papilomavirus uman - simptome, tratament, prevenire

papilomavirus uman - simptome, tratament, prevenire

Papiloma - este una dintre cele mai frecvente infectii cu transmitere in principal prin contact sexual. Potrivit statisticilor, există în organism pentru aproximativ 90% dintre oameni, dintre care majoritatea nu sunt chiar conștienți de faptul că este purtătorul virusului.papilomavirus uman afecteaza celulele epiteliului pielii, membranele mucoase ale gurii zona organelor genitale și. O trăsătură caracteristică a funcțiilor vitale ale virusului - capacitatea de a induce proliferarea celulelor si proliferarea tesutului patologic, promovând astfel apariția tumorilor - papiloame si veruci adesea etiologie malignă.

Cauzele infectiei cu papilomavirus uman

Cauza principală a bolii - infectarea purtător uman. Virusul se transmite in principal prin contact sexual cu genital, oral sau anal. După o singură probabilitate de contact neprotejat de infecție este de 60%, prin urmare, este posibil să se constate dependența bolii de numărul de parteneri sexuali.

De exemplu, papilomavirus uman la femeile care au avut patru sau mai multi parteneri sexuali, găsit de 3 ori mai multe sanse decat cei care locuiesc cu un bărbat. Aceeași tendință poate fi văzut printre oameni.

În plus, infecția prin contact casual si poate avea loc: prin îmbrăcăminte, strângând mâinile, unelte în saloane de frumusețe. infecție infantilă se produce în timpul sarcinii sau la nastere.

Trebuie remarcat faptul că transmiterea papilomavirus uman la bărbați are loc în primul rând, deșeurile menajere, cât și pentru femei - sexual. Acest lucru se explică prin caracteristicile anatomice ale sexelor.

Este important să ne amintim, virusul nu este întotdeauna posibil să se găsească! O persoană poate trăi aproape toată viața mea și abia mai târziu să învețe că el a fost purtător.

Trigger la manifestarea simptomelor clinice poate fi un număr de factori:

 • Epuizarea corpului, în special, o oboseală fizică semnificativă;
 • imunitate redusă împotriva stresului, depresiei. stresul psiho-emoțional;
 • Intervențiile chirurgicale;
 • imunitate redusă pe fondul sarcinii.

Toți acești factori pot contribui, de asemenea, la apariția recidivelor.

Este demn de remarcat faptul că în cazul în care infecția a avut deja loc, pentru a obține complet scăpa de infecție nu va reuși. Perioada de latenta a bolii nu este periculos, diagnostic și tratament al papilomavirus uman sunt necesare atunci când manifestările clinice.

Tipurile de HPV

Până în prezent, medicament cunoscut pentru mai mult de 150 de tipuri de virus, care sunt împărțite în 3 grupe cu un factor de cancerigenitate:1. HPV 1, 2, 3, 5 - "inofensive" virusurile non-tumorigene;

2. HPV 6, 11, 42, 44 - virusuri cu potențial cancerigen scăzut;

3. HPV 16, 18, 31, 33, 35, 45, 66, 68 - virusuri cu un grad ridicat de cancerigenicității, ceea ce înseamnă capacitatea de a provoca cancer.

În special, virusul papiloma uman la barbati poate duce la cancer de colon si organele genitale, la femei, în plus - pentru cancerul de col uterin.

Simptomele de HPV

Perioada de incubație a infecției depinde de starea generală a sistemului imunitar uman, in medie, dureaza aproximativ 3 luni, timp în care nu se observă nici un simptom.

Simptomele de HPV la femei și bărbați:

 • Papiloame, veruci sunt aceleași. Aceste benigne aranjate individual sau în grupuri mici. Se pare cel mai adesea între degetele de la picioare, pe partea din spate a picioarelor, în zona bărbiei și pe pleoape. Caracteristica lor caracteristică este că, după un anumit timp pe propriile lor papiloame pot să dispară și să reapară după un timp, în funcție de sistemul nostru imunitar;
 • veruci genitale. În cele mai multe cazuri, localizate în zone traumatice în timpul actului sexual: coapsei și regiunea inghinală, anus și fese. Ca o formă de conopidă ca „cresc“ pe picioare;
 • verucile plate. Apare ca urmare a lung existente infectie in organism si sunt modificari epiteliale de pe colul uterin, care nu poate fi determinată vizual, în special în stadiile incipiente. Pentru diagnosticul de papilomavirus uman la femei, în acest caz, se utilizează metoda de biopsie sau colposcopie, care permite investigarea leziunilor cervicale.

Tratamentul papilomavirus uman

In general, tratamentul este redus la antivirale recepție papilomavirusul uman, înseamnă susținerea sistemului imunitar și pentru a elimina defectele vizibile. Terapia medicamentoasă este necesară numai în cazul în care forma activă a virusului.

În orice caz, tratamentul papilomavirus uman este atribuit în mod individual și depinde de localizarea și dimensiunea tumorilor. După îndepărtarea verucilor și condiloame sunt folosite metode distructive: electrochirurgiei, excizia chirurgicală, azot lichid crioterapia, chiuretaj, cu laser excizie. In plus, chirurgia cu laser este de asemenea utilizat pentru tratarea formațiunilor intraepiteliale și permise pentru utilizare în timpul sarcinii.

Odata cu eliminarea tumorilor pentru tratamentul papilomavirus uman medicamente imunomodulatoare angajate (Isoprinosine, imiquimod, forme locale de interferon și alloferon) și medicamente antivirale (Alpirazin, cidofovir, Panavir), în special topică (soluție betadină și spray-Epigenes-sex).

eficiență și produse chimice de mare, cauterizing redare proprietate (Kontaridin, Solkoderm, acid tricloracetic și acid salicilic)

papilomavirus uman - simptome, tratament, prevenire

Dacă este imposibilă îndepărtarea chirurgicală terapia prescrisă cu medicamente citotoxice (bleomicina, 5-Fluorouracil, Kleomitsin, Podophyllin) care au un impact asupra ADN-ului viral și blochează sinteza lor. Cu toate acestea, acești agenți au multiple efecte secundare.

Cele mai eficiente in tratamentul combinatie papilomavirus uman dintre metodele enumerate mai sus. Dar nu uitați că, chiar și după îndepărtarea negilor este probabilitatea reapariției lor.

Prevenirea papilomavirus uman

Iar cheia pentru tratarea cu succes a papilomavirus uman, și în același timp măsurile necesare pentru a preveni boala este să respecte următoarele condiții:

 • Menținerea unui stil de viață sănătos, consolidarea corpului;
 • Evitați sexul ocazional, pentru a se proteja prin utilizarea de prezervative;
 • Analizate in mod regulat de către un medic, să ia testul adecvat pentru papilomavirus uman;
 • Lasă-mă să știu când un virus pentru a preveni focarele transformarea lor în tumori maligne.