lac conductive cu mâinile lor

lac conductor special este conceput pentru a restabili și menține conductivitatea electrică. Practic este utilizat pentru repararea conductorilor și a grupurilor de contact electronice de control de la distanță, electrocasnice, sârmă și PCB piese pentru diverse scopuri, de încălzire a firelor auto din sticlă și alte mici electrice. • agent conductive cu propriile sale mâini
 • reteta №1
 • reteta №2
 • reteta №3
 • reteta №4
lac conductive cu mâinile lor

lac conductive cu mâinile lor

Baza compoziției lacului special - componente speciale granulatie fina, care, după polimerizare, se formează pe suprafața filmului mat durabil, cu o bună conductivitate. Restabilirea conductibilitate are loc literalmente 60 minute după lăcuire. In ulterioare citirile 10 ore îmbunătățită numai până la un maxim. Pentru a spori efectul poate fi re-prelucrate.

Având în vedere că suprafața cultivată este de obicei neglijabilă, pentru munca va necesita o cantitate mică de substanță. Prin urmare, acoperiri conductive sunt vândute în tuburi mici sigilate și flacoane.

De asemenea, găsite produse în cutii - spray-- produse pe baza de pulbere de grafit. Este folosit pentru a crea o suprafață conductoare pe plastic sticla, metal, lemn,. Acesta poate fi folosit ca lubrifiant pentru a forma o suprafață netedă, stabilă la suprafață temperaturi suhoskolzyaschey.

Inainte de capacitate de lucru cu lac nevoie de un shake bun în sus. Soluția trebuie aplicată cu precizie, cu acuratețe, rapid, un strat subțire. Înainte de tratament de suprafață, de preferință, curățate de praf și murdărie, uscate, degresate. După operație, valva (dacă este un spray) ar trebui să fie curățate, bine închideți capacul.

Notă: substanța are un anumit grad de toxicitate și extrem de inflamabil, cu toate acestea rezultă în mod necesar regulile elementare de siguranță la foc, lucra cu reactivii într-o cameră bine aerisită.Dacă doriți să faceți un lac de grafit, cu conductivitate electrică ridicată și pot fi propriile lor mâini.

agent conductive cu propriile sale mâini

Meșteșugarii oferă mai multe rețete de amestec în casa unei astfel de soluții. Principalele componente sunt un amestec de grafit și de argint pulbere, solvenți și se completează până lianții diferență. Preparat prin una dintre următoarele rețete, vopsea (adeziv) va ajuta la rezolvarea problemelor de zi cu zi, cu dispozitive de conductivitate electrică.

lac conductive cu mâinile lor

 • fin granulată pulbere de grafit - 15 g;
 • argint pulbere - 30 g;
 • acetat de vinil-clorură de vinil - 30 g;
 • pur acetonă - '32

Toate componentele sunt cuprinse într-un mojar și se amestecă bine pentru a forma un siropovidnoy gri-negru culoare lichid. Se toarnă într-un recipient de sticlă cu un capac etanș. Înainte de a utiliza cu atenție scuturată (amestec). Dacă utilizați un pic mai puțin de solvent poate crește vâscozitatea substanței. uscarea perioadă după aplicarea soluției - cel puțin cincisprezece minute.

 • pulbere de grafit - 6 g;
 • argint pulbere - '60

Ca lianți oferă două opțiuni:

 1. Nitroceluloza - 4 g; Rosin - 2,5 g; acetat de etil (acetonă) - 30 g.
 2. shellac natural - 3 g; alcool etilic denaturat - '31

În primul rând, se amestecă pulberile într-un mojar, apoi adăugați lianți. Pentru a reduce la o consistență păstoasă omogenă. Noi trecerea într-un rezervor de stocare. Înainte de utilizare, se amestecă cu atenție, dacă este necesar pentru a reduce viscozitatea cu ajutorul unui solvent.

În funcție de compușii mecanice sarcini electroconductive, se pot folosi diferite mijloace la îndemână. De exemplu, pentru a obține grafit de la baterii Penlight și se amestecă cu tsaponlakom. Cu toate acestea, acest instrument are o aderență slabă cu cauciuc, astfel încât cheia de control de la distanță este mai bine să nu se aplice. Dar pentru a restaura piesele din grafit pe console - te rog.

face rapid o soluție conductoare de grafit din resturi de materiale este posibilă și așa. Desigur acest lucru nu este absolut cui, dar proprietățile conductive ale amestecului a fost preparat. Cumpara cele mai comune superglue si creioane 2m sau 4m. Utilizarea unui fișier ascuți creion de plumb într-o cantitate egală cu volumul tubului cu adeziv.

tub de adeziv Pristine despachetez cu grijă de corpul de lipit. Se toarnă pudra ardezie, eprubeta și se amestecă scobitoare pentru a obține o masă omogenă.

„Pack“ tub înapoi. Ulterior, vom folosi mijloace ca superglue uzuale (prin duza gaura).

În cazul în care cunoștințele de electronice sunt mici și cu chimia în școală a avut o problemă, nu se grăbesc să se exprime în renovarea aparatelor de uz casnic. Este mai bine să-l treacă la studio, în cazul în care un specialist se va afla motivele eșecului. Inclusiv verificarea și corecte, conductivitatea electrică a contactelor necesare.