Îngrijirea și cultivarea Tui la domiciliu

Mulți oameni sunt folosite pentru a vedea ca fiind al cincilea element de design peisagistic din grădină sau curte. De fapt, acest copac uimitor arată foarte bine în casă, pe un balcon sau loggie, pe verandă. Thuja nu cresc atât de dificil la domiciliu, cel mai important, respectați toate regulile de ingrijire.informaţii generale

Thuja este numit, de asemenea, „pomul vieții“ frumusețea verde se referă la familia Cypress. Include 6 tipuri, dar în mediul interior poate conține doar două feluri:

 • Est. Se pare ca un arbust. ace verzi Rich.
 • West. Un mic copac în forma unui con. Acele sunt de culoare verde inchis, uneori, sunt galbene. destul de popular, dar pentru o lungă timp crește.
Îngrijirea și cultivarea Tui la domiciliu
camera tuia

Ace pe copac nu veți găsi, ramurile sunt acoperite cu frunze solzoase care se suprapun reciproc. În toamna Thuja începe să înflorească, și apoi au format conuri mici.

În cazul în care la locul al cincilea în casă, ce temperatura are nevoie

Pot cu o plantă care nu poate sta razele soarelui pot arde ace de pin. Pe pervazul ferestrei de pe partea însorită myc, de asemenea, nu este confortabil, frunzele încep să se îngălbenească și se năruie. Locul optim pentru plante - umbra partiala, lumina zilei difuze.

Puteți configura o oală de Tusi în stativ pentru flori și așezați-l lângă o fereastră. O altă opțiune de protecție de razele directe ale soarelui - pritinenie geam. În acest caz, arborvitae va crește frumos și verde.

În sezonul cald Thuja poate fi setat pe un balcon sau loggie. De asemenea, potul poate fi luat în grădină, dar să-l setați în umbră.

Îngrijirea și cultivarea Tui la domiciliu

Temperatura aerului, care este potrivit planta - 18-25 grade. În timpul iernii, potul este recomandat pentru a elimina din obiectele de încălzire. Temperatura de iarna nu trebuie să scadă sub 15 de grade Celsius. Dacă glazurat balcon, myc va fi pe ea confortabil.

Se toarnă cincea, ceea ce ar trebui să fie umiditatea

Tuia poate fi atribuită plantele care tolereaza seceta fara probleme. Prin urmare, nu este nevoie de udare frecvente. În zilele calde și uscate, planta ar trebui să fie udat de mai multe ori pe săptămână. utilizarea hidrică va aduce. Dar, de asemenea, pentru a aduce la completa bulgărelui de pământ de lut de uscare este imposibilă.

Pentru utilizarea de irigare vodichku cald pre-stabilit. Cu o macara pentru a ia interzis.

În timpul sezonului de creștere, precum și pentru copaci plantați nou, udarea este oarecum diferită. Se efectuează în mod regulat, evitând uscarea. Că nu a existat nici o apă stagnantă, drenaj bun este stabilit în timpul transplantului.

Îngrijirea și cultivarea Tui la domiciliu

Umiditatea optimă pentru arborvitae - 40-60%. În cazul în care camera este prea înfundat sau funcționează elemente de încălzire, instalația trebuie să fie stropite cu apă caldă. Fă-l după cum este necesar.

Și fertilizarea solului pentru Tui

Alegerea unui primer pentru Tui depinde de vârsta sa. Pentru tineri, un amestec, care include:

 • Teren de rășinoase - 2 părți.
 • foaie de sol - 4 părți.
 • nisip grosier - 1 parte.

Pentru planta adultă este acceptabilă, un astfel de amestec:

 • Teren gazon - 2 părți.
 • Turba - 2 părți.
 • Nisip - 1 parte.

Îngrijirea și cultivarea Tui la domiciliu

Fertilizarea se efectuează în mod regulat, perioada de întreaga caldă. În timpul iernii, planta nu are nevoie pentru a fertiliza. myc de vară nevoie de potasiu, iar primăvara - azot. copăcel adult poate adăuga un pic de fosfor. Fertilizarea ar trebui să se facă mai mult de 2 ori în 30 de zile. Puteți utiliza magazinul cumpărat îngrășăminte pentru plante cu ace, dar utilizarea pe jumătate la fel de mult.

schimbare

Plant tuia au nevoie de un vas adânc, dar nu prea larg. Acest lucru se datorează faptului că sistemul de rădăcină de plante este lung. Este obligatoriu pe partea de jos a diapozitivului pentru a pune drenaj. Pentru a face acest lucru, utilizați cărămizi sparte sau zona zoster.

Îngrijirea și cultivarea Tui la domiciliu


Transplantată a cincea ușor fără a rupe bulgărelui de pământ de pământ, și-a depășit. Plantele tinere ar trebui să fie transplantate în fiecare an, adulți - doar câțiva ani.

multiplica

a cincea se multiplica in casa, cu ajutorul:

Cele mai sunt folosite pentru reproducere semințelor nu este la fel de comună. Din păcate, nu există nici o garanție că răsadurile vor avea succes. Propagate prin seminte - aceasta este munca grea si un drum lung.

Pas cu reproducere pas instrucțiuni de semințe:

 • La adult si plantele sanatoase sunt frumos conuri taiate.
 • Pune-le într-un loc cald (și rece).
 • Prin timp conurile se va deschide, și puteți elimina semințele.
 • Semințele sunt învelite într-o pânză, care este pre-umezită cu apă. Ele sunt în această stare timp de 24 de ore. Fabric ar trebui să hidrateze așa cum se usuca.
 • Ia un vas mic, umple-l cu solul și udate. Apoi a pus sămânța.
 • Aprofundarea semințele nu au nevoie, suficient pentru a stropi pământul și se acoperă cu rumeguș umed.
 • Primele semne pot fi observate în 1-1,5 luni.

Îngrijirea și cultivarea Tui la domiciliu

Cultivarea cincea caracteristici soiuri de semințe pot fi pierdute (de exemplu, culoarea acului).

Semințele care sunt coapte in toamna, puteți germina în primăvară. Pentru a face acest lucru, să efectueze stratificării. Aceasta înseamnă că, semințele sunt amestecate cu nisip și umezit cu aproximativ 90 de zile, acestea trebuie să fie amplasate într-o temperatură scăzută (3-5 grade). În mod alternativ, a pus cutia cu semințe în frigider, sau pus la balcon neglazurate. Apoi, semințele semănate în sol, temperatura trebuie să fie de aproximativ 20-23 de grade. După 2 luni de par rostochku.

În cazul în care semințele au germinat, ar trebui să creeze condiții favorabile și de îngrijire corespunzătoare pentru creșterea:

 • umiditatea solului moderată.
 • iluminat indirect.

răsaduri cultivate pot fi transplantate intr-un vas la un loc permanent, fă-o foarte atent pentru a nu deteriora radacinile delicate. Thuja format complet 3 ani sau chiar 5 ani.

Thuja mai ușor să se propage prin butași decât semințele. Instrucțiuni pas cu pas de reproducere prin butași:

 • Din arborvitae adult separate îngrijit tulpini. Fa-o cu un cuțit ascuțit sau foarfece de grădină.
 • Dimensiunea optimă a butașilor - 10-12 centimetri.
 • Rezultanta tulpini 2-3 centimetri adânci în sol.
 • Oală cu butași trebuie să fie păstrate într-o casă caldă (apartament).
 • Nevoia de aerisire frecventă.
 • Evadarea nu are nevoie de udare, o puteți înlocui prin pulverizare.
 • Atunci când rădăcinile, planta poate fi scos în stradă și începe transplantare.

Pentru înrădăcinare a avut loc mai rapid sectiuni recomandate pentru a trata mijloacele de accelerare a creșterii.

Este interesant de știut! Unii cultivatori recomandă să nu se taie, și anume tăierea lacrimă. resturi de lemn matur în viitor promovează înrădăcinare rapidă.

Îngrijirea în timpul iernii și de vară

Grija pentru Tusi nevoie, indiferent de sezon. În același timp, în momente diferite și de îngrijire diferite. În perioada caldă a plantei se simte minunat pe balcon. În timpul sezonului de crestere necesita udare frecvente. În zilele calde ar trebui să pulveriza a cincea în dimineața și seara. Ia apă caldă.

Iarna - timpul plantelor de odihnă, este necesară o atenție deosebită. Temperatura trebuie să varieze de 6-12 grade. În cazul în balcon și o loggie glazurat, tuia poate avea loc acolo. La temperaturi mai mari arborvitae va fi uscat, iar udarea nu o va ajuta. Udarea frumusețea verde este rareori necesară, și numai apă călduță.

Îngrijirea și cultivarea Tui la domiciliu

In primavara planta este transplantat. Plantarea în casă ar trebui să fie făcut cu atenție. Orice deteriorare a sistemului radicular poate duce la moartea plantei. Do guler rădăcină nu puternic, în picături, - este, de asemenea, ruina a cincea. După plantare, atentă turnare.

Bolilor și dăunătorilor

Boli și dăunători în Tui crescute la domiciliu pot apărea numai ca urmare a îngrijirii necorespunzătoare. Una dintre cele mai comune probleme - îngălbenirea frunze, pentru mai multe motive:

 • Încălcat regulile de plantare, guler rădăcină este expusă, sau prea încastrat în pământ.
 • Expuse la lumina directă a soarelui.

Faceți cunoștință la casa de boli Arborvitae și fungice:

După infecție, deteriorat ace și crenguțe. Pentru tratamentul arborvitae se aplică medicamentelor specializate. Procedura începe în primăvară să-și petreacă, și nu se opresc până atunci, atâta timp cât un copac nu se recuperează.

Odată cu debutul unei perioade de repaus, tuia poate schimba culoarea - este un proces natural, si uita-te pentru boala aici nu este necesară.

Îngrijirea și cultivarea Tui la domiciliu

Există, de asemenea dăunători, care sunt periculoase pentru casa Tui (apartament):

 • Woodworm. In cortexul, apar găuri de copac.
 • insecte scara. Aceasta dăunează scoarța și conuri, deteriorarea lor.
 • Afidele. Primele semne ale înfrângerii - ace galbene.

dăunătorilor de luptă este posibilă prin insecticide.

Important! Mai devreme găsi problema, cu atât mai ușor și mai rapid pentru a face față cu ea. Se lasă planta la îngrijire și bolile corespunzătoare, dăunători nu sunt teribil.

Care este beneficiul

Thuja - nu doar o frumoasă verde de plante, dar, de asemenea, util. Grow-l în casă, pe balcon, veranda recomandat pentru persoanele care au probleme cu ale tractului respirator. Thuja extracte uleiuri esențiale, care sunt foarte utile. Acestea contribuie la:

 • de purificare a aerului de praf.
 • Purificarea aerului de viruși.
 • Calmarea sistemului nervos.

În cazul în care casa este arborvitae, nu teribil depresie, stres si insomnie. Mirosul de ace de pin este liniștitor și calmant. E frumos sa stai pe balcon, după o zi grea, și se bucură de o aroma magică.

Extract de Arborvitae utilizat pentru prepararea produselor cosmetice și medicamente. Thuja este utilizat în mod activ în medicina populară.

Calitatea de vindecare a Tui:

 • Ea are un efect tonic.
 • Este folosit ca expectorant.
 • Inclus în diuretic și medicamente anticanceroase.
 • Are hemostatice și proprietăți anti-microbiene.

Ace de arborvitae este colectat pentru prepararea infuziilor și decocturi. Ele ajuta la lupta:

 • Cu acnee.
 • Papiloame și negi.
 • Pigmentarea.
 • Răceli.
 • Cistita.

Tuya este o parte din medicamente pentru tratamentul de eroziune de col uterin.

Beneficiile arborvitae pot fi discuție lungă. Prin urmare, scăzând ei acasă, trebuie să înțeleagă că nu numai în creștere planta în amar, dar un fel de doctor.

Myc oferă îngrijire adecvată, și ea vă va mulțumi.