Intrauterina sept - cauze, simptome, diagnostic și tratament

sept intrauterină

Intrauterina sept - cauze, simptome, diagnostic și tratament

partiție intrauterină apare la 2-3% dintre femeile din populația generală, și este una dintre cele mai comune defecte care formează sistemul de reproducere feminin (48-55%). sept intrauterină poate fi de lungimi diferite și, prin urmare, o distincție între șicană intrauterine parțială și completă se extinde la canalul cervical. Mai frecvente intrauterine partitie longitudinale de la 1 la 6 cm lungime, cel puțin - septul lateral. Prezența unui sept intrauterine detectată de obicei relativ tarziu la pacientii sondaj despre disfunctii menstruale, recurente avort si infertilitate. sept intrauterină la o parte din pacienți cu anomalii renale combinate.Cauzele septului intrauterină

In utero uter se dezvoltă ca rezultat al conductelor de fuziune paramezonefralnyh (Mullerian). În mod normal, o săptămână de gestație 19-20 și finalizat resorbția de drenaj partiție mediană de separare a canalelor utero-vaginal, și formând o singură cavitate în uter. În cazul în care orice factori adverse deranjat organogeneza, aceasta duce la conservarea septul median în uter.

În etiologia septului fetale intrauterine joaca un rol in motive ereditare, mai devreme sau toxicoză tardivă a sarcinii, patologia placentei, infecții materne (rubeola. Rujeolei. Toxoplasmoza si altele.), Diabetul zaharat. obiceiuri proaste, nutriție proastă, radiații ionizante, expunerea la medicament, și altele.

Simptomele de uterină sept

Pacienții cu un sept intrauterine raportate frecvent tulburare a ciclului menstrual după tip algomenoree sau sângerări uterine anormale. Alte manifestări ale septului intrauterină sunt avort spontan obișnuită (avort spontan), cel puțin - infertilitate. Riscurile de avort spontan la pacienții cu partiție endometrial în Trimestrul I constituie 30-60%, în II - aproximativ 5%.

În cazul în care implantarea embrionului la avasculare rupe septul intrauterine în jos dezvoltarea sa, ceea ce duce la pierderea sarcinii. În plus, prezența septului endometrial reduce volumul cavității uterine și inhibă creșterea unui fat in timpul sarcinii. De multe ori septul intrauterină combinat cu incompetenta cervicala. provoacă avortul în trimestrul al II-lea. De asemenea, prezența partițiilor endometriale poate provoca poziție neregulată cross-fetale. naștere prematură. Capacitatea uterin săracă în muncă. Pacienții cu perete endometrial marcat reducerea capacității de a concepe.Diagnosticul de sept intrauterine

Conform datelor statistice, care colectează ginecologie clinice. prezența unui sept intrauterine adesea relevat in studiu despre infertilitate de obicei, chiuretaj de diagnostic avort sau separat. In efectuarea pelvină sept ecografie intrauterină este determinată nu întotdeauna. Uneori peretele impartind este vizualizată ca o structură cu pereți subțiri, extinzându-se în direcția anteroposterior. Conform datelor cu ultrasunete poate fi dificil să se distingă de intrauterină uter bicorn sept.

Pentru cel mai informativ pentru diagnosticul de anormalitate are hysterosalpingoscopy cu ultrasunete. în timpul căreia se pot identifica septum intrauterine, lungimea și grosimea ei. Pentru a exclude malformații ale rinichilor sistemului urinar infatisata tinandu-l cu ultrasunete. Din studiile endoscopice în diagnosticul septului intrauterin utilizat exploatație histeroscopie și laparoscopie. Laparoscopie poate pune in evidenta extinse la nivelul uterului, prezența benzii albicios mici sau retractii în direcția sau uterine asimetrie sagitale jumatati.

Histeroscopia cu peretele endometrial servește pentru a clarifica tipul de defect și îndepărtarea acestuia chirurgicale. In timpul ginecologul histeroscopia pete benzi triunghiulare împărțind spațiul intern al țesutului uterin de diferite lungimi și grosimi în două gemipolosti izolate, de la fiecare dintre care se extinde de-a lungul gurii trompei uterine. Atunci când este imposibil să se diferențieze tipul de anomalii intrauterine au recurs la efectuarea RMN sau CT multislice. Posibilitatea histerosalpingografie în diagnosticul septului intrauterine este de aproximativ 50%.

Tratamentul de sept intrauterină

În identificarea intrauterină metroplasty septului efectuat al cărui scop este crearea unei cavități uterine singur. In cele mai multe incizii chirurgicale se face intrauterin canal de acces sept transcervical prin Hysteroscope în plan transversal sau longitudinal. Pentru a tăia partiții subțiri și înguste folosite foarfece endoscopice; pentru a elimina Shih Roca, de colon, endometrial septuri vascularizată - hysteroresectoscopy. În cursul histeroscopie de operare este posibil pentru a efectua reconstrucția laser cavității uterine.

La sept intrauterină completă, care se extinde la canalul cervical, de col uterin a făcut pentru a păstra o parte a pereților, pentru a preveni dezvoltarea incompetenței cervicale secundare. Ca un rezultat metroplasty prin inspecție vizuală a dezvăluit gura simetrică a trompelor uterine. Justified histeroscopia simultane de operare și laparoscopia, care permite controlul adâncimii disecție a țesutului uterin. După eliminarea septului intrauterină pentru a accelera epitelizare și de a reduce riscul de estrogeni sinechiei endometriale sunt atribuite sau stabilite DIU.

Prognosticul după îndepărtarea sept intrauterine

Transcervicale rezectie endometrial histerescopica de sept este cel mai blând și mai puțin traumatică metoda, nu lasa cicatrici. Riscurile Neva-nashivaniya sarcinii la pacienții operați este redus, frecvența unei nasteri normale este crescut la 70-85%. Când salvați problemele de femeie gestatie poate deveni o mama folosind ART. și anume surogatului. In vitro, pacientul fertilizarea ovocitului poate fi realizată folosind sperma sotului sau sperma. și trece apoi la replantarea embrionii în uterul unei mame surogat.

Carrying histerescopica sept disecția endometrial poate fi complicată prin perforații uterine. Deoarece rezectie histerescopica a septului este însoțită de subtiere a uterului, există riscul unei rupturi uterine in timpul sarcinii. de ingrijire prenatala la pacienți după rezecția septului intrauterină necesită o atenție sporită și monitorizarea de către obstetrician.

Intrauterina septului - tratament la Moscova