Neurastenie - cauze și neurastenie simptome, diagnostic, tratament si prevenire

Cauze și simptome de neurastenie

Ce este neurastenie?

Neuropatia. Acesta reunește diferite tipuri de modificări patologice ale sistemului nervos. Ea leziuni distrofice ale nervilor periferici asociate cu epuizarea sistemului nervos. Aceasta boala este un tip de nevroze înseamnă tulburări psihotice apărute în urma pe termen lung ședere umană într-o situație stresantă.Cauzele neurastenie

În dezvoltarea tulburărilor nevrotice joacă un rol important din mai multe motive de natură diferită, cum ar fi influența intoxicației, lipsa de vitamine din organism, aparare imun insuficient, procesele tumorale, si multe altele. Adesea, aceasta boala se dezvolta diabet. Dar, în principiu, cauzele profunde se află în discrepanța dintre capacitățile mentale.

Boala poate fi declanșat de activități fizice și mentale, experiențe.

sarcină excesivă nu este sistemul nervos nu permite să se relaxeze și să se odihnească. Lipsa de odihnă duce la suprasarcină, cauzând sistemul severă epuizare nervos (stres). Sateliții sunt neurastenie iritabilitate, oboseală cronică. Nevroza apare la persoanele între 20 și 40 de ani, bărbații sunt mai expuse la boala decat femeile.

Neurasteniei are mai multe forme:

1) Forma giperstenicheskom exprimată iritabilitate crescută mentală. Pacienții pot provoca iritații la cea mai mică fleac, cum ar fi zgomotul, vorbesc tare și muzică. Ei consideră că este dificil să fie în locuri aglomerate. Acestea sunt caracterizate prin neliniște, temperament incontrolabil. Toate acestea afectează capacitatea de a lucra, există un om nesobrannost psihic devine distras, o atenție redusă. este imposibil să se concentreze pe nimic în această stare. tulburări ale somnului.

2) slăbiciune iritabil - o forma de neurastenie, care se manifestă la pacienții cu temperament necontrolat, coleric. O astfel de formă poate să apară cu un sistem nervos puternic și echilibrat, atunci când situația patogenă nu se schimbă și nu există nici o recuperare de pe scenă hypersthenes. În acest caz, pacienții pot dura până caz, dar obosit repede, ei au o durere de cap, ei nu se gândesc, senzație de slăbiciune nervoasă, impotență. Deoarece oboseala este alternat cu o încercare de a relua funcționarea, vine un sentiment de epuizare. Iritabilitatea poate fi pronunțată, omul strigă, dar să înlocuiască o astfel de reacție și de excitație vine rapid impotenta mentală, există resentimente și toate capetele în lacrimi.3) forma hyposthenic, apare la persoanele cu un sistem nervos central slab cu oboseala mentala a crescut, în neîncredere, persoanele care frecventează gânduri de anxietate. Ele sunt iritabil, fizic și mental slab. Letargie, tristețe, stare depresivă, apatie, tearfulness, și instabilitate emoțională - manifestări de caracter nevrotic cu formă hyposthenic.

Simptomele neurastenie

Primul semn de neurastenie - insomnie. Dormi la noapte, atunci când o persoană adoarme cu dificultate, sau de multe ori se trezește și doarme din nou, vede vise tulburătoare, și abia se ridică în dimineața cu o stare de spirit proasta, migrena. Printre plângerile a fost o stare generala proasta, memorie slaba, disconfort.

Pacienții extrem reacționează emoțional la lumina puternica, ei au observat o creștere sau o scădere a temperaturii corpului, ritm cardiac neregulat, sensibilitatea intestinului, scaderea libidoului, barbatii pot experimenta impotenta. Astăzi, se presupune că neurastenie este depresia. Manifestarea sa în excitabilitate, starea depresivă, incertitudine.

Simptomele bolii sunt durerea variabile și diferite, o ușoară presiune, stoarcere, înțepându în regiunea temporală și occipitală, o senzație de greutate în cap și de anxietate. Apariția durerii de-a lungul coloanei vertebrale, trunchiului, membrelor la mișcările ascuțite ale capului sau corpului, apariția de zgomot și zgomote în urechi, amețeli. sensibilitate a pielii - cele mai grave simptome ale bolii care confirma dezvoltarea.

S-au găsit eroare în text? Selectați-l și alte câteva cuvinte, apăsați Ctrl + Enter

diagnosticul de neurastenie

Diagnosticul de neurastenie nu este un proces dificil. De obicei, un astfel de diagnostic poate fi făcută prin a descrie starea pacientului. izbucniri furtunoase emoționale, iritabilitate, reacții, comportament agitat pentru nici un motiv, neliniște și nerăbdare, mereu fading bruscă și rapidă - un motiv bun, pentru a determina cu exactitate tipul de defalcare. Rularea stadiu al bolii plumb la întuneric, letargie, somnolență, pierderea poftei de mâncare. Medicul poate face un raport medical cu privire la plângerile pacientului la fenomenul de arsuri la stomac, eructații, balonare, greutate în tractul gastro-intestinal.

tratarea neurasteniei

În tratamentul neurasteniei metodelor utilizate cu succes de fizioterapie, reflexoterapie, se aplică masaj, este atribuit unei diete. Cheie cele mai eficiente tratamente sugestie si hipnoza. De asemenea, foarte bine din nou pacientul trebuie să dezvolte abilități de gândire pozitivă, să învețe să recunoască și să controleze acțiunile și comportamentul.

tratament complet al neurasteniei, utilizarea bio-stimulatori, medicamente neurotrope, antidepresive trebuie individualizat. Medicii sunt ghidate nu numai forma clinică a nevroze, dar, de asemenea, stadiul bolii și de caracteristicile personale ale persoanei supuse bolii. Se ia în considerare vârsta pacientului, deoarece aceasta boala poate aparea la orice varsta.

Tratamentul trebuie combinat cu odihnă bună, cu excepția pentru o lucrare mentală temporară. În unele cazuri, acestea sunt sedative folosite. De obicei, persoanele care suferă de neurastenie nevoie zilnic plimbări în aer curat, ei simt nevoia de a reface fierul in organism, de aceea este recomandat preparatele de primire care conțin acest element important. Recuperarea rapidă a sistemului nervos promovează glicerofosfat de calciu și metoda de formare autogenă.

Prevenirea neurastenie

Cel mai important dintre măsurile preventive care împiedică apariția neurasteniei este aderența zilei, obtinerea de somn suficient, prevenirea tensiunii emoționale, utilizarea unor complexe speciale de vitamine concepute pentru a consolida sistemul imunitar.