Neurastenie - simptome ale bolii, prevenirea și tratamentul neurasteniei, cauzele bolii si sa

Neurastenie - nevroza caracterizata printr-o combinație a crescut cu excitabilitate slăbiciune iritabilă, epuizare, tulburări ale funcțiilor sistemului nervos autonom.Simptomele de neurastenie:

Simptomatologia neurasteniei este variată. Un simptom frecvent este durerea de cap difuză care apare spre sfârșitul zilei. În acest caz, probabil, un sentiment de stoarcere a capului, ca și în cazul în care capul purtând o pălărie tare ( „casca neurastenică“). Amețeli, dar de regulă, cu nu se produce sensul de rotație al împrejurimilor. Caracterizat de palpitații, strângere sau furnicături în inimă, pacienții înroși ușor și pălind. Aceste modificări apar atunci când orice agitație și conversație chiar animată (apare bătăi de inimă, puls întețește, creșterea tensiunii arteriale). plângeri frecvente de apetit scazut, presiunea din groapă de stomac, arsuri la stomac, eructații, balonare, constipație, diaree și alte dispepsie nerezonabil. Un simptom important al neurasteniei este polakiurie (nevoia frecventa de a urina), care crește cu tulburări și, invers, scade sau complet merge latente. Adesea, există o scădere a dorinței sexuale. erupție Caracteristic prematură de material seminal, ceea ce duce la finalizarea rapidă a actului sexual, lăsând o senzație de slăbiciune, oboseală, frustrare. Încălcarea de către zona urogenitala sunt responsabile pentru dezvoltarea simptomelor hipocondriace.

Afecțiuni ale somnului - una dintre principalele simptome ale neurastenie: un pacient cu dificultăți de adormire, starea de veghe frecvente, vis scurt. Dupa trezire pacientul se simte împrospătat, se simte zdrobit. Poate provoca somnolență. În legătură cu procesul de memorare împrăștiere instabilitate atenție mai dificilă, iar pacienții se plâng adesea de pierderi de memorie.

Cel mai important semn al neurasteniei - a scăzut de performanță. De obicei, în timpul funcționării la pacienții cu apar rapid oboseală, slăbiciune, scăderea atenției, și, prin urmare, productivitatea muncii scade.

Irascibilitate manifestat WinCE sau outcries pentru orice zgomote bruște, puternice. Pacienții îngrijorat de fiecare lucru mic, se confruntă cu evenimente minore intens. Multe iritabilitate combinate cu un temperament rapid, accese de furie, resentimente. Starea de spirit este extrem de instabilă. Fiecare pacient neînlăturat eșec ia o lungă perioadă de timp în afara de echilibru.

În urma unei examinări a relevat renaștere a tendoanelor și reflexe periostale, frisoane degetele întinse mâinile și pleoapelor, autographism pronunțat, erupții cutanate (în special palmele), a crescut tahicardie pilomotornogo reflex. Distinge două forme de neurastenie: giperstenicheskom (excitatorii) și hyposthenic (frână). În primul rând, manifesta simptomele clasice ale bolii, iar la un al doilea punct slab marcat, letargie, somnolență; tendon și reflexele periostale pot fi reduse.Diagnosticul de neurastenie:

Aceasta nu provoacă dificultăți. Diagnosticul se bazeaza pe simptomele de bază. Cu toate acestea, înainte de un diagnostic de neurastenie, este necesar să se excludă boli organice ale sistemului nervos central.

Curs și prognoză. Marcat tendinta de a curs cronic, dar printre nevrozele este cea mai favorabilă condiție prognosticului.

Tratamentul neurastenie:

Primul lucru pentru a afla cauza unei nevroze, și dacă este posibil, neutraliza. Este necesar să se reducă povara psihologică și să reglementeze strict ordinea zilei. Este de dorit să se schimbe situația, rămâne în aer liber, psihoterapie. În același timp, este necesar să se efectueze un tratament de restaurare. Hrana ar trebui să fie bogată în vitamine. Pentru a spori glicerofosfat de calciu procesele anabolice prescrise, de multe ori în combinație cu preparate de fier. Dozele eficiente adaptate individual de brom și cafeină. Când formă hypersthenic tranchilizantelor prescrise - hlozepida (elenium), oxazepam, când hyposthenic - trioxazine, medazepam (minereuri hotel), sibazon (diazepam), în doze mici, extractul de Eleutherococcus, ceai sau cafea tare; hipnotice nu sunt recomandate. plimbare de o jumătate de oră înainte de culcare util, baie caldă la picioare. aderența necesară a zilei o anumită oră și recuperare culcare (de exemplu, 23 ore și 7 ore). Tonice recomandate: fructe de magnolie din China de viță de vie, rădăcină de ginseng, Pantocrinum, Saparal, gluconat de calciu. și tioridazină (sonapaks, Moller) prescrise pentru forma hyposthenic, care la doze mici are un efect de stimulare și efecte antidepresive, și crește odată cu creșterea dozei de sedare. Prin urmare, acest medicament poate fi utilizat atât pentru hipo și forma hypersthenic. Pentru tratamentul tulburărilor cardiovasculare prescrie medicamente Motherwort, brom, tinctura de valeriana de păducel. Anumite efect terapeutic este realizat prin metoda neurasteniei autogen.

Care medicii ar trebui să contactați dacă aveți neurastenie:

Te deranjează ceva? Doriți să aflați informații mai detaliate despre neurastenie, cauzele sale, simptome, tratamente și prevenire, în cursul bolii și o dietă după ea? Sau aveți nevoie de un consult? Puteți face o programare cu un medic - clinica EUROLAB întotdeauna la dispoziția dumneavoastră! Medicul de top va examina și studia semnele exterioare ale bolii și de a ajuta la identificarea simptomelor, vă sfătuim și va oferi asistența necesară și diagnosticul. Puteți apela, de asemenea, medicul de la domiciliu. Clinica EUROLAB este deschis pentru tine în jurul valorii de ceas.

Dacă aveți studii au fost efectuate anterior, asigurați-vă că pentru a lua rezultatele la medic. Dacă nu ar fi fost îndeplinită studiul, vom face tot ce este necesar în clinica noastră sau colegii noștri din alte clinici.

Tu. Ai nevoie de abordare foarte atent la starea generală de sănătate. Oamenii nu acordă suficientă atenție simptomelor și nu își dau seama că aceste boli pot fi viața în pericol. Există mai multe boli, care sunt pe partea de sus nu se manifestă în corp, dar în cele din urmă se dovedește că, din păcate, ei au tratat prea târziu. Fiecare boala are propriile sale caracteristici specifice de simptome caracteristice - așa-numitele simptome. Determinarea simptomelor - primul pas in diagnosticul bolilor in general. Pentru a face acest lucru, doar au nevoie de mai multe ori pe an, care urmează să fie analizate de către un medic. nu numai pentru a preveni o boala cumplita, dar, de asemenea, pentru a menține o minte sănătoasă într-un corp și corpul ca un întreg.

Dacă doriți să întrebați medicul - să utilizeze secțiunea consultării online. Poate veți găsi acolo răspunsuri la întrebările lor și citiți sfaturile de îngrijire. Dacă sunteți interesat de feedback cu privire la clinicile și medicii - să încerce să găsească informațiile pe care doriți să le afișați. De asemenea, se înregistreze la portalul medical Eurolab. să fie actualizate în mod constant cu cele mai recente actualizări de știri și informații de pe site-ul, care va fi trimis automat la tine prin e-mail.

Alte boli din grupul de boli ale sistemului nervos: