Iranul nu este atât de teribil ca el este pictat - site despre turism

Misterios și enigmatic Iranul a fascinat mult timp mulți turiști. Cei care au reușit să depășească stereotipurile comune și de a vizita Republica Islamică, a văzut o cultură interesantă și oameni foarte ospitalieri.Drumul spre cer este plin de ispite. Deci, la orice magazin de dulciuri locale, puteți obține confuz de varietatea de dulciuri. Capturi bastoane ochi de trandafiri confiate si fire de șofran, nuga alb, fistic și migdale, bomboane de bumbac și încântare turcesc. După ce se bucură de toate dulciurile, vă puteți plimba pe străzile din oraș.

Pentru a vă bucura de toate delicatesele, nu este suficient timp: pe străzile din Qom (Qom), orașul sfânt al șiiții, de multe ori aud vocea muezin apel la rugăciunea de zi cu zi. Pelerinii graba de a vizita moscheea principala - Mausoleul de Hazrat Fatima Masuma (fără păcat).

sora pios Imam Al-Reed, după care moscheea a fost numit, a trăit în orașul Qom, în secolul al IX-lea și a murit aici, la vârsta de 28 de ani. Astăzi, mormântul ei este una dintre cele mai sfinte site-uri pentru șiit Iran. Bărbații nu merg în interior, dar rămân în Ivan - în holul unei moschei, decorat cu mozaicuri strălucitoare. Curtea are o vedere frumoasă a cupolei de aur a clădirii.

Iranul nu este atât de teribil ca el este pictat - site despre turism

Roo este situat la 120 km de Teheran, capitala iraniană. Desigur, în capitală maniere ale orașului nu sunt la fel de stricte. Localnicii invata treptat noi drepturi și libertăți, pentru că în țară nu a fost un președinte democrat - Hassan Rouhani. Unii tegeranki chiar și permite să trăiască într-o căsătorie civilă, purta haine la moda si vopsirea parului tau.

Tochal pe pantele parcului, un loc de vacanță preferat pentru locuitorii din Teheran, sunt tot mai multe femei care au schimbat hijab tradițional pe haine europene. Apropo, ar trebui să viziteze acest loc. În Tochale au lift 4 km. locuitorii Teheranului sunt gata de a călători hillsides în căutarea de lavandă sălbatice și plante aromatice, care ies din mediul urban smog, zgomotul si agitatia capitalei.

Iranul nu este atât de teribil ca el este pictat - site despre turism

Dacă vă aflați în această țară, asigurați-vă că zaedte în orașul Yazd să rătăcească pe străzile sale de seară. Chiar și locuitorii din Persia antică care sa stabilit aici, au arătat o mare ingeniozitate în folosirea rațională a resurselor naturale limitate. Până în prezent, orașul bine conservate yahchalee - peșteri conice de cărămidă pentru depozitarea de gheață, care este adus din munți în blocuri mari.Iranienii vin la Yazd să cumpere tesatura imediat de argint din care coase haine și fețe de masă. În timpul zilei, cele mai multe dintre localnici nu ies din casă, pentru că este în valoare de căldură insuportabilă. A fost doar atunci când soarele se ascunde în spatele orizontului, orașul este umplut cu oameni, iar pe aleile dintre casele de lut suflare o briza răcoritoare care aduce cu ea parfumul delicat al florilor. În piața principală copii Amir Shakhman joaca aproape noua fantana cu iluminare din spate. Seara, caldura dispare un pic, dar în timpul zilei este foarte dificil de menținut temperatura în părțile locale.

Plimbandu prin oraș, am întâlnit un magazin de tesatura. - Este Mullah dreptate atunci când spune că oamenii sunt forțați să se convertească la islam, sau nu vor merge la cer? - solicită comerciant cuplu de tineri tegerantsev. Conversația coboară rapid la problemele și greutățile vieții de zi cu zi. Problema este clienții retorice, deoarece clienții și vânzătorul sunt de acord că adevărata credință trebuie să fie voluntară.

Iranul nu este atât de teribil ca el este pictat - site despre turism


Făcând acest tip de a vorbi mici într-un loc public, și chiar și cu atât mai mult în prezența unui străin - este o noutate. Iranienii se simt mult mai liberă după venirea la putere a noului președinte. Cu toate acestea, o asociație internațională a Amnesty International susține că Iranul este încă există cazuri de execuții și închiderea ziarelor critice a guvernului. În plus, Twitter blocat apoi în mod sistematic, deși utilizatorii de Internet iranieni au învățat pentru a eluda aceste restricții.

Evident, acest „dezgheț politic“ atrage turiști în Iran. Nu există nici un risc special pentru străini - dar avertizează că va trebui să scape de intense pălării de căldură și de uzură constantă. Iran - nu țara cea mai confortabilă pentru turiști. deoarece, ca urmare a sancțiunilor impuse de Occident, atunci străinul nu se poate retrage bani de la ATM-uri. Prin urmare, va trebui să ia o călătorie în numerar, în mod clar și calculează costurile lor.

Oaspeții sunt interesante să se uite la mozaic de lux moschei antice cu gresie, care arata ca o comoară în mijlocul unui deșert. Foarte popular este reședința safevizi, acoperite cu fresce antice și Caravanserai meticulos restaurat Persepolis.

Iranul nu este atât de teribil ca el este pictat - site despre turism

Turiștii care vizitează Iranul pentru prima dată, rețineți ospitalitatea și amabilitatea gazdelor. În fiecare colț al țării sunteți invitat pentru o ceașcă de ceai, băuturi răcoritoare și tratate pentru a conferi zâmbet abundente. Fiica cere mamelor pentru a le permite să fie fotografiat cu turiști străini. Iranienii mai vechi reînnoiască cunoștințele uitate ale limbii engleze sau franceze. Această comunicare nu este un indiciu de auto-interes sau de calcul ascuns. Iranienii sunt fericit că în cele din urmă patria lor a fost recunoscută de către comunitatea internațională.

Iranul nu este atât de teribil ca el este pictat - site despre turism