O pisica are diaree cauze, și mijloace eficiente de prevenire

Toate pisicile au probleme digestive din când în când, și diaree nu este raritatea lor. Diareea se manifesta ca scaune anormal de frecvente prea moale sau consistență apoasă, uneori având culoare neobișnuită sau miros. În cele mai multe cazuri, din fericire, această stare rămâne de scurtă durată sau a trecut de la sine, sau pot fi ușor eliminate prin puterea normaliza. Cu toate acestea, în unele cazuri, diaree la pisici poate fi o manifestare a unei grave și uneori pot pune viața în pericol condiții. Se manifesta adesea alte simptome dureroase, de exemplu, animalul poate voma, starea lui de sănătate se deteriorează.gif „/>

O pisica are diaree cauze, și mijloace eficiente de prevenire
De obicei, problema de diaree se produce atunci când animalul a mâncat ceva neobișnuit. Acest lucru poate fi piesa vyproshenny cu masa de master, găsiți în coșul de gunoi sau ceva cules de pe stradă. În cazul în care o pisica a avut loc diaree cu privire la dieta pentru animale de companie schimbul de zi, cel mai probabil, acesta este motivul. Prin urmare, tratamentul este evident: Ar trebui să se întoarcă la caca vechi. După câteva zile, puteți încerca să înceapă să se schimbe dieta treptat, adaugand treptat noul aliment în obicei, crescând treptat cota sa.

Din păcate, lista indigestie simplu de posibile cauze de diaree nu este epuizată. Atunci când există diaree la pisici, motivele pot fi foarte diferite. Există mai mulți factori:

 • Stuck în bulgări de păr esofagul sau obiecte străine;
 • Colită (inflamarea colonului);
 • Drugs (de exemplu, antibiotice);
 • insuficiență pancreatică (incapacitatea pancreasului de a secreta suficiente enzime pancreatice necesare pentru digestie);
 • Tireotoxicoză (cauzată de o tumoră benignă a glandei tiroide);
 • Infecții: (badijonat feline, salmoneloză, tuberculoza, tularemie, rotavirus, Giardia, Cryptosporidium, etc.);
 • paraziți;
 • boala intestinului, rinichi, ficat, unele tipuri de cancer;
 • otrăvire;
 • anafilaxie;
 • O mulțime de stres.

Tratament: Ce să fac?

In cazurile usoare de diaree, care nu durează mai mult de două zile și nu provoacă animalul nici un disconfort vizibil pentru a grăbi la veterinar nu este necesară. Diareea la pisici poate merge și la domiciliu. Ca o măsură de precauție, nu hrănesc animalele de companie timp de 12-24 ore. Dar apa ar trebui să fie lăsat o cantitate suficientă. Deși o zi nimeni nu moare de la diaree, apare deshidratarea rapidă diaree.

proprietarii de pisici cu experiență oferă, în primele două zile de boală pentru a încerca agenți care economisesc potasiul: apa speciala de orez probiotice sau un decoct de coaja de stejar.Dar o vizita la veterinar nu poate fi amânată, în cazul în care se observă următoarele simptome:

 • Există greață, lacrimi pisica;
 • diareea felin conține urme de sânge;
 • Diareea negru sau dogteobrazny;
 • Diaree cu mucus;
 • paliditatea;
 • Febră sau letargie;
 • Indispoziția (postura cocoșat, evitând în același comportament atinge, neobișnuit sau de mers);
 • Diareea la pisoi de până la 12 luni. Dacă suferi și muri de foame un pic pisica adult permis, pisoi tineri din ea poate fi o pacoste de sănătate.

gif „/>

O pisica are diaree cauze, și mijloace eficiente de prevenire
În cazul în care o pisica are diaree, care da din alimente? După o zi de abstinenta, poti da pisica ta macră carne alba (pui fiert, curcan) sau mâncarea obișnuită. Dacă observați că problema nu este rezolvată, nu ar trebui să încercați să dea pisica orice medicamente fără a consulta un medic veterinar calificat. Unii proprietari de pisici au vizitat o astfel de idee ciudată de modul de a trata diaree, la fel ca și pe care îi ajută ei înșiși. De ce, în cazul în care diareea pisicii, este imposibil să-i dea mijloace umane? Cat - nu un om, iar medicamentele noastre nu sunt nu numai vindecat, dar să fie foarte dăunătoare pentru ea.

Atunci cand o pisica are diaree și vărsături și zi de post în nici un rezultat motiv ar trebui să înțeleagă de specialitate. Având în vedere că posibilele pentru apariția diareei mult, un plan de tratament nu poate „cu ochiul liber“ pentru a face chiar și la veterinar. Medicul va avea nevoie pentru a face un diagnostic complet: un test de sange pentru a evalua, a face o ecografie sau radiografie. Un proprietar de animale de companie, merge la clinica veterinara, va fi util să se ia o probă de gunoi pisica, care a fost asamblat în cel mult 12 de ore. Această „probă“, va determina prezența paraziților interni.

Ce se poate face în cazul în care o pisica are diaree cu sânge?

Motivele pentru care acest fenomen poate fi setat: paraziți, subiecții înghițite, bacteriene și infecții virale (de exemplu, panleucemiei), afecțiuni hepatice și renale, etc. În orice caz, urme de sânge în scaun pisica - este o ocazie de paza. După tot sângele ajunge la acesta din tractul digestiv, și, prin urmare - intestin este deteriorat undeva, și din cauza acestei inflamații grave poate începe.

Dacă observați că pisica a început diaree cu sânge, nu-i dea mâncare și să se consulte medicul veterinar cât mai curând posibil, pentru a clarifica diagnosticul.

Diareea la pisici gestante

Proprietarii cu experiență știu că o gravidă diaree pisica se poate întâmpla pentru câteva zile înainte de fătare. Restul timpului - este un motiv de îngrijorare, demn de o excursie la clinica veterinara. În cazuri rare, acest fenomen se poate datora hormonilor, dar ar trebui să fie evitate întotdeauna boli diferite.

Kitten sfida - ce să fac?

gif „/>

O pisica are diaree cauze, și mijloace eficiente de prevenire
Unii oameni obzavedshiysya prietenul blanos recent, se confruntă cu o astfel de problemă pentru diareea la pisici. Deci, ce se întâmplă dacă diareea pisoi și decât să-l trateze? În primul rând, asigurați-vă că nici unul dintre membrii familiei nu sunt animale de companie fluxuri de produse nepotrivite. De exemplu, contrar credintei populare, laptele nu este recomandat pentru a da pisoi. În al doilea rând, chiar și un foarte mic pui pot fi infectate de paraziți: acestea ar putea fi transmise el mai mult de o mama gravidă. Prin urmare, dacă ați luat recent sau a cumparat animalul, acesta arată la veterinar, în orice caz, să fie utilă. După tratamentul oricărei boli este mai bine să înceapă mai devreme, mai degrabă decât mai târziu.

Amintiți-vă pentru a trata diaree la pisici de orice vârstă, în cazul în care durează mai multe zile, ar trebui să fie numai în conformitate cu recomandările unui medic veterinar.

gif „/> Cu lacrimi în ochi de pisica curg din ochii lui: cauze si tratament gif“ /> supurație ochii unei pisici: gif trata cauze comune „/> caderea parului la pisici, opt motive posibile pentru pierderea Vărsături la pisici: afla cauza problemei, tratamentul , prevenirea