Pagina Aspect a site-ului cu ajutorul blocurilor

Pagina Aspect a site-ului cu ajutorul blocurilor

Aspectul paginii este procesul de dezvoltare a structurii HTML-document, al cărei rezultat este o pagină web. Structura unei pagini web este determinată de HTML tag-uri corespunzătoare. Tag-uri - blocuri dreptunghiulare de container pentru conținut - nu apar în fereastra browser-ului. Ei spune browser-ului despre tipul de conținut, și browser-ul pe baza acestor informații, afișează conținutul - de text sau fișiere media.Cum de a crea structura paginii folosind blocuri (structura bloc)

1. Cum de a sparge aspectul paginii în secțiunea

O pagină web standard conține următoarele secțiuni:

Pagina Aspect a site-ului cu ajutorul blocurilor
Fig. 1. Secțiunea principală a paginii

Nu vom folosi elementul

. deoarece nu este suportat de toate browserele.

Pagina Aspect a site-ului cu ajutorul blocurilor
Fig. 2. Secțiunea principală a paginii cu containerul etichetată

și să ceară pentru el lățimea maximă, umplutură, care va separa conținutul de pe marginile dispozitivului, cu o rezoluție de ecran mic, precum și umplutură externă, care să permită să se alinieze containerul în mijlocul unității mamă:

Deci, avem cadrul pentru pagina noastră (înălțimea secțiunii, în acest caz, virtual, pentru că fără secțiuni de conținut au înălțimea de zero).

2. Marcarea locului capac și poziționarea elementelor sale

Mai departe spre markup prima secțiune, așa-numita antetul paginii web. element

pentru grupuri de informații de fond și de navigație de pe pagina / site-ului. Adăugați tag-ul interior
logo site-ul și navigare link-uri:

Se pune logo-ul de pe partea stângă și link-urile de navigare - aliniat la marginea din dreapta a capacului (pentru claritate, am adăugat elemente ale chenar alb):

Pagina Aspect a site-ului cu ajutorul blocurilor
Fig. 4. Efectul colaps care conține bloc

Vă rugăm să rețineți că, odată ce vom aplica folie, pălăria a dispărut. Acest lucru se datorează faptului că elementele flotante (pentru care flotorul dat de proprietate) sunt îndepărtate din container nu mai curgere și mamă normală vede înălțimea lor, astfel încât elementul

și un element în interiorul unui .container clasa implozie. Pentru a remedia această situație, utilizați fluxul pentru curățarea elementului cu .container clasă:De asemenea, adăugați scobitură verticală elemente din interiorul pălării pline de separare. Ca rezultat, stilurile vor avea forma următoare:

Pagina Aspect a site-ului cu ajutorul blocurilor
Fig. fluxul 5. Purificarea

Luați în considerare situația în care în imaginea servește ca un logo. Acesta poate fi adăugat direct în tag-ul, sau ca imagine de fundal. Imaginea va avea înălțimea sa, care poate fi diferită de înălțimea meniului de navigare, astfel încât în ​​fața noastră se va confrunta cu problema alinierii verticale a elementelor pălării.

Pagina Aspect a site-ului cu ajutorul blocurilor
Fig. 6. logo-ul de imagine

În exemplul nostru, înălțimea logo-ul este 38px. Prin urmare, pentru a alinia înălțimea link-urile de meniu din mijlocul capacului, este necesar să se solicite acestora înălțimea liniei corespunzătoare:

Fig. 7. Aliniați link-uri antet meniu

3. Creați o grilă pentru partea principală a paginii

Partea principală a unei pagini de multe ori constă dintr-o grilă de diferite blocuri lățime. Clasificarea acestor unități este, de asemenea, realizată prin utilizarea flotorului de proprietate. Fiecare rând bloc obernom box complementar cu clasă .row:

Pagina Aspect a site-ului cu ajutorul blocurilor
Fig. 7. Corpul ochiurilor paginii

Pentru un element cu clasa .row de curățare de flux se aplică, de asemenea:

Pentru a separa rândurile unul de altul, puteți adăuga o liniuță inferioară externă:

Înălțimea unităților de rețea determinată de înălțimea conținutului lor, astfel încât acesta poate fi diferit:

Pagina Aspect a site-ului cu ajutorul blocurilor
Fig. 8. înălțime diferite a elementelor de rețea

Înălțimea blocului poate fi stabilită prin specificarea că în mod explicit, de exemplu. rând div. Dar, în acest caz, trebuie să fie siguri că adăugarea conținutului aspect de adaptare a blocurilor nu se va extinde dincolo de marginea blocului.

Dacă doriți să setați culoarea de fundal pentru un număr de blocuri, este posibil acest lucru se poate face după cum urmează: pentru un element cu clasa .row adăuga o nouă clasă care permite stiliza numai numărul (obținut .row rândul unu), subliniem culoarea de fundal pentru mai mică înălțimea lui bloc, și a stabilit propria sa culoare la blocul de mare, care este, asa ca vom face substratul de fond.

Pagina Aspect a site-ului cu ajutorul blocurilor
Fig. substratul 9. Context

În cazul în care secțiunea principală a paginii conține doar două blocuri, nu este necesar să fie adăugat numărul de înveliș suplimentar:

4. Aspect pagină Subsol

Subsol pagină sau de subsol conține de obicei informații privind drepturile de autor, link-uri suplimentare, etc. Toate aceste informații sunt de asemenea plasate în coloane, care pot fi identice sau diferite lățimi.