Nu mai bea si iesi chef - cum să ajute băutor un om, dacă el nu vrea să salveze

În prezența oamenilor nepotabilă I

Nu m-am gândit de băut.

Oprire potabilă este dificil, dar este posibil. Ajuta doar într-adevăr iubi iubit-o poate fi într-o astfel de situație. Cei care încearcă să ajute un băut opri alcoolic, salvați-l pentru a rezolva unele dintre problemele sale (de exemplu, locuințe) - se va realiza nimic. O dragoste este, de asemenea, nu este suficient pentru a ajuta la a scăpa de dependența grele, trebuie, de asemenea, știu ce să facă. Pentru că se întâmplă că cel mai puternic și nobil sentiment uman în această situație provoacă rudele, salvarea unui alcoolic, de a crea o relație de stereotip în neregulă cu el. Ca urmare, ele contribuie doar la dezvoltarea de alcoolism, și ei înșiși devin co-dependente.Rolul tradițional realizat de rudele de alcoolici, de obicei, soția - ca „bona“. În versiunea clasică a „asistenta“ este de a face tot ce este posibil și imposibil pentru familie să rămână pe linia de plutire, și asociații au avut nici o idee despre prezența unor probleme de alcool. Acesta oferă un ordin de sprijin familial în casă, creșterea copiilor, iar această educație are, de asemenea, propriile sale particularități: copiii de la o vârstă fragedă să învețe să nu facă „lenjerie murdare în public.“ Relațiile cu băut „jumătate“, a „bona“ depinde de starea în care această „jumătate“ este. In timpul chef, „bona“ ingrijirea unui alcoolic: se găsește în acele locuri unde se bea, și aduce acasă; invită la locul de muncă și spune că este bolnav; El încearcă să neutralizeze agresivitatea sa, de multe ori suferă în această bătaie și injurii; Face tot spălarea și hrănindu-l.

În timpul sobru perioada „bona“ poate continua să patroneze și alcoolice plăcut, în speranța să-l țină de chef. sau poate invers, ca și în cazul în care otygryvayas, încărcați cu diverse treburi și responsabilități. În ambele cazuri, după un timp se dezvoltă Bout următoare și începe peste tot din nou. Astfel de relații algoritm iterativ poate exista pe termen nelimitat. Nu numai ca este „asistenta“ acțiunile lor doar agrava dezvoltarea de alcoolism, - la urma urmei, ea nu poate trăi nici un alt mod. De aceea, atât de multe soții de alcoolici, sa casatorit din nou, pentru a alege din nou tovarăși la alcoolici de viață sau dependenți de droguri.

Cum se poate construi relația lor cu un om, dacă el suferă de alcoolism?

Regula generală pentru toți membrii familiei, indiferent de cine sunt bolnavi - soț, soție, tată, mamă, fiu, fiica - nu face nimic care contribuie la dezvoltarea de dependență. Acest lucru înseamnă următoarele:

1.Svoi problemă de băut om trebuie să decidă pentru sine.

Prea, din moment ce el însuși le creează - și lasă-l să decidă. În caz contrar, nu va fi o barieră în calea de băut regulat, așa cum va fi în speranța pentru ajutor. Uneori ajunge la absurd: soțul propil întreg „oală de familie“, casa nu are nimic, și soția lui conduce familiar, împrumută bani pentru a plăti datoriile soțului ei, pe care le-a făcut în timpul chef.

Încercarea de a salva nu este necesar pentru a apela un alcoolic să lucreze și să spună că el a fost grav bolnav, și dintr-o dată. În primul rând, inseala este rău - nu dau un exemplu rău pentru copii; În al doilea rând, după două sau trei astfel de apeluri, pur și simplu nu va crede și sunt deasupra ta, cel puțin, chicotit liniștit; Ei bine, și în al treilea rând - astăzi îl va salva de la o simplă mustrare, care poate fi oprit, dar mâine el zapet mai puternic și, în cele din urmă, își pierd locurile de muncă.

Total inacceptabil, în opinia noastră, o situație în care rudele de compasiune să-și cumpere alcool alcoolice sobru. Cu același succes, este posibil de a oferi un iubit-o de droguri sau alte otravă.

Trebuie să realizezi că în cele din urmă alcoolismul - o boala, iar tratamentul nu este întotdeauna plăcut și nedureros.

Dacă, de exemplu, o persoană oriunde pe corp format un abces, o puteți ascunde sub haine, udare deodorante că nu a existat nici un miros de seră provocate de om, astfel încât se va muta mai puțin și a simțit nici o durere. Ca rezultat al tuturor acest lucru va duce la sepsis și moarte. În cazul în care, în ciuda durerii, pentru a deschide un abces, „strapunge“ curs de antibiotice, chiar dacă este, de asemenea, destul de dureros - atunci este probabil ca persoana va recupera.

2. Este necesar să se efectueze promisiunile lor, dar dacă nu le poate îndeplini, este mai bine și nu să.

De exemplu, dacă o femeie promite soțul ei că ea va divorța de el dacă următorul chef, și el a fost în aceeași seară el vine literalmente „sprâncene“, că ea, cel puțin, ar trebui să fie a doua zi pentru a scrie o scrisoare de divorț, și să ceară soțul ei să semneze că el este de acord. A depus o cerere la registratorul puteți alege întotdeauna, dar experiența arată că o astfel de acțiune drastică face pe soțul ei mai repede pentru a reflecta asupra propriilor probleme decât multe ocări și să-și îndeplinească promisiunile.3. Care este opinia dumneavoastră cu privire la alcool ar trebui să fie în mod constant negativ.

Orice utilizare de alcool, chiar și cel mai minimal, să nu mai vorbim de mirosul fumului - nu ar trebui să fie lăsată fără o evaluare negativ. Acest lucru nu înseamnă că de fiecare dată când aveți scandaluri cu zdrobitor veselă. Aici este doar de a face, în orice caz, nu este necesară - astfel de „disputa“ va duce doar la faptul că un alcoolic cu o conștiință curată du-te „de-stres“ și va fi fericit să-i spun prietenii de băut simpatic, ce catea soția sa, și că el bea, numai el din cauza asta. Astfel de situații ar trebui să fie discutate cu calm, în mod natural - sobru, să analizeze cauzele lor și de a face concluzii reale. Ar trebui să arate astfel:

- Buna! Ieri, la o petrecere bea din nou, în ciuda promisiunii sale de a nu face acest lucru. A fost foarte frustrant, deoarece la sfârșitul serii te uiți foarte indecente, și să se întoarcă la tine a fost doar speriat, așa că te-ai comportat agresiv.

- Știi, ieri am avut o stare foarte proastă, din cauza probleme la locul de muncă, și am decis să aibă o băutură, astfel încât să nu strice starea de spirit a altora de acest gen. Și eu stau lângă soțul gazdei, pe care am turnat tot timpul, așa că nu am avut timp să aibă o gustare. Și vodca trebuie să fi fost de proastă calitate - eu încă mai au o durere de cap. Poate de aceea am „trecut prin".

- Mi se părea că, dacă un om dă cuvântul său, el ar trebui să-l țină! Și se pare că este mai ușor să rupă promisiunea, decât de a spune „nu“ pentru tine, atunci când se toarnă vodca!

- Nu, eu nu înțeleg! Să nu ne înșelăm! In ultimul an, mai mult și mai trebuie să vorbim despre asta - Cred că e timpul să se consulte specialiști.

- Ar trebui - tu și te-a mușcat.

- În primul rând, este necesar pentru amândoi, și pe de altă parte, nimeni nu te va trata, vom vorbi cu terapeutul despre cum să se comporte în anumite situații legate de băut.

Uneori acea conversație este suficient pentru persoanele cu probleme de alcool a fost de acord să vină la noi, dar cel mai adesea este puternic rezistat, invocând lipsa de timp liber, inutilitatea acestei vizite, și multe alte motive „justificate“. Trebuie să aibă capacitatea de adaptare, și cu fiecare nou episod de alcool cu ​​mai multă fermitate insista pe. Mai mult decât atât, în cazul în care discuțiile sunt ineficiente, nu ezitați să utilizeze alte metode de presiune pe care ar trebui să spună intuiția și cunoașterea naturii dragi dumneavoastră. Apropo, nu uita să reamintească periodic că, în țările dezvoltate, mai mult sau mai puțin care se respectă ființa umană are psiholog său, care se întrunește periodic. Și nu să-l aibă ca o rușine, ca, de exemplu, o plimbare cu cocoșat „Zaporojeț.“

4. Toate discuțiile cu alcoolicul trebuie să aibă o concluzie logică specifică.

Are conversația, orice litigiu cu privire la problemele de alcool existente ar trebui să se încheie orice soluție constructivă. În orice caz, nu trebuie să se oprească la jumătatea drumului și să permită alcoolică „I“ a pacientului, din nou, pentru a păcăli pe toți și să obțină să amâne pe termen nelimitat acțiunea reală anti-alcool. Pentru că, de obicei, aceste conversații se încheie cu o promisiune a unui alcoolic să nu mai bea, și toate în mod oficial calm. Este clar că, după un timp totul se repetă din nou, și așa mai departe - la infinit. Deci, în cazul în care consumul de alcool în raport vă spune că el a înțeles, am înțeles, profund remușcări și cu atât mai mult nu - să ia cuvântul său că, dacă toate la fel este încă cel puțin o dată bea (indiferent de modul), tu și du-te la un psiholog.

5. Salvarea de alcoolism, nu în prezența unei băuturi alcoolice.

Cel mai inteligent care poate face rudele pacientului - nu bea și nu ține casa de băuturi spirtoase. Alcoolul intr-o casa poate fi doar într-o singură formă - ca parte a dezinfectanți externi (iod, verde strălucitor, etc.). Și în timp ce mulți dintre pacienții noștri care nu bea timp de mulți ani, în liniște se simt în bautorii companii și indiferenți la alcool, - mai bine să fie în siguranță. Mai mică factorii precipitanți - Mai calm. Aceasta este - în primul rând, și în al doilea rând, rețineți următoarele:

Dacă alcoolicul lăsat de băut, și nu ai și fă-o în prezența lui, prin urmare, este în măsură să-i dea să înțeleagă, își amintește că el era bolnav, și tu și toți ceilalți care te bea - sănătos. Unii ofensează puternic și chiar traumatice. Dacă nu bei atât, dacă aveți interese comune moi, hobby-uri, valori, și apoi de lângă tine persoanele cu probleme de alcool se va simți sănătos și deja de băut să se uite la ambele pacienti.

6. Nu trebuie să ascundă faptul că dragi o are o problemă cu alcoolul.

Nu este că aveți nevoie urgentă de a spune toate și diverse despre poznele beat de soțul tău. Nu, dar nu avem nevoie de nimeni să înșele, să inducă în eroare, pretinzând că nu știu nimic. În orice caz, nu se poate păcăli pe copii, și cu atât mai mult -zastavlyat ei vorbesc adevărul. De regulă, ei sunt conștienți de și să înțeleagă.

7.Razgovor cu un alcoolic ar trebui să fie efectuate în mod obiectiv.

8. Înainte de necesitatea alcoolică de a aduce informații obiective despre boala lui.

oamenii adăpătoriper percepe inconștient orice informație dezechilibrată: aude și vede doar ceea ce vrea, dar el nu vrea - o ureche surdă, nu acorda nici o atenție. Desigur, conștiința este permis doar acele informații care nu dăunează prietenia cu Green Șarpele. În rolul unui cenzor realizează cel mai alcoolic „I“, vocea interioară care se aude în cadrul fiecărei măști alcoolice și justificate în alt mod, se adapteaza totul normal de asociat cu potabila.

Unul dintre pacientul nostru „treaz“ (cuvintele lui), după una dintre persoanele fără adăpost în jurul poking la gunoi, abia a recunoscut prietenul său de școală.

9. Ajutor sobru „I“ alcoolic.

10. Și, în sfârșit, dacă încă nu merg la școală la un psiholog sau terapeut du-te imediat la el. La urma urmei, nu există nici un adevăr în zadar: „Un cap este bun, dar doi - mai bine!“.