Mazare conservat la reteta acasă

rețete mazăre verde conserve pentru iarna

Ingredientele necesare pentru a obține 2 borcane jumătate de litru de conservare:

  1. 2 kg de păstăi de mazăre
  1. 1 litru de apă;
  2. 2 linguri de sare (fără sus);
  3. 2 linguri de zahar;
  4. 2 tacâmuri lingură 9% oțet;
  5. lingură 1/3 ceai de acid citric.

Pregătiți băncile sterilizați-le timp de 5 minute peste abur. O soluție capac fierbe sodă (în jumătate de litru de apă 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu). Toate aceste măsuri de precauție sunt legate de faptul că cutii destul de agitat și mazăre de conserve de mazăre exploda cele mai multe alte conservare.Mazare conservat la reteta acasă

Dar dacă o faci în conformitate cu rețeta, mazăre vă va sta bine prin iarna. Am folosit pentru a steriliza borcane pe feribot peste bidonchikom vechi, de cotitură borcanul cu susul în jos. abur fierbinte sterilizează perfect bănci.

Dacă ați fost atent la ingredientele de conservant puternic 2 - oțet și acid citric. Ea are 2 factori importanți care vor economisi mazăre dumneavoastră.

Mazare conservat la reteta acasă

tinere păstăi curate de mazăre și fasole reasambla. Deteriorat picătură. Avem în mazăre din acest an nu sunt numai în chip minunat ieftine (20 de cenți 1 kg), dar, de asemenea, foarte plin și frumos. Chiar și gustul este moale și dulce (de dulce).

Mazare conservat la reteta acasă

Acum pregăti saramura. Borcanul va fi umplut în aproximativ 200 ml de saramură. Dar pregătirea pentru 2 borcan de jumătate de litru de 1 litru de soluție salină, noi (la fiert mazăre în ea). Se fierbe 1 litru de apă și se adaugă la apa de fierbere:Otetul se va turna la sfârșitul mazăre de gătit.

Mazare conservat la reteta acasă

Se toarnă în saramură și problanshiruyte puncte decojite în decurs de 4-5 minute (nu mai mult).

Acum, se adaugă oțet și se fierbe timp de 1 minut cu oțet.

Selectați cu atenție, cu o mazăre spumiera și sa răspândit la bănci, nu dosypaya la marginile de 2-3 cm.

Restul (nu vykipevshy în timpul gătitului) tulpina saramura prin mai multe straturi de tifon și se toarnă mazăre. Se acopera si se pune pe sterilizat timp de 1 oră.

Mazare conservat la reteta acasă

Se îndepărtează cu grijă borcanele și capacele rola.

Încheiere băncile cu o pătură și se lasă până se răcește.

Fiabilitatea mazăre într-un loc răcoros (pivniță, de exemplu), dar nu mai mult de un an.

Mazare conservat la reteta acasă

Ca conserve de mazăre congelată la domiciliu reteta

Vreau să ofere în cursul unui alt exemplu de realizare a conservării mazăre verde - îngheț.

Tinerii mazăre conține o mulțime de vitamine utile și multe din partea de jos în piele. Și coaja este moale. Eu propun să înghețe mazăre într-o formă de copt jumătate. De ce ai nevoie? Numai mazăre. Aceasta reteta este de asemenea bun, pentru că rezolvă problema, atunci când mazăre sunt, și drege cu ea sau nu au timp sau nu doresc.
Gatesc în timpul iernii de la un congelate:

Deci, mazăre direct în „nedemontată“ Wieder amestecati timp de 2-3 minute (maxim în apa de fierbere. Pentru sare nu este necesară, este gol.

Numai mazăre tăiate în 3-4 părți sudate.

Mazare conservat la reteta acasă

Urmatoarea - despachetați pe pachetele de produse alimentare și în congelator. Acolo, el va sta la timpul dorit. Prin congelare, un pic mai ridica de umiditate și să devină suficient de moale, este aproape gata.

Mazare conservat la reteta acasă

rețete mazăre verde conservate la domiciliu.

Spune-le prietenilor „Conserve reteta mazăre la domiciliu“