Neurastenie - simptome, metode de tratament, motive, neurastenie copii

Neurastenie - simptome, metode de tratament, motive, neurastenie copii

Neurastenia se numește un tip de nevroză, care se dezvoltă într-o persoană, pentru o lungă perioadă de timp a fost supus la suprasarcină fizice sau mentale. Cel mai adesea este o tulburare mintală se observă în vârstă de 20-40 de ani și sunt supuse mai mult decât femeile, datorită mai mare emoțională a acestora. Știind ce neurastenie, este necesar să se înțeleagă cauzele și simptomele acesteia.Care sunt cauzele neurastenie

Din motive de stres neurastenie pot fi frecvente, exercitii fizice grele, situații de conflict sau tragedie personală. Promovarea dezvoltării tulburării, bolile somatice, intoxicație cronică.

Persoana neurasteniei plata pentru ritmul vieții moderne și cerințele societății. Asupra psihicului uman afectează stilul de viață pe care o conduce, munca sa, comunicarea cu alții. Pe de altă parte, din psihicul depinde în mare măsură de modul în care există oameni din lume.

De asemenea, factorii de neurastenie pot fi conexiune frivol intim, ceea ce duce la consecințe nedorite (avort, boli cu transmitere sexuală). afecta negativ obiceiurile proaste ca alcoolul, tutunul. vizite frecvente la cluburi cu muzica tare, angajamentul față de jocurile de noroc, în special în rândul tinerilor, pot provoca dezvoltarea de neurastenie.
Boli infecțioase cu leziuni nervoase, traumatisme, boli prelungite pot fi cauze ale tulburării. Nu în ultimul rolul jucat de ereditate, ca un factor predispozant.

Care sunt simptomele neurastenie

Neurasteniei numita sindromul oboselii cronice. Acest nume vorbește de la sine. Principalele manifestări ale bolii sunt oboseala, iritabilitate, slăbiciune, de recuperare este lent și lung. De multe ori suferă de dureri de cap, insomnie, tulburări vegetative.

În cursul bolii este giperstenicheskom izolat, etapele tranzitorii, astenic care diferă clinic. Deci, în prezent, iritabilitate hypersthenic, tearfulness, temperament scurt, instabilitatea atenției. etapa astenică, dimpotrivă, prezintă eficiență redusă, pierderea interesului pentru viață, oboseală, letargie. etapă intermediară caracterizată prin schimbarea rapidă a perioadelor de iritabilitate si letargie, epuizarea rapidă a fizice și emoționale.

Simptomele de neurastenie și manifestate ipohondru depresive. Tulburări foarte caracteristice diferite ale somnului -. treziri frecvente, somn superficial și sexual etc. Schimbări frecvente în formă de reducerea libidoului, agravarea erecție în absența tratamentului apare vaginismului la femei, impotență la bărbați. Actul sexual este scurtat, gradul de satisfacție nu se produce, pot exista vise umede și fără o erecție, toate însoțite de o stare generală de opresiune.În unele cazuri, pot exista perioade scurte neurastenie de conștiință modificată sub influența stresului. De regulă, acestea se manifestă prin faptul că o persoană își pierde firul conversației, procesul de gândire întrerupt. Ulterior, merge fără efecte reziduale.

tulburări nevrotice pot apărea ca reacție nevrotică timp de câteva luni, și poate dura ani de zile. Totul depinde de caracteristicile individuale ale minții, prezența bolilor cronice, factorii psihogene existenți.

neurastenie pentru copii

La copii, simptomele de neurastenie care trec de multe ori fenomen, care nu duce ulterior la unele tulburări psihice grave. Cu toate acestea, este nevoie de ajutor în timp util.
Motivele servesc, de asemenea, o varietate de factori de stres.

Copiii pot reacționa negativ la divorțul părinților ei, schimbarea de școală sau locul de reședință, ședere în grădiniță, poate intra în panică să se teamă de pedeapsă, întuneric și altele. Suprasolicitării after-school clase suplimentare pot epuiza în mod semnificativ corpul resurselor copilului. Fundalul pentru dezvoltarea bolii sunt unele dintre caracteristicile personalității copilului, istoricul familial, boli din trecut. Baza este inhibarea contravenție.

neurastenie Copiii manifesta divers. Copiii sunt iritabil, înlăcrimată, nu încrezător, nu atent, capricios, somnoros, sunt leșin, pierderea poftei de mâncare, letargie, timiditate.
Uneori, simptomele de neurastenie sunt ca un comportament hiperdinamic. Copilul este foarte zgomotos, activă, necontrolată. Cu toate acestea, modelul opus se observă - copilul se mișcă un pic, sensibil, țiuit.

Istericale însoțesc adesea neurastenie copil. Este foarte dificil de manevrat, mai ales cu tinerii, așa că au nevoie de ajutor psihologic. Neurasteniei diagnosticat pe motive clinice, a descris părinții săi. Somatică rareori necesară o examinare suplimentară.

Principalul lucru în tratamentul copiilor de la neurastenie există o restricție sau eliminarea factorilor de stres, reducerea stresului fizic și emoțional. Recomandat mai multa odihna, mai mult de mers pe jos, să respecte regimul zilei, și puterea, poate fi nevoie de o schimbare de peisaj sau ocupație. Efect bun oferă formare auditive.

Este important să se creeze un copil atitudine corectă față de alții, pentru a preda auto-control, perseverenta, dragostea de muncă. Dar relațiile cu colegii și profesorii de la școală nu sunt mai puțin importante decât valorile familiale. Sportul și educația fizică contribuie la dezvoltarea puterii voinței, dorința de a câștiga, dezvoltarea prieteniei dintre copii.

Metode de tratare a neurastenie

Există mai multe metode de tratament al neurastenie ca un medicament, și populară. acupunctura utilizate pe scară largă, hidroterapie, yoga terapeutică. Dar efectul lor este tranzitorie.
Cerința principală a unui tratament de succes, știind neurastenie - este eliminarea cauzelor patologice ale neurastenie, cum ar fi schimbarea de munca nervos, abstinenta de la alcool, fumatul, modificarile stilului de viata, a redus volumul de muncă fizică, mentală, tratamentul bolilor cronice. Fără acest pas, toate celelalte metode nu aduc rezultatul dorit.

tehnici psihoterapeutice concepute pentru a ajuta pacientul depășirea situației de conflict sau pentru a schimba atitudinea față de ea. interviuri individuale oferite, terapie de grup, hipnoza. Terapia medicamentoasă oferă utilizarea tranchilizante, care reglează procesele de excitație și inhibiție în creier.

Ei au un impact ușoară sedativ, hipnotic, astfel, au efecte anti-anxietate. Dezavantajul reacțiilor adverse sunt somnolență, amețeală, scăderea atenției, greață, etc. Ele sunt contraindicate în miastenia gravis, hepatice acute și rinichi .. În unele situații, aceasta justifică numirea neuroleptice, antidepresive. Nu uita despre terapia de consolidare, fizioterapie și balneoterapie, gimnastica medicala, masaj.