M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

Numit după Războiul Civil din SUA erou rezervor William Tikamsi Sherman a fost produs de mai multe plante din America de Nord și este disponibil în mai multe țări - aliați (mai ales în Marea Britanie și Uniunea Sovietică). Numărul total de autoturisme produse este estimat de diferite surse condusa la 40-55 mii.M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

tancuri Sherman sunt de asemenea abundente și hărți Dods

În Statele Unite în anii '30, în ciuda disponibilității de muncă în domeniul producției rezervor de experiență, valoarea forțelor blindate este subestimat în mod clar (care trebuie să spun este foarte contribuit la încetinirea economică generală din țară, cunoscut sub numele de „Marea Depresiune“). La începutul celui de al doilea război mondial US Army flota rezervor a constat nu mai mult de 400 de tancuri. rezervoare existente au fost extrem de diverse tipuri maloboesposobny, fiind de obicei doar modificări ale rezervoarelor din Prima lume. Rezervoarele de medii au fost doar prototipuri, modele de producție a acestora a abordat un rezervor de lumină de design destul de slab, sub numele de M2. Acest rezervor a fost armat tun 37mm montat într-o turelă miniatură și opt arme, dintre care patru sunt plasate în compartimentul echipajului imens logare colțuri cazemate. Caracteristici generale - create în cele mai bune vestigiu tradiția britanică a primului război mondial.
Rezultatele războiului civil spaniol și german „blitzkrieg“ din Polonia și Franța, a provocat agitație în cercurile militare americane și a contribuit la un viraj ascutit spre mecanizarea armatei.

M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

rezervor M2 la locul de testare în Aberdeen


Primul curs a fost necesară pentru a dezvolta o luptă demnă cisternă mediu mai mult sau mai puțin. Prima decizie a fost rezervorul M3 (modelul „General Lee“ și „General Grant“) - în carcasa M2 rezervorul de lumină încorporat pistol 75 mm (pentru a rezista german Panzer IV cu un pistol similar). Această decizie a fost cauzată de absența turnului finit, capabil de a găzdui un astfel de pistol, și a fost necesar să se acționeze rapid - aliații britanici au început deja să lupte în Africa.
Toată istoria ulterioară este, în esență reflectă abordarea americană la război și de producție. Este suficient să spunem că proiectul scurt unul important Puntov a fost inițiată crearea rezervorului cât mai mult posibil de simplu în producție și cât mai mult posibil unificat cu nomenclatura existentă. Ca urmare, cele mai multe detalii în proiectarea M3 M4 migrată, cu toate dezavantajele unui model de „tranziție“. Cu toate acestea, șasiul, a primit aproape egal este doar destul de bun „achiziție“.

M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

Sherman M4 - aterizări în Normandia

M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

T6 - seria prototip M4

În producția de masă, dar a fost lansat pentru prima versiune a M4A1, diferă doar în aparență sale carcasă turnată (ca în T6 prototip). Faptul că, la începutul războiului, guvernul britanic a cerut americanilor să plaseze o comandă pentru producerea britanic „Matilda“ (capacitate proprie nu este suficient), ci pentru poziția SUA a unui apendice resursă a fost cu siguranță inacceptabilă și au oferit să cumpere propriile lor (încă existente) rezervoare. În primul rând britanic a primit M3, iar apoi a intrat în producția de M4A1 „contractuale“, așa cum au fost, prin ordin al Regatului Unit.

M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

"Sherman" M4A1 modificare

Cu toate acestea, după eliberarea din Legea împrumut-închiriere, britanicii livrate aproape întreaga paletă de modele, dar au existat mai mult de o duzină.
Rezervoarele au căzut la British la îndemână - un punct de cotitură în cursul campaniei din Africa de Nord a venit după bătălia de la El Alamein, care au fost introduse pentru prima dată în luptă M4A1 aproximativ 250, care a fost o surpriză totală a inamicului. De la rezervoare cu caracteristici similare germani în această luptă ar putea opune numai Panzer IV, dar numărul este de cinci ori mai mici.

M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

„Sherman“ în Ardeni. Următorul - căptușită Panzer IV

M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

M4 american în Africa

Trebuie remarcat faptul că diverse modificări sunt menite să îmbunătățească proiectarea, producerea în paralel rezervoare și diverse modificări nu numai că au aproximativ aceleași caracteristici tehnice, dar cu greu exterior diferit. Diverse numerotare se referă în principal de propulsie (design simplu și de furnizare a volumului interior permite instalarea practic orice modele de motoare care au fost în producția de masă poate fi foarte util) și producători. așa că nu a reușit să realizeze unificarea completă. Nu este o glumă - toate în producția de 10 mari fabrici constructoare de mașini din SUA și Canada au fost implicate (cea mai mare parte auto si vagoane), nu de numărare a numeroși producători de componente, inclusiv motoare. Este cunoscut, de exemplu, că „Ford“ cu GAA său de 8 cilindri au avut șansele de a deveni singurul furnizor de motoare pe benzină pentru „“ Sherman. Ușor și compact, dezvoltat pe baza unei licențe de la motorul de aviație „Rolls-Royce Merlin“, puterea motorului în HP 450/500 a dezvoltat o viteză de 42 kilometri pe oră, la o rază de până la 210 km. Motorul a fost la momentul în mare măsură inovatoare (aliaje de aluminiu ușoare, aranjament în formă de V, construcție modulară), dar capacitatea întreprinderii nu ar fi suficient pentru a satisface cererea tuturor producătorilor, prin urmare, a fost introdus un model separat M4A3.


M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan


Mai târziu câteva modificări, cele mai importante dintre acestea a fost M4A4, motorul pentru care a fost de 30 cilindri motopropulsor Chrysler Multibank A57, format din cinci motoare pe benzină auto. Din cauza dimensiunii sale pură a trebuit să reducă rezervoarele de combustibil și chiar câteva prelungi corpul rezervorului. În plus, M4A4 turn a fost, de asemenea, ușor modificat.

M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

M4A4 în lupte de strada din Franța


Toate modificările au fost supuse Sherman îmbunătățiri în cursul războiului. În mod specific direcționat către trupele (inclusiv URSS) reprezentanți intervievați plante echipaje, în scopul de a elimina eventualele deficiențe și de a face îmbunătățiri. Deci, de exemplu, mașinile mai târziu a primit periscoapelor în loc de a vizualiza fante, armat pistol masca, boeukladki „umed“, cupolă comandantului, mortiere de fum.
îmbunătățiri importante au fost cu toate acestea dintr-o bucată frontală placă de blindate și mai puternic pistol M1 calibru 76,2 mm. Faptul că britanicii până la sfârșitul anului 1942, odată cu lansarea de noi versiuni îmbunătățite ale Panzer IV, apariția „Tiger“ și mai târziu „Panther“, a devenit evident că „Sherman“ nu poate fi pe picior de egalitate pentru a face față noilor tancuri germane. Ei au început să echipeze unele modele ale britanic 17-lire (76,2 mm) calibru țeavă lung anti-arme, având aproape de două ori pătrunderea blindaj decât standardul scurt-M3. Rezervoare au devenit atât de mult succes încât au primit propria lor substantiv comun „Firefly“ (Firefly).
După ce a luptat în Italia, americanii, de asemenea, au recunoscut necesitatea de a consolida, dar de testat deja arma a refuzat - arme „străine“. Decizia lor a fost armă mai puternică M1. Pentru aceasta este necesar instalarea unui nou turn de la un rezervor T26 cu experiență, în timp ce versiunea pentru „Firefly“ tocmai a învățat de la turnurile de radio standard, într-o cutie de rezervare externă. Versiunea M4A3 cu un nou pistol, rezervare îmbunătățită și suspensie modernizate, a primit denumirea fabricii E8 și a fost punctul culminant al rezervorului „Sherman“. Tankers a apreciat rapid calitățile de luptă îmbunătățite și de înaltă manevrabilitate „E8“ și reinterpretată simbolul uscat în „Easy Opt“ ( „opt ușor“). Mai târziu, a existat, de asemenea, varianta cu asediul obuzier 105mm.
Crește armura a ajutat, de asemenea, un pic (cu excepția faptului că varianta de asalt „Jumbo“), astfel încât trupele au încercat să îmbunătățească protecția vehiculelor de luptă, în primul rând pe „Panzerfaust“ obveshivaya „“ Țigle Sherman de schimb sau saci de nisip.

M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

Sherman cu un tun de 76 mm în noul turn și o rezervare „nisip“.
În fotografie: General Patton după emiterea de recuperat echipajul rezervorului excesiv supraîncărcat.


În general vorbind despre deficiențele din rezervor, de multe ori petrec o comparație cu „analog“ sovietic T-34. Se crede că ei au un set de parametri aproximativ aceleași calități de luptă, dar. Iată un fapt. Fiind înarmat cu ambele mașini, comanda sovietică nu trimite „în lupta“ Sherman împotriva formațiuni blindate mari, cum ar fi este cunoscut faptul că, în aceeași luptă de la Kursk Salient nu a fost implicat nici una dintre ele. Cred că aici este pe caracteristicile de rezervare. Comparativ cu T-34 „Sherman“ are mai multe suprafețe verticale (sau high-unghi), partea deosebit de vulnerabilă ridicată. Mai mult decât atât, din cauza „vâscoase“ coji de materiale armura care se încadrează în mașină la un unghi sau uzat, „mușcături“, și în loc să sări, fier penetrate. Un factor pozitiv a fost lipsa de așa-numitelor fragmente „secundare“, atunci când armura de metal de saritura risipește pe interior și rănit echipajul.

M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

Găuri într-un „vâscos“ armura „Sherman“


Dar, datorită suspensiei liniștită și de mare viteză „Sherman“ este adesea folosit cu succes pentru a combate escortă, de recunoaștere și de sprijin de infanterie în luptă de manevră. La fel ca și restul rezervoarelor de fabricație americană, omizi „Sherman“ a fost de cauciuc-metal. Avantajul omizilor sovietic metal a fost Consolidarea resurselor și că Sherman nu a făcut mișcare caracteristică, sonoră pentru câțiva km, zăngănit de Caterpillar.
Este în Uniunea Sovietică, americanii nu au avut alternative - „Sherman“ a fost unul pentru toți. Prin urmare, și produce o mare varietate de modificări și variații, design bun este permis. De fapt, unul dintre dezavantajele de luptă ale rezervorului - înălțimea sa - a fost la rândul său, unul dintre principalele avantaje, deoarece oferă mai mult volum intern, care permite nu numai destul de confortabil (în special după standardele românești) găzdui echipajul de 5 persoane, dar, de asemenea, pentru a umple rezervorul muniția globii oculari și toate tipurile de echipamente utile.

M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

Echipajul de M4 și un set complet de echipamente, arme suplimentare și muniții


Un armament suplimentar rezervor au fost două pistol 30 tip M1919 ecartament (M1919A4), montate una în carcasă și cursul, iar al doilea în turnul din SPARK cu un pistol, iar arma 50 calibru „Browning M2“ montat pe turnul turelei (poziționat ca tun antiaerian în realitate, ca atare, nu este aproape utilizat). Pentru apărarea personală a echipajului a fost dat arma standard de mitralieră „Thompson M1921“, în afară de unul dintre cei 30 de tikalibernyh „Browning“ poate fi instalat pe trepied și utilizați aparatul ca o mitralieră grea.
Datorită greutatea echipamentelor și de lucru al echipajului de înaltă calitate, condițiile din România, „Sherman“ a fost numit „cel mai bun rezervor de serviciu în timp de pace.“ Asta, în general, încă destul de măgulitoare, comparativ cu porecla americană „Ronson“ (apoi populare brichete de marcă) și germană „Tommykocher“ ( „Tommivarka“). După cum reiese din aceste nume, unul dintre principalele dezavantaje ale rezervorului a fost o mare probabilitate de aprindere. În corectitudine, trebuie precizat faptul că acesta a fost punctul slab al multora dintre rezervoare la momentul respectiv, și „Sherman“ a fost aplicat mai târziu de presă „umed“ de depozitare muniții, a schimbat în mare măsură situația. Vorbind despre înălțimea excesivă a rezervorului, înseamnă, de obicei în raport cu lățimea - rezervor nu a fost numai în mod clar vizibile în aer liber, dar nu prea tare. Un „Sherman“ șofer de presă timpurie-mecanic fără experiență ar putea cu ușurință „umple“ mașinii în timp ce depășirea obstacolelor, sau chiar la punctul de cotitură.
In armata tancuri au fost supuse la numeroase modificări și îmbunătățiri. exemplu comun a fost navarka plăci de blindaj suplimentare pe anumite vulnerabilități. Cunoscut „cu“ flamethrowers Sherman, lansatoare de rachete. Pentru depășirea obstacolelor mici de apă au fost inventate conducte speciale de mare pentru alimentarea cu aer, este instalat pe capacul motorului. Curios, dar pentru a justifica el însuși a devenit o versiune a „DD“ - la „Sherman“ a fost ecran de pliere panza, care vă permite să utilizați rezervorul ca amfibiu.
Utilizarea tancurilor nu se limitează la combaterea utilizării. Rezervoarele au fost echipate cu găleți și utilizate ca buldozere, cu „cuțite“ speciale uvelivalas permeabilitatii desișurile Normandia, cu traul instalat (versiunea „crab“) rezervor eliminate pasajele din câmpurile minate.

M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

1 - plutitor „Sherman DD“ din ecranul său cu platforma coborâtă coborâtă,
2 - "Sherman DD" pe linia de plutire
3 - genist "Sherman crab" la locul de muncă,
4 - „Sherman“ din snorkel pentru a depăși apă puțin adâncă

M4 - generale Sherman - Medium Tank (USA) - echipamentul - o listă de articole - ironr @ ts - Dods clan

„Panther“ și „Sherman“ la „calea îngustă“


Oricum, rezervorul „M4 Sherman“ a mers în istorie ca cel mai popular rezervor american-a făcut, în general, și în timpul al doilea război mondial mai mult decât „Sherman“ a fost lansat „tridtsatchetverok“ numai sovietic.