Insuficienta cardiaca cauze, simptome, de prim ajutor și prognoza

În acest articol veți afla de ce insuficienta cardiaca este considerat echivalentul a morții clinice. Care sunt cauzele si factorii pot provoca insuficienta cardiaca. Trăsăturile caracteristice ale prognozei algoritmului de prim ajutor.În lume, medicii sunt unanimi în considerare arestarea subită cardiacă, și unul dintre primele semne clare de moarte clinică (o perioadă scurtă de timp, în care victima poate fi readus la viață). La un moment în care organismul încetează de a contracta, viteza fluxului de sange scade rapid, organismul începe schimbări ireversibile pe fondul unor încălcări ale schimbului de gaze, metabolismul de stagnare, care duce la moarte biologică (pentru a reveni la viața victimei nu este posibilă).

Insuficienta cardiaca cauze, simptome, de prim ajutor și prognoza

Pentru a restabili funcția inimii face un masaj cardiac direct, ca urmare a care poate salva vieți, uneori. După 7 minute după oprirea resuscitarea inimii își pierd sensul lor, din moment ce leziuni ale creierului atinge un nivel critic, iar persoana poate rămâne dezactivate pentru totdeauna. Deși există întotdeauna excepții de la regula: atunci când răcirea bruscă durata de timp în care vă puteți întoarce omul la viață, crește de mai multe ori.

Procentul de supraviețuire depinde de cât de bine și rapid a fost primul ajutor pentru a sprijini cauza ei brigadă „prim ajutor“ și omul internat de urgență la spital. Înainte de sosirea medicilor nevoie pentru a face un masaj cardiac direct și de ventilație. Cu toate acestea, chiar și în timp util măsuri de urgență în terapie intensivă nu garantează un rezultat favorabil, ca încetarea activității contractile ar putea cauza o afecțiune incompatibilă cu viața (boală cardiacă severă, pierderea acută de sânge, cancer).

Așa că stop cardiac este echivalentul morții biologice clinic complet, și în continuare. Cât de periculos este? Cure este imposibil de prezis ofensiva exacta destul de dificil de a restabili inima eșuează în 30% din cazuri, cu un rezultat favorabil pentru pacient (recuperarea completă a activității creierului), în doar 5% din cazuri.

Asistența de urgență în astfel de cazuri implicate medici, intensivists, cardiologi si chirurgi.

cauze de insuficienta cardiaca pot fi cauzate de următoarele:

 • 90% - fibrilația ventriculară (haotică, spasmodic, contracția necoordonată a fasciculelor individuale de fibre musculare);
 • 5% din cazuri - asistolie (activitate și reducerea bioelectrica completă încetare);
 • cel puțin - tahicardie ventriculară (lipsa pulsului în combinație cu creșterea frecvenței contracțiilor);
 • disociere electromecanică (păstrarea activității bioelectrice a miocardului, combinată cu absența contracțiilor ventriculare).

Insuficienta cardiaca cauze, simptome, de prim ajutor și prognoza

Prezice încetarea activității a inimii, cu un grad ridicat de probabilitate poate fi la pacienții cu boală cardiacă severă (fibrilație atrială, insuficiență cardiacă congestivă), pierderea acută de sânge, leziuni incompatibile cu viața la pacienții cu cancer și, în alte cazuri. o „bruscă“ în toate celelalte cazuri opresc.

factori de risc

Principalele cauze ale insuficienței cardiace - modificari functionale (insuficienta in organism), care, în cele mai multe cazuri, nu apar de la sine, și sunt influențate de mai mulți factori. Cel mai adesea aceasta boala si boli de inima, creier si organele interne, uneori - cauze naturale sau a unui accident.

Bolile care pot provoca stop cardiac:

Insuficienta cardiaca cauze, simptome, de prim ajutor și prognoza
Influența temperaturii scăzute asupra temperaturii corpului și dezvoltarea de hipertermie

Încetarea activității cardiace poate fi provocată de o combinație de mai mulți factori. De exemplu, un risc serios expunându-se persoanelor cu boli cardiovasculare, obezitate si dependenta de alcool sau de tutun de fumat.

Riscul de a obține de obicei, femeile după 60 de bărbați și după 50 de ani. In cazuri rare, cauza stop cardiac ar putea fi o boală genetică, un sindrom ereditar rar fibrilație ventriculară (Romano-Ward).

complicații

Conform protocolului de resuscitare produc în decurs de 30 de minute, în cazul în care în această perioadă nu se poate restabili activitatea inimii, moartea biologică înregistrată oficial.

În mod ideal, este de dorit să înceapă inima după 7 minute după oprire, dar fă-o în acești termeni nu este întotdeauna posibil, astfel încât starea de moarte clinică de multe ori duce la dezvoltarea următoarelor complicații: • o varietate de tulburari ale creierului;
 • leziuni ischemice (circulatie slaba) in rinichi, creier, ficat.

Insuficienta cardiaca cauze, simptome, de prim ajutor și prognoza

Pacienții care au experimentat moartea clinică, în cele mai multe cazuri, nu pot fi restaurate de memorie, auz, vedere, provoacă dificultăți în realizarea competențelor de bază de zi cu zi. Formarea unor focare de ischemie poate duce la rinichi si insuficienta hepatica si dezvoltarea altor patologii. Din cauza gravelor încălcări ale circulației cerebrale a pacientului merge într-o comă și niciodată nu recăpătat cunoștința, chiar și după ce inima începe să lucreze.

semne caracteristice

Despre starea de moarte clinică poate fi măsurată prin astfel de practici:

 1. În termen de 10 sau 20 de secunde după stop cardiac o persoană care cade în stare de inconștiență.
 2. El poate începe convulsii scurte.
 3. Respirația este însoțită de scurt, zanganit sacadat sau nu există deloc.
 4. Pe fundalul unei paloarea pielii ascuțite apare cianoza (albastreala) a buzelor, lobul urechii, vârful nasului și a degetelor.
 5. Nu este posibil pentru a testa pulsul chiar și vase mari (artera carotida, femural Viena in zona abdomenului).
 6. Heartbeat sub mamelonul drept nu se simte.
 7. Pieptul nu se ridică (fără respirație).
 8. 2 minute după inima se oprește elevii se dilata și nu poate răspunde la lumină.

Insuficienta cardiaca cauze, simptome, de prim ajutor și prognoza

La restaurarea numai 7 minute eliberate în jurul inimii, după expirarea acestei perioade, șansele pacientului de supraviețuire cad cu viteză catastrofale - prea multe schimbări ireversibile apar în organism.

Prin urmare, pentru a evalua starea de nevoia inconstienta de a foarte repede:

 • a lovit-l pe ambii obraji, potormoshite, Bucura-te;
 • în cazul în care o persoană care nu vine în minte, a pus mâna pe piept, se va stabili dacă există respirație;
 • a pus cele două pus împreună un deget (arătător și mijlociu) la orice vas de sange majore, în cazul în care pulsul este absent - este necesar să se acorde primul ajutor de urgență.

Pentru perioada de până la estimarea pacientului, numesc „ambulanta“.

Primul ajutor

Deoarece cele mai multe stop cardiac are loc în afara spitalului, pentru a furniza conturi de prim ajutor pentru alții, și anume abilitățile și aptitudinile lor depinde de viața unei persoane.

Primul algoritm de ajutor (relevante pentru cei care sunt aproape de victime)

 1. Așezați victima pe o suprafață plană, tare de suprafață cu fața în sus.
 2. zaprokinte ușor capul pe spate, trage maxilarului, degetele, încercați să clar cailor aeriene de un obiect străin, vomă, chiuvete limba.
 3. Se efectuează metoda de ventilație „gura la gura“, este necesar pentru a prinde nasul și gura de aer suflat în porții, evaluarea creșterilor cum torace. Scopul ventilației - pentru a stimula activitatea de piept, pentru a restabili circulatia aerului in plamani, acesta poate începe inima.
 4. Pune peria pe partea de sus a reciproc, astfel încât piept ar putea apăsa mâinile pe mâinile întinse. Pune-le în treimea inferioară a sternului (două degete deasupra marginii inferioare), începe să facă presiuni ritmice.
 5. Count cu voce tare numărul de clicuri pe fiecare 30 de a produce două respirații „gura la gura“.
 6. compresii toracice ar trebui să fie intens, dar nu traumatică, pentru a evita deteriorarea în cavitatea toracică sau fractură a coastelor.

Insuficienta cardiaca cauze, simptome, de prim ajutor și prognoza
Click pe poza pentru marire

În orice caz, nu este necesar pentru a rula inima unei lovituri de cot la sternului, această metodă numai de către specialiști și este adecvat pentru primele 30 de secunde după oprire.

În același timp, dacă este posibil, încercați să evalueze starea victimei: ritm cardiac, respirație, semne de viață.

Important: încercați să producă ventilație fără o batistă, șervețel sau o bucată de orice material, drapată peste gura victimei, ca și contactul cu saliva si alte fluide ale corpului poate duce la infectii (TBC).

Primul ajutor poate fi făcută înainte de sosirea medicilor, dar nu mai mult de 30 de minute. Dacă în acest timp de resuscitare nu este adus rezultate, stop subita de cauza cardiaca duce la moarte biologică.

asistență profesională

După sosirea brigăzii „prim ajutor“ resuscitare produs pe site-ul sau pe drumul spre spital.

Printre activitatile pentru a oferi asistență medicală de urgență:

 • compresii toracice;
 • Defibrilare folosind electrozi speciali;
 • ventilație folosind sac Ambu sau conectarea la un aparat respirator;
 • sursă de oxigen folosind o mască sau un tub, care este introdus în trahee;
 • medicamente (atropină, epinefrina, epinefrina).

Insuficienta cardiaca cauze, simptome, de prim ajutor și prognoza
AED - automate defibrilator extern

În același timp efectuate de stat de monitorizare a hardware-ului.

În cazul în care inima este de lucru, recuperarea ulterioară a pacientului este produsă în terapie intensivă, în cazul în care dezvăluie motivele care au condus la oprirea. În patologia cardiovasculară "dolechivatsya" in cardiologie, cu pulmonar - în terapie, etc ...

De multe ori, după masaje de resuscitare în victime găsite fracturi costale, leziuni pulmonare (pneumotorax), hemoragiile mici și mari, hematoame, care trebuie să înlăture chirurgical.

Viața „după moarte“

Supraviețuitorii de stop cardiac trebuie să își schimbe complet atitudinea lor pentru sănătate, stilul de viață și regimului de nutriție a zilei:

În cazul în care cauza decesului clinic a fost boală acută sau cronică, pacientul a pus pe seama, prescrie medicamente, și să monitorizeze în mod regulat starea sănătății sale.

După supraviețuire stop cardiac de doar 30% dintre victime. Salvarea vieții și sănătății literalmente depinde de viteza de prim ajutor: în cazul în care masajul directă începe să facă în primele 2-3 minute, șansele de supraviețuire cresc de două ori. După 10 minute - scăderea cu aproape 99% la sută (1% succes).

stop cardiac și moartea clinică a lăsat multe consecințe ale ischemica, mai degrabă decât mai târziu a început resuscitarea, cu atât mai mult agravată de lipsa de oxigen, rapid pe moarte celulele creierului.

Activitatea creierului este pe deplin restabilită doar în 3.5-5% din cazuri, cu tulburări mai mult sau mai puțin pronunțată a creierului și a organelor interne de viață de 14%, restul supraviețuitorilor (30%) sunt total dezactivate sau să cadă într-o comă.

Evaluați acest articol: (1 voturi, media: 5.00)