Mai Folk semne în fiecare zi a lunii mai

Mai Folk semne în fiecare zi a lunii mai

Oamenii au spus că prima săptămână - primăvara vine la viață, în al doilea - în partea de mijloc, precum și cu numărul 23 de porniri predlete. Până la 21 mai Soarele este in Taur, iar apoi intră în Gemeni. Birthstone lunii - smarald, și floarea mai - zambile.Semne pe 01 mai - venerat Sf. Kozma, care a ajutat fermierii săraci. Femeile înainte de semănat semințele clătite cu apă de izvor și a aruncat monede într-un puț, care a fost o recoltă bună. Plantat morcovi, sfecla si cartofi. Dacă soare 01 mai, întreaga lună va fi cald.

Semne de 02 mai - este ziua Sf. Ivan războinic. În această zi, țăranii transportate în pânză, și rugați-vă pentru o recoltă bună. Hostess coapte plăcinte și le-a pus pe pânză, pentru a potoli setea de primăvară. În biserică, am aprins lumânări la un alt patron de primăvară - Ivan Vethopescherniku.

Semne de 3 mai - venerat Sf. Teodor. Pescuitul și jurați această zi interzise, ​​precum și de a woo și a boteza copii. 03 mai era necesar să-și amintească strămoșii lor și du-te la cimitir pentru a vorbi cu cei care au murit. Se credea, în cazul în care mănâncă o mulțime de lovituri, atunci recolta va fi bogat.

Semne de 5 mai - ziua numită Sf. Luca sau dansuri Shadethicket. ceapa Plantate si mar, trandafir și arțar muguri. Ei au spus că în acea zi vrăjitoare care au distracție și transforma în femei frumoase. În cazul în care 05 mai rece dimineața, apoi încă 40 de zile vremea se va organiza.

Semne pe 6 mai - sărbători Ziua lui Yuri. Conform semnelor naționale în roua mai pe iarba, sa considerat curativ, așa că efectivele de animale hrănite, se spală și având în vedere o băutură pentru oameni bolnavi. În această zi, am citit o rugăciune către Sfântul Gheorghe și biserica sfințită de apă din domeniu. Înjurând și țipând 06 mai este imposibil, în caz contrar ucide furtuna.

Semne de la 8 mai - batranii din sat pentru a prinde cinteze, pentru a aduce fericire. Toate amintit Sfântul Marcu - sfântul patron al ploii. Ei au spus că a fost cerurile „deschide“ pământul și ploaia se revarsă. De la păsări se întorc cald hrănite de cânepă.

Semne pe data de 9 mai - a fost necesar pentru a planta mazăre, deoarece șantierului Ziua Glafira Goroshnitsy. culturi de mazăre fertilizate cu turbă, care a fost o recoltă bună, iar puii nu sunt devorate. Chiar și poporul această sărbătoare se numește Stepan-ravnopashets. Ei au spus roua pe iarbă, în dimineața este, mei ciudat.

Semne de 10 mai - ziua numită Semințe Ranopashtsa, astfel încât oamenii de dimineața până seara trudit în câmp, grădină și grădină. Ei au spus, dacă te-ai născut în această zi, cu atât mai repede se căsătorească și să dea naștere la copii. Conform semnelor naționale May 10 nu a putut fi pe teren să cânte și să mănânce semințe, altfel recolta nu va fi, și nefericire curtează în prezent.Semne din 11 - a doua zi a fost considerată Maximov. El a fost considerat o zi magică și a încercat să bea multă seva de mesteacăn. El a umplut puterea și poporul vindecat de scorbut, febră și gută. Numai a fost necesar pentru a colecta sucul din ramurile de sus ale unui copac care a fost de vindecare.

Semne pe 14 - să se roage pentru Eremia Sf recolta bună și a cerut să ajute în agricultură. Agrișe înflorit și păsările au zburat să se hrănească de cânepă. În câmpurile semănată pâine și a cerut Ieremia la ploaie mers - umeziți pământul.

Semne de 15 mai - numit popular Baris zi. În cazul în care comercianții în acea zi toate bunurile vândute, banii vor fi condus pe tot parcursul anului. Înainte de plantare, agricultorii sa rugat Boris Sfânt și tăcut în timpul semănat la recoltare nu este cobesc. Tril de privighetoare care aude voința fericit.

Semne 17 mai - Avocatul Pelagia amintit că păsările protejate și persoane aflate în dificultate. Ei au spus că, dacă o persoană care sa născut în această zi, că el înțelege limbajul animalelor. Lemn Preparată (tei, mesteacăn, arțar) pentru fabricarea de linguri. În cazul în care florile de cires, regretatul grâu semănat.

Semne din 18 - a doua zi a fost considerată Arina Rassadnitsy când să planteze varză și castraveți. Numai semănat au fost deținute de femei, nu bărbați. În caz contrar, recolta va fi slabă. 18 mai pentru a observa comportamentul gâște - în cazul în care un teren pasăre pe penele curate, apoi vin congelate.

Semne 19 mai - trebuie să fie plantate dovleac, fasole și mazăre. De aici și numele - ziua lui Iov Goroshnikov. Ei au spus roua pe iarbă, în dimineața o mulțime, atunci recolta va fi din belșug. Numai femei și a semănat seara târziu. În caz contrar, toate găinile culturile sklyuyut. Domenii și grădini turnat apă dintr-un iaz.

Semne 21 mai - comemorat Sf Ioanna Bogoslova, care a fost un ucenic al lui Hristos. Hostess coapte plăcinte și le-a tratat trecătorilor. În cazul în care nimeni pe drum nu este îndeplinită, atunci tort maruntita păsări și rostește rugăciunea de la rău. Dacă 21 mai însorită și caldă, ciuperca va fi mult.

Semne 22 mai - a spus unul dintre cele mai mari vacanțe în Rusia - Sf. Nicolae de Minuni. El sa rugat pentru cupluri, marinari și călători. El a ajutat să scape de foc și copiii vindecat. Potrivit pentru a lua în cazul în care o vei cersetor livra 22 mai, întregul an, nu ceea ce nu va avea nevoie de.

Semne 23 mai - vindecatori colectate plante aromatice, care în această zi are puteri magice. Doar era necesar să-l adune singur, și să spună o conspirație. Pe Ziua Simona Zilota toate lucrările în jurul casei și în câmpul au fost anulate. Terenul a fost considerat fata de ziua, așa că nimic nu este permis să fie plantate.

Semne de 25 mai - ziua a fost considerată Epiphanes și coniac. Citește conspirație pentru a proteja casa de foc și fulgere. Fetele purtau tunici roșii și cerc dansuri în jurul cenușă de munte. Pe nuferi lac inflorit, care trebuiau să fie ruperea mâinile, și, în orice caz, nu se taie.

Semne pe 27 mai - ziua numită Sidor, limba mielului, pentru că în această zi trebuie să semene castravete. Revenit de la tunsori sud și înghiți, deci nu va fi vreme caldă. Citește parcele pentru o viață de familie fericită, și să devină semințe bogate de brusture aruncat peste umărul stâng.

Semne 29 mai - el a fost unul dintre zilele nefericite ale anului. La arin a determinat cum va fi recolta, precum și terci fierte - un simbol al fertilității. În oameni, această zi a fost numit Fedor Zhytnyk, atunci când a fost posibil să semene orz și grâu. Dacă această zi privighetoarea cântă, recolta va fi bună.

Semne 30 mai - numit popular Ziua și Sf. Evdochia Ondrona. Sătenii rugat ca ploaia a venit și culturile udate. În această zi am comemorat sirenelor, care erau personificarea nuferi pe lac. Captura ar fi cel mai bun 30 mai, în cazul în care flori de liliac, Rowan și mere.

Semne din 31 - a încercat să pună castraveți, că acestea ar trebui să dea o recoltă bună. Said, care se va naște în acea zi, ea va trăi o viață lungă. 31 a fost necesar pentru a aduce în jos, dar nu taie, stejar. Țăranii au comemorat șapte martirizați Virginele și Matchmakers rurale pline de viață despre Smotrin și nunți.