Isoprinosine (500 mg comprimate) - instrucțiuni de utilizare, analogi reale efecte secundare

pentru utilizare și dozare instrucțiuni

Tabletele sunt luate după o masă cu o cantitate mică de apă.

Doza zilnică recomandată pentru adulți și copii cu vârsta de 3 ani și peste (greutate de 15-20 kg) este de 50 mg / kg corp în 3-4 doze divizate, adică un adult mediu - 6-8 comprimate pe zi, pentru copii - 1/2 tablete pe 5 kg de greutate corporală pe zi.În infecțiile severe, doza poate fi crescută în mod individual până la 100 mg / kg de greutate corporală pe zi, divizat în 4-6 doze. Doza maximă zilnică pentru adulți de 3-4 grame pe zi, pentru copiii cu vârsta de 3 ani și peste - 50 mg / kg pe zi

Durata tratamentului pentru boli acute la adulți și copii cu vârsta de 3 ani și mai în vârstă este de obicei de 5 până la 14 zile. Tratamentul trebuie să continue până la dispariția simptomelor clinice și pentru încă 2 zile deja în absența simptomelor. Dacă este necesar, durata tratamentului poate fi crescută în mod individual supravegheat de către un medic.

În bolile cronice recurente la adulți și copii cu vârsta de 3 ani și un tratament mai in varsta ar trebui sa fie continuat timp de mai multe cursuri de 5-10 zile, cu o pauză de la recepție 8 zile.

Pentru terapia de întreținere doza poate fi redusă la 500-1000 mg pe zi (1-2 comprimate) timp de 30 de zile.

Cand infectia cu herpes la adulți și copii cu vârsta de 3 ani si mai in varsta de droguri este prescris timp de 5-10 zile înainte de dispariția simptomelor în perioada asimptomatice - 1 comprimat de 2 ori pe zi, timp de 30 de zile pentru a reduce numărul de recidive.

Cand HPV infecție adult medicament prescris 2 comprimate de 3 pe zi pentru copii cu vârste cuprinse între 3 ani și mai mult - 1/2 comprimat per 5 kg / greutate corporală pe zi, în 3-4 doze divizate timp de 14-28 zile în monoterapie.

Cu veruci genitale recurente adult medicament administrat 2 comprimate de 3 pe zi pentru copii cu vârsta de 3 ani și peste - 1/2 comprimat 5 kg / greutate corporală pe zi, în 3-4 doze divizate, fie singur, fie în combinație cu chirurgicale tratament pentru 14-28 zile, urmată de o repetare de trei ori a acestui curs la intervale de 1 lună.

Comprimate de 500 mg.

Isoprinosine - imunostimulare medicament cu acțiune antivirală. Isoprinosine - purina sintetic derivat complex activitate imunopotențatoare având și un efect antiviral nespecifice. Restabilește funcția limfocitelor în condiții de imunosupresie, previne scăderea activității celulelor limfocitare sub influența glucocorticoizi, normalizeaza includerea timidină. Isoprinosine are un efect stimulator asupra activității limfocitelor T citotoxice si a celulelor natural killer, functia T-supresoare si celule T-helper crește producția de IgG, interferon gamma, interleukina (IL) -1 și IL-2, reduce formarea de citokine proinflamatorii - IL-4 și IL-10, potențează chimiotaxiei neutrofile, monocite și macrofage.Medicament prezintă activitate antivirală in vivo împotriva virusurilor Herpes simplex (virusul herpes simplex), citomegalovirusul și virusul rujeolei, virusul limfomul cu celule T de tip 3 poliovirus, virusul gripal A și B, echovirus (virusul uman enterotsitopatogenny), encefalomiocarditei și cal encefalita. Mecanismul acțiunii antivirale a izoprinozină asociate cu inhibarea ARN-ului viral și enzima digidropteroatsintetazy implicată în replicarea unor virusuri, stimulează sinteza deprimați ARNm de limfocite, care este însoțită de inhibarea biosintezei ARN-ului viral și translarea proteinelor virale, limfocite crește producția posedă proprietăți antivirale ale interferonului alfa și gamma.

Când numirea combinată intensifică acțiunea alfa-interferon, agenți antivirali, aciclovirul și zidovudină.

După ingestia bine absorbită din tractul gastro-intestinal. Inozină este metabolizat rapid într-un ciclu, tipic de nucleotide purinice, pentru a forma acid uric. Excretată în urină sub formă nemodificată și ca metaboliți, timp de 48 h. Cumulul nu se observă.

 • tratarea gripei și a altor infecții virale respiratorii acute;
 • infecții cauzate de virusul Herpes simplex tipurile 1, 2, 3 și 4: herpes labial și genital, keratită herpetică;
 • zona zoster, varicela;
 • mononucleoza infecțioasă cauzate de virusul Epstein-Barr;
 • infecții cu citomegalovirus;
 • rujeolă, severă;
 • infectie papilomavirus uman: papilom laringian / corzile vocale (tipul fibros), infecția cu HPV a organelor genitale atat la barbati cat si femei, negii;
 • molluscum contagiosum.
 • urolitiaza;
 • gută;
 • aritmie;
 • insuficiență renală cronică;
 • Copiii sub vârsta de trei ani (greutate corporală de 15 kg);
 • hipersensibilitate la medicament.

După 2 săptămâni de izoprinozin recomandat pentru controlul de acid uric în ser sanguin și urină. După 4 săptămâni de fiecare lună este recomandabil să se efectueze monitorizarea funcției hepatice și renale (activitatea transaminaze, creatinina, acid uric).

Este necesar să se controleze nivelul de acid uric în ser sanguin când se asociază izoprinozin în asociere cu medicamente care cresc nivelurile de acid uric sau preparatele violeze funcției renale.

Efecte asupra capacității de a conduce vehicule și mecanisme de gestionare

Nu există contraindicații specifice cu privire la vehicule sau utilaje de conducere și de control al mașinilor.

 • greață, vărsături;
 • durere epigastrică;
 • mâncărime;
 • dureri de cap, amețeli, slăbiciune;
 • somnolență, insomnie;
 • poliurie;
 • dureri articulare;
 • exacerbarea gută.

Odată cu utilizarea simultană a imunosupresori poate reduce eficacitatea izoprinozină.

inhibitori ai xantin oxidazei și agenți uricozurici (inclusiv diuretice) pot contribui la creșterea nivelului de risc de acid uric in serul sanguin al pacienților care au luat Isoprinosine.

Analogii Isoprinosine medicament

analogi structurali ai substanței active:

Aplicarea sarcinii și alăptării

Siguranța Isoprinosine în timpul sarcinii și alăptării nu a fost stabilită, astfel încât utilizarea medicamentului nu este recomandată.