Lure tabel alăptării lunar introducerea de produse, atunci când pentru a începe, regulile

Lure - nu este suplimentarea sau înlocuirea mesei principale. Noul produs se găsește în scopul de a diversifica dieta copilului, pentru a satisface alte arome atașați treptat la alimente pentru adulți. Mulți părinți cred că în mod greșit alăptează copilul tau doar suficient, puteți amâna nada. De fapt, după introducerea același lucru poate duce la diverse probleme, până când ruperea completă a produsului normal.Când se administrează Lure

Bebelusii alaptati nada introdus mai târziu de sticla-în cazul în care nu există alte probe. Dacă aveți creștere în greutate slabă sau de urgență (separare anticipată de la mama, ea sa îmbolnăvit, etc.), cu cât sunt deplasate în jos. Dar, în toate circumstanțele necesare pentru a evalua gradul de pregătire al copilului.

 1. Ejecție reflex a dispărut limba. De la naștere, copilul este prezent, le protejează de căderea în gura de obiecte străine.
 2. Greutatea la naștere a dublat. Copiii prematuri de 2,5 ori.
 3. Copilul stă cu sau independent. Minciuna copii familiarizați cu alimente solide nu se poate.
 4. Dezvoltarea unui interes în produsele alimentare pentru adulți, copii se deschide gura, trăgând buza de jos, răspunde la o lingură de mâncare și părinților.
 5. Au existat abilități de mestecat. Copilul nu pur și simplu prins în gura e de rahat subiectului și de lucru ale maxilarului.

Nu este necesar ca toate aceste simptome trebuie să fie prezente. Fiecare copil se dezvoltă în mod individual. De obicei, la șase luni poate începe alimente solide în timpul alăptării, dar multi pediatri insista să aștepte până la 7-8 luni. În orice caz, va exista o voință neobservată, părinții se vor înțelege totul.

Mă întreb: Uneori, un semn de pregătire pentru hrănire complementară este apariția dinților. De fapt, acest semn nu are nici o justificare științifică. Unii copii, ele apar de până la șase luni, la celelalte 8 sau chiar 10 luni.

Predarea Lure: argumente pro și contra

Predarea Atractivitatea - o diagramă cunoștință comună a unui copil cu o masă de adult. Ea a existat de multe mii de ani, dar a câștigat recent titlul. Pat pentru a da treptat produsele cu o masă comună. Acest lucru este convenabil, nu este nevoie să pierdeți timpul pe gătit separat, nu este nevoie să cumpere scump piure de copii sau terci. nici o problema cu lipsa poftei de mâncare în companie, el apare întotdeauna. Această tehnică a fost popular pentru o lungă perioadă de timp. De la 5-6 luni (uneori mai devreme) sugari au fost date supe hrănitoare, carne pe Mosley, piure de cartofi și alte feluri de mâncare preparate pentru întreaga familie. Cu toate acestea, pediatrii sunt în unanimitate împotriva acestui sistem:

 1. În această tehnică, nu există nici o bază științifică.
 2. Utilizați un fel de mâncare de multe ori nu este util și, uneori, dăunătoare pentru corpul flancată de un copil imatur.
 3. Este dificil de a controla dimensiunea portii consumate, in special de la prima la a cincea, atunci când proiectul de lege vine pe grame.
 4. Coerența nu se potrivește unui copil mic. La început, el ar putea sufoca bucăți.
 5. În cazul în care alergie este dificil de a urmări vinovat, deoarece reacția nu poate fi imediat evidente, dar după câteva zile.

Predarea Lure nu poate fi treptată, ca și restul familiei nu vor dori să mănânce timp de o săptămână monotonă. Nu mai puțin se va confrunta cu problema cum să gătească, pentru că nu se poate da prăjită copii, sărate, presărate, mâncăruri grase.

Reguli generale pentru introducerea alimentelor complementare

schimbarea dietei necesită o atenție părinții copilului. Este important să se monitorizeze starea de sănătate, starea de spirit, scaun și piele. Dacă există modificări, ar trebui să oprească imediat urmărirea alimente complementare.

 1. alimente complementare a introdus doar un copil sănătos. Dacă disconfortul copilului, dentitie, în viitorul apropiat sunt de așteptat să vaccinări, că familiarizarea cu un nou produs trebuie să fie amânată.
 2. Relația cu fiecare produs durează cel puțin 7 zile. În absența reacțiilor adverse poate fi adăugată la o nouă specie.
 3. Nu puteți amesteca mai multe tipuri de legume (sau fructe), în cazul în care copilul nu este familiarizat cu fiecare dintre ele.
 4. Consistența alimente complementare ar trebui să fie omogen, semisolid. Treptat, pe masura ce copilul creste, vasele pot fi făcute mai groase, pentru a permite boabelor, apoi cocoloașe.
 5. Nu ar trebui să aibă aceeași mâncare de 2 ori pe zi.
 6. Momelile nu este o masă separată. La început, acesta este oferit în plus față de laptele mamei înainte de a mânca, mai târziu înlocuit cu unul de alimentare.

Important! Orice produs nou, indiferent de tipul acestuia, se introduce treptat, pornind de la 5 g Chiar dacă copilul a placut gustul, nu poți neglija această regulă, astfel încât să nu provoace riscul de a dezvolta alergii.

Cu ce ​​produse pentru a începe alimente solide

Suc - un produs controversat. Odată ce acestea dau copiilor foarte primul. În primul rând, 3 luni, iar apoi au fost administrate timp de 4 luni. Dar, după cum arată studiile recente, beneficiile acestor băuturi un pic, ele conțin o mulțime de acid, sunt leziuni grave la sistemul digestiv copiilor, în viitor, poate cauza gastrita. Atunci când sucurile care alăptează nu se amestecă cu lapte. Introducerea lor se recomandă să se amâne până la 8-12 luni.

Lure tabel alăptării lunar introducerea de produse, atunci când pentru a începe, regulile


Ideal pentru o primă masă de legume adecvate. mai ales în cazul în care copilul este supraponderal. În cazul în care un copil, pe de altă parte, câștigând un pic, pediatrii recomanda incepand cu cereale. Populare piure de fructe este de dorit să se introducă după legume. Pentru că are un gust dulce, copilul poate abandona pur și simplu alte produse alimentare. În general, în anumite luni ale vieții părinților înșiși pentru a alege produsul potrivit, pe baza orientărilor generale. De exemplu, Dr. Komorowski recomanda incepand cu iaurt copiilor, dar, de asemenea, în 7-8 luni, poate oferi un copil sau carne de pește. mai ales în cazul în care băutura de lactate care nu este de natură să facă apel. Dacă ceva nu merge, există întotdeauna o alternativă.

Tabelul de introducere diferite alăptare alimentară

alimente complementare la 6 luni: Legume

Legumele sunt copii perfecte sănătoși care sunt alăptați la sân. De obicei, copilul este întrebat piure. Acesta trebuie să fie cu siguranță tratate termic și să conțină doar o singură componentă. Puteți folosi alimente pentru copii conserve. În mod ideal, ar trebui să fie primul dovlecel. Are un gust neutru, textură ușoară, este bine absorbită de corpul copilului și conține o mulțime de fibre. În cazul în care un copil are probleme cu un scaun, suc de fructe piure de ajutorul lor pentru a rezolva.

Ce alte legume da 6-7 luni:

Cartofi cele mai bune pentru a intra după primele 2-3 tipuri de legume. De asemenea, trebuie să acorde o atenție la varza. Aceasta provoacă umflarea în abdomen, durere, probleme cu un scaun. Napi și ridichi, castraveți și roșii copil oferă numai după un an.

Lure tabel alăptării lunar introducerea de produse, atunci când pentru a începe, regulile

Ademeni 6,5-7 luni: fructe

În cazul în care copilul este fericit să mănânce legume, dieta se extinde și actualizat în mod regulat, fructe poate fi întârziată cu 1-2 luni, adică, să intre după 8. Pentru alimentarea piureuri prelucrate termic utilizate în principal, de casă sau cumpărate. Începe cunoștință cu mere verzi. Urm.ofertă pere, în cazul în care nu există probleme cu scaun, deoarece acestea provoacă deseori constipație.

Ce alte fructe ofera un copil:

Posedă un grad ridicat de alergenicitate de citrice, căpșuni și zmeură, rodie. Dar nu uitați despre intoleranța individuală. Reacția poate avea loc chiar și la mere normale sau pere.

alimente complementare de la 7-8 luni: brânză de vaci

Oferta de șase luni poate fi brânză de vaci. în cazul în care există indicații: rahitismul. creștere în greutate insuficientă, deficit de calciu, sarace teste de sange biochimice. Dar, mai des decât copiii care sunt alăptați, sănătos și puternic. De aceea, brânza este introdusă nu mai devreme de 7, de preferință de 8 luni. Este important ca acesta a fost produs pentru nutriția sugarului.

Lure tabel alăptării lunar introducerea de produse, atunci când pentru a începe, regulile

Criteriile de selecție a brânzei:

 • conținut de grăsime (până la 10%, de preferință mai puțin de 5%);
 • absența aditivilor;
 • licitație textura;
 • prospețime.

Nu dați copilului dumneavoastră achiziționate pe produsele lactate pe piață. masa dulce, de asemenea, nu sunt potrivite cu aditivi, zahăr, grăsimi vegetale suplimentare, in special. produs Curd - o brânză analog legal, dar nu este nimic util, mai ales pentru organismul în creștere. Dacă nu există nici o oportunitate de a cumpăra produse alimentare de calitate, atunci există o opțiune pentru ao găti singur.

alimente complementare de la 7-8 luni: terci

Nu este necesar să se familiarizeze copilul cu terciuri înainte de 7-8 luni, în cazul în care câștigă bine în greutate. Atunci când nada cereale supraponderali poate fi amânată de aproape un an, în schimb, extinde în mod activ dieta de fructe, legume, produse lactate. Principalul criteriu de selecție de cereale - absența glutenului. Pornind de alimente solide pot fi cu hrișcă, orez sau porumb.

Kashi pot pregăti propriile mese sau de a folosi produse semi-finite solubile pentru produse alimentare pentru copii. Este important să intre în produsele alimentare, fără lapte și alți aditivi sub formă de fructe, fructe de pădure și zahăr. Numai pur cereale, a permis o cantitate mică de sare și ulei.

Lure tabel alăptării lunar introducerea de produse, atunci când pentru a începe, regulile

Lure 8 luni: produse lactate

Dr. Komarovsky oferă copiilor alăptați și primul pentru a introduce produse lactate, care este, iaurtul pentru copii. Este util pentru stomac, un efect benefic asupra funcției intestinale, dar nu foarte popular. Acesta este de obicei administrat copiilor după 8 luni. În plus față de iaurt, vă poate oferi iaurt si biolakt copii. Toate băuturile fără aditivi, fructe, zahăr și aroma amelioratori. mediu produs de grăsime, în termen de 3%.

Lure 8 luni: carne, păsări de curte

Cu carne trebuie să se introducă copii la un an, deoarece este o sursă de substanțe valoroase. Produsul se administrează sub formă de piure, chiftele de abur, chiftele fierte. Puteți folosi copilul Conservate, care este, de asemenea, adăugată la legume în primul curs.

Ce fel de carne (pasăre) pot fi utilizate:

Nu recomandăm devreme pentru a intra carnea de pui, deoarece provoacă alergii. Severe pentru carne de stomac pentru copii: carne de miel, rață, gâscă, capră. În plus față de carne, după 10 luni, de 1-2 ori pe săptămână da organe. Cea mai mare valoare a cărnii de vită ficat (bovine).

Lure tabel alăptării lunar introducerea de produse, atunci când pentru a începe, regulile

Lure 8 (12) luni: pește

Pește - produsul potrivit in dieta copilului, dar cauzează adesea alergii. În cazul în care nu există premise pentru nici o reacție, mirajul începe cu 8 luni. Dar, în orice caz, nu este necesar să se combine cu carne sau păsări de curte. În primul rând una, după întâlnire de succes poate începe să intre alta. Tendința de a reacțiilor alergice la produsul pus deoparte vârsta de un an.

Care pește este primul an de viață adecvat:

Evitați pește gras, cu care stomacul copiilor este dificil să facă față. Ca și în cazul cărnii, nada pregătește-te sau cumpăra bunuri conservate. cartofi sau burgeri pasate, este de dorit să se combine cu legume pentru copii familiare, cereale neindulcite, supe. Peștii nu trebuie să fie administrat zilnic, este suficient să se înlocuiască carnea de 2 ori pe săptămână.

produse complementare

În plus față de produsele principale, cu cancer mamar sau orice alte produse alimentare, copilul are nevoie de suplimente. De obicei, acesta este ulei, condimente, ou. Înainte de anul este dat numai gălbenușul. poate pui sau de prepelițe. De asemenea, pentru aditivi includ produse de făină. Nu este necesar să se implice, cookie-uri și pâine, deoarece acestea contin gluten, drojdie, zahăr, și altele, până când suplimentele pentru copii dorite.

Introducerea tabelul de produse suplimentare