Papiloame la câini și pisici, medicul veterinar

Traducere din limba engleză. medic veterinar Vasiliev AB

caracteristici

câinii de papilomavirusuri caracterizate prin tumori benigne cauzate de infectarea celulelor epiteliale este ADN papillomavirus specific speciei. oncogenelor virale induce creșterea și diviziunea celulelor pielii si cauza instabilitate cromozomiale și mutații. Papilomavirusurile sunt transmise prin contact direct sau indirect, cu o perioadă de incubație de 1-2 luni la câini papilomavirus pot fi stocate pana la 4-6 luni în gură și pe piele de 6-12 luni înainte de regresie. Imunitatea celulară este o regresie a papiloamelor; condiții imunosupresoare (incluzând virusul imunodeficienței feline) și medicamente imunosupresoare poate intensifica și prelungi infecția.Identificarea a cel puțin cinci tipuri de papilomavirus la 8 câini și pisici papiloma tipuri; fiecare dintre ele are o prezentare distincta clinice sau localizarea infecției.

câini papillomatosis orale

Cel mai adesea afecteaza cainii tineri. câini papilomatoza orală este infecție, de obicei, auto-limitare a gurii și a buzelor; infecteaza uneori nas, conjunctivei si pilozitate a pielii. Leziunile apar ca mai multe papule netede albe și plachete și progresele înregistrate la leziuni verucoase care seamănă cu conopidă. Leziunile dispar în general în termen de 3 luni.

câini papilloma piele (exophytic)

Acestea sunt cele mai frecvente la vârsta de câini. Acestea pot fi predispusi spaniel Cocker si Kerri Blyu Terrier. Leziunile apuca de obicei cap, pleoape și tălpi lap.Porazheniya reprezintă sau pigmentat cu picioare, masa golaș, netedă sau frunze, care este de obicei mai mică de 0,5 cm diametru unică sau multiplă, de culoarea pielii.

Perehodnokletochnye papilom piele

Acestea sunt cele mai frecvente la câini tineri. Ele apar ca o boala auto-limitare cu leziuni care se găsesc cel mai frecvent pe suprafața ventrală a zonei abdomenului si sub brat. Leziunile sunt unitate sau multiple, de 1-2 cm în diametru, rotunde, crescute cu o degajare centrală.

plăci pigmentate multiple

Acestea sunt cele mai frecvente la tineri miniatură Schnauzer și Pug; Acestea sunt, probabil, înnăscută, moștenesc o autozomal dominanta puti.Oni arata ca o leziune non-progresive, care sunt pe trunchi inferior și coapsele medial. Leziunile încep ca macula pigmentat și plăci că progresul maselor planare scuamoase și hiperkeratozice. Unele leziuni pot suferi transformări maligne în carcinomul cu celule scuamoase -kletochnye.

veruci genitale câini

Este raportat rareori și forma venerică incomplet descrisă infecției cu HPV. Leziunile apar blyushki papillomatoznye ca sublimă pe penis sau vagin mucoasa.

tampoane Papiloma deget de câini

Papiloma din cavitatea orală a pisicilor

Infecție cauze multiple ridicate, ovale, greutate plat topped variind de la 4 la 8 mm, în cavitatea orală, în special pe suprafața ventrală a limbii.

Mai multe pisici papiloma virale

pisicile afectate au o vârstă medie sau mai mult. Leziunile apar pe scalp părul de pe corp, gât, partea dorsală a toracelui, abdomenului ventral și părțile apropiate ale membrelor. Leziunile sunt multiple, de dimensiuni variabile (3 mm 3 cm) de masă, care progresează de la macule pigmentate la placi hiperkeratozice. Boala poate progresa la un carcinom cu celule scuamoase multicentrice de pisici (boala lui Bowen).pisici solitare papilom piele

Aceasta este o înfrângere rară. Caracterul viral nu a fost dovedită. Leziunile apar la pisici adulte și nu au nici o localizare locații preferată. Punct de vedere clinic, ele arata ca putin (mai putin de 0,5 cm) Greutate giperkeratoticheskie pe picioare.

1 Dermatogistopatologiya: hiperplazie epidermică și papilomatoza cu degenerare ballonovidnoy a celulelor epidermice.

2 antigen papillomavirus pot fi detectate folosind PCR sau imunohistochimie.

Tratamentul și prognosticul

1 Majoritatea infectiilor papillomatoznyh regresa spontan după dezvoltarea organismului cauzate de răspunsul imun celular.

2 proceduri chirurgicale pot fi utilizate în prezența leziunilor solitare persistente dar trebuie manipulate cu grijă pentru a țesăturilor pentru a evita proliferarea particulelor de virus de la locul intervenției chirurgicale.

pot fi necesare 3 proceduri Cele mai eficiente crioterapia si ablatie cu laser, dar repetate.

4 Azitromicina, 5-10 mg / kg oral, la fiecare 12 -48 ore la câini și pisici au demonstrat un efect variabil și are efecte secundare minime.

5 Interferon, 1,5 -2000000 unități / mp subcutanat, de 3 ori pe săptămână timp de 4-8 săptămâni (2 săptămâni după recuperare clinică), uneori cu succes în cazul virusului oral sau cutanat papilloma la câini și pisici.

De 6 ori, 5% imiquimod cremă, aplicate topic la fiecare 24 -48 oră înaintea regresia leziunilor, a fost folosit cu succes în cazuri de câini papilom piele și pisici boala Bowen. Pentru a preveni lingerea și înghițirea medicamentului necesar pentru a instala un guler elisabetan.

7 autogenă vaccin și medicamente imunomodulatoare (de exemplu, levamisol, tiabendazol) sunt eficacitatea nedovedită.

9 retinoide orale (de ex. Atsitrein 0,5 -1 mg / kg oral, la fiecare 24 ore) se pare că au fost utile într-un singur caz câini perehodnokletochnoy papilomatozei și câini pigmentate plăci.

Antimetaboliți 10 poate fi utilizat pentru inhibarea sintezei ADN-ului și a proliferării. Aplicarea topică de 0,5% soluție fluorouracilul -fiecare 24 ore timp de 5 zile și apoi la fiecare 7 zile pentru 4-6 săptămâni pentru boli de piele (numai câini). Un câine trebuie să fie plasat guler elisabetan pentru a preveni ingerarea de droguri, iar proprietarii ar trebui să folosească mănuși de cauciuc. Sunt dermatita de contact, sau toxicitate sistemică.

11 Previziunea este de obicei bun, deoarece, în cele mai multe cazuri vine de regresie spontană. transformare malignă în carcinomul cu celule scuamoase este posibil pentru plăci câini și pisici virusul papilloma multiple pigmentat, și, în cazuri rare, oral și papilom corneei.

Papiloame la câini și pisici, medicul veterinar

Fotografie 1 câini Papilloma. Multiple weimaraner papilomavirus oral la șapte luni.

Papiloame la câini și pisici, medicul veterinar

Foto 2. câini Papilloma. papiloame multiple pe buzele tânărului câine.

Papiloame la câini și pisici, medicul veterinar

Foto 3. câini Papilloma. coarne ieși în afară din cutanați papilom pe stomacul lui în acest câine de șase luni

Papiloame la câini și pisici, medicul veterinar

Foto 4. câini Papilloma. Cele mai multe plăci HPV pe partea laterală a pieptului unui ciobănesc german adult.

Papiloame la câini și pisici, medicul veterinar

Foto 5. câini și pisici Papilloma. papiloame multiple formează placa de pe urechea unei pisici.

Papiloame la câini și pisici, medicul veterinar

Foto 6. câini și pisici Papilloma .. aproape de vedere cu fotografii 5. Evidentă suprafață ridicată placă papillomatous.