Izoprinozin - descrierea preparatului

Numele latin: Isoprinosine

Titularul certificatului de înregistrare: înregistrat TEVA Pharmaceutical Industries Ltd. (Israel) a făcut Lusomedicamenta-Sociedade Tecnica Farmaceutica (Portugalia)Izoprinozin - descrierea preparatului

Fotografii de droguri „izoprinozin“ poartă un caracter de familiarizare. Producătorul nu ne informează cu privire la schimbarea de design al ambalajului.

Instrucțiuni de utilizare a medicamentului Isoprinosine (Isoprinosine)

Izoprinozin - formă de eliberare, structură și ambalare

Comprimate albe sau aproape albe, alungite, de formă biconvexă, cu miros ușor amină, cu semnul de pe o parte.

[Pring] Manitol - 67 mg Amidon de grâu - 67 mg Povidonă - 10 mg Stearat de magneziu - 6 mg.

10 buc. - blistere (2) - cutii de carton.
10 buc. - blistere (3) - cutii de carton.
10 buc. - blistere (5) - cutii de carton.

Comprimate albe sau aproape albe, alungite, de formă biconvexă, cu miros ușor amină, cu semnul de pe o parte.

[Pring] manitol, amidon de grâu, povidonă, stearat de magneziu.

10 buc. - blistere (2) - cutii de carton.
10 buc. - blistere (3) - cutii de carton.
10 buc. - blistere (5) - cutii de carton.

efecte farmacologice

Preparatul imunostimulatoare cu acțiune antivirală. Isoprinosine - purina sintetic derivat complex activitate imunopotențatoare având și un efect antiviral nespecifice. Restaurează limfocite în condiții de imunosupresie, creșterea celulelor monocitare populația blastogeneză stimulează expresia receptorilor de membrană pe suprafața celulelor T-helper, previne scăderea activității celulelor limfocitare sub influența glucocorticoizi, normalizeaza includerea timidină. Isoprinosine are un efect stimulator asupra activității limfocitelor T citotoxice si a celulelor natural killer, functia T-supresoare si celule T-helper crește producția de IgG, interferon gamma, interleukina (IL) -1 și IL-2, reduce formarea de citokine proinflamatorii - IL-4 și IL-10, potențează chimiotaxiei neutrofile, monocite și macrofage.

Medicamentul prezintă activitate antivirală in vivo împotriva virusurilor Herpes simplex, cytomegalovirus și pojar virus, virusul limfom cu celule T de tip III uman, poliovirus, virusul gripal A și B, echovirus (virusul uman enterotsitopatogenny), virusul encefalitei ecvine și encefalomiocarditei. Mecanismul de izoprinozin acțiune antivirală asociată cu inhibarea ARN-ului viral și enzima implicată în digidropteroatsintetazy replicarea unor virusuri. Îmbunătățesc suprima limfocitele de sinteza ARNm viral, însoțită de suprimarea biosintezei a ARN-ului viral și translarea proteinelor virale, producerea de limfocite crește interferonilor alfa și gamma având proprietăți antivirale.

Când numirea combinată intensifică acțiunea alfa-interferon, agenți antivirali, aciclovirul și zidovudină.

Farmacocinetica

După ingestia bine absorbită din tractul gastro-intestinal. Cmax substanță activă în plasmă determinate după 1-2 ore.

Metabolizat rapid. Metabolizata analogi de nucleotide purinice endogene cu formarea de acid uric, N-N-dimetilamino-2-propranolon metabolizat la N-oxid, și p-atsetamidobenzoat - la O-atsilglyukuronida. Nu a relevat acumularea medicamentului în organism.

T1 / 2 de 3,5 h pentru N-N-dimetilamino-2-propranolona și 50 minute - un vapori atsetamidobenzoata. Excretată prin rinichi. Eliminarea medicamentului și a metaboliților săi sunt excretați are loc în 24-48 ore.

Dozarea medicamentului izoprinozinTabletele sunt luate după o masă cu o cantitate mică de apă.

Doza zilnică recomandată pentru adulți și copii și vozraste3 mai în vârstă (cu o greutate de 15-20 kg) este de 50 mg / kg corp în 3-4 doze divizate (pentru adulți - Tabelul 6-8 / zi pentru copii. - Of 1/2 tab. 5 kg greutate corp / zi).

În infecțiile severe, doza poate fi crescută în mod individual până la 100 mg / kg corp / zi, divizată în 4-6 doze. Doza zilnică maximă pentru adulți de 3-4 g / zi pentru copii - 50 mg / kg / zi.

Durata tratamentului pentru boli acute la adulți și copii este de obicei între 5-14 zile. Tratamentul trebuie să continue până la dispariția simptomelor clinice și pentru încă 2 zile deja în absența simptomelor. Dacă este necesar, durata tratamentului poate fi crescută în mod individual supravegheat de către un medic.

În bolile cronice recurente la adulți și copii, tratamentul trebuie continuat timp de mai multe cure de 5-10 zile, cu o pauză de la recepție 8 zile.

Pentru terapia de întreținere doza poate fi redusă la 500-1000 mg / zi (Tabelul 1-2). Timp de 30 de zile.

Atunci când herpes infektsiivzroslym și copii de droguri administrat timp de 5-10 zile până la dispariția simptomelor în perioada asimptomatice - 1 tab. De 2 ori / zi timp de 30 de zile pentru a reduce numărul de recidive.

Când papilomavirus infektsiivzroslym medicament prescris pentru 2 pi. De 3 ori / zi pe zi, copii - 1/2 filă. 5 kg / greutate corporală / zi în 3-4 doze divizate pentru 14-28 zile în monoterapie.

Cu recurente de droguri kondilomahvzroslym genitale prescrise la 2 pi. De 3 ori / zi, copii - 1/2 filă. 5 kg / greutate corporală / zi în 3-4 doze divizate, fie singur, fie în combinație cu un tratament chirurgical pentru 14-28 zile, apoi de trei ori cu frecvență de repetiție a declarat, la intervale de 1 lună.

displazie de col uterin asociat cu papilomavirus uman, numit pe 2 tab. De 3 ori / zi, timp de 10 zile, apoi un curs similar se face cu 2-3 zile interval 10-14.

interacțiuni medicamentoase

Odată cu utilizarea simultană a imunosupresori poate reduce eficacitatea izoprinozină.

inhibitori ai xantin oxidazei și agenți uricozurici (inclusiv diuretice) pot contribui la creșterea nivelului de risc de acid uric in serul sanguin al pacienților care au luat Isoprinosine.

izoprinozin Aplicarea în timpul sarcinii

Siguranța Isoprinosine în timpul sarcinii și alăptării nu a fost stabilită, astfel încât utilizarea medicamentului nu este recomandată.

Utilizarea la copii

Contraindicații: Copii sub 3 ani (greutate 15-20 kg).

Izoprinozin - efecte secundare

Incidența efectelor adverse după tratament este clasificat în conformitate cu liniile directoare OMS: frecvent (≥1%, <10%), иногда (≥0.1%, <1%).

Din sistemul digestiv: de multe ori - greață, vărsături, durere epigastrică, o creștere temporară a transaminazelor și a fosfatazei alcaline în plasma sanguină; uneori - diaree, constipație.

Reacțiile adverse dermatologice: de multe ori - mâncărime.

Din sistemul nervos: de multe ori - dureri de cap, amețeli, slăbiciune; uneori - somnolență, insomnie.

Din sistemul urinar: rar - poliurie.

Pe partea sistemului musculo-scheletic: de multe ori - durere la nivelul articulațiilor.

De la un metabolism: de multe ori - crește gută, creșterea concentrațiilor de uree din plasma sangvină.

Condiții și termeni de pregătire izoprinozin

Lista B. Medicamentul trebuie să fie păstrate la îndemâna copiilor, loc uscat, întunecos, la o temperatură nu mai mare de 25 ° C Perioada de valabilitate - 5 ani.

Indicații pentru utilizare izoprinozin

- tratarea gripei și a altor infecții virale respiratorii acute;

- infecții cauzate de virusul Herpes simplex tipurile 1, 2, 3 și 4: herpes labial și genital, keratită herpetică;

- zona zoster, varicela;

- mononucleoza infecțioasă cauzată de virusul Epstein-Barr;

- infecții cu citomegalovirus;

- rujeolă, severă;

- infecția cu papilomavirus uman: laringiene papilloma / corzile vocale (tipul fibros), infecția cu HPV a organelor genitale atat la barbati cat si femei, negii;

- contagiosum Molluscum.

Măsuri de precauție atunci când primesc izoprinozin

După 2 săptămâni de izoprinozin recomandat pentru controlul de acid uric în ser sanguin și urină.

Administrarea cronică după 4 săptămâni ale fiecărei luni, este recomandabil să se efectueze monitorizarea funcției hepatice și renale (activitatea transaminazei în nivelurile sanguine plasmatice ale creatininei, acidului uric).

Este necesar să se controleze nivelul de acid uric în ser sanguin când se asociază izoprinozin în asociere cu medicamente care cresc nivelurile de acid uric sau preparatele violeze funcției renale.

Efecte asupra capacității de a conduce vehicule și mecanisme de gestionare

Nu există contraindicații specifice.

Buna ziua! Fetele doare această întrebare: fiica mea de 2 ani, în cazul în care virusul este ridicat, avem muci vine trec săptămâni în otitele și tuse. Nimic nu-i (adică, duza) nu ia. Nici vasoconstrictoare sau sare soluții (akvalor, Physiomer), nici Fearon (viferon, Grippferon etc.). Medicii ne prescrie cu o astfel de duză prelungită (cu otită și tuse), antibiotice (flemoksin soljutab) și izoprinozin. Aici, sau pe fondul unor antibiotice sau izoprinozin în sine ne ajută. Dar eu chiar nu-mi place că, el este, de asemenea, un imunostimulator. Ie este, în esență, ar trebui să fie format sistemul imunitar al unui copil. Și tratate prin imunostimulant Nu-mi place foarte mult. Pe de altă parte, atunci când t ...