărul de Giardia determină creșterea fluxului următoarele simptome:

 1. indigestie frecvente (diaree) la agresiv neplăcut, miros de mucegai, fara adaosuri suplimentare de vene de sânge sau mucusului.
 2. Ea se manifestă o creștere bruscă a temperaturii corpului la 38 de grade.
 3. Durere în buric și stomac - o persoană poate, pur și simplu ca fiind ușor de observat dureri și crampe abdominale intense detectate spasme frecvente. Durerea tinde să fie detectată în locația de colon, în cazul în care Giardia trăiesc.
 4. greață și vărsături recurente Manifest.
 5. La sondaj relevă scăderea bruscă a greutății corporale, în valoare de anorexie.
 6. Există o manifestare a flatulență - eventual, o încălcare a procesului digestiv, în care o modificare a microflorei intestinale devine. Acest moment are ca rezultat acumularea și stagnarea gazului în interiorul tuburilor.
 7. Există o durere vădită de cap, iritabilitate, pierderea capacității de câștig, și slăbiciune.
 8. A observat o erupție pe piele sub formă de folicul, care seamănă cu rubeola sau rujeola.
 9. Există o pierdere a poftei de mâncare, senzație de saturație la doze mici consumate.
 10. Nu este exclus reacții alergice - vezicule pupyrchatye mâncărime erupții cutanate în jurul, în prova sau în apropierea anusului.


Dacă luăm în considerare simptomele specifice se manifestau, iar la prima ocazie de a vizita un profesionist calificat pentru a detecta simptome giardia si tratamentul nu a durat mai mult de 7 zile.

infecție Giardia la adulți, simptome, diagnostic și tratament

În caz contrar, în absența tratamentului are loc după 2-3 săptămâni de atenuare a simptomelor si a bolilor scurge într-un cronic. Caracteristici similare lamblia, sau mai degrabă prezența lor poate fi repetată, amplificând astfel timpul de intrare în corpul unor cantități crescute de glucide.

În plus, ne putem aștepta la o creștere a lamblia în intestin în timpul situații de stres, sub orice infecții și viruși, chiar răceli banale.

Astfel, boala este recurente de proprietate, alternate cu momente de tăcere (valuri). Deja, se pare că boala s-au retras, viața am scăpat de giardia, dar ele apar de multe ori în timpul reducerii proprietăților de protecție (imunitate scăzută).

Forma cronică

Cum de a determina giardia și localizarea lor, cursul cronic al bolii. Se poate identifica doar medicul curant.

In acest caz, boala tinde să curgă perioade, dar apare de obicei între ele un set de tulburări suplimentare, cum ar fi:

 • constipație sau, dimpotrivă, diaree frecvente și diaree;
 • schimba în balanța de vitamine și minerale;
 • semne foarte mult afectată funcția digestivă și funcția intestinului.

Cum de a detecta Giardia în forma cronică? Principalele atribute de a deveni o durere în tulburarea funcționării abdomen și de stomac. Acest lucru se datorează faptului că paraziții se atașează periodic și într-o perioadă scurtă de timp, sunt detașate de membranele mucoase, provoacă zonele inflamate în cavitatea.

infecție Giardia la adulți, simptome, diagnostic și tratament

Cele mai notabile simptome, dezvăluind giardiaza la adulți:

 1. flatulență excesivă, a crescut balonare abdominală, distensie interior.
 2. dorinta puternica de a voma, pierderea poftei de mâncare.
 3. Schimba starea normală - decalajul în dezvoltarea fizică (la copii), dureri de cap, malnutriție, pierderea în greutate, slăbiciune generală.
 4. Posibile manifestări ale simptomelor bolii organelor digestive - colită, gastroduodenită, colecistită.
 5. Durere în abdomen, de preferință în apropierea ombilicului - paroxistică copii de tip sau înțepăturile, tăiere sau adult moderat.
 6. Există o placă în gură, pe limbă - ton galben, miros neplăcut ascuțit venind din nazofaringe.
 7. Există o reacție cutanată - epidermă pal pe gât, în diferite părți ale abdomenului, sub axile sunt afișate la fața locului de culoare galbena, palmele devin maroniu-roșu, descuamarea pielii. Erupții cutanate pot să apară - pe piept, gat, spate.
 8. Sunt formate la colțurile buzelor Zayed, frecvente înroșirea feței jantei buze descuamare inerente și stare uscată.
 9. Există o pierdere de performanță, iritabilitate, letargie, amețeli, plâns.
 10. Există riscul de alergie sub formă de dermatită atopică, urticarie, eritem, prurit sever, rinita, conjunctivita.

Aceste simptome nu trebuie lăsate fără o atenție, la fel ca în fiecare caz în parte, cine știe ce Giardia periculos și cum reacționează la corp.

diagnosticare

De obicei ID-ul diagnostic lamblia este prezența de fecale înseamnă prelevarea de probe în stare lichidă (în identificarea stadiu vegetativ) și în scaun solid (în timpul formării de chisturi).

Dar, pentru a identifica paraziți astfel încât este posibilă numai în momentul muncii lor activă, adică, în termen de 1-3 săptămâni de la introducerea lor, sau după transportul acestora la colon. Dar, de data aceasta poate fi deja semne de infecție.

infecție Giardia la adulți, simptome, diagnostic și tratament

Cum de a detecta Giardia? de cercetare este necesară în prezența Giardia în fecale, la intervale de la fiecare 7 zile, timp de 5 săptămâni.

Diagnosticul de giardioza la adulti a demonstrat rezultate eficiente, folosind următorul sondaj:

 • metoda serologică - la diagnostic giardioza a relevat indicatorii necesare pentru a efectua prelevarea de probe de sânge. Atunci când studiul ei a determinat organismul specific de imunoglobuline IgG și IgM, ceea ce indică o formă de boală sau acută recentă, respectiv. În cazul în care există două coduri de bare, acest lucru indică cronice fluxul;
 • duodenal studiu - analiza bilei în prezența chisturi. O astfel de analiză nu este realizată la copii cu vârsta sub 10 ani;
 • interotest - este introdus în capsulă care conține stomac nailon sau fir de nylon. După ingerarea învelișul de gelatină se dizolvă, în timp ce paraziți adere la ea. După defecare examinat la microscop.

Astfel, cu ajutorul tehnologiei moderne, puteți identifica cu ușurință diagnosticul corect și de a găsi un medic pentru a scăpa de toate Giardia.

tratament pentru adulți

Terapia ar trebui să fie cuprinzătoare și să facă următoarele puncte:

 1. Introducere dieta - natura de medicamente și multivitaminelor abandonarea de alimente agresive.
 2. Tratamentul patogenic giardiazei - este necesar să se stabilească procesul digestiv de a scăpa de tratament Giardia implică utilizarea de droguri - bifidum - medicamente laktobakterinovye (LinEx), medicamente antifungice (Nystatin), produse de fermentație (Panzinorm, Praznicului).
 3. medicamente Protivotsidnye - recomandate de Giardia în gastroenterolog pentru adulți: metronidazol, furazolidon, tinidazol, delagil, nitazola, aminoquinolyl.
 4. Terapia simptomatică - se efectuează pe baza simptomelor manifestate.

Cum de a trata Giardia la adulți? Pentru a recurge la etapa inițială de punere agenți antiparazitari nu este recomandată, este posibil să se declanșeze o condiție și alergii toxice sau agravarea bolii.

infecție Giardia la adulți, simptome, diagnostic și tratament

Giardioza în tratamentul adulților implică punerea în aplicare a trei etape enumerate în tabelul de mai jos:

Schema de tratament a giardioza la adulți