Izoprinozin pentru copii 1

Acasă »Fii sănătos“ medicament «imunomodulatoare» Isoprinosine - numărul unu remediu pentru boli virale la copii bolnăvicioase

Sezonul rece și însoțitorii săi eterne - infecții virale - o adevărată provocare pentru familiile cu copii bolnavi de multe ori. În această perioadă, asistenții sunt agenți antivirali și imunomodulator. Printre sutele de membri ai grupului iese în evidență Isoprinosine: acest medicament a trecut studiile clinice la scară largă, în care s-au dovedit a fi eficace și sigur de utilizat la copii. Datorită care instrumentul funcționează, deoarece este de a oferi copiilor, și cu siguranță ceea ce părinții trebuie să știe - detalii în analiza noastră.


Izoprinozin pentru copii 1
Izoprinozin - immunostimulatory și agentul antiviral.

Mecanismul de acțiune și a compoziției

Ingredient activ într-un preparat - pranobex inozină. Conform structurii lor moleculare, se referă la purine - substanțe biologic active, care catalizează (accelerare) majoritatea proceselor chimice din organism.

Pentru a înțelege mai bine modul în care acționează medicamentul asupra sistemului imunitar și ajută la depășirea bolii, să ne amintim de clasa de biologie școală. Imunitatea - este un sistem de protecție unic, în cazul în care toate componentele în mod clar și funcționează împreună. Principala sa misiune - lupta împotriva virușilor și a bacteriilor, ataca zilnic corpul nostru.

Izoprinozin pentru copii 1
Blocurile de droguri reproducerea diferitelor virusuri.

Una dintre cele mai importante părți ale unui lanț complex de imunitate sunt limfocite T, și principalele specii lor - T helper. Aceste celule sanguine sunt primele care se întâlni cu infecția și „face cunoștință“ cu ea prin citirea informației genetice necesare pentru distrugerea în continuare.

Efecte imunostimulatoare izoprinozin bazate pe:

 • stimularea celulelor T-helper în măduva osoasă și pentru a îmbunătăți capacitatea lor de a recunoaște celulele străine;
 • creșterea interferon - proteine ​​specifice, care face ca organismul mai rezistent la infecții.

Medicamentul are de asemenea proprietăți antivirale datorate:

 • distrugerea directă a ARN-ului de particule virale;
 • suprima procesele de replicare (reproducere) viruși.

Unele mame îngrijorat cu privire la întrebarea dacă aparține Isoprinosine antibiotic. Nu au proprietăți antimicrobiene ale preparatului nu are, sau o infecție bacteriană (de exemplu, angina), pot fi alocate numai ca un imunomodulator (adică, agenți suplimentari).

Indicatii: de ce medicii pediatri recomanda Isoprinosine

Izoprinozin eficiente în tratamentul infecțiilor cauzate de:

 • virusurile gripale (tipurile A și B);
 • poliovirus;
 • papilomavirus;
 • virusul rujeolei;
 • virusul herpes;
Izoprinozin pentru copii 1
Medicamentul este destul de eficient tratează infecții cu herpes.
 • citomegalovirus;
 • virus ECHO.

Utilizarea izoprinozin la SARS si gripa - un clasic de pediatrie moderne

În ciuda listei extinse de indicații, cea mai mare parte a medicamentului este indicat pentru SRAS.

Dacă o infecție respiratorie la un copil cu o imunitate puternică nu impune numirea fonduri suplimentare și să treacă pe cont propriu în 3-4 zile, virusul a luat în vrac sau în mod frecvent copilul bolnav, poate fi extrem de periculos:

 • Simptomele de SARS greu de suportat de pacienti mici, iar boala este întârziată.
 • Conectarea unei infecții bacteriene, secreții nazale abundente și banală devine o bronșită sau pneumonie cauza.
 • Aceasta crește riscul de complicații.
Izoprinozin pentru copii 1
In timpul epidemiilor folosesc de droguri ca o măsură preventivă.

Utilizarea izoprinozin în timpul epidemiilor de gripă și infecții virale respiratorii acute reduce riscul de contractare a virusului prin proprietăți imunostimulatoare ridicate.

În cazul în care boala este încă dezvoltat, medicamentul poate reduce durata acesteia și pentru a reduce riscul de complicații.medicament adecvat în special pentru copii bolnăvicios, atunci când aveți nevoie pentru a „sparge cercul vicios al răcelilor fără sfârșit.“

Izoprinozin în schema de tratament a infecțiilor herpetic

Este cunoscut faptul că până la 98% din populația globului este infectată cu virusul herpes simplex. Există mai multe cazuri de erupții pruriginoase pe buze și membranele mucoase ale nasului și copii. Complet vindeca boala, medicina moderna nu poate, cu toate acestea, utilizarea izoprinozin reduce senzația de mâncărime și rapid a scăpa de bule neplăcute.

Izoprinozin pentru copii 1
Medicamentul ajută la varicela.

În opinia pediatri, pregătirea de locuri de muncă bun si tratamentul varicela - toate bine-cunoscut infectie pentru copii, care este cauzată de o formă a virusului herpes - varicelo-zosterian. Începe primirea în primele zile de boala poate reduce durata și vezicule pruriginoase pe piele va perturba copilul mai puțin.

mononucleoza infecțioasă și Isoprinosine

infectii copilarie comune, care sunt adesea ascunse sub masca de faringită bacteriană - mononucleoza infectioasa. Asigurați-vă că pentru a arăta medicului copilului dacă el se plânge de dureri în gât, și tratamentele convenționale, inclusiv antibiotice. Ea nu ajută.

Medicamentul se elimina rapid cauza bolii - virusul Epstein-Barr, și manifestările sale sunt rapid.

Izoprinozin pentru copii 1
Înainte de a începe da copilului un agent antiviral - să se consulte cu medicul dumneavoastră.

Metoda de obținere: care este mai convenabil pentru copii

Izoprinozin a făcut compania farmaceutică israeliană Teva. Există două forme ale problemei drogurilor: pastile si sirop.

 • comprimate alungite albe utilizate în mod convenabil la copii mai mari de 3 ani. Luminos cutie albastră conține 10, 20, 30 sau 50 de tablete cu o doză de substanță activă de 500 mg, precum și instrucțiuni detaliate de utilizare (format pdf descărcare). Prețul mediu pentru un pachet de 30 comprimate - 800 p.
Izoprinozin pentru copii 1
Tabletele sunt potrivite pentru copii mai mari de trei ani.
 • sirop Isoprinosine pentru copii cu o doză de 50 mg / ml (aceasta înseamnă că fiecare mililitru înseamnă conține 50 mg de pranobex inozina) copii alocate mai vechi de 1 an. Medicamentul este disponibil în flacoane din sticlă de culoare închisă cu un volum de 150 ml. În plus față de instrucțiunile standard și cutie include linguriță dozatoare. Volumul său este de 5 ml (corespunzând la 250 mg de substanță activă). Ar trebui să fie medicamentul în termen de 950 p.

dozare

La calcularea dozei zilnice (SD) a medicilor de droguri sunt una dintre formulele:

 • AN mg sirop = 50 1 kg de greutate a copilului;
 • SD = ½ comprimat pe 5 kg greutate.

În același timp, amintiți-vă că pastilele prescrise pentru copii mai mari de 3 ani strict de sirop - după un an. A primit o doză zilnică divide în 3-4 acceptare egală.

De exemplu, în cazul în care copilul este de 5 ani și o greutate de 20 kg, SD = 50 x 20 = 1000 mg (2 comprimate) sau DM = ½ × tablete (20 kg / 5 kg) = 2 comprimate. Se împarte doza în 4 egală recepție: se obține, copilul trebuie să fie dat de medicație comprimat și jumătate la fiecare 6 ore.

În cazul în care copilul este de 1 an și 8 luni și cântărește 15 kg, doza zilnică calculată după cum urmează: CD = 50 x 15 = 750 mg (15 ml de sirop). Se împarte doza în 3 ore egale: lasa mijloace 5ml copil (1 linguriță) la fiecare 8 ore.

Izoprinozin pentru copii 1
Înainte de a lua comprimatele trebuie să mănânce.

Izoprinozin mai bine pentru a da copilului după o masă, oferindu-se să se spele în jos, cu o cantitate mică de lichid. Durata tratamentului pentru diverse boli este prezentată în tabelul de mai jos.

Contraindicatii si efecte secundare

Conform rezultatelor studiilor în care au fost administrate la șoareci de laborator doze de sute de ori mai mari decât cele recomandate pentru om, sa dovedit a fi sigur și non-toxice. Cu toate acestea, ca orice medicament, Isoprinosine are contraindicații pentru utilizare. Printre acestea se numără:

 • idiosincrasie;
 • pietre la rinichi si guta;
 • aritmii cardiace;
 • Copiii sub 1 an.

Efecte secundare atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, aproape niciodată să apară. Foarte rar se poate dezvolta:

 • dureri la nivelul abdomenului superior;
Izoprinozin pentru copii 1
Reacții adverse posibile - dureri abdominale și greață.
 • greață, vărsături;
 • probleme cu un scaun (alternativ constipație cu diaree și invers ..);
 • mâncărime;
 • slăbiciune generală;
 • urinare excesivă;
 • dureri dureri la nivelul articulațiilor mari.

Acorde o atenție! În cazul în care medicul prescrie un copil un curs lung de administrarea medicamentului după 2 săptămâni, se recomandă să predea analiza biochimică a sângelui pentru a evalua nivelul de acid uric, enzime hepatice, bilirubina.

Izoprinozin pentru copii 1
Un test de sânge va arăta adevărata stare de lucruri.

Depășirea acestor parametri valori normale - un motiv pentru întreruperea medicamentului.

interacţiuni medicamentoase

Izoprinozin adesea prescris în asociere cu alți agenți antivirali și imunomodulator. Este dovedit faptul că medicamentul sporește eficiența:

 • Alfa-interferon;
 • aciclovir;
Izoprinozin pentru copii 1
Aciclovirul este prescris în asociere cu izoprinozin.
 • Zidovudina.

Nu se recomandă pregătirea partajarea cu medicamente imunosupresoare, diuretice, caz în care izoprinozin efect scade, și de încărcare de droguri pe corp este crescut.

Pe piața de astăzi există cel puțin două sute de medicamente cu proprietăți antivirale. Analogii izoprinozin populare sunt prezentate în tabelul de mai jos.