monopol nenatural sau de ce este inutil de a lupta împotriva corupției - mai multă lumină

Mai multă lumină

De ce lupta inutil împotriva corupției

1. Prin Orr ptsiya este tsya nu cauza, rezultatul restricțiilor. În special monopol.

așa că, dacă vrem să se schimbe, trebuie să se ocupe cu monopolul.2. Corupția, ca un fenomen care poate avea mai multe definiții. Propun să-l definească
ca o creștere a costului de bunuri sau servicii, în scopul de a eluda interdicțiilor restrictive.

3. Corupția nu poate fi învins. Cu cât lupta împotriva ei, cu atât mai mare componenta de corupție în costul.
Astfel, corupția este benefică în primul rând pentru cei care se luptă cu ea.
Exemplu: 1. Interzicerea în Statele Unite. Interdicții au condus la creșterea costului de alcool, apariția bordelurilor și a structurilor de umbră de îmbogățire.
Nevoia de băut eradicabil nu în acest stadiu de evoluție.

Exemplul 2. Continental blocada Napoleon. În ciuda puterea împăratului și cea mai puternică armată din Europa, rezultatul nu este atins.
Singurul rezultat - ostilitatea populației. Accelerarea prăbușirea imperiului.

4. Corupția este de două tipuri. Legalizarea și tradițională. Tradițională este corupția primitivă care „lupta“ cu ecranele TV. Principala caracteristică a acestuia - este o plată excedentară. Supraplată poate fi numit orice doriți, dar lucrul cel mai important aici este că este bine pentru grup mic de oameni. Cercul mai restrâns de oameni și mai mult dimensiunea premiului, cea mai mare gradul de corupție. Ea nu beneficiază societatea.

Semnificația corupției instituționalizate sunt, de asemenea, reduse la plată în exces, dar acest lucru supraplata făcut pe baza instituționalizate. Monopolurile au preturi întotdeauna mai bine. În cazul în care o companie care operează într-un mediu concurențial, în același timp, poate ridica prețul cu mai mult de 20%, atunci acesta va dispărea pur și simplu. Locul său va fi mai eficientă și o concurență puternică.

creșterea prețurilor monopolistă cu 20% norma. De ce timp de deșeuri pe fleacuri, încă justificate. Acum, amintiți-vă, care în fiecare an și în mod regulat crește prețurile la noi.

Limite privind energia electrică. Aceasta ar putea să cumpere energie electrică care urmează să fie plătit pentru 50 000 de ruble. pentru 1 kW organizație foarte ciudat numit „Compania de vânzări“. Compania nu va răspunde, și este doar un intermediar în lanțul de distribuție și crește costul energiei electrice în mai multe ori. Achiziționați un total de 350 kW
Aceasta ar avea nevoie de 17 de milioane de ruble. și că, în cazul în care limitele de energie electrică din zona dumneavoastră nu este acoperită. Vi se taie de la producător, compania generatoare, rețelele de cablu și apoi compania de distribuție parazitare. Ce fel de concurență în lanțul poate fi un discurs? Și acest sistem a creat un constructor de bine-cunoscut al economiei noastre de piață. Nici o piață aici și nu miros. Dar asta nu e posibil fără dezvoltarea dezvoltării energetice a economiei naționale. Și energia se poate dezvolta în mod eficient doar într-o piață competitivă.Concluzia este simplă. Tovarăși nu trebuie să lupte împotriva corupției, ea moare off ca o crenguță putred într-un mediu competitiv, precum și cu monopolul în toate manifestările sale. Poate de aceea birocraților scurt cu deficiențe de vedere care trăiesc „astăzi“ și „pentru sine“ ucide concurenta. Concurența fura plata lor ridică.

În nici un fel subestimarea validitatea tu exemplu cu energie electrică, cu toate acestea, cu permisiunea dumneavoastră, voi face câteva remarci.

Desigur, apariția unor intermediari nejustificate punct de vedere economic în cadrul lanțului de aprovizionare de energie electrică este un rău evident. Eu aș numi acest parazitism, dacă doriți. Sau nahlebnichestvom. Ca urmare, consumatorul trebuie să suporte costurile exorbitante, ponderea costului energiei electrice, care este o mică fracțiune de procent. Restul drepți se stabilește în buzunarele intermediarilor, la electrotehnice de uz casnic în cazul în care trebuie să vă conectați. Alternative, atunci nu. Sau ai făcut-o pungă Evert sau stai fără lumină. Asta e toată selecția.

În același timp, problema monopolului este mult mai multe fațete în natură. Și lucrul cel mai important aici este să nu se amestecă totul împreună și să nu merg la extreme. La un anumit nivel, iar în anumite condiții de monopol încă nu pot scăpa. Prin tip de monopol dat de tine, aș adăuga câteva.

De exemplu, forțată de monopol, care nu constă în legătură cu intrigile sau bariere administrative intenționate. Doar prin natura atât sa întâmplat că pe piață nu există alte oferte. Ce fel de competiție? De exemplu, la începutul dezvoltării comunicării celulare în St. Petersburg nu a fost prezent în mod pașnic liniștit „Delta Telecom“, și nimeni nu a atins. Alte și nu a fost. Monopoly? Absolut. 100% din piață (încă un îngust, dar cu toate acestea), într-o mână!

În cele din urmă, există o industrie de importanță strategică în care statul ar trebui să aibă întreaga lățimea monopolului în scopul existenței statului însuși.

Re: monopol

Exemplul de mărci comerciale ale extrem de interesant. El ridică problema în cazul în care frontiera este monopol. Dorința de dominație inerente în însăși esența naturii umane. Dorim să avem o casă de familie sau o mașină. Dar dacă este un monopol?
Să presupunem că am înregistrat marca, dar puteți face același lucru. Înregistrează-marca comercială. Sunt căsătorit, dar ceea ce împiedică să se căsătorească. În cazul în posesia mea nu împiedică concurența, acesta nu este un monopol de proprietate. Este esențial să se înțeleagă efectul de proprietate asupra concurenței. În cazul în care concurența nu este posibil, atunci eu pot cere orice preț și să dicteze termenii lor la alta. În cazul în care concurența este păstrată, nu pot stabili prețuri ridicate și, prin urmare, nu poate colecta „supliment corupției instituționalizate“.
Acest lucru implică o consecință importantă - una dintre cele mai importante sarcini ale statului - crearea condițiilor pentru crearea unei competiții la toate nivelurile. Acest lucru va fi discutat în articolul „De ce în România, din spate în cercetarea științifică“

Re: monopol

Da, ați subliniat în mod corect, exercitarea de dominație inerente naturii umane. Aici sunt de acord cu tine. Acesta este motivul pentru care există o piață de monopol. Nu ar fi nici un angajament, nu ar exista nici un monopol. La urma urmei, piața creată de om, și, prin urmare, reflectă natura umană. Iar dominația reală - acest lucru nu este nimic mai mult decât un monopol. Un alt lucru este faptul că monopolul pe piață sunt adesea un obstacol pentru dezvoltarea sa, și, prin urmare, ar trebui să fie cu siguranță reglementate.