Multe alunite pe corp ce să facă, motivele apariției, dacă periculoase

Nevi - o parte din educația corpului uman, care poate fi modificat cu vârsta. O mulțime de alunițe pe corp indică o predispoziție a organismului la cancer. De aceea, oamenii cu mai multe nevi ar trebui să respecte cu strictețe regulile de bronzare în condiții de siguranță și de entitățile de control regulate. Cu modificări minime necesare pentru a vizita un dermatolog pentru a evita bolile periculoase.Multe alunite pe corp ce să facă, motivele apariției, dacă periculoase
Abundența de nevi pe corpul unei persoane, chiar și cu atât mai mult proliferarea lor - este periculos pentru sănătate.

cauzele

ereditate

Ereditatea joacă un rol important în apariția de alunițe. Cazurile de creștere a numărului de nevi - un motiv pentru a studia caracteristicile genetice in familie. De multe ori o mulțime de alunițe pe piele a unei persoane, în cazul în care un număr mare de nevi în rude apropiate sau acestea sunt transmise prin generații. Vă faceți griji cu privire la aceasta nu merita, cu toate acestea, consultați medicul dumneavoastră nu poate răni.

modificări hormonale

Tumori ale corpului uman - fenomene normale care sunt asociate cu caracteristicile fiziologice ale individului. Creșterea numărului de moli, în primul rând vine sub influența sistemului endocrin, care controleaza parametrii hormonale la om. Perioadele cu hormonale instabilă (pubertate, sarcina, boli ale sistemului endocrin, etc.) este adesea caracterizat printr-o creștere de noi nevi sau de creștere vechi. Cand hormonii de normalizare (de exemplu, postpartum) nevi pot dispărea. Astfel de schimbări - nu este un motiv de îngrijorare, dar este cel mai bine pentru a vizita un dermatolog pentru a inspecta leziunile pielii.

ultraviolet

Razele ultraviolete sunt principalii factori care afectează regenerarea mole. De multe ori, multe nevi mici apar după o ședere activă în soare. În cazul în care o mulțime de alunite de pe corpul unei persoane, aceasta înseamnă că există o predispoziție la boli oncologice ale organismului. De aceea, medicii recomanda evitarea activă de bronzare tuturor oamenilor, mai ales cei care au prea mult nevi.

radiații radioactive, înțepăturile de insecte și leziuni

Printre cauzele nevii izolate pluralitate înțepături de insecte și prejudiciu piele. În cazul zonei deteriorate tratate necorespunzător pielii și mai departe vindecarea prelungită a plăgii se formează în mediul în care se dezvoltă procese infecțioase. Ca urmare, există o mulțime de alunite de pe corpul uman.

Multe alunite pe corp ce să facă, motivele apariției, dacă periculoase
Cu vârsta, motivele fiziologice ale omului pot să apară noi nevi pe corp. Înapoi la cuprins

îmbătrânirea

Nu atât de mult timp în urmă, oamenii de știință moderni au prezentat o teorie care explică motivul pentru formarea de noi nevi. Dacă o persoană are o mulțime de alunițe mici, in functie de cercetatorii britanici, aceasta înseamnă procesul de îmbătrânire fiziologică. Ca urmare, cercetătorii sunt de părere că o mulțime de alunite pe pielea unei persoane înseamnă necesitatea de a combate îmbătrânirea fizică.Este periculos pentru sănătate?

Apariția nevilor multiple pe piele nu înseamnă degenerare malignă. Cu toate acestea, ar trebui să consultați un medic dacă aceste schimbări în noua formațiune:

  • umflare;
  • o creștere bruscă;
  • roșeață;
  • modificări de culoare;
  • includerea altor nuanțe (precipitarea puncte negre sau albe pe birthmark);
  • etanșa în centru;
  • senzație de arsură și mâncărime.

Transformarea unui birthmark in boala oncologică are loc în principal din cauza atitudinii nepăsătoare a acesteia, și anume, în caz de rănire accidentală a; datorită îndepărtării firelor de păr care cresc de la nev; nerespectarea regulilor de bronzare în condiții de siguranță.

Ce dacă a existat o mulțime de alunite pe corp?

Ar trebui să știi că un număr mare de birthmarks nu suportă un risc. Mai ales în cazul în care au început să apară în copilarie. Vă faceți griji în cazul în care nevii apar tot mai mult, care ar putea fi primul semn al melanomului. Pentru a deveni o alunita benigne nu este canceroase, este necesar să se reducă sau să oprească aspectul corpului lor. Acest lucru se realizează prin:

Multe alunite pe corp ce să facă, motivele apariției, dacă periculoase
Atunci când o parte din daune sau modificarea alunite - este mai bine să recurgă la îndepărtarea lor.
  • prin utilizarea anumitor săpunuri, care este vândut în farmacii;
  • din cauza obrabatyvaniya creme speciale de piele și unguente;
  • la primirea vitaminelor relevante.

Dacă oricare dintre numeroasele nevilor au început să se schimbe, să fie într-un timp scurt pentru a merge la medic pentru consultare. Orice schimbare atipică și dureroasă în leziunile cutanate indică începutul transformării, și în acest caz, ar trebui să fie eliminate mol, astfel încât să nu provoace probleme uriașe în viitor. Noi nu ar trebui să recurgă la auto-eliminare. În caz de îndepărtare necorespunzătoare a birthmark începe sângerare, care poate duce la septicemie. Prin urmare, examinarea și tratarea problemei de alunițe ar trebui să fie de încredere numai la medic, pentru a evita auto-expunere și de masterat de saloane de înfrumusețare.

Ce trebuie să eliminați semnul din naștere?

Cu privire la problema îndepărtării alunițe trebuie tratat foarte serios. Numai după o examinare atentă de către un dermatolog sau onkodermatologa se poate gândi despre cum se depanează un semn din naștere. Potențial Nevii periculoase ar trebui să fie curățate cât mai curând posibil. Cu toate acestea, medicii recomanda, de asemenea pentru a elimina alunițele care sunt în loc traumatică (gât, spate, piept, etc), precum și cele care sunt evidente defecte cosmetice (de exemplu, nevilor mari în zone bine marcate, o mulțime de alunite pe mâini, picioare sau a feței) .

metode de îndepărtare

Există mai multe metode pentru îndepărtarea mol. Medicul alege cea mai potrivită pentru un anumit caz. Nu ar trebui să meargă pentru a elimina alunițele fără a consulta un medic. Ceea ce se potrivește într-un caz, se poate termina rău într-un alt. Printre principalele modalități de a elimina birthmarks de presă:

Nev în timp ce această metodă este îndepărtată cu ajutorul unui fascicul laser. Pacientii care a suferit anestezie locală, și apoi arde zona cu probleme. Avantajele acestei metode includ coagularea vaselor de sânge, astfel încât nu există nici o sângerare. Dezavantajul acestei metode este absența izolată a posibilității de a trimite materialul pentru studiul histologic.

Procedura în timpul căreia, în eliminarea alunițe problematice ajută amestec de acid carbonic sau temperaturi criogenice cu azot lichid. Prin acțiunea preocupărilor negative, imposibilitatea de a controla profunzimea impactului și incapacitatea de a trimite nev tăiat pe histologie. Această metodă poate lăsa o cicatrice pe piele.

O metodă de ardere nev folosind un cuțit electric (de joasă frecvență curent electric). Electrocoagularea numește rar, datorită impactului traumatic.

Hardware tehnica de îndepărtare, indicații pentru care sunt birthmarks dimensiuni mici. După formarea anesteziei locale este iradiat cu unda de înaltă frecvență. Deoarece o astfel de procedură este o rană care se vindecă într-un timp scurt.

Metoda de excizie chirurgicala

Este utilizat pentru a elimina nevilor sau de mari dimensiuni, cu un grad ridicat de penetrare a melanomului la tesut din apropiere. Practic leziuni cutanate astfel excizate cu o parte a pielii, care depinde de mărimea mol. După tăierea rana este cusut, astfel încât cicatricea rămâne.

Multe alunite pe corp - nu este un motiv de îngrijorare, ele singure nu sunt foarte periculoase. Motivele pentru apariția unui număr mare de alunițe fiecare om are. Ar trebui să le inspecteze în mod regulat, iar la cea mai mică schimbare pentru a face o examinare aprofundată, încetinirea ritmului de creștere în această situație - este viața în pericol. O persoană care are o mulțime de alunite pe corp, predispuse la degenerare a acestora. Prin urmare, pentru astfel de oameni principala măsură preventivă este de a se conforma regulilor de bronzare în condiții de siguranță. În cazul nevilor leziuni permanente trebuie să eliminați pentru a preveni complicații.

Ați putea fi, de asemenea, interesat în