Neurastenie - simptome, tratament, simptome

Neurastenie - simptome, tratament, simptome
Neurastenie - una dintre bolile cele mai frecvente nervoase. Conform statisticilor oficiale ale Organizației Mondiale a Sănătății, în ultimii 25 de ani, rata de incidență a crescut de 25 de ori, și numai acei oameni care caută ajutor medical sunt incluse în statistici, și o minoritate. Boala se caracterizează prin starea psihogenă și instabilă a sistemului nervos cu diferite și, uneori, complet opuse manifestări. • efectuarea de un pic de timp în aer liber;
 • ceea ce duce, impresii monotone săraci schimbarea stilului de viață;
 • angajate în activitatea mentală.

Mecanismul de dezvoltare a neurastenie este o tulburare a funcției cerebrale, care asigură adaptarea omului la factorii externi. Ca urmare, în sistemul nervos apar tulburări somatice, semne în timpul examinării pe o electroencefalogramă.

Cauza principală a neurastenie - o cadere nervoasa, care apare ca urmare a unei confluență de diferite circumstanțe.

Factorii care contribuie la dezvoltarea neurastenie:

Neurastenie - simptome, tratament, simptome
 • privarea de somn cronice;
 • lipsa de vitamine;
 • intoxicație din cauza dependenței de tutun sau alcool;
 • perturbări ale sistemului endocrin;
 • leziune bacteriană organism și / sau infecții virale;
 • activitate fizică crescută;
 • predispoziție genetică;
 • stres.

Agrava situația și să înceapă să boală este, de asemenea, capabil de nemulțumire umane continue cu viața lor - de lucru, relațiile personale, precum și conflictele frecvente din familie.

CLASIFICARE

Există trei forme de neurastenie:

neurastenie Hypersthenic. stadiul inițial al bolii, caracterizata prin excitabilitate si iritabilitate, care să însoțească pacientul în toate aspectele vieții sale. Pacientul poate simti nervos la cel mai mic zgomot, atingere, extrem de iritabil reacționează la acțiunile și cuvintele oamenilor din jurul lui, închis în sine. Când neurastenie hypersthenic, de asemenea, remarcat a scăzut de performanță, apatie, reticența de a se angaja în activități de zi cu zi. Simptomele sunt de obicei mai rău în dimineața - pacientul se plânge de starea de spirit depresivă, nesobrannost fizică și psihologică, senzație de slăbiciune și oboseală.

slăbiciune iritabilă. a doua formă a bolii, care are loc în absența terapiei în timp util în primul rând. Caracterizat prin schimbarea constantă a dispoziției - crize frecvente de furie si iritabilitate, urmate de perioade de slăbiciune, apatie, depresie. O trăsătură distinctivă a acestei etape - perioade de scurtă durată, alternativ, ele pot dura doar câteva minute. Pacienții se plâng de pierderi de memorie, pierderea controlului asupra emoțiilor, acestea au scăzut poftei de mâncare. Unul dintre principalii indicatori care neurasteniei trecut la etapa a doua - tulburări de somn severe: dificultăți de adormire și trezire, somn superficial, superficial, nu persoana care aduce sentimentul de voioșie. Boala este însoțită de tulburări, se pare că nu au legătură cu sistemul nervos: dispepsie, arsuri la stomac, râgâială, pierderea poftei de mâncare, senzație de greutate în stomac.neurastenie Hyposthenic. ultima forma a bolii, în care pacientul prezintă severe ca psihoemotsinalnuyu și slăbiciune fiziologică, însoțită de letargie, somnolență excesivă, oboseala cronică. El a pierdut interesul în viață, există lacrimi instabilitate, emoțională. În această perioadă, pacientul se caracterizează prin preocuparea cu sentimentele lor interioare și senzații, însoțite de o percepție dornici de indiferența celorlalți. Există semne de așa-numita depresie nevrotică.

Neurastenie - simptome, tratament, simptome
La pacienții cu neurastenie în diferite etape există o simptomatologie generală, în care frecvența și intensitatea simptomelor. Aici, în primul rând, includ eficiență redusă: sub greutatea experiențelor interne pacientul își pierde capacitatea de a se concentra pe deplin asupra activității mentale. Suferința și activitatea fizică. Motivul pentru aceasta este însoțită în mod necesar de epuizare neurastenie și apatie.

Pentru boala este caracterizata de o durere de cap regulate, care nu are o localizare pronunțată și extinzându-se pe întregul cap (difuză). Ca o regulă, apare în a doua jumătate a zilei și este sporită de seara. Durerea este adesea însoțită de senzația neplăcută de stoarcere a capului - „casca neurastenic“, acesta a fost un simptom al medicilor numit

În cazul în care suferă de neurastenie sistemului cardiovascular: pacientul suferă tahicardie. durere, stoarcere sau furnicături în inima, dificultăți de respirație, tensiune arterială ridicată. culoarea pielii, în același timp, într-o perioadă scurtă de timp variază de la pal la roșu închis.

neurastenie Hypersthenic aparent adesea manifestată prin simptome cum ar fi tremur al pleoapelor, degetele, barbia tremor, a crescut gestul, a ridicat, voce strident, transpirație excesivă, ochi excitat strălucească.

Când neurastenie hyposthenic, dimpotrivă, există o letargie musculară și lentoarea mișcărilor, piele uscată, un ochi pe cale de disparitie, letargie reacții.

În unele cazuri, pacienții cu neurastenie observat nereguli în sistemul genito-urinar, care se manifestă la urinare frecventă, lipsa dorinței sexuale la bărbați - ejaculare prematura in timpul actului sexual, slăbiciune erectile. Aceste modificări sunt reversibile și disfuncția sexuală trece în mod obișnuit atunci când are loc recuperarea.

DIAGNOSTIC

Diagnosticul de neurastenie nu reprezintă nici o dificultate. Boala este ușor diferențiate de alte boli asociate cu o perturbare a sistemului nervos central, datorită abundenței simptomelor specifice și bine definite. La prima vizită a pacientului poate fi programat examenul neurologic pentru a exclude leziunile organice ale SNC, cu toate acestea, o astfel de necesitate apare rar. Diagnosticul final este un medic pe baza plângerilor pacientului și de inspecție de suprafață.

In tratamentul neurasteniei, de o importanță capitală pentru identificarea și eliminarea motivelor pentru acestea. În cazul în care pacientul este dificil de a determina ce a fost exact startul pentru boala, tratamentul poate fi încercat un psiholog sau psihoterapeut. Nu în ultimul rând are și medicamente, precum și metode de eficientizare a vieții pacientului.

Metodele de tratament cuprinde neurastenie:

Rezultatele excelente oferă sport, în special legate de apă - înot, aqua, snorkeling, etc. Bun ajutor și proceduri simple acasă de călire, cum ar fi dus, dus, bai de mâini și picioare.

COMPLICAȚII

În absența tratamentului prompt poate duce la neurasteniei psihoza depresivă prelungită care necesită corecție mai severă și prelungită. Producția crescută de adrenalină, care este însoțită de neurastenie, un impact negativ asupra stării funcționale și organele interne, cu toate acestea, acest simptom este temporară și dispare complet după tratament.

PREVENIREA

Metodele de prevenire a neurasteniei sunt foarte asemănătoare cu tratamentul acesteia. Pentru a păstra stabilitatea psihologică și emoțională ar trebui să fie evitată ori de câte ori este posibil supraîncărcare nervoase și de stres, încercați să nu dormi mai puțin de 7 ore pe zi, să aloce timp suficient pentru odihnă și petrecere a timpului liber.

PROGNOZA DE RECUPERARE

Toate tipurile de neurastenie au un prognostic bun pentru recuperare, cu respectarea atentă cu recomandările medicului de către pacient. Tranziția bolii în condiții mai severe sunt rare și numai din cauza lipsei de asistență psihologică și medicală în timp util și adecvată.

S-au găsit un bug? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter

Mielopatie - un nume generic de orice deteriorare a maduvei spinarii, care este întregul complex de boli asociate cu încălcarea acestei activități importante.