Papilomatoza (negi), în câine - simptome, tratament, medicamente, cauze ale noastre cele mai bune

Papilomatoza - o boală caracterizată prin creșterea papiloame - tumori (cunoscut sub numele de veruci) în diferite zone ale corpului câinelui. Recent, animalele suferă doar de la papilomatoza orală. În ciuda faptului că aceste structuri sunt tumori benigne, iar animalul poate recupera de boala fără ajutor în doar câteva luni, medicii din întreaga lume sunt în mod serios preocupat de căutarea pentru cel mai eficient papilomatoza regim de tratament. O astfel de interes se datorează bolii din mai multe motive: în primul rând, infecții nu poate fi detectată în mod direct, iar din papilloma transmise de transportator, câine bolnav este o sursă directă de infecție. În al doilea rând, în caz de deteriorare așa-numitele verucilor, de exemplu, în timpul consumului de alimente solide sau jocuri poate începe sângerare, iar în locul înfrângerii poate obține bine infectate, cauzand boli secundare. Mai mult decât atât, există cazuri când negii sunt transformate într-un carcinom.Locație papiloame sunt extrem de diverse - acestea pot fi prezente în gură, cerul gurii, regiunea bucală și Pinna, precum și la fel de ușor pe gura câinelui. Educația poate fi singur sau în grupuri există.

În ciuda faptului că cele mai multe alte boli se manifestă la câini cu vârsta cuprinsă, papiloma apar în mod normal la animale în primii trei ani.

Mecanismul celulelor tumorale

Mecanismul de apariție a papiloame, pentru care contează, și alte celule canceroase este destul de simplu. Pentru ca diferitele celule ale corpului sa functioneze in mod normal si coexistat, organismul utilizează un număr de sisteme de reglementare, inclusiv nervos si hormonal. În plus, natura a avut grijă, de asemenea, despre a face unele celule s-ar putea să nu continue să crească pe termen nelimitat - motiv pentru care celulele se pot dezvolta numai atâta timp cât nu atinge alte celule. Cu toate acestea, unii dintre ei reușesc să scape și să înceapă o creștere non-stop și diviziune, care, în mod natural, începe să încalce pe celule aflate în vecinătate. În final, din care, pentru a forma tumori. Desigur, nu numai lipsa de spațiu determină dezvoltarea celulelor canceroase. Un alt motiv pentru apariția lor sunt diferite virusuri, care la începutul secolului al 19-lea, incluse în lista de factori cancerigeni om de știință din cauza F. Routh. Și abia mai târziu a adăugat la lista de papilomavirus.

Virusul patrunde in organism cu usurinta. El penetrează stratul bazal al celulelor printr-o fisură în membrana mucoasă. Acolo, cu ajutorul celulelor bazale propriu-zise el intră epiteliul, care este în curând pentru a exfolia decât permite virusului să fie furnizate în mediul extern. Este prin acest proces de câini sănătoși pot fi infectate de păsări bolnave. Cu toate acestea, ca și celula infectată este în mișcare, schimbarea capacitatea ei de a împărtăși la alte celule. Ea nu se potrivește celulei virale și stimulează metabolismul și reproducerea proteinelor specifice. Impactul lor, la rândul său, face ca o celula sanatoasa intr-o tumora. Pe partea de sus a acestei celule tumora este capabil să crească și să se reproducă, fără nici o restricție.

O consecință directă a acestui proces este formarea de mucoase (și nu numai) țesături tumori mici, am folosit pentru a apela negilor. Aparent, ei arata ca un biberon mic, decât, de fapt, datorează numele lor. Treptat, în timpul creșterii acestor tumori sunt similare cu conopidă.După cum sa menționat deja mai sus, metoda de propagare a virusului este un contact. Papillomatosis pot fi transmise de la un animal infectat (captura nu se poate doar un alt câine, dar, de asemenea, oameni), de cele mai multe ori infectia apare în locuri de conținut în masă de câini, de exemplu, carcase generale. Virusurile sunt cel mai adesea transmise de animalele infectate sunt ținute împreună cu sănătos. De asemenea, infecție papillomatosis posibil, în timpul uneia ace de injecție prin articole de uz casnic, îmbrăcăminte și încălțăminte de proprietar de caine. Perioada de incubație a bolii, în același timp, este de obicei de câteva luni.

Așa cum am menționat mai devreme, câinii de multe ori recupera de la papilomaioză fără nici un motiv. Cele mai multe dintre animale, în acest caz, primește imunitate la boala. Dar, cu toate acestea, rămân în celulele lor de virus, astfel încât animalele de companie pot fi purtătoare de papiloame.

simptome papillomatosis

În papillomatoze animalelor pe cale orală se confruntă cu disconfort, chiar si in repaus. Acest lucru se datorează faptului că câinele este în imposibilitatea de a închide în mod corespunzător fălcile. Acest proces poate provoca rănirea unuia sau mai multor negi. In caz de papillomavirus daune poate fi izolat din sânge, în plus, în locul tumorii de infecție prejudiciu poate cădea. De asemenea, este posibil ca, după deteriorarea tumorii poate fi răspândit în continuare, care afectează noi domenii, cum ar fi pleoapele și pielea. În cazul în care apar tumori în ochii unui animal bolnav poate fi parțial sau pierde complet vederea. Gradul de deteriorare a ochilor depinde de localizarea papiloame, precum și dimensiunile lor. Verucile pot apărea, dispar și apar din nou. Pe plan extern, tumora arata ca o educatie buna rozaliu, care în timp sa transformat în leziunile de dimensiuni mari brute și conopidă asemănătoare.

diagnosticarea bolii

Medicii veterinari diagnostica „papilomaioză“ bazându-se pe simptomele bolii. In testele de laborator, inclusiv imunohistochimie și electroni proceduri microscopice pot fi realizate măsurile suplimentare.

tratamentul bolii

Tratamentul bolii depinde de natura tumorii sau a grupului de entități. Metoda de tratament trebuie să fie ales de către un medic veterinar, după un studiu aprofundat al naturii bolii.

În cazul în care cel puțin unul dintre condiloame dispar fără nici un amestec din afară, există o mare probabilitate ca va dispărea, iar restul tumorii. În cazul în care, în ciuda faptului că a fost un timp, negii nu dispar, trebuie să consultați imediat un specialist.

Este posibil ca operațiunea va lua pentru a finaliza eliberarea de câine formațiuni. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil, deoarece eliminarea unor veruci pot provoca apariția unora noi. Dar, în cazul în care prezența negilor provoacă disconfort grave animalele de companie, sau deglutiție, operațiunea nu este medici izbezhat.Inogda folosesc non-invaziva crioterapie, cu laser și electrocoagulare.

Este de asemenea posibil papilomatozei medicație. De-a lungul timpului, medicii au ajuns să prefere utilizarea imunomodulatori, fosprenil, precum și injectarea de soluție novocaină.

În cazul în care nu papiloma situat în gură, și, de exemplu, pe pielea animalului, de la este posibil pentru a încerca să scape de folosind produse naturale.

Negii poate lubrifia sucul de rostopasca. Se repetă procedura de costurile de mai multe ori pe zi. De preferință, folosiți sucul de portocale, care curge în apropierea rădăcinii plantei. Prin timp, suprafața tumorii se va transforma negru, și poate fi tăiată. În această lubrifiere suc de educație trebuie să continue. De-a lungul timpului papiloma ar trebui să dispară complet.

Scapa de negi pot fi, de asemenea, frecarea lor de usturoi. Procedura trebuie repetată în fiecare zi. Poate spori efectul de a da animalele de companie un varf de cutit de pulbere de magneziu de două ori pe zi.

Micul educație poate fi redusă prin utilizarea de suc de păpădie.

Ajuta în lupta împotriva papilomatoza poate, de asemenea:

  • acid acetic (poate fi aplicat cu ajutorul unei pipete, strict nu mai mult de o picătură);
  • gheață (pentru a păstra cât mai mult posibil, repetate de mai multe ori pe zi);
  • masa de boabe crude;
  • Suc de alior (principiul de funcționare este același ca și cu suc de rostopasca).

Prevenirea bolii

Nimic nu poate asigura un caine de la papilomaioză sută la sută. Cu toate acestea, proprietarii de câini poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta boala, prin limitarea contactelor cu animalele fără adăpost pentru animale de companie, precum și examinarea partenerilor, de exemplu, înainte de tupping.

Nu fi rău pentru creșterea rezistenței organismului printr-o dieta adecvata bogata in vitamine si minerale benefice. Tribut pentru sistemul imunitar va face procesul de combatere a virusului mult mai ușor.