Oamenii de știință au descoperit de ce pisicile nu devin atașate la proprietarii lor - știința

Indiferenta explicat prin metode recuperată științifice

Experții de la Universitatea din Lincoln din Marea Britanie au descoperit de ce pisicile, spre deosebire de câini, sunt rareori atașate proprietarilor lor și să caute singurătatea. Vorba e că pisica un sentiment de securitate nu este asociat cu o persoană.Oamenii de știință au descoperit de ce pisicile nu devin atașate la proprietarii lor - știința

Foto: Gennady Cherkasov

Alice Potter și Daniel Mills de la Universitatea Lincoln au analizat comportamentul pisicilor domestice 20 adulți folosind un test de „situație ciudată.“ Acesta a fost propus în anii 1970, psihologul Meri Eynsvort atașamentul pentru a studia copiilor cu vârste cuprinse între o lună și jumătate la mamele lor,. Pat pentru un timp separat de mama lor, și am urmărit reacția lui la o situație stresantă.În timpul experimentului, cercetatorii cu pisica a incercat sa detecteze asa-numitul stil de atașament sigur. Aceasta se caracterizează prin faptul că copilul (în acest caz - pisica) se simte în pericol, atunci când părăsește obiectul afecțiunii, și sa bucurat atunci când există o reuniune.

Cu toate acestea, pisicile separate de stăpânii lor, nici o emoție nu este afișată. În special, elevii nu au încercat să caute proprietarii lor, nivelul general de activitate și pasivitate în ele, precum și semne de comportamente de stres nu au fost asociate cu lipsa proprietarilor sau aspectul lor ulterioară.

În timpul experimentului, oamenii de știință au ajuns la concluzia că dorința de independență a pisicilor, deoarece aceste animale, spre deosebire de câini, un sentiment de securitate nu este asociată cu o persoană. Se observă că acest lucru poate fi o manifestare comună a naturii familiei pisica.

Anterior, oamenii de știință din Țările de Jos a explicat iubirea de pisici la cutii și alte spații închise. Se pare, animale, urcând în cutii, încercând să se ocupe de stres. Pisicile place să stea în cutii, de asemenea, pentru că în ele mai cald, scrie „pentru a Lenta.ru.“