Insuficienta cardiaca - cauze, simptome, efecte și ajutor în stop cardiac

Proiectul nostru - este o oportunitate de a monitoriza starea inimii tale. Mii de clienți utilizează deja soluțiile noastre. Nu amânați cu privire la ingrijirea sanatatii lor. Citește mai mult.Există mai mulți factori în lumea noastră tulbure, ceea ce poate duce la moartea unei persoane. În fiecare zi, un număr foarte mare de oameni din viață. Cauzele morții pot fi naturale (bătrânețe, boală incurabilă) sau violent (accident, incendiu, înec, război, etc.). Cu toate acestea, până în prezent, este o cauza de deces, care poartă un număr mare de vieți în fiecare an. Cu toate că, în acest caz, moartea poate fi prevenit - este un stop cardiac. care de multe ori apare brusc, chiar si in oameni sanatosi. Am fost învățați cum să ofere primul ajutor, dar, în practică, se confruntă cu această situație, nu toată lumea poate efectua imediat măsurile necesare pentru a salva omul. Pentru a face acest lucru corect, trebuie să știți ce se confruntă în acest caz.

Cum se determina ca inima ei incetat sa mai bata. Simptomele de insuficiență cardiacă.

Există câteva caracteristici de bază, prin care putem determina stop cardiac.

 • Nu are puls în artere mari. Pentru a determina frecvența cardiacă, aveți nevoie pentru a face dvs. degetul mijlociu și arătător pe artera carotidă, iar în cazul în care pulsul nu este detectat, ar trebui să înceapă imediat resuscitare.
 • Absența respirației. Respiratia poate fi determinată cu ajutorul unei oglinzi, care este necesar să-l aducă la nasul meu, și vizual - prin mișcări ale pieptului de respirație.
 • elevii care nu reacționează la lumină dilatate. Este necesar să strălucească o lanternă în ochi și, în cazul în care nu există nici un răspuns (elevii nu constricția) - aceasta va indica încetarea funcționării miocardului.
 • ten albastru sau gri. În cazul în care o culoare roz naturala dă drumul - aceasta este o caracteristică importantă, care constituie o încălcare a circulației.
 • Pierderea conștienței, care are loc de 10-20 de secunde. Pierderea cunoștinței asociată cu fibrilație ventriculară sau asistola. Determina pat pe fata sau de efectele de sunet (aplauze tare, un strigăt).


Cum de a salva o persoană. Este timp. Primul ajutor și asistență medicală în stop cardiac.

Dacă ați fost aproape cu persoana care a suferit această boală, principalul lucru de partea ta - aceasta nu amânați. Ai numai 7 minute. stop cardiac a avut loc pentru victimă, fără consecințe grave. În cazul în care o persoană care nu reușește să se întoarcă timp de 7-10 minute, atunci pacientul este probabil să fie tulburări psihice și neurologice. Asistența cu întârziere va duce la invaliditate profundă a victimei, care va incapacitat pentru totdeauna.

Insuficienta cardiaca - cauze, simptome, efecte și ajutor în stop cardiac

Sarcina principală în asistarea recuperarea este de respiratie, ritmul cardiac și de funcționare a sistemului circulator, deoarece sânge în celulele și țesuturile furnizate cu oxigen, care este esențială pentru existența unor organe vitale, in special creierul.

Înainte de a vă ajuta, trebuie să vă asigurați că persoana este inconștientă. victimă Potormoshite, încearcă să cheme tare la el. Dacă nu sa întâmplat nimic, este necesar să se acorde primul ajutor, care include mai multe etape.

 • Primul pas este de a pune pacientul pe o suprafață dură și arunca înapoi capul.
 • După aceea a elibera caile respiratorii de mucus și corpuri străine.
 • Pasul următor este de ventilație mecanică (gură la gură sau nas)
 • Indirect (extern) masaj cardiac. Înainte de a trece la acest pas este necesar pentru a efectua o „lovitură precordială“ - bătaie ar trebui să fie perforate în porțiunea de mijloc a sternului. Principalul lucru pe care a lovit nu a fost chiar în zona inimii, deoarece poate agrava situația victimei. lovitură precordială ajută imediat pentru a revigora pacientului sau crește efectul masajului cardiac. După procedurile de pregătire, în cazul în care pacientul a fost în imposibilitatea de a revigora, începe să masaj în aer liber.

Insuficienta cardiaca - cauze, simptome, efecte și ajutor în stop cardiac


La fiecare două sau trei minute, trebuie să verificați starea victimei - puls, respirație, elevi. De îndată ce respirația, puteți opri resuscitarea, dar numai în cazul în care a existat un impuls, pe care doriți să continuați ventilație mecanică. masaj cardiac ar trebui să fie făcut, atâta timp cât culoarea pielii începe să se cromatică normală, naturală. Dacă reveniți la viața pacientului nu este posibil, vă poate ajuta să se oprească doar atunci când medicul a sosit, care poate permite încetarea resuscitare.

Este important să ne amintim că aceste măsuri numai la faza inițială a asistenței la afectat, care trebuie să se facă înainte de sosirea medicilor.

ambulanțe, medicii folosesc tehnici speciale pentru a sprijini în continuare viața victimei. Principala sarcină a medicilor este de a restabili respirația pacientului. Pentru a face acest lucru, utilizați o mască de ventilație. Dacă această metodă nu funcționează sau este imposibil să-l folosească, atunci recurg la incubare traheale - această metodă este cea mai eficientă pentru a asigura permeabilitatii cailor respiratorii. Cu toate acestea, pentru a efectua tubul de instalare în trahee poate doar de specialitate.

Pentru a începe utilizarea medicilor de inima defibrilator - instrumentul care afectează un curent electric pentru a muschiului inimii.

Pentru a ajuta la medici si medicamente speciale vin. Cele mai importante sunt:

 • Atropină - utilizat în asistolă.
 • Epinefrina (adrenalina) - este necesară pentru a consolida și de a crește frecvența cardiacă.
 • bicarbonat de sodiu - este adesea folosit atunci când o oprire lungă, în special în cazurile în care stop cardiac a fost cauzată de acidoza și hiperkaliemia.
 • Lidocaină. amiodarona și bretilium tosilat - sunt medicamente anitiaritmicheskimi.
 • Sulfat de magneziu ajută la stabilizarea celulelor inimii și stimulează excitare
 • Calciul utilizat în hiperpotasemie.

Cauzele stop cardiac

Identifica mai multe cauze principale de stop cardiac

Primul loc este fibrilație ventriculară. În 70-90% din cazuri este cauza aceasta este o consecință a stop cardiac. Fibrele musculare care alcătuiesc pereții ventriculelor încep să se contracte în mod aleatoriu, ceea ce conduce la o întrerupere a fluxului sanguin la organe și țesuturi.

Al doilea loc - asistolie ventriculară - încetarea completă a activității electrice miocardic, care reprezintă 5-10% din cazuri.

Cauzele rămase includ:

 • tahicardie ventriculară cu absența unui impuls în vasele mari;
 • Electromecanică disociere - activitatea electrică sub forma complexelor QRS de contracții ventriculare ritmice fără corespunzătoare;

Există, de asemenea, o predispoziție genetică - este sindromul Romano-Ward. care este asociat cu moștenirea de fibrilație ventriculară.

În plus, destul de o persoană sănătoasă poate opri inima, cauza care poate fi următorii factori:

 • Hipotermia (temperatura corpului scade sub 28 de grade)
 • accident electric
 • Medicamente: glicozide cardiace, blocante, analgezice, precum și instrumente pentru anestezie
 • înec
 • Lipsa de oxigen, cum ar fi sufocare
 • boli cardiace coronariene. Persoanele cu abuzul de alcool IBS, foarte mult la risc, ca insuficienta cardiaca, in acest caz, se găsește în aproape 30% din cazuri
 • ateroscleroza
 • Hipertensiune arterială și hipertrofie ventriculară stângă
 • șoc anafilactic și hemoragic
 • fumat
 • vârstă

În prezența unuia sau mai multor factori ar trebui să fie mai atenți la sănătatea lor. Este recomandabil să existe examene regulate de către un cardiolog. Pentru a verifica inima Cardiovisor posibilă utilizarea dispozitivului. cu ajutorul cărora veți ști întotdeauna starea corpului său principal. Monitorizarea regulată a sistemului cardiovascular vă va permite să trăiască o viață plină.

Consecințele stop cardiac

Prin cel mai profund regret, doar 30% dintre oameni supravietuiesc stop cardiac. și că cel mai rău lucru la o viață normală, fără deteriorarea gravă a sănătății, a revenit doar 3,5%. Practic, acest lucru se datorează faptului că nu este asistență în timp util.

Consecințele stop cardiac depind foarte mult de cât de repede a început să asiste victima. Mai târziu pacientul a revenit la viață, cu atât mai mare probabilitatea de complicatii grave. Nerespectarea de oxigen a organelor vitale pentru o lungă perioadă de timp conduce la ischemie (hipoxie). Cel mai adesea în supraviețuitorii unui stop cardiac observate leziuni cerebrale ischemice, ficat și rinichi. care afectează în mare măsură viața în continuare a unei persoane.

posibile fracturi coaste și un pneumotorax, ca rezultat al masajului cardiac viguros.

stop cardiac la copii

stop cardiac la copii - este un fenomen rar, care, din păcate, tot mai frecvente în fiecare an. Cauzele acestei boli la copii sunt diferite și foarte adesea detectate doar după autopsie. Cel mai adesea - o predispoziție genetică, care este asociat cu funcționarea anormală a sistemului cardiovascular. Cum de a anticipa și a evita pericolul? Deseori, copiii stop cardiac vestitori bradicardie. De multe ori, insuficiență respiratorie sau șoc poate duce la stop cardiac. De asemenea, factorii acestei boli la copii includ boli cardiace coronariene.

Dacă aveți încă un copil a existat o inimă-oprire, este esențial pentru o îngrijire adecvată, resuscitare corespunzătoare de către medici, deoarece acestea vor afecta sanatatea viitoare a copilului. Astfel de activități pot fi atribuite în mod corect pentru a face o ventilație pulmonară artificială, oxigenare (oxigenarea țesuturilor și organelor), controlul temperaturii, tensiunii arteriale si nivelul glucozei din sânge.
Pentru masajul cardiac extern trebuie amintit că coaste copii nu sunt la fel de puternic și cel mai important, nu exagera cu presiunea asupra lor. În funcție de vârsta copilului este apăsat de două sau trei degete și comprimari piept nou-născuți face degetele, strângând mâinile cu pieptul copilului. Numai prin intermediul medicilor de abordare corespunzătoare posibilitatea de supraviețuire și de sănătate normală a copilului în viitor.
Nici unul dintre noi nu sunt pe deplin protejate de acest fenomen teribil. Cu toate acestea, putem vă proteja și pentru a minimiza posibilitatea de a opri atacul. Utilizarea serviciilor de servicii Kardi.ru

Inima ta nu te va prezenta surprize. La urma urmei, o monitorizare regulată a inimii - este un pas important spre sanatate!

Rostislav Zhadeyko. Kardi.Ru special pentru proiect.