Mă doare ficatul ce să facă și cum să fie tratate la domiciliu

Ficatul este un organ important al sistemului digestiv, care este responsabil pentru descompunerea substanțelor complexe, grăsimi, vitamine și minerale în tractul gastro-intestinal. Fier de multe ori transporta o sarcină grea, nu numai în dieta greșit, dar este, de asemenea, capabil să reacționeze exagerat la o serie de boli cronice, modificări fiziologice în corpul uman. Întâlnirea cu manifestarea durerii de natură diferită, datorită sensibilității ridicate a ficatului este deseori suficientă.cauzele

Cauzele care pot declanșa senzația de durere în zona ficatului, poate fi o mulțime. Fier poate începe să doară pentru o perioadă scurtă de timp, în cazul în care pre-om a făcut efort fizic intens, după o masă grea. Unii oameni pot avea o problemă cu sistemul respirator, și datorită tehnicii necorespunzătoare de respirație poate furnica în partea dreaptă - acest lucru se datorează în circulația sanguină.

Mă doare ficatul ce să facă și cum să fie tratate la domiciliu

În plus față de creșterea sarcinii asupra sistemului digestiv (creștere a funcției enzimatice), o problemă gravă poate apărea atunci când o defecțiune mecanică - un șoc aleatoare, picătură, etc. Prin urmare, prejudiciul a ficatului nu merge repede, deoarece corpul are o multitudine de nave, care va fi o lungă perioadă de timp pentru a recupera.

Asigurați-vă că să ne amintim că cele mai frecvente cauze de durere în ficat devine dieta nesănătoasă. Aproape întotdeauna, utilizarea de gras, afumat alimente, sărat și picant duce la faptul că mărește sarcina pe organul glandular. Cu utilizarea regulată a băuturilor alcoolice durere simptom va crește treptat. Periculoase nu numai supraalimentarea, dar, de asemenea, dieta stricta.

Urmatorul motiv - utilizarea prelungită de medicamente puternice, remedii populare, tratamentul cu antibiotice.

boala severa care pot deveni cronice (abces de exemplu, supurativa). Organismul poate fi lovit de microorganisme dăunătoare sau infecție. moduri de dureros să apară ca urmare a inactivității și stagnarea bilei în vezica biliară sau formarea de pietre în tractul biliar. Datorită fluxului de afectarea bilei in ficat se poate produce colici.

Durerea poate să apară într-o femeie gravidă. Acest lucru se datorează faptului că organismul este acum de lucru cu sarcina crescută. De asemenea, odată cu creșterea fetusului, presiunea asupra organelor interne crește. Al treilea trimeter unele dintre ele se pot deplasa câțiva centimetri.

Mă doare ficatul ce să facă și cum să fie tratate la domiciliu

Natura durerii

De obicei, durerea în ficat apare în creștere. Inițial, puteți să acorde o atenție la o ușoară senzație de furnicături și apoi o manifestare mai clară a durerii.

Durerea poate fi acută sau cronică, care apare în mod regulat, provocând o persoana de o mulțime de probleme.

Caracterul durerii poate fi foarte diferite - dureri, pulsează caracter, senzație de arsură și crampe, senzație de greutate.

boli periculoase, în timpul exacerbare poate provoca dureri severe acute, nu lasa timp de câteva ore. Cand durerea in ficat natură tăiere acută începe să bea analgezice, ca și alte metode sunt ineficiente în acest moment.

posibile boli

dureri hepatice acute apar adesea din cauza unor boli umane grave. Acestea includ monokulez.

De asemenea, diferite forme de hepatita sunt periculoase. Ele pot fi virale (grupele 7 - A, B, C, etc.), bacteriene, toxice (droguri, alcool), radiații (expunerea la radiatii), autoimune.

Există natura inerentă a patologiei - un chist în pasajele biliare, polichistic.


Deseori, medicii diagnosticul durere în alveococcosis fascioliasis hepatice, echinococoza, limblioz, colecistită. Atunci când sunt detectate trebuie să ia imediat măsurile adecvate pentru a le vindeca.

Mă doare ficatul ce să facă și cum să fie tratate la domiciliu

Efectele alcoolului

O cauza foarte frecvente de boli hepatice - abuzul de alcool. Aproape întotdeauna la băutură regulate de acceptare cu o concentrație ridicată a rezultatelor de alcool în manifestarea durerii la nivelul ficatului. Intensitatea acestor simptome după ce a băut crește chiar și 100 de grame de băutură.

Ca urmare, nu numai că mărește sarcina asupra ficatului în divizarea substanțelor corozive în sistemul digestiv, dar este probabil să se mute intoxicații cu substanțe toxice. Astfel de substanțe sunt adesea găsite în alcool scăzut grad sau falsurile - fenol, aldehide, metil. Ele provoacă distrugerea activă a țesutului hepatic, obezitate, giperlikemiyu. Când moartea celulelor hepatice ale corpului uman încearcă să compenseze insuficiența glandei, ceea ce duce la creșterea țesutului conjunctiv în ficat.

metode de cercetare

Înainte de a trata pacientul sau să-i dea analgezice, ar trebui să fie diagnosticat într-o instituție medicală.

Mă doare ficatul ce să facă și cum să fie tratate la domiciliu

Medicul curant poate, după analiză și inspecție pentru a numi un curs de tratament, pe baza probelor obținute, precum și caracteristicile individuale ale pacientului.

Ca de cercetare utilizate trei tipuri de metode de diagnostic: invazive, non-invaziva si de laborator.

tehnici invazive sunt folosite pentru a lua pe analize de material biologic - o biopsie, laparoscopie, puncție în zonele afectate. Neinvazivă ne permit să dea mai multe informații despre corpul extern al statului, poziția acestuia sau a modifica dimensiunea circuitului - CT, RMN, examinarea cu ultrasunete.

Metode de laborator - analiza generală a sângelui și a altor materiale biologice, analiza chimică a sângelui, cercetarea asupra virusurilor, teste imunologice, studii genetice.

În funcție de motivele pentru semne de durere în ficat medicul va decide ce trebuie făcut pentru a le elimina. Luați în considerare exemplele de tratament de droguri, precum și metodele standard sunt utilizate în casă.

Mă doare ficatul ce să facă și cum să fie tratate la domiciliu

medicație

In bolile hepatice severe prescrise medicamente direcțională. În cazul în care, ca urmare a diagnosticului boli grave au fost găsite, atunci este necesar să se utilizeze un tratament complex.

În afară de medicamente durere medicul prescrie medicamente care pot elimina cauza principala a simptomelor de durere și disfuncție. Atribuirea depinde de cauza. Pentru a restabili glanda după tratament medicamente puternice pot fi luate gepatoprotektory.

Printre resursele comune pot fi găsite: acidul glicirizic, "fosfatidilcolina", "Gepabene", "Galstena", "Hofitol", "Essentiale® Forte", "Allohol".

Dacă a existat o durere din alte motive, atunci acesta va fi suficient pentru a lua doar dureri de medicament, precum și pentru a elimina sarcina pe hardware-ul.

Unele patologie periculoasă a formei acute pot fi tratate numai într-un spital sub supravegherea medicilor. În cazul în care cauza nu este o boala grava, pacientul poate fi tratat la domiciliu, în urma sfatul unui medic.

Mă doare ficatul ce să facă și cum să fie tratate la domiciliu

La domiciliu,

Dacă o persoană doare ficatul, ceea ce trebuie să facă acasă pentru a reduce intensitatea simptom?

De obicei, tratamentul la domiciliu este permisă în cazul în care pacientul nu este găsit patologii periculoase, sau acestea sunt într-o formă cronică. De asemenea, la domiciliu privind prevenirea HIV în caz de manifestare a situației de durere în ficat. Principalul lucru - pentru a se conforma cu prescripție medicală.

În cazul instalării durerii este necesar să se înceapă să se conformeze cu alimente dietetice în utilizarea produselor alimentare dăunătoare. excluse complet alcool recepție.
Este recomandabil să se bea ceai verde pentru a accelera eliminarea toxinelor din organism.

În timpul sarcinii, femeia va trebui să utilizeze medicamente pe bază de plante. Efect bun poate fi de așteptat din sucul de brusture, supa de solduri. Sunatoarea este de asemenea potrivit, pelin, musetel de droguri.

Dacă bea in mod regulat 100 de grame de lichid, este posibil pentru a reduce durerea simptom, elimina iritarea în inflamația ficatului. medicament pe bază de plante a arătat un rezultat bun, dar înainte de a primi fonduri este recomandabil să se consulte un medic. Uneori, puteți citi despre rețete, care nu sunt adecvate în timpul sarcinii.

Mă doare ficatul ce să facă și cum să fie tratate la domiciliu

De asemenea, este de origine folosesc adesea rețete folosind fructe și legume. Cel mai adesea puteți găsi un dovleac.

Iată o rețetă. Trebuie să luați un mic dovleac, taie ei de top, scoate miezul și semințele. Golul este umplut cu miere și jumătate de așteptare pentru suc acumulat. Acesta ar trebui să ia 0,5 cesti de până la de trei ori pe zi.