istorie de droguri amfetaminelor, caracteristicile și utilizarea dăunătoare

istorie de droguri amfetaminelor, caracteristicile și utilizarea dăunătoare

Amfetamina este un drog narcotic sintetic, acest grup se referă în mod direct de amfetamină și metamfetamină, fenidan metil, dexamfetamină și fenmetrazină. Substanțe pure au formă de pudră albă sau de culoare crem, cu o structură cristalină. În această formă de medicament este administrat pe cale orală sau prin inhalare. De asemenea, există alte resurse sub formă de tablete, sirop, capsule, soluție injectabilă.Amfetamina este un stimulent al activității sistemului nervos central și a fost sintetizat inițial, în scopul de a utiliza în practica medicală.

Istoria amfetaminei

Amfetamina a fost sintetizat la sfârșitul secolului al 19-lea ca un alcaloid efedrina vegetal analog. Pentru prima dată substanța a fost aplicată în tratamentul astmului într-o formulare pentru inhalare, și numai în cei 30 de ani ai secolului 20 a deschis calitățile sale psihoactive pronunțate.

Ca urmare a acestei descoperiri, a devenit larg utilizat în domeniul psihoterapeutic. 40 de ani ai secolului trecut au fost marcate de consumul de amfetamină în dyatel'nosti militar - în timpul luptelor din Statele Unite a dat substanță soldați, submariners, tancurile ca mijloc de ventuze oboseală, somnolență, precum și pentru a crește vigilența.

Perioada postbelică se caracterizează prin utilizarea pe scară largă a substanței în Europa și Japonia. Uniunea Sovietică a început cu producția de '40, dar amfetamină este utilizat exclusiv în scopuri medicale - pe motiv. În 80-90 de ani, fondurile au început să se răspândească pe scară mai largă în Kazahstan și țările baltice, așa cum sunt produse în mod ilegal. stimularea creșterii amfetaminei sa datorat descoperirea proprietăților sale: sa observat că administrarea intravenoasă a medicamentului determină o euforie puternică. Cu toate acestea, ipoteze destul de repede cu privire la formarea de o dependență puternică au fost confirmate, precum și efectele negative au fost studiate substanțe asupra sănătății umane: hipertensiune arterială, tulburări ale sistemului cardiovascular, tulburări paranoide, hemoragie cerebrală. Din acest motiv, experții practicii medicale au fost obligați să se limiteze consumul de amfetamină și de a exercita un control strict asupra utilizării sale.

Până în prezent, cele mai multe amfetamina revendicate de către persoanele care sunt în căutarea de fonduri pentru a lupta oboseala si somnolenta: studenți, șoferi de camion și șoferi, profesioniști, pentru a face zborurile lungi. Substanța este, de asemenea, utilizat în vehicule speciale pentru a reduce greutatea, care sunt populare cu stele pop, dar după compoziția „medicamente minune“ a fost studiat, au fost interzise.

Amfetamina: efect asupra organismului

Amfetamina de droguri are următoarele efecte prin aplicarea la etapa inițială:

 • creșterea activității fizice și mentale;
 • vigoare prelungită, depășirea oboseală;
 • euforie, entuziasm;
 • reducere, eliminare letargie, somnolență;
 • creșterea concentrației;
 • pierderea poftei de mâncare;
 • sete de activitate;
 • inadecvat umflate de sine: percepția în sine deasupra celuilalt, mai rapid, puternic, bold, etc;.
 • sfătoșenie, gesturi.

În ceea ce privește reacțiile fiziologice atunci când se iau amfetamină, acestea sunt realizate în următoarele forme:

 • eliberarea de noradrenalină și dopamină și efectul acestora asupra sistemului nervos;
 • vasoconstricție;
 • hipertensiune arteriala;
 • creșterea frecvenței bătăilor inimii;
 • crește în ventilația pulmonară;
 • midriază;
 • gură uscată.

Durata efectelor obținute de caracteristicile individuale, forma și cantitatea de material de primire și poate varia de la 2 la 12 ore, urmată de un efect de rebound pronunțat.Harm amfetamina: un studiu recent

La expirarea expunerii la o substanță asupra sistemului nervos vine efect de anulare. comunicate de amfetamină rezerve resursele organismului, în legătură cu care o persoană nu numai că nu doarme și nu mănâncă pentru o lungă perioadă de timp, dar, de asemenea, deșeuri o mulțime de energie - aceasta conduce la o tulburare a funcției cerebrale. Pentru fiecare medicament, stimularea sistemului nervos (inclusiv amfetamine), caracterizată prin acumularea efectului de oboseală, și după primirea acesteia de anulare are loc în organism depresie, oboseala, foamea. De asemenea, marcate tulburări de somn, anxietate, iritabilitate, anxietate, reacții comportamentale inadecvate, amețeli și dureri de cap.

În cazul în care amfetamina luate în mod repetat, precum și în utilizarea unor doze mari pot forma alte consecințe de primire:

 • pierdere în greutate;
 • parestezie (senzație de fals);
 • tahicardie;
 • tremor;
 • dureri intestinale;
 • încălcarea funcțiilor mentale: agresivitate, tendințe paranoide.

Utilizarea prelungită a amfetaminei atrage după sine consecințe grave sub forma unei anomalii în ficat și rinichi, slăbirea osului puterii imune și a cariilor dentare, datorită conținutului redus de calciu. Mai mult, reacția frecventă sub formă de piele uscată și ulcerația, precum și disfuncții ale organelor de reproducere functioneaza - impotență, secreția crescută a glandelor sudoripare, reducând acuitatea vizuală a migrenei.

Amfetamina provoaca destul de repede o dependență puternică a componentei fizice și mentale, care este practic imposibil de a te vindeca - tratamentul necesar in clinica abuzul de droguri. În caz contrar, dependent de a crește în mod constant doza pentru a obține efectul dorit, deoarece pentru un aport regulat format toleranta la amfetamine. Este plină de supradozaj, ceea ce atrage după sine letale.

Utilizarea excesivă a substanței provoacă pierderea de coordonare, disconfort fizic, febră, tulburări de percepție sub formă de halucinații. Apariția unor simptome cum ar fi crampe, dureri în sternului, scurtarea respirației, tensiune arterială ridicată poate fi precedată de complicații grave sub forma unei hemoragii vasculare sau stop cardiac.

Amfetamina cu condiția de recepție repetată este exprimat tulburări psihice - înclinației la un comportament suicidar, tendințe paranoide, dezorientare, „amfetamină“ psihoze diverse manifestări.

Simptomele de amfetamină

În ciuda faptului că efectele primirea medicamentului sunt destul de tipic și ușor de diferențiat de alte condiții, există și alte semne prin care putem presupune că o persoană care suferă de această formă de dependență. Recunoașterea precoce a dependenței permite timp pentru a începe tratamentul dependenței de droguri și pentru a preveni încălcările grave ale organelor și sistemelor, precum și pentru a proteja psihicul, este valabil mai ales în cazul adolescenților.

dependenta de amfetamine Descriere reduce, în principal, la natura sa sesiune: perioadele care primesc substanță pauză alternativă utilizată, în care acest interval de timp devine mai scurt, iar ulterior, în formarea unui proiect puternic și dispare. Cel mai deranjant caracteristic „clopoțel“ poate include următoarele simptome:

 1. Simptomele tipice ale sindromului de retragere: depresie puternică pe termen scurt, o scădere bruscă a forțelor.
 2. Euphoria depresie, care are o natură ascuțită și bruscă.
 3. Tulburările exprimate de somn și trezie: lipsa de somnolenta dupa nopti nedormite (de exemplu, după ce a vizitat un club de noapte), activitatea a crescut chiar si in timpul somnului de deficit, sau, dimpotrivă, somnolență la ore neobișnuite.
 4. vorbire neîncetată, tremor, pupile dilatate, și transpirație crescută.
 5. Creșterea frecvenței cardiace, tensiunii arteriale.
 6. Lipsa poftei de mâncare, alternând cu o foame puternică.
 7. monotoniei, activitatea fizică excesivă, concentrarea pe o singură acțiune și făcându-l o mare valoare, mișcări repetitive, de multe ori de natură paranoic: oamenii verifica în mod repetat că robinetul este închis, fie electric, și așa este oprit.
 8. emancipare excesivă, inclusiv sexuală.

Există, de asemenea, unele dovezi indirecte, care pot confirma doar speculațiile.

Alte simptome ale dependent de amfetamină: cuvinte populare, caracteristici

In cazul in care medicamentul utilizat prin fumat, acest lucru are loc în următorul mod: „gheata“ tuburile de fum folosind o sticlă specială, care diferă de mijloacele pentru alte substanțe. (Tratament de SPICE. Sticle de plastic de exemplu, după detectarea narghileaua start, special proiectate, etc.). Ei au o secțiune pentru substanțele de încălzire situate în deschiderea superioară care duce în camera principală, și aerisire. Acesta este închis consumului de amfetamine, prin urmare, în plus față de găsirea unei persoane de un astfel de dispozitiv, există un alt semn al dependenței sale: arsuri caracteristice pe degete.

Cuvinte populare din amfetamină dependentul lexical poate fi alegorie se afirmă: „frotiuri“, „Marathon“ (pentru a folosi o lungă perioadă de timp pentru pierderea de orientare). De asemenea, este folosit de multe ori mașini marca (Ferrari, Mercy, etc), Etichete de îmbrăcăminte (Adidas, Lacosta, și așa mai departe.).

Ca o regulă, dependentă nu încearcă să depășească o dependenta de amfetamine în etapa inițială, astfel încât atunci când mai multe semne de cei dragi ar trebui să facă conversație. În cazul în care speculațiile au fost confirmate, este important să se determine cum să convingă aproape urmeze un tratament dependenta.

Acest lucru se poate face în centrul nostru - vă rugăm să ne contactați și vom oferi asistența necesară și sprijin pentru a depăși dependența distructivă.