management al furiei, cum să o facă - 5 tehnici eficiente

Cu alte cuvinte, managementul furiei nu prevede suprimarea, dorința de a evita manifestările negative ale acestei puternice sentimente. Principalul lucru pentru a învăța să gestioneze emotiile lor.Orice persoană care este supusă izbucniri bruște, incontrolabile de furie, care afectează oamenii apropiați. Lipsa de control asupra unei puternice izbucniri emoționale, uneori, duce la consecințe tragice, cum ar fi leziuni fizice. Pentru a evita acest lucru, este foarte important să fie în măsură să nu piardă controlul.

În viața de zi cu zi, toată lumea se confruntă cu un număr foarte mare de situații care ar putea provoca accese de diferite grade de putere:

  • Oprirea bruscă a conexiunilor la Internet;
  • Vizate, cererile obositoare ale copiilor, strigătele lor;
  • Lipsa de înțelegere cu colegii, superiorii;

Lista este fără sfârșit. Dar rezultatul este întotdeauna același - un strop de energie, care este însoțită de insulte și de abuz fizic. Este posibil să se controleze în mod eficient astfel de manifestări negative.

Sfaturi pentru a ajuta la menținerea păcii:

soluții raționale de căutare

Nu este necesar să se concentreze asupra unui obiect, ceea ce duce la iritație, trebuie să găsească o modalitate de a preveni o situație în care emoțiile atins intensitatea maximă. Aici este necesar pentru a conecta auto-organizare și auto-control.

De exemplu, copiii scot capriciile. Pentru a rezolva problema, ar trebui să fie de interes pentru ei, să găsească o experiență interesantă. Dacă un prieten sau o rudă face totul în sfidare, pentru a discuta cu ei, pentru a găsi un compromis.

Furie agravează întotdeauna situația, aceasta nu permite să se dezlănțuie conflicte. Înțelegerea acest lucru face posibilă pentru a rula motoarele de căutare soluțiile pașnice și constructive la probleme.

Iartă și uită

Adoptarea unei scuze - un mijloc eficient de prevenire a stropi de furie care ar provoca reziduuri neplăcute, va provoca furia altora, și ei sunt furioși.Abilitatea de a accepta scuze și iartă oamenii care „deranjeaza“, chiar foarte mult - un indicator al unei abordări raționale pentru rezolvarea conflictelor. Aceasta este, de asemenea, o lecție pentru adversar, care înțeleg că opoziția acerbă la nimic bun nu va.

Scuzele, adoptarea lor va face posibilă pentru a reflecta asupra acțiunilor sale, comportament care a dus la consecințe negative și crearea unei situații de conflict. Un astfel de sistem ar fi cel mai bun mod de a preveni ciocnirile furioase, pentru a evita consecințele nedorite, sentimente de furie, depresie, goliciune.

capacitatea de a asculta

Capacitatea de a asculta interlocutorul, și, în unele cazuri, un adversar sau obiect, iritație provocând, atinge locația sa. În plus, expresia unui cont activ creează instantaneu o conexiune emoțională și reduce gradul de intensitate, gândul de a avea de a acționa agresiv părăsi treptat.

Un alt factor important, care este format la ascultare activă - o încredere care aplatizează complet situația de conflict. Este important să se ia într-adevăr un interes în cealaltă parte.

Acest lucru duce la momente importante, liniștitor partea opusă:

  • Dovada unei îngrijire;
  • Dovada de empatie;
  • Dovada că gândurile interlocutorului sunt de interes.

Aceste momente pentru a compensa lipsa de înțelegere, care împiedică acumularea emoțiilor negative și transformarea lor în stropi furios.

tehnici de relaxare

exerciții de bază de respiratie ajuta pentru a calma rapid furtuna de emotii. Cel mai comun mod - o respirație profundă. De asemenea, este posibil, în timpul acestui exercițiu, închideți ochii și cred că de ceva plăcut, îmi doresc. Poti sa te convingi să se relaxeze, să scape de factorul iritant.

Metoda de restructurare cognitivă

Adesea iritare crește exponențial atunci când vine vorba de înțelegerea faptului că situația nu poate fi influențată. Aici câștiga mânia nu va aduce rezultate concrete pozitive, și doar va agrava situația. Pentru a rezolva problema, cu un minim de probleme pentru tine, trebuie să realizeze și să accepte incapacitatea de a exercita nici o influență.

De exemplu, dacă într-o cafenea chelneri amestecat ordinele, strigând și amenințările client furios lui nu va ajuta pentru a remedia situația cât mai curând posibil. Ar fi mai bine să-l înțeleagă și să păstreze calmul.

P.S. Toate tehnicile de mai sus pot fi utilizate într-un sistem integrat sau separat. Aici este necesar să se acționeze în funcție de situație. Acestea sunt moduri simple de a face cu furie, evita daunele emotionale, fizice, asigură locația din jur.

Trebuie amintit că agresiunea nu face lumea mai bună și persoana, dar este o reacție naturală, care ar trebui să fie în măsură să gestioneze în mod eficient.