Neurastenie - cauze, simptome și tratament

1. În ceea ce privește istoria 2. Statistică și caracteristici interpretări diagnostic Patogeneza 3. 4. 5. Criterii de diagnostic și tratament de corecție

Sănătatea umană este determinată nu numai de starea sa fizică, ci și bunăstarea psihologică. Orice proces mental, împreună cu sentimentele interne, caracterizează nivelul individului și gradul de armonie a adaptării la factorii externi și interni. Sub influența situației traumatice psihopatologie, formarea de tulburări funcționale tranzitorii - nevroze. Ele apar diferite sindroame. Una dintre cele mai comune exemplu de realizare este neurastenie nevroză (sau nevroza astenica).Neurastenie - cauze, simptome și tratament

La întrebarea istoriei

Neurastenie, simptomele si tratamentul acesteia sunt descrise în parte în 1869 de psihiatrul american George Byrd. El a fost cel care a diagnosticat primul stare specială de epuizare „forța nervoasă“. Potrivit lui, tulburare a provocat o serie de modificări secundare în sistemele funcționale ale organismului (patologia tractului, dureri de cap, guta, impotență, tulburări menstruale gastro-intestinale și așa mai departe). Motivul pentru care a fost considerat factori tehnologici de impact nevroza, ceea ce duce la schimbări ale proceselor biochimice in sistemul nervos.

Ulterior, multe dintre conceptul lui Byrd a fost schimbat. Căutarea răspunsurilor la întrebarea „Ce este neurastenie?“ Întrebat astfel de oameni de știință restante ca Sigmund Freud, Pihard Krafft-Ebing, Pavel Kovalevsky.

Neurastenie - cauze, simptome și tratament

Statistici și mai ales interpretarea diagnosticului

Neurastenia, cu toate că acesta este cel mai frecvent un nevrozele diagnosticat rar. Se crede că aceasta afectează aproximativ 1-2% din populația adultă. Cu toate acestea, ar trebui să fie luate în considerare aceste statistici, ținând seama de caracteristicile bolii in sine. Tulburarea poate fi ascuns sub masca altor sindroame neurologice. Cele mai frecvente boli care insotesc neurasteniei si sunt diagnostice de conducere sunt tulburările de anxietate-fobice, depresive si somatoforme.

Neurastenie - cauze, simptome și tratament

Femeile adesea releva neurastenie, incidența la bărbați este de 1,5 ori mai mic. Durata tulburărilor variind de la câteva luni la câțiva ani.

Ambiguu a avut ideea de a neuroasteniei în diferite școli medicale. În unele țări, conceptul de neurastenie ca o entitate nosologică nu există. Mai mult decât atât, această tulburare este considerată ca parte a tulburărilor depresive, anxietate și somatoforme. În neurologie internă și diagnostic psihiatrie „neurastenie“ este utilizat pe scară largă și are propriul cod în Clasificarea Internațională a Bolilor ICD-10 (F48.0). Dezacordurile de acest gen poate duce la grave inconsecvențe în modul de a trata boala.

tip astenică nevrozelor, precum și orice alt sindrom nevrotic, se dezvoltă sub influența asupra corpului situațiilor traumatice. Pe măsură ce acesta din urmă, de regulă, stresul fizic și mental excesiv. Ele nu sunt factor inhibitor, ci reprezintă declanșatorul pentru adaptarea perturbare a sistemului nervos. Dar, de asemenea, o absență completă a oricărei sarcini pentru o lungă perioadă de timp declanșează în mod similar dezvoltarea de neurastenie, pentru că, de fapt, este, de asemenea, o situație stresantă pentru organism.

Neurastenie - cauze, simptome și tratament

Sindromul astenic-nevrotice la copii - de multe ori o consecință a influenței dominantă a adulților (părinți, profesori) care încearcă să realizeze propriile ambiții. Copilul nu este capabil să se adapteze la forța excesivă nu este relevantă pentru posibilitățile reale organism imatur.

Cu toate acestea, fiecare persoana reactioneaza diferit la acelasi stres de gravitate. Nu este întotdeauna rezultatul impactului situației traumatice este formarea de neurastenie. Sindromul astenic-nevrotic are un număr de factori favorizanți pentru dezvoltarea sa, care afectează în mod indirect simptomele tulburării. Pentru astfel de momente includ anxietatea personală de mare, diferitele forme de perfecționism și boli somatice frecvente. Prevenirea neurastenie este de a lucra cu un astfel de individ la individ.

La baza dezvoltării nevroza violare este procese tipice fiziologice de excitație și inhibiție. Cu toate acestea, în procesul patologic implicat nu numai sistemul nervos. Activitatea sa bine coordonat cu sistemul endocrin si imunitar, ajuta organismul sa se adapteze la schimbarea condițiilor de mediu. Prin urmare, indus de stres condiție privită astăzi ca disfuncții ale sistemului neuro-endocrin-imunologice ca întreg.Neurastenie - cauze, simptome și tratament

Dezvoltarea neurastenie corespunde etapelor sindromului general de adaptare. Inițial, tensiunea este înlocuită cu procesele de rezistență. Dacă încălcați forțele de rezervă ale corpului sau sub influența factorului traumatic excesiv vine epuizare. Acesta este asociat cu acest rol principal de stres în geneza tulburărilor nevrotice.

In practica neurologi si psihiatri, precum si in studiile clinice utilizate clasificarea neurastenie pe baza caracteristicilor proceselor de epuizare a sistemului nervos. Divizia nevroză merge în trei tipuri principale:

 • hypersthenic;
 • hyposthenic;
 • intermediar - slăbiciune iritabil.

În funcție de opțiunile pentru răspunsul organismului pentru a încărca diferite simptome și tratamentul tulburării.

neurastenie Hypersthenic, împreună cu creșterea epuizare mentală și fizică, caracterizată prin tensiune mentala excesiva, iritabilitate, iritabilitate. De asemenea, tipic pentru această formă de agresiune și furie, autocontrol și reducerea vegetative exprimate și tulburări somatice. Sindromul este mai frecventă la bărbații tineri cu vârsta de lucru. Unele surse de literatură întâlnit conceptul de neurastenie de sex masculin, tulburări hypersthenic sinonime.

Neurastenie - cauze, simptome și tratament

neurastenie Hyposthenic însoțită de letargie, lipsa de voință anormală și intenții într-o anumită activitate, slăbiciune, somnolență. O astfel de opțiune este dominată de femei.

Pentru intermediar opțiune neurastenie schimbare caracteristică stărilor hiper- sau hyposthenic. Simptome și semne urmați reciproc, atât în ​​timpul zilei și în dinamica generală a bolii. Acest sindrom neurastenic este diagnosticat cu frecvență egală la femei și bărbați.

In plus, sindromul este clasificat în funcție de tipul de afectivitate personalitate. Este acest lucru a determinat în mare măsură manifestările clinice și etapele de neurastenie. Afectează în neurastenie este:

Cu prevalenta de anxietate trasaturile pacient are instabilitate reactivitate psihobiologic și dependența de stat proprii de influențe externe. In clinica, de regulă, există tulburări de anxietate fobica si simptome iritabilitate. Dull afectează oferă stabilitate și mai puțin dependentă de influențele externe. Pentru acest tip de neurastenie caracterizat prin episoade repetate de depresie. tip apatic nu are nici o corelație cu factorii externi (inclusiv terapeutică). Cu toate acestea, pe fondul unui astfel de curs de nevrotic face de multe ori reacția disforică cu atitudinea necritică față de boala sa, de sine și altele.

criterii de diagnostic

neuroasteniei izolată este rară. De obicei, aceasta este însoțită de tulburări depresive și de anxietate, care pot de asemenea servi ca o boală independentă. Din acest motiv, diagnosticarea bolii este dificil. Cu toate acestea, există criterii imuabile pentru neurastenie, ajuta să-l identifice. Caracteristicile cheie includ:

 • Durata tulburare este mai mult de 90 de zile.
 • puternic sentiment de oboseală după sarcină mentală moderată.
 • Un puternic sentiment de oboseală și slăbiciune fizică după exerciții ușoare.

Ultimele două puncte (epuizare ridicată în timpul sarcinilor mentale și fizice) pot fi prezente în mod izolat sau simultan.

Semnul cardinal al neurasteniei este oboseala patologică.

Neurastenie - cauze, simptome și tratament

Criterii de diagnostic suplimentare pentru neurastenie:

 • tulburări ale regulamentului autonom,
 • tulburări emoționale.

Un important punct de diagnostic sindrom este lipsa de ameliorare după repaus.

,, bolile cardiologice infecțioase - oncologici Pentru a confirma efectul tulburărilor somatice factori exclud. Sindromul astenic-neurotic Somatogenically cauzat are dependență explicită asupra bolii de bază, care tratamentul conduce la manifestări neurologice pliante rapide.

În plus, sine qua non a diagnosticului - excluderea efectului anumitor medicamente. Există o varietate de medicamente, farmacodinamică care provoacă o senzație de oboseală în pacient. Pentru astfel de instrumente este cel mai des folosite includ:

 • tranchilizante benzodiazepină,
 • sedative,
 • anticonvulsivante,
 • neuroleptice,
 • barbiturice.

Eliminarea medicamentului, sau corectarea dozei de obicei, oferă o îmbunătățire semnificativă a sănătății.

Corectare și tratament

Nevrotic întruchipare nevroza se referă la o tulburări funcționale reversibile. Prin urmare, eliminând adesea factorul de stres, optimizarea muncii și de agrement trunchiate bolii. Cu toate acestea, în unele cazuri, la adaptarea restaurării sistemului nervos necesită o strategie terapeutică diferită. Tratamentul principal al neurasteniei redus la psihoterapie. Dacă nevrozelor la copii este adesea folosit de familie și psihoterapie de grup. Tulburări astenică-nevrotice la adulți necesită adesea individual de muncă psiholog și pacient.

Neurastenie - cauze, simptome și tratament

Farmacoterapia nu este tratamentul primar al nevroze. Utilizarea medicamentelor este justificată, cu nici un efect asupra mijloacelor de aplicare nemedicamentoase. Schema de tratament este ajustată individual în funcție de vârstă, cu fundal psihologic al pacientului și de tipul de afectivitate a individului. De asemenea, asigurați-vă că pentru a lua în considerare forma de neurastenie. Mijloacele primare utilizate în neurastenie, includ:

 • pe bază de plante sedative,
 • nootropics,
 • tranchilizante,
 • antidepresive.

Tratamentul medicamentos al neurasteniei începe cu dozele minime de zi cu zi. Problema modului de a trata sindromul astenic-nevrotice, în fiecare caz, se decide de comun acord cu implicarea neurologi, psihiatri, si, daca este necesar, medici si profesiile din domeniul sanatatii conexe.

Cea mai frecventă tulburare a grupului de nevroza este o nevroză. Deși reversibilitatea manifestări clinice, influența agresivă maladaptativ a mediului extern asupra organismului poate duce la tulburări persistente și prelungite. iritabilitate excesiva, oboseala, pierderea capacitatii de efort mentale și fizice reduc în mod semnificativ a pacientului calitatea vieții și a interfera cu activitatea sa normală. Dificultăți în diagnosticul și lipsa unei relații clare de abordări moderne pentru a predetermina neurastenie relevanța științifică și practică a problemei și nevoia de studiu suplimentar al problemei.

Evaluează acest articol:

Total voturi: 10