O tuse care nu doarme noaptea do

După cum știți, tuse - este de reacție complet natural al organismului uman, cu scopul de curățare a bronhiilor.

Acest simptom este de mai multe tipuri, în funcție de cauza.Se întâmplă ca tusea apare numai pe timp de noapte, epuizante și în mod normal nu se odihnă.

Cauzele tusei nocturne

O tuse care nu doarme noaptea do
Dacă o persoană tușește numai pe timp de noapte, acest lucru se datorează faptului că a petrecut o lungă perioadă de timp stă într-o poziție orizontală fixă ​​și în mod corespunzător în imposibilitatea de a dreagă vocea. Cu toate acestea, acest lucru nu este toate cauzele de disconfort.

Noaptea, absolut toate procesele fiziologice din organism inhibat în mod semnificativ. Resorbția de mucus, fluxul sanguin la nivelul nasului și gâtului nu apar la fel de repede ca și spută, provocând tuse, se acumulează în gât.

Același proces are loc în plămâni: minciuna, o persoana va flegma si fluxul de sange incetineste in ele.

Este important să ne amintim, indiferent de tuse, aceasta nu este o boala, ci doar un simptom specific. Astfel, tusea poate fi umedă (productivă) și uscat (neproductive).

În cazul în care tusea nu doarme, cauzele pot fi din cauza unor astfel de boli:

 1. tuse convulsivă;
 2. bronșită (acute, cronice);
 3. infecții virale;
 4. astm.

Astmaticii tuse de durată. Ele pot dura mai mult de o oră și a intensificat în mod serios pe timp de noapte. Acest simptom însoțită de flegma abundente, dureri puternice in piept si abdomen.

tuse neproductivă puternic într-un vis este de multe ori infecții virale atunci când nazale se umflă mucoasei. respirația pacientului este perturbat, și care provoacă acumularea unei cantități mari de secrețiile bronșice. Ca urmare, din cauza alocării tuse reflex excretate.

De asemenea, există o legătură indisolubilă între tuse și bronșită noapte. La începutul procesului patologic la om tuse rare si uscat, dar ca un simptom al bronșitei este insotita de mucus de eliberare. inflamația caracteristică a bronhiilor care deranjează tusea pacientului până la punctul de recuperare, și trece complet tuse numai după 1-2 săptămâni.

În cazul în care tusea nu are voie să doarmă, acesta poate fi un simptom al tusei convulsive. Când boala a fost evacuat multe din secrețiilor bronșice. O trăsătură caracteristică a tusei convulsive, care pacientii au raportat crampe:

De multe ori devine o tuse seaca si se termina cu vărsături.

alte cauze

O tuse care nu doarme noaptea do
Medicii cunosc o mulțime de cazuri, atunci când tusea de noapte, fara alte simptome, uneori. Deseori, pacienții nu acordă o importanță deosebită acestei probleme și nu caută ajutor medical. Vizitele la medic sunt amânate atâta timp cât boala nu se înrăutățește.

Se crede că o tuse uscată puternică pe timp de noapte - este un semn de deteriorare gravă a bronhiilor și plămâni. Cu toate acestea, acest lucru nu este toata lista de boli în care o persoană care suferă de o spasme dureroase.

Cauzele tusei nocturne fără febră:

 1. fumat frecvente;
 2. tuberculoză pulmonară;
 3. reacții alergice;
 4. oncologie;
 5. insuficiență cardiacă;
 6. esofagita.

În mod ironic, tuse pe timp de noapte este adesea asociată cu o perturbare a tractului digestiv și stomac, în special. Aceasta se referă la o boală, cum ar fi esofagita. Chiar și un conținut de acizi individuale complet sănătoase ale stomacului poate fi, uneori, aruncate înapoi în esofag și gât.

Această persoană a remarcat creșterea nivelului de aciditate si arsuri la stomac severe la nivelul esofagului inferior, în cazul în care unul dintre centrul de tuse. Astfel de atacuri apar numai pe timp de noapte, atunci când o persoană este într-o poziție orizontală.

 • apa minerala, limonada;
 • cacao, ciocolată;
 • cafea.

In plus, arsuri la stomac nocturne si masa poate provoca tuse, care a intrat în mentol, mentă.

Medicul va prescrie medicamente care reduc aciditatea ridicată în stomac: Omeprazol, omez. Deja după câteva zile, tuse va scădea, iar pacientul va fi capabil de a dormi bine noaptea.Atunci când un puternic tuse seaca nu odihnă, cauza poate fi rinita din spate. Un alt nume pentru această condiție - rinofaringite. În cazul în care boala devine membranei mucoase inflamate ale nasului și gâtului, începe durere în gât, tuse. Acest simptom agonizantă nu pot fi eliminate fără medicamente.

Când rinita rinofaringita nu se întâmplă, dar în cavitatea gât au încă o cantitate mică de mucus vâscos, care nu poate fi complet cu sufletul la gură și tuse. Cel mai probabil, medicul va recomanda un tratament:

 1. spălături nazale (soluții de petrol și sare);
 2. băutură caldă abundent;
 3. antihistaminice;
 4. vasoconstrictor și spray-uri anti-bacteriene.

Nu ultimul rol este jucat de aerisirea de curățare umedă, frecventă în cameră.

Atunci când au nevoie urgentă de un doctor?

O tuse care nu doarme noaptea do
O tuse care nu doarme noaptea, poate fi o etiologie cardiacă. Această boală este cunoscută ca o bronșită inimă.

În cazul în care starea pacientului se îmbunătățește numai în poziția ședinței, aceasta ar trebui să fie văzută ca un semnal de necesitatea de a vizita un medic. Trebuie să se înțeleagă că este imposibil de a scăpa de astfel de simptome, nu vindeca cauza principala a acesteia.

Există și alte situații în care ar trebui să caute ajutor medical imediat:

 • convulsii nocturne trecut mai mult de 7 zile;
 • tuse cu creșterea temperaturii corpului și durează mai mult de 3 zile;
 • dezvoltă dificultăți de respirație, dureri în piept în timpul respirației;
 • a lansat un mucus gros sau verde brăzdat cu sânge;
 • tuse însoțită de atacuri de dispnee;
 • pacientul suferă de febră, transpirație excesivă;
 • există o pierdere de greutate, slăbiciune, apatie.

Ce ar trebui să fac?

O tuse care nu doarme noaptea do
Odata cu tratamentul cauzelor tusei nocturne, pacientul ar trebui să ia măsuri pentru a îmbunătăți sănătatea lor. Este util să se umidifica constant aerul din camera în care pacientul stă de obicei. Dacă aerul este prea uscat și cald, provoacă uscarea membranelor mucoase ale nasului și gâtului, tuse toată noaptea.

Deosebit de relevante, această recomandare va fi în toamna și iarna, atunci când încălzirea este de lucru, iar casa este uscat și foarte fierbinte. Pentru a îmbunătăți condițiile climatice din cameră, puteți utiliza dispozitive speciale pentru dezumidificarea aerului.

Ca o alternativă la bateria poate fi pus un prosop umed sau pus în jurul valorii de un bazin de apă rece.

Prevenirea crizelor convulsive nocturne, care nu dau somn, bea multe lichide va ajuta. De regulă, se recomandă să se bea cel putin doi litri de lichide pe zi. Un număr suficient de băuturi vor ajuta:

 1. crește cantitatea de mucus;
 2. subțire mucus și rapid aduce.

Cu toate acestea apa potabilă peste noapte nu este recomandată deoarece poate provoca cantități excesive de excretie sputei, care poate sufoca.

Excelent face cu inhalare noapte tuse, dacă o faci înainte de culcare. Ca bază putem lua o apă minerală alcalină, miere, lapte, infuzie sau decoct de plante medicinale. Inhalarea pur și simplu de neînlocuit și sunt deosebit de utile în tuse uscată. a procedurii:

 1. umeziți membranele mucoase;
 2. elimina dureri în gât.

Atunci când tuse productivă trebuie utilizată soluție de sodă, inhalații, atât ziua cât și noaptea.

În cazul în care dezvoltarea de tuse pe timp de noapte este asociat cu expunerea la alergen, să se odihnească, se recomandă să luați antihistaminice: Tavegil, Fenistil, Claritin, Suprastin, loratadină. sunt necesare pentru a ameliora umflarea tractului respirator Aceste medicamente, prevenirea crampelor.

O tuse care nu doarme noaptea do

Se întâmplă ca fiica mea a fost bolnav cu pertussis. Cred că toată lumea știe ce este. Ea a avut o tuse noapte oribil, copilul a fost sufocare pe. Am salvat drum lung înainte de a merge la culcare, mai ales în parc. Dacă este posibil, suntem de mers pe jos de apă în apropiere. Și dacă seara a stat la domiciliu, tuse cu condiția noapte de nesomn cu.

Adresați-vă medicului dumneavoastră și de a obține un răspuns calificat

Aflați dacă aveți tendința de a răceli și dacă este timpul pentru a vedea un medic?

 • O tuse care nu doarme noaptea do
  Tickle în gât și tuse seacă: ce să facă și cum să trateze
 • O tuse care nu doarme noaptea do
  Raguseala gât: ce să facă și cum să trateze răgușeală într-un adult
 • O tuse care nu doarme noaptea do
  Tuse: ce și cum să trateze în cazul în care nu există nici o temperatură
 • O tuse care nu doarme noaptea do
  Șuierătoare in plamani in timp ce respiratie si expirand la adult: cauze decât vindecarea
 • O tuse care nu doarme noaptea do
  Greu să respire și uscat tuse: ce să facă în cazul în care nu există aer și respirație șuierătoare
 • O tuse care nu doarme noaptea do
  Tratamentul tusei umede la adulți: ce și cum să trateze tusea umedă