Mă simt mereu ca o fac totul greșit

Bine ai venit! Am fost mult timp preocupat de o altă problemă. Mă simt mereu ca o fac totul greșit, cu mult regret alegerea lor și se simt vinovată. În viitor, este foarte mă deranjează pentru o lungă perioadă de timp, tot timpul am defila în cap așa cum ar fi trebuit făcut. Ultima astfel de situație este legată cu studiul. Am vrut să merg pe o singură specialitate, dar nu a decis să treacă la buget, astfel că a solicitat o altă alternativă, de asemenea, îmi place și am luat această decizie în mod conștient. După ce m-am dus la a doua, sa dovedit că am avut toate șansele de a obține primul. Acum sunt supărat pe mine. Dar există situații în care decid să acționeze așa și cred că această alegere este corectă, și apoi începe să regret. Am primit corespondenta, într-adevăr a vrut să lucreze, dar acum cred că a fost necesar pentru full-time.Și se întâmplă tot timpul. Uneori este vorba de absurditate, atunci când mă urc în capul meu ideea că era necesar să se spună persoanei altceva de făcut altfel decât am comportat. În măsura în care nu salutat cu tonul acela! Deși comportamentul meu este destul de normal și nimic să mă chinui din cauza asta. Poate că acest lucru este eșecul de el însuși, nu pot să spun că am fost talentat și capabil, ci mai degrabă contrariul. Nu pot să spun că te iubesc. Nu-mi place când mă laud, vina în acest moment este amplificat de trei ori.

Uneori vina se intersectează cu rușine. Rușinat de ei înșiși pentru părinții lor (familia mea este disfuncțională). Răspuns greșit în clasa poate fard de obraz și întotdeauna va răsuci această situație în minte și să fie rușine. În timp ce eu înțeleg că nimeni nu este perfect și fiecare are propriile lor neajunsuri. Dar, pentru un motiv oarecare meu cel mai dezgustător. Prin urmare, o mulțime de complexe. De la exterior la calitățile interioare. Cum de a face față cu o astfel de situație că schimbarea în gândire și în tine? Pentru psihologul personal frică de contact, mi-e teamă să spun aici este totul, ca oamenii ar putea crede că nu am toate casele. Și, în general, ceea ce poate un psiholog să mă ajute în această situație, și cum?

Aș fi recunoscător pentru orice cont! Vă mulțumim!

Răspunsuri la întrebări de către psihologul Tatiana G. Siurdaki.

De fapt, problemele pe care le au, și nemulțumirea cu privire la modul în care le rezolve este probabil să apară din cauza lipsei de înțelegere a ceea ce doriți să obțineți ca rezultat.Doar vă dau un exemplu, ca să vezi un pic dintr-o parte la un astfel de model de comportament. un exemplu de foarte primitiv, ierta, pentru a înțelege logica a fost. Deci, ea a fost foame, ea însăși a întrebat ce vrea să mănânce și a decis să gătească supă. Ea înțelege în mod clar că ea trebuie să meargă la magazin și să cumpere unele alimente (sfecla, cartofi, varza, etc) - are o înțelegere clară a ceea ce este scopul său: pentru a găti supă. Ce se întâmplă în continuare? Ea cumpără, pregătește, mănâncă-l și devine plăcere de proces și satisfacția rezultatului.

Ce se întâmplă cu tine? Tu (care nu au un scop clar!) Pare să vrea să mănânce, dar nu decid ce era. Tu du-te la magazin pe drum puteți cumpăra înghețată, ucide pofta de mancare, magazin, fără o clară ia lista pe care devine în ochi și vă formați scumpe produse incongruente. Plătiți pentru produsele de a cheltui o gramada de bani, gătiți-le un singur fel de mâncare nu se obține. Tu le gustare, dar mai ales nu primesc plăcere. Asta se întâmplă așa ceva, dacă nu există nici o înțelegere clară a ceea ce a fost adevărată dorință. atunci când cumpără, vă mult timp în dubiu, apoi se mustră, este greșit de a alege, se simt disconfort, iar rezultatul în sine nu este primit. Și toate doar o chestiune care nu a fost înțelege exact ceea ce vrei. Și dacă poți fi dezamăgit și se simt inconfortabil cu fleacuri, cum ar fi o masă, atunci ce să vorbim despre obiectivele de viață foarte grave.

Vă voi spune un mare secret: ca atare răspunsuri corecte sau greșite nu există deloc. Există doar opțiuni care conduc sau te conduce la obiectivul, iar în cazul în care există un scop clar, orice opțiune va fi greșit. așa că și crezi că faci greșit. Ieșire poate face pentru tine: o înțelegere clară a adevărat dorește mai aproape de punerea lor în aplicare și ajută să ia o decizie în mod automat.

Iar a doua parte a întrebării despre ce și cum poate fi util la psiholog.

Este de subiect controversat, desigur, ca orice psiholog lucrează în direcția lui, el are propriul său punct de vedere profesional a situației, și așa mai departe, pentru că nu pot răspunde pentru toți colegii mei, dar eu pot da un exemplu de modul în care am început să lucrez, dacă ai venit la mine pentru consultare . În primul rând, v-aș arăta că cu voi bine (la urma urmei, modul în care este!), Ne-ar fi înțeles că nu este nimic să se teamă, trebuie să se înțeleagă, să accepte și iubire. În al doilea rând. am cu siguranță ar fi clarificat situația cu obiectivele reale, pentru a înțelege exact ceea ce doriți, situația ar fi alegerea pentru tine este foarte simplu și ușor, și ca o consecință a unui sentiment de rușine, vinovăție și stima de sine scazuta, în cazul în care nu plecat, ar fi diminuat foarte mult. În al treilea rând, desigur, am fi lucrat atitudinea ta față de tine și lumea în general, și la faptul că nu a fost de acord cu tine, vom continua să lucreze.

Foarte pe scurt despre acest lucru ar fi un plan de acțiune. Să sperăm că chiar și această scurtă scrisoare pentru tine a devenit clar că, cu tine bine, trebuie doar să te înțeleagă și să înțeleagă ceea ce vrei. Mi-aș dori să fie mulțumit de ei înșiși și rezultatele lor, și să obțină o mare plăcere din viața lui)

Rata de răspuns psiholog: