Oamenii de știință au explicat de ce o pisica de mers pe jos de la sine

Alice Potter și Daniel Mills de la Universitatea Lincoln din Marea Britanie au studiat comportamentul câinilor și a găsit răspunsul la întrebarea de ce se comportă în mod independent.Este bine cunoscut faptul că pisicile sunt animale de companie mai independente față de câini. Și acest lucru se datorează nu naturii iubitor de libertate a acestor animale.

Se pare că o pisicile relativ scăzute atașare la proprietarii lor, datorită faptului că pisicile au un sentiment de securitate nu este relevant pentru oameni. Oamenii de știință nu exclud că o astfel de reacție poate fi comun pentru toate pisicile.

Aceste concluzii au venit experți în analiza comportamentului pisicilor domestice adulte douăzeci.

Experimentul a folosit o versiune adaptată a testului, „situație ciudată“, care, în anii 1970 a fost conceput pentru a studia atașarea copiilor mici la mamele lor. În timpul testului copilul de ceva timp luat de la mama, și apoi reunit cu ea și urmărit cu atenție pe măsură ce copilul răspunde la acest tip de situație stresantă.În cazul în care experimentul a fost realizat cu participarea pisicilor, oamenii de știință interesați de cei trei parametri ce caracterizează răspunsul și comportamentul pisicilor atunci când acestea sunt șterse din proprietari - dacă animalul încearcă să găsească proprietarii lor, nivelul general de activitate și pasivitate, precum și semne de comportament stres.

Și dacă copiii arată, de obicei, anumite emoții, în general, pisicile au rămas destul de neutru și indiferenți. Ei nu au demonstrat un stil de atașament de încredere după separarea și reunirea lor cu gazdele.

Dar câinele trece același test este în cauză, în cazul în care proprietarul nu este în jur, și emoțional au reacționat la întâlnire.

Cu toate acestea, experții cred că pisicile sunt încă atașate la proprietarii lor. Pur și simplu, acesta poate fi un alt fel de afecțiune, și apar complet diferite.

Apropo, oamenii de știință au declarat anterior, de ce pisicile sunt atât de pasionat de cutii de carton. De asemenea, este asociat cu nevoile biologice și caracteristici ale animalelor de companie cu blană. În casetele care se ascund și gata de atac în caz de pericol. De asemenea, experții cred că pisicile nu trebuie să dezvolte un mecanism de soluționare a conflictelor. Ca o regulă, fiind într-o situație stresantă, pisicile preferă să fugă de probleme.

Serviciul de informații „Vârsta“